Gitározás

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

gergou
Szep munka ez is, ha meg szabadna kerdezni:
Ki miota gitarozik, mert sztem en vagyok a legutolso a sorban a 2 honappal😊

Szoval mindenki leirhatna, hogy miolta gitarozik...

`Take a look to the sky just before you die`

Match
Satch: nekem is tetszik a te gitárod hangja, le tudnád írni mikkel játszottad fel?

\"Drinkin\' Pukin\' Pissin\' and Fightin\' And startin\' all over again\"

Match
hát a gitárok saját feldolgozás, a kísaéret midi

Satchfan
A jó öreg Für Elise 😊)Nálad is elég penge a gitársound! A kíséret midi? A dallam saját feldolgozás,vagy kotta?

www.satriani.com

Match
Lateralus: jelenleg az én gityómon (amit a legtöbször használok) azon Fender noislessek vannak, ami olyan régi 60-as fender hangzást ad ki, és 0 zajjal. A lace-sensorok sztem kicsit tompábbak, és nagyobb a zajuk (hiûába mondja a fender azt hogy nem, nekem istt van és ugyanazon a cuccal a noisless 0 zjjal van, amin a lace sensor kicsit zajos)

Match
én is csatlakozom a feltöltõkhöz! 😊
bár ez nem egy virtuóz darab, de én szeretem 😊

Satchfan
Van 1ébként egy gibsonos verzió is, ott még durvábban szól a szólóhangszín.Ugye-ugye a mahagóni, vagy mi a szösz ...

www.satriani.com

Satchfan
Valahogy lehet,de tökölés helyett inkább gyakoroltam 😊))

www.satriani.com

gergou
Persze line in bemenetrol, meg microl is.

gergou
Mint ha ugy emlekeznek, hogy az sb live valamelyik beallitasai kozott megoldhato az, hogy ne monoban szoljon, az az mindket oldalon ugyanazt a hangot kuldi.

Satchfan
Ja mégvalami.. a dobot azóta megoperáltam, hangosabb lett és több basszus van benne, de az a cuccos Szegeden pihen az albérletben..

www.satriani.com

gergou
joember! ez kibASZOTT jo😊 Speci. nagyon tetszik!

Satchfan
SB Live hangkártyám van, a nótát cooledit pro 2-vel vettem fel.A dob fruityloops, a szinti sima midi (finale 2003-al kottáztam be).
A gityó, ahogy írtam egy Ibz rg7420, a korg pedig simán a hangkártya mic bemenetébe ment. Itt egy picit megállok.. Az a gáz,hogy a line-in bemenetnél csak az egyik oldalra vesz, a mic pedig simán sztereosávra veszi a mono gitárt,úgyhogy a sztereo effektek egyenlõre használhatatlanok.Majd beszerzek egy norm. kábelt.
Na szóval...
A dob elvileg élõ hangmintákból ment,és a fejhallgatón (a pc-s hangszóróm ûberszar) aránylag jól szólt.A kíséretrõl röviden.. összesen - ha jól emlékszem - 5 sávon vettem fel a torzított gityót, 3 különbözõ variációban: téma1 L-R,téma 2 L-R plusz egy téma a H7-en.A L-R-ra felvett sávokat széthúztam balra ill. jobbra, a mély szólam középre lett rakva. Az elején a tiszta hangszín kétszer lett felvéve. Ezeket is széthúztam. Direkt nem akartam duplázni, szerintem így jobb, hogy egészen apró különbségekben eltér a jobb és bal oldal. A tekerõs szólók és a "refr." szóló (terc párh.) szintén 2-2 sávra ment, és szét lett húzva.+ lett még egy "díszítõ sáv",ahová apró kis futamok lettek feljátszva.Összefoglalva - ha jól emlékszem - 14 sávon van az egész. Röviden ennyi. A hangzás azért gáz, mert fejhallgatóval hallgattam, amikor "mastereltem". Úgy 1ébként 1000-szer jobban szól. Én is akkor csalódtam, amikor hazahoztam audio-ként és meghallgattam a hifi-n...

www.satriani.com

Satch:

Ez ûberpenge !! További technikai részleteket légyszíves ! Milyen géppel vetted ezt fel ? A proci meg ilyesmik nem érdelkelnek, csak a hangrésze. Mivel raktad össze, keverted ?

