Force Feedback kormányok...

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Dietrich
akkor használt logitech kormányt kell vennie..de még az is jobb mint a manta.

Riberio:"Aztán létezik a V8 Supercars Ausztráliában, ahol ugyan vannak gyártók, de privát csapatok versenyeznek, és szerintem a földkerekség legjobb túraautó sorozata."

thedriver
DFGT és G27 van már csak.

Dietrich
az EX is? nem tudtam 😊
Mantától az is jobb és az nem 30K

Riberio:"Aztán létezik a V8 Supercars Ausztráliában, ahol ugyan vannak gyártók, de privát csapatok versenyeznek, és szerintem a földkerekség legjobb túraautó sorozata."

thedriver
Némi ráfizetéssel. 😊 A legolcsóbb Logi jelenleg 30-nál kezdõdik.

Dietrich
Nem a legjobb kormányom van Manta

próbáld meg leszedni a drivert és újra rakni..ha nem segít lehet kuka lett a kormány. ha garis kérjél helyette logitechet némi ráfizetéssel.

Gerypapa 95
sziasztok . Lenne egy elég nagy problémám . Tegnap még játszottam a kormányommal , de ma már az inditásnál a zöld ledem világított ami a programot jelenti :/ Bedugtam az USB-t és a Win 7 jelzett hogy nem leeht felismerni az ezközt. Az ezközkezelõben pedig illesztõprogram naprakész , új verziót nem talált mi a teendõ ilyenkor ? tudtok nekem segíteni ? Nem a legjobb kormányom van Manta MM623 twin turbo

köszönöm elõre is 😉

pointer4
Miért kell leszigetelni ? A fém vázat belekötötted az elektronikába? Mert szerintem nem tettél olyat. Bár nem látom a szerkezetet, de gyanús, hogy más lesz itt a gond.
Norby646
Sziasztok! Na megcsináltam a házi váltót de valami nem stimmel vele mert össze vissza kapcsolja a sebességeket, néha megakad 4-be vagy 6-ba aztán ha a váltórúd hozzáér a h-sémához (fémbõl van) akkor meg bekapcsol idõnként üresbe szal eléggé önálló életet él. Most elõször is gondolom szikszallag kéne a váltórúdra mivel minden fém... Viszont a sebességekre van vmi megoldás? Az alshift nem sokat segített... :S

Battlefield nick-ek: Norby646 MSI Z490 Gaming | Intel i7 11700k | Be Quiet! Dark Rock Pro 4 | MSI RTX 3070Ti Suprim | Kingston HyperX 2400MHz 16gb | Corsair RM850x | Phanteks P500a drgb

cselt
hosszabbító kábel az van, nem probléma
pointer4
Én eddig mindig PH-ról vettem, hiába néznek ki iszonyat gagyin beváltak. Szinte egyikhez sincs adapter, de elég sokon azért van rá csatlakozásra lehetõség. És akkor még rádugtam egy adapter.
A legnagyobb gond ezekkel az szokott lenni, hogy egy idõ után a sok kihúz-bedug-tól kilazul az aljzat kerete, és lötyög benne a csati, ez vezethet gondhoz elõbb utóbb. Ezt újraforrasztással lehet orvosolni.
Ilyet egyszer vettem HAMA-ban, és hibátlanul mûxik azóta is. Csak lehet rövid a zsinórja, lehet egy usb hosszabbító kábel is kéne neked (1m), és akkor ott szakítod meg az áramköröd 😄
cselt
Áhh értem, hogy erre eddig miért nem gondoltam 😄
Van különbség köztük, vagy lényeg, hogy legyen külön táp és jólvan?
pointer4
Olyat, ami jó 😄 és megbízható 😄
cselt
kapcsoló powa 😄
Na és milyen aktív hub-ot lenne érdemes venni?
pointer4
Amúgy tudod mit érdemelsz te meg? 😛 Azt amivel egy idõs vagy 😛 Ez a dógod!

Viccet félretéve, amúgy szerintem az elõlapi csatlakozód a hibás, lehet gyengébb minõségû, vagy már csak túlkoros.
De a táppal ellátott USB hub kapcsolóval, jó ötlet 😄 Igazából kapcsolóval minden jó ötlet, csak kapcsoló legyen rajta 😄
Dietrich
Hát nem tudom nekem nem hülyült meg tõle a kormány.
Olyan volt többször is, hogy amikor nem használom a kormányt az asztalon félre van húzva oldalt és ilyenkor kilazul a pedál csatlakozó. ha nem figyelek rá akkor a rajtnál szívás van..

pointer4
Szégyellem is magam nagyon!!!! 😄
cselt
Fufúúú de jó, egy bicajkapcsoló milyen király lenne.
Na inkább tcl-el gyakoroljál, mert csak ígérgetted, hogy jössz porschera is aztán nem lett belõle semmi 😛
pointer4
Nekem mind1 😄 Mindenre rakok neked kapcsolót 😄 Még a kemping bicajra is 😄
cselt
akkor már inkább egy usb-hubra kéne tenni kapcsolót, mert akkor abba dugnám a pedált is meg a váltót és akkor egyszerre lehet szépen kapcsolni mindent 😊
pointer4
Hozd el a kormányt, elvágom az usb zsinórját, és teszek rá neked kapcsolót 😄
peti193
mondjuk lehet az eszközkezelõ tényleg jobb megoldás

Miért van a Coca-Colás napocskán napszemüveg?Mi süt a szemébe??

cselt
Eszközkezelõben letiltottam, majd engedélyeztem, de nem kalibrálta újra magát, meg míg le volt tiltva, addig is világított.

(Amúgy meg neszójjábe, megérdemlem, hogy most egy kicsit itthon üljek 😄 )
pointer4
Hát próbáld ki, otthon ülsz egész nap te semmirekellõ 😄
Amúgy az eszközkezelõbõl tuti megcsinálhatod.
cselt
Van elõlapi usb, csak ahogy eddig tapasztaltam azt a kormányok nem igazán szeretik, van amikor meghülyülnek tõle, ezért keresnék valami elegánsabb megoldást mint, hogy mindig dugogatni kelljen a kábelt.

@peti193: õõõ ez Xp alatt van így, mert én win7-et használok és nem találok ilyet. És vissza is lehet utána hozni, ha eltávolítottam?
peti193
Esetleg így

Start --->>Beállítás---->>Vezérlõpult---->>Játékvezérlõk--->>kijelõl és eltávolít

Dietrich
gondolom a házon elöl nincs USB csatlakozó azért macerás..
lehet venni olyan elõlap amin van USB csatlakozó.
itt

cselt
És ott hogy?
eszközkezelõ<#idiota>

cselt
Lenne egy kicsit hülye kérdésem, de létezik olyan progi amivel szoftveresen lehetne egy usb ki-be dugogatást megcsinálni? Mármint úgy értem, hogy az usb be van dugva végig, de mondjuk ha nem kell akkor kikapcsolom és olyan lesz mintha nem is lenne rádugva, de ha meg kell akkor csak kattintatni kelljen?
Eléggé macerás mindig dugogatni a kormány csatlakozóját amikor játszani akarok, ehhez keresek valami kényelmesebb megoldást 😊
peti193
Hát nem tudom nekem nem gond a fém megmunkálása van otthon szinte minden hozzá meg régebben jártam az öereggel hegeszteni forrasztani meg miegymás mondjuk ha esztergálni kell az már nálam is gond ,de nekem most pihen a munka még egy hónap vizsgaidõszak aztán folytatom. Nekem DFGT-m van szóval új kormányt nem nagyon akrok venni mert akkor már G27-et kellene ha Logitechbe gondolkozok ,és akkor már inkább egy Clubsport pedál de pénz és nagy vezetõi tudás hiján marad a Home Made.

pointer4
Hát tovább tart az tuti, és mindig menni kell üveg sörrel/borral a mesterekhez kuncsorogni 😄
Falkon
Jó, de ez azért profi munka. Én egyszerûbbre gondoltam. Nekem úgy szarul érzékelte a tengelyt.

Mercedes-Benz: The best or nothing! :) W124 (L) No turbo, no nitro, only BMW POWER! :)

pointer4
Szerintem a pedálból könnyebb jót csinálni mint váltóból.
CST felépítése alapján. Mondjuk itt a fém megmunkáláshoz kellenek szerszámok, az tuti.

Bár én váltóból a FREX felépítést vettem számomra kedvezõnek. ilyesmit
Falkon
Pedált nem fogsz tudni jól összerakni. Ha Logitech kormányod van, ajánlom hogy vegyél egy másik logitech kormányt. Ezt a 2-öt összelehet hozni.

Mercedes-Benz: The best or nothing! :) W124 (L) No turbo, no nitro, only BMW POWER! :)

peti193
nekem az volt a szerencsém hogy szinte minden volt hozzá csak mikrokapcsolókat kellett megvenni ,többi már barkácsolgatás kérdése vot és forrasztani én se nagyon tudok ,de haver gyorsan összedobta .Igen ezt másra bíztam az elektronikának ezen részéhez nem igazán értek a mechanika az ami közelebb áll hozzám .Szerintem ha készleszek és sikerélmény is lesz nekivágok a pedál elkészítésének is bár ahhoz nem sok jót találtam neten ,de majd keresgetek még.

Norby646
Most látom hogy írtál. Hát azóta én is vettem a vaterán majd dobok képet ha kész lesz a váltó. 😉

Battlefield nick-ek: Norby646 MSI Z490 Gaming | Intel i7 11700k | Be Quiet! Dark Rock Pro 4 | MSI RTX 3070Ti Suprim | Kingston HyperX 2400MHz 16gb | Corsair RM850x | Phanteks P500a drgb

Norby646
"jól halad"... Jó neked... 😄D Nekem már megvan minden hozzá de az elektronika az nem az én asztalom... :S Valahogy ez a forrasztgatás még nem nagyon megy. Azt se tudom mit hova és hogyan... 😄 De azért szép dolog a próbálkozás úgyhogy nem adom fel.

peti193
Értem ,akkor eddig kisebb tévedésbe voltam ,de így már tiszta a dolog még most szerzem be a mikrokapcsolókat szóval idõbe jött a segítség Köszönet érte Nagyon Hasznos Volt!!!

pointer4
Üresre nem kell gomb, azok a játékok amik kezelik a H váltót olyanok, ha egyik sebesség fokozat sincs benyomva, akkor van üres. (mert ugye ha fokozatban van, olyankor végig nyomnia kell a karnak a mikrokapcsolót)
Láttam pár olyan játékot ugyan, ahol az üresre is lehetett állítani gombot, de oda nem kell állítani semmit.
peti193
Vizsgaidõszak közepette H váltó építésbe fogtam(nem vagyok normális). De felmerült egy kérdés.... azt értem ,hogy 1 sebességi fokozat és így tovább 2. ,3. stb ezeket ugye mikrokapcsolóval megoldom ugye mert ahogy mozog a váltókar és a mikrokapcsoló kapcsol ez tiszta. De viszont ha üresbe van akkor azt hogy érzékeli?? neten nem találtam erre semmit. Egyébként jól halad lassacskán elkészül.

Falkon
Elméletileg mûködik, de ugye így nem lesz ffb-d.

bardocz
Arra gondol, hogy áramforrás nélkül megy-e. Annak viszont semmi értelme.
Dietrich
PC-re bármit rátudsz kötni aminek USB a csatlakozása..

pointer4
1. Miért, milyen csatlakozós a tiéd ? csak PS2 -es?
2. Bármilyen ilyen játékvezