Gitározás

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Satchfan
FruityLoops 3.56FULL-t felrakjam?

www.satriani.com

Satchfan
Alapból tele van hangmintákkal.Felnyomok egy Vintage könyvtárat is - bár ezek nem annyira jók, remélem van még tárhely 😊)

www.satriani.com

Match
ez az alap ami benne van a fuityloopsban vagy ezt te gyûjtötted össze?

\"Drinkin\' Pukin\' Pissin\' and Fightin\' And startin\' all over again\"

Satchfan
Ehej... ezt nem is tudtam... ha a FruityLoops-ban csinálsz 1 dobot,akkor azt kapásból el lehet menteni mp3-ba.Zsír 😊) Na felnyomtam a Drums-ba két "példa-dobot", különbözõ mintákból.Durva a különbség...

www.satriani.com

Match
na fel vannak töltve a drumsba.

Satchfan
a lábdob sztem kicsit erõs a duplázásoknál,egyébként nem rossz. Felnyomok én is 1 kis fruityloops "real drumkit"-et, vannak benne használható minták,bár dashed mintáival jobban szól..

www.satriani.com

Match
a számba amit feltöltöttem, abba pl azok vannak (a pergõ meg a lábdob)

Satchfan
töltsd 1000Xel 😊

www.satriani.com

Match
nah már fent van. Letöltöttem a dobhangokat, eddig csak a pergõket, a lábdobokat és a crash cineket halgattam meg, de van egy pár jobb cuccom ha érdekel(lábdob + pergõ).A cinek viszont nagyonjók!

Match
feltöltöttem (vagyis jelen pillanatban töltöm fel) egy számot, aki kíváncsi rá az csekkolja 😊

Satchfan
Maradok a Fruityloopsnál,csak normális hangminták kellenek (kellettek) 😊))

www.satriani.com

gergou
Ezzel csak az a gondd, hogy nem tudom betolteni a hatterbe a gitarhangomat pl, es ez altal sokkal nehezebb dolga van az embernek, mint ha szepen a hatterben latna, hogy hova is kene rakni azt a dob hangot... Na meg eleg keves fajta hang van.

`Take a look to the sky just before you die`

Satchfan
Királyak a hangminták! Köszi!

www.satriani.com

Match
én a dobokhoz leafdrumsot használok, sztem jó progi meg könynyû használni, csak az alap hangok nagyon sz*rok benne.

Satchfan
Huh.... Ezt hogy a ****ba kell használni???

www.satriani.com

Satchfan
Rátaláltam a madtrackerre és már töltöm is 😊) kiváncsi vagyok!

www.satriani.com

Satchfan
Dob hangmintáknak nagyon örülné(n)k! Ez a madtracker mekkora prog.?

www.satriani.com

Satchfan
Te sem vagy egy fakezû gitárnyûvõ! Jók a témáid! A dob hogyan készült? Jól szól (1000X jobban mint az enyém 😊

www.satriani.com

Satchfan
ha tudsz csinálni viszonylag jó minõségû mintát errõk a DOD-ról,érdekelne.Nem akarom megvenni,csak érdekel a hangja..

www.satriani.com

gergou
szoval a serveren gergou metal v3,0 a file neve.

gergou
figyiu, probald a stettingsben ossze vissza allogatni az input, es kulon az output egysegeket, az hatha segit.

Satchfan
Nemrég volt szó egy pc-s effektrõl,ami gyakorlásra jó:
#4519 beszólásnál a ReValver.Próbáld ki,hátha...

www.satriani.com

FREAK
Metal Zone MT2 torzítót nem tud valaki?? (használt érdekelne)

Riszpekk

gergou
na az uj technikaval gitaroztam egyet, meghallgathatjatok, ha gondoljatok...

Satch:

Kösz ! Ha megfigyeled amúgy, a 2. és 8. track-en kívül az összes nóta 1 perc után "összeugrik" monóba, sõt fél decibelt fágtunk is rajta, tehát némileg hallkabb is lesz. Legjobban a gitárok sínylik meg a mókát. Ez direkt lett így megoldva. A nótákat végig lehet hallgatni, de nem mi leszünk azok, akik a teljes albumot terjesztjük a neten MP3-ban. Elvégre ez egy fizetõs kiadvány.

A Sick Days-ben eredetileg csak delay szerepelt, de nem pont ebben a formában, sokkal erõteljesebben, ami eléggé szétcsapta az éneket. Aztán kísérleteztünk és ez a delay verzió marad meg, az akkordváltásnál pedig egy vocoderrel lett géppel letolva az énekhang. Csak itt használtunk gépet a hangmagassághoz és ez direkt hallatszik is. Ettõl olyan robotos a lefutás.

gergou
Koszi, maris rajottem, hogy eddig rossz technikaval reszeltem😊), igy minnyart konnyebb...

