Gitározás

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

_chokey_
kedves fórum-menek...😄....segítsen valaki...kicsit leamortizálnám a les paulomat dizájn célzattal...tehát valami fasza relic külsõt kapna....mi a teendõ azon kívül, hogy kétszer odacsapom a kombájn oldalához?...😄
elitehun
bár igy belegondolva kb fél óra után tartottam kb 5-10 perc pihenõt 😄
elitehun
óó akkor még fog fájni egy darabig nyugi 😄
amúgy szerintem hülyeség hogy nem szabad 25 percnél többet játszani, én többet játszottam jóval és semmi bajom nem lett az elején 😄
4 napja kezdtem.

@tenkenorman

Fémhúros gitárom van, valószínûleg azért fáj.
Közben utánaolvastam a dolognak, és 20-25 percnél nem szabad többet játszani naponta az elsõ 1-2 hétben.

elitehun
mennyi ideje gitározol?
Pistike 007
tõlem már nem tudnának ujjlenyomatot venni érdemben, lassan patáim nõnek

tenkenorman
nem tudom mirõl beszélsz... fél órától nem kéne ennyire fájnia. ha fáj hát fáj! egyébként nekem pár hét alatt bebõrkeményesedett, elõször a mutató, majd a középsõ, késõbb a gyûrûs ujjam is

http://www.tenke.hu

így van, a nyakat kell figyelni meg a bundokat de nagyon.
Minden hangot kipróbálni alacsony húrmagasságban nem e zörög valamelyik, netán halott a hang.

AtomHeart
Amit igazan el lehet rontani egy gitaron, es a javitasa draga, az a nyak. Megrepedhet, elcsavarodhat, elromolhat a merevito rudnak a menete. Ha jol be van allitva, hurok nincsenek tul magasan, nincs tul meggorbulve, nincs durva zorges, akkor valoszinuleg okes. Meg a bundok ne legyenek nagyon kopottak.

YouTube csatornám: www.youtube.com/user/atomheart147/videos

Használt gitár vételénél mikre érdemes odafigyelni?
Ok, akkor nem ez lesz a mérvadó vásárláskor😊
Ne hogy azt hidd hogy olyan sokat számít. Ez csak egy kis dolog ami beleszámít az összképbe.
A hangszedõ ami nagyon számít meg az erõsítõ.

Köszi. Akkor gondolom szólózáshoz a juhar lenne megfelelõbb?
A juharfának ami világosabb szinû, és kemény világosabb pattogósabb hangja van, a magasabb hangokat emeli ki.
A rózsafa, ez is kemény fa, viszont a mélyebb karaktereket emeli ki, ez sötétebb szinû barnás fa.
Az ében az feketésbarna és az meg a magasabb hangokat emeli ki.

AtomHeart
A te szinteden :^) nincs nagy jelentosege, valaszd azt, amelyik kinezetre jobban tetszik. A hangzast befolyasolja amugy, de egy modellezo erositon keresztul nem fog zavarni egyik sem.

Ja és melyik milyen fogólappal érdemes venni maple vagy rosewood?
Vagy attól függ mire használom, vagy melyik kényelmes?
Hecker007
jók ott a vintage tremolók is 😊
de ott is figyelni kell a minõségre, ha jó minõségû és jó anyagból is van, meg persze be van állítva rendesen, akkor azok is jól használhatóak

Köszönöm a segítséget. Még egy kérdés a 2 wizard nyak (2-3) van valami egetverõ különbség vagy nagyjából hasonló? Akkor lehet a az új EZ tremolós 350-es lesz a nyerõ...
sokak szerint az ibanez wizard féle gitár nyakai a legkényelmesebbek, elég soványak, könnyû kezelni.
Viszont ugyanezt nem lehet eljátszani mahagónival vagy más puhább fával, csak a juharral (maple).
az új ibanez féle ZR tremolók nagyon jók, nem hangolódnak, mindig visszaállnak a 0 pontra, csapágyasak és nem késesek, így nem kophat el a kés.
Ugyan ilyen jó még az original floyd rose tremcsik, azok sem hangolódnak, viszont kések vannak benne, amik ha nem elég jó minõségû anyagból vannak, kophatnak, és egy idõ után elcseszõdik a hangolás.
A többi tremolóról nem érdemes szót ejteni. Ez a kettõ féle ami jó.

Utánaolvastam a fórumokon, az alapján nehéz eldönteni...
Sokan az edge 3-at szarozzák, sokak szerint az EZ2 még nagyobb fos, valaki szerint meg nem. De többen írták hogy a régi nyak jobb, persze azt meg ki kell próbálni, ugye kinek melyik jön be...
Hecker007
Mi bajod a kezelõfelülettel?
Nekem ST-m van azon nagyon egyszerû normális hangzást belõni.

Hecker007
Wizard III és Edge Zero II - újabbak
Wizard II és Edge III - régebbiek

Én az újabbat venném az EZ II tremolók jobbak a fórumok szerint, igaz nekem az EdgeIII is bevált, de én nem túl sokat használom.