A dob tudatosan van ennyire hátul ? Zavaróan hátra sikerült. A kíséret is közel hasonlóan jellegtelen, pedig kellemes. A ritmus és kíséret túlzottan a szólóhangszernek van alárendelve.
A szólógitár(ok) viszont nagyon finom. Nagyon egészségesen szól a hangszer, nagyon meg van fogva többnyire. Jól felépített hangzásod van és ügyes is vagy. Meghallgattam vagy 6-7-szer. Abszolút színpadképes gityós vagy, játszol valahol ?

Satchfan
Csak belehallgattam,de qrva jók! Az ének iszonyat király+a többi is!!

www.satriani.com

Satchfan
Csõ mindenkinek! Csatlakoztam a feltöltõkhöz és felraktam én is egy saját nótát a ftp://shrad:[email protected]/-ra.
A hangzás kicsit érdekes,ugyanis fruityloops-szal csináltam a dobot (élõ hangmintákból),eléggé alaptéma,ráadásul fejhallgatóra volt belõve a hangzás,úgyhogy hifin szarul szól..
A gityó 7 húros Ibanez, de még nem voltam hozzászokva teljesen,szal van 1-2 nyújtás hiba,stb... az effekt korg ax1500-as.
Véleményt várok!!!!

www.satriani.com

Match:

Maradnak a Lace Sensorok ?

Megtisztelnél vele, ha letöltenéd õket innen:

http://www.godolloweb.hu/aebsence/adv.htm

gergou
oksi😊. akkor megtisztelnétek vele, hogy sajat felveteleiteket felnyomjatok az alant levo ftp serverre?...Kivancsi vagyok...😊

Match
persze azt hozzáteszem hogy amit eddig hallottam (neten) EMG-k közül, a legjobb egy 89 (neck) 58 (bridge) kombináció volt, ennek van olyan hangja (neten) ami jól szól sztem, de ha élõben meghallanám valszeg az se tetszene, mivel amiket most kipróbáltam, azokat is hallottam neten, és élõben teljesen máshogy szól (egy 100-as marshall-on...)

Match
emberek!
A mult héten szombaton teszteltem 2 EMG-t. Az egyik egy 85-ös volt a másik 81-es. A beszerelésnél tetszett hogy egyszerû volt, mindent adtak hozzá ami kell, viszont a hangjuk az egyáltalán nem nyerte el a tetszésemet. A 81-esnek pl kifejezetten nem tetszett a hangja, visznot a 85 elég szépen muzsikált, viszont korántsem annyira különleges vagy egyedi mint amennyire innen-onnan hallottam. A kép pu ára 48 ezer forint, ami már inkább rablás, mert akkor egy normális pu-el egy preamp simulátr ugyan ezt megcsinálja, arról ne is beszéljünk hogy ha egy márkásabb passzív pu-öt rákötünk egy marshallra, annak megintcsak legalább olyan jó hangja lesz. Eddig én is EMG-t akartam mindig valamelyik gitáromba, de így, hogy már kipróbáltam, mereven elzárkózok tõle, mivel annyit nem ér, és olyminddegy hogy az az elõerõsítõ nekem a földön van vagy a gitárba. Ráadásul még tiszta hangot is ugy tudok kicsikarni csak belõle hogy leveszem a hangerõt. A lényeg a lényeg, nagyot csalódtam az EMG-kben, és mindenkinek csak azt tudom tanácsolni hogy próbáljon ki egyet mielúõtt rászánja magát és vesz egyet.

gergou:

Nem mondtam még, hogy nem én játszom a felvétlen ? 😊))

Valo:

Az tuti, hogy bármit kiherél.

gergou
Nincs okod szegyenkezni, nem csak a gitarod szol szepen, hanem az ujjaid is szepen mozognak😊)

her Valo
en ilyennel már meg sem probalkozom...

SB128 kinyir meg egy ESP - Rocktron Voodu Valve kombinaciot is....

Mondd mégegyszer hogy \"hogy mi?\"...

http://www.godolloweb.hu/aebsence/mp3/aebsence06.mp3

Vazz gergou, sokat kérsz !

Töltsem le, telepítsem fel, szenvedjem össze a beállításokat, keressem elõ a jack átalakítómat, dugjam össze az itthoni 20cm-es gitárkábelemmel, ami csak egy övre akasztható minikombóig ér el ? Mindezek után térdeljek oda, a 20 cm-es madzag miatt, a gépem mögé, ami benne van az asztalomban és valami hihetetlenül kifacsart pózban még játszak is a gitáron ? Ráadásul egy 800-as Cerka gépen, amiben egy 1500Ft-os hangkártya van, aminek a latency-je látatlanban kábé 2 másodperc lesz.