Satchfan
Lateralus!
Figyelmesebben is meghallgattam a nótáitokat és a weblapotoknak is kicsit utánanéztem.Hát nem semmi.A dalok tényleg qrva jók, profi munkák.1 dolog lenne, ami kicsit kellemetlen,de javítható: a Sick Days c. nótában nálam pont 1:00-nál egy picit lemegy az mp3 minõsége.Egyébként pont ennek a nótának az eleje az, amitõl az embernek libabõrös lesz a háta.A többi is iszonyat jó,de az a delay-es ének iszonyatosan el van találva.
Röviden: az album QRVAJÓ (csupa nagybetûvel)

www.satriani.com

Satchfan
Ennek a revalvernek van valami köze a propellerhead-hez?
A Reason dettó ilyen felépítésû..

www.satriani.com

her Valo
huh... ez a mai proba zuzdasra sikerult
csak kell egy zajzár is mert gyilkos zugasa van az mp-1nek....

Mondd mégegyszer hogy \"hogy mi?\"...

Match
gergou: neked is ajánlom a www.metallica-tabs.net lapon a guitar lessons-t, én régen sokat tanultam belõle

Satchfan
Valahol el kell kezdeni 😊 Senki sem születik géppuska kézzel.Csak gyakorolni kell és kész

www.satriani.com

gergou
meg van egy uj metal is.

gergou
Felnyomtam a serverre en is egy lightosabb cuccot, bar kozelebe sem er a tieteknek, azer hallgassatok meg😊

Match
én skálákba most fõleg a diatonikusra vagyok ráálva, már megy ahogy kell, ezelõtt ugan ez volt a pentatonikusokkal, most kicsit még arpeggiozok aztán átállok a chromaticra.

Satchfan
Röhögni fogtok, de pl. még az 1húron 3 hangos sima dúr skálát sem játszottam régen.Volt 2 skálám, mindent azzal játszottam. Gyakorlási technikára annyira nem tudok kitérni, alapjában mondjuk annyit, hogy pl. bemelegítésként a modális skálákat szoktam játszogatni különbözõ pengetési technikákkal (mostmár 7 húron 😊. Vannak különbözõ szekvenciák, amik jót tesznek a bal kéz kontroljának, arpeggiok, stb.. konkrét számokat kevesebbet tanulok (Most épp Eric Johnson Manhattan-jét bogarászom 😊, mivel a fõsuli miatt nincs olyan sok idõm, mint korábban.

www.satriani.com

Match:

Szóval noiseless. Valamiért Lace S. élt az emlékeimben. Na mindegy.

Match
kis online gitár kurzus 😊

Match
milyen a gyakorlási tecnikád?

Satchfan
Az az igazság,hogy amikor elkezdtem villanygitáron játszani, rohadtul bennem voltak a klasszikus gitár szabályai és pont emiatt nem tudtam nagyon "extrém" témákat kitalálni.Ez a mai napig benem van. Ezzel csak azt akarom mondani, hogy aki magától tanul meg, az tényleg sokkal tágabb, kötöttségektõl mentesebb zenét hoz ki magából. Ami a tanárt illeti.. Én személy szerint soha nem tanultam elektromos gitárt kottából (klasszikust term. igen). Ha megtanultam egy szólót, azt általában úgy csináltam, hogy egész egyszerûen leszolmizáltam a szólót és úgy tanultam meg.3 éve járok kishazánk egyik legprofibb gitárosához (bár sztem nem az egyik,hanem "A" legprofibb), és ezalatt a 3 év alatt 1részt gyökeresen megváltozott a gyakorlási technikám, másrészt sokkal jobban fejlõdök. Szóval nem olyan rossz, ha az ember kezét egy "mester" segíti. Mindkét dolognak (tanár-nem tanár) megvan a maga jó és rossz oldala. Ha tanárhoz jársz, fenáll a veszélye, hogy - tananyagtól függõen - esetleg átveszed a tanárod stílusát és nem alakul ki önálló saját technikád és stílusod. Rám ez hál'istenek úgyérzem nem vonatkozik, ugyanis mi a gitársuliban rengeteg különbözõ elõadótól tanulunk dalokat, így nem csak egy emberre állunk rá. Az egy más dolog, hogy hozzám Satriani áll a legközelebb, az õ játékát bármikor libabõrösen hallgatom..
Na ennyit errõl 😊)
Sorry a szófosásért.

Ja még anniyt, hogy nem az évek számítanak, hanem ami a kezetekben van...

www.satriani.com

Match
én 3 éve játszok, én sem jártam tanárhoz, bár nekem volt aki megmutasson pár dolgot. Minden egyebet a netrõl szedtem.

gergou
Akkor te mar nagyon regota uzod a szakmat😊 En nem regen kapcsolodtam be, s talan sgyszer en is fogok ugy gitarozni mint te, bar tanarhoz nem jatrok, de ugy erzem, ha az ember valamit sajat magatol tanul meg, sokkal nagyobb dicsoseg.

Satchfan
http://www.korg.com/gear/info.asp?A_PROD_NO=AX1500G

www.satriani.com

Satchfan
A hangzás a jó öreg Korg ax1500 miatt ilyen 😊 A drive-amp Brit Stack, a cabinet, ha jól emlékszem 4X12 classic. Kórus nincs, csak reverb és delay.Az ibanezemben V7-7 és V8-8 pick-upok vannak (a nighthawkomban nem tom 😞( ).

Gergou: 7 év klasszikus- 8 év elektromosgitár.

Joke: Neked is tudom ajánlani a powertab-ot, visszaolvasva találhatsz linket 5000 tabra+a programban vannak akkordtáblázatok, meg minden egyéb..

www.satriani.com

Joke
Köszönöm, és valami olyan is érdekelne, ahol la van írva, mit hogyan kell fogni, meg mondjuk egy leírás egy tab tábláról, mert így ránézésre még nem egészen világos😊

Match
www.extra.hu/magyardalok <--ezzel kezd, ha ezek már jól mennek akkor jöhet ez: www.metallica-tabs.net

Joke
Szasztok!

Kérnék egy kis segítséget! Megszeretnék tanulni gitározni. Szóló elektronkus gitáron. Azt szeretném megkérdezni, hogy tudtok-e oldalat, kottákat egyebeket, amivel elsajátíthatnám az alapokat! Plz help!

Kössz!

Csá!

gergou

igy nez ki, csak piros, es nem aranyoyott a tremolo, hanem igy nez ki:

gergou
Na kb ilyen a gityom, de kicsit mas a single hangszedo miatt..., de hogy utesallo, az biztos, tenyleg nem lehet megsebezni.

gergou

edited:

"Ja, nekem egyebkent egy 1991 es ex series Ibanez gitarom van tuzpiros szinnel, talan 1700 as lehet a ket dupla, es egy single pickup , .......

Price Paid: US $360 used
Purchased from: N/A
allans jewlrey and pawn on patton

Features: N/A
Im not sure about the year or pretty much anything else about the guitar, it has 22 frets and a laminated top. Its got volume and tone knobs and a 3 way selector. It came with 2 double humbucker pickups and i dont know what brand but I put a set of seymore duncans on it and it sounds incredible.Looks like it has a maple neck and I dont know about the bodys wood. Basicly a strat body style and it has a string through body. The tuners are non locking but I only have a little trouble keeping it in tune. Im not sure about other ex series but mine had a burr that i had to get fixed cause it was eating up a ton of the high e strings. The neck is super thin which i love.

Sound: 10
It suits my music style extreemly well because I play a lot of clean stuff and The clean on this guitar sounds great its also great for heavy metal and alternative rock. I use a crate amp a cry baby wah peddle and a zoom 505.Great sound all together i have no problems with that. but really its great for any playing style.

Action, Fit, & Finish: 10
This guitar could stay intact through a nuclear explosion what more can you say. The pickups were adjusted pretty well but i did better.
All in all its extreemly durable and well built.

Reliability/Durability: 10
like i said before you cant hurt this guitar its like it has a force feild around it . I got mad one time and through it aginst the wall but the only damage was the wall. I put a hole in the wall and the guitar didnt have a scratch.

Customer Support: N/A
never had a reason to deal with the company but couldnt anyway because they quit making my guitar.

Overall Rating: N/A
Ive been playing for about 2 years now and the whole time ive used the guitar and had basicly no problems. Its a great guitar for beginners or pros i recomend it to anyone but it were stolen or something Id probly get a newer style like a rg250 of something.
I wish i new more about it.

gergou
Ja, nekem egyebkent egy 1991 es ex series Ibanez gitarom van tuzpiros szinnel, talan 1700 as lehet a ket dupla, es egy single, es 4 selector switch miatt, meg ma sem tudom pontosan, mert ezek a gitarok mar legendasak arrol, hogy nem lehet oket azonositani😊 Penzem jobbra nem volt, viszont ugy beleillik a kezeim koze, mintha nekem terveztek volna....szeretem....😊, ...