Ibanez tulajok segítségét szeretném kérni...
Már egy ideje gondolkozom hogy beszerzek egy Rg350-et de...ahogy nézem több féle verzió is van a boltokban. Van amelyiknek wizard II-es nyaka van és Edge III tremoló a másiknál Wizard III és Edge Zero II. Mi a 2 nyak és tremoló közti különbség és melyiket lenne érdemes megvenni?
tenkenorman
Sajnos ez van... Szerintem helyi zenekar (Agregator) ha még lehet helyinek mondani is sokkal nagyobb hírnévnek örvendhetne...

http://www.tenke.hu

AtomHeart
Ilyen kezelofelulettel nehez lesz nekem tetszo hangzast osszeallitani. Meghallgattam par preset-et, GR-t nem veri.

Pistike 007
És maguk a hangzások? Ennyire nem tetszik?

AtomHeart
Na megerkezett. Elso benyomasok: a kezelofelulete egy FOS!!1! A hozza adott librarian szoftver egy FFFOOOOOOSSSSSS!!1! <#falbav>

Fontolgatom, hogy visszakuldom a picaba az eladonak es maradok Guitar Rig-nel.

És ezzel a bõrkeményedés dologgal mi a helyzet srácok?
Ezt csak egyszer kell végigszopni, után már nem fognak behólyagosodni az ujjak?
Csak mert napi kb. fél-egy órát tanulok, de a végén már nem igazán tudok egy C akkordot sem lefogni tisztán, mert beszarok a fájdalomtól.
Fõleg a mutató és a kisujjamat vágja haza. Ráadásul olyan erõt kell kifejtenem egy-egy ujjammal, hogy ejj. <#nevetes1>

Fehercsoki
Egy ilyen killswitchet mennyire lehet nehéz beszerelni?

nekem is <#taps>

Hú, legkedvencebb ABR számom <#taps>

CoD:MW3 - Nok3dli Steam: Nokedliasd BattleTag: Nokedli#1178

Hecker007
az nem 😄
én kb 600Ft-ért vettem anno most se hiszem hogy sokkal drágább lenne

jó de adjál már egy villát..nekem nincsen
amivel eszek az nem jó? 😄

Hecker007
ha jó füled van akkor teljesen pontosra tudod hangolni villával is a gitárt

engem érdekel egy ilyen..a fülemben jobban megbízok, a hangvilla mégiscsak egy természetes dolog, a gép meg elektronikus, nem szeretem a túl steril hangokat, ha minden hang nagyon pontos, nincs benne élet

Hecker007
440Hz-et ad ugyanúgy mint a hangsíp, de ha jól emlékszem van más frekvenciájú hangvilla is, amúgy azért jó a hangvilla mert bármilyen hangszert be lehet vele hangolni, azt nem mondom hogy egyszerû, de érdemes megtanulni

jó persze értem, hogy hangolok hallásra standardból más drop hangolásra.

de ez a villa milyen hangot ad? A hangot?
Mert A hangból is több oktávnyi van ám

Hecker007
DADGBE az A húrt ezzel simán behangolod 😊 utána már csak ahhoz hozzá kell hangolni, drop C-t is be lehet utána hangolni

Pistike 007
Fülre 😊

csokalaci
Standard-be behangolsz és az alsó húrt meg 2-vel lejjebb.(A 7. bundnál fogva kell hogy A-t hallj)

http://facebook.com/musicleander

és ezen hogy hangolok be drop d re?

Hecker007
A legolcsóbb és legjobban mûködõ hangoló:

Pistike 007
Néhány lepedõ egy hangoló, nekem Boss TU-80-am van, metronómmal, in-out, fel-le hangolható (szóval egyszerûbb vele # és ♭ hangolás). Igaz nyolcezer volt, de nem tervezem jó darabig, hogy lecserélem😊

Jó neked, de amit nekem adtak ehhez a szetthez az nem egészen ez a kategória. Kimegyek a Lehel téri aluljáróba, és a hajléktalannak komolyabb tunere van mint ez. Azért kérdezem. Az egész pakk volt 50 rongy gitárral-kábellel-tunerrel-puhatokkal-erõsítõvel-6 darab pengetõvel-dvd-vel-húrozó kulccsal.

nekem boss tu-3 am van, tökéletes hangológép, soha nem fogok megválni tõle

Izé...srácok, ezek a nagyon olcsó tunerek amiket szettek mellé adnak milyen minõségûek? Csak mert amit az SX EG2K szettem mellé kaptam, az sokszor össze-vissza jelzi a hangokat, a jobbra/balra eltérés (nem ismerem a szakzsargont sorry) is sokszor teljesen más mértékû, még akkor is, ha ugyanazzal a lendülettel pengetek. Vegyek inkább egy komolyabb tunert? Vagy a gitár ilyen gázos, hogy 20-25 pengetés után már hangolhatom be újra? Nem igazán értek hozzá...

Bizony, Parkway Drive-ra készülünk, de elõtte még itt az August Burns Red+I Killed The Prom Queen jövõ héten 😊

Drop C, od808 stimmel és mesa fej 😊

Szerintem ez nagyon durva.
Ha ez az ország nem lenne ennyire nyamvadt, és nem utálnának minket annyira nemzetközi szinten, szerintem még világhíresek is lehetnétek.
Érezni rajta a parkway drivot.

Októberben jönnek le a dührer kertbe, csak szólok elõre hogy gyüjtsünk a belépõre.

amúgy drop B -n van hangolva?
Megpróbálom kitalálni.
drop b - kicsi od808 vagy ts9 - 5150 - vintage30 - meg még eq is van rajta a végén szerintem

Metalcore elég sok saját elemmel karöltve 😊 Inspirációként Texas in July-t, August Burns Red-et és talán még a Parkway Drive-ot említeném meg.