Ezt kívánod tõlem ? Inkább a véremet 😊

Így szól a gitárom nem ezzel a progival:

JH:

Panaszkodtam én, hogy nálam nem megy ? 😊
Fent se volt.

gergou
ftp://shrad:[email protected]/

erre a serverre.

gergou
Legyszi nyomjal fel te is par hangmintat! Kivancsi lennek, hogy a te gitaroddal hogy szol!😊 Koszi, ja es a tobbiek is nyomhatnanak fel....

gergou
Nalam szinte semmit nem kesik a hang, inkabb az zavar, hogy az input hangjat is lehet hallani magasabb szolok kozben... hiaba tekerem csont nullara az input sound ot, akkor is real time gitarozas kozben ott van, az output fileokban viszont mar nem hallatszik.

Meghallgattam én is.
Nem rossz ez, ha van alatta elég vas. De csak otthoni gyakorlásra. Másra nem, de végülis erre van kitalálva.
Meg jó a kezdõ gitárosoknak is, hogy képben legyenek, hogyan, mibõl építsék fel a hangzásukat, milyen fõbb effektek vannak, azokat hogy kell beállítani, stb.

Kár, hogy el nem tudok képzelni olyan gépet, amin ez normálisan mûködne. Azaz elképzelni lehet, de ennek a proginak nem a proci, meg a memória a gyenge pontja, hanem a hangkártya, meg a DirectX. Nálad mennyit késik ?

her Valo
na meghallgattam...
tovabbra is tartom a velemenyem hogy ezek a progik akkor jok ha nincs semmi effekted, mert amugy háááát... szal ha már sokfele csoves cuccot probaltal vagy fasza csoszimulaciosokat, eg es fold a kulonbseg...

gergou
na felment meg1 file, velemenyt szeretnek, hallgatjatok mar?😊

gergou
Na, varom a tapasztalatokat😊 Lehet fikazni, es dicserni, mindenfele kritikat elfogadok, es azer azt is mondhatnatok, hogy mit kene maskepp csinalni, ha valami gaz...

gergou
na, felment vagy 7 file, lehet hallgatni....

gergou
ja, azt tudni kell rolam, hogy 2 honapja volt gitaqr a kezemben eloszor, tanarhoz nem jartam, szal ha nagyon bena lenne, nem kell sirni😊

gergou
na elindult, minnya fent van az elso....

ftp://shrad:[email protected]/

nesze 😊

ha kell vkinek a revalver ott az is fent van
her Valo
---Lateralus
van, de csak ujonnan tudom hozni, mert leallok a hasznalt cuccokkal...
egyenlore arat nmtok mondani, mert most kotom majd a szerzodest a szallito/vamugyintezo ceggel, es meg nm kaptam suly/meret - ar listat... amint meglesz irom hogy mennyibe lenne...

gergou
a file meg 4 megas, szal emilben elkuldeni nem tudom(mp3 ban van....)... A serverre tenyleg nem lehet feltolteni, en meg most nem fogok extras tarhelyet reggelni😉 Szal valami magyar ingyenes server kene...

ftp.supergamez.hu
de nem jo mert nincs ott semmi es feltolteni se enged..
rakd fel vmi ingyenes tarhelyszolgaltatohoz 😊
extra stb
Nem tudom. Soha nem töltöttem még fel a SG szerverre.

Dehogy foglak fikázni !

Tudod én milyen béna vagyok pl. ? A cuccom is szar. Egy 14 éves 7wattos Regent combo és egy 1wattos Marshall Baby Boomer a szobai cuccom most 😊

------------------

Valo:

Ha bármit, akkor nézd már meg azt a Digitech Vocal 300-ast nekem, mert az érdekel majd igazából. A Korg az csak amolyan kényszermegoldás lenne és egyre kevésbé tetszik az ötlet.

gergou
mi az sg serverenek az ipcime? Mert esetleg oda feltoltom oket.

her Valo
---Lateralus
ha majd esedekes lesz a multi szolj, mert 1hetes szallitasi idovel van mar minden amit csak gyartanak...

gergou
Oksi, fikazzatok csak ezerrel😊)), nem zavar...

Triplet = triola (magyarul)

-----------------------------

Valami elérhetõ helyre tedd fel azt a hangmintát, hogy mindannyian fikázhassuk ezerrel 😊)))

gergou
na, kesyen vannak mp3 ban a fileok, mondjad hova kuldjem.

mar akinel.. nalam 98alatt muxik rendesen 😊
xp alatt kesik a hang akarmit csinalhatok..
her Valo
megvan a hiba, nm szerette azt a bemenetet amit hasznaltam :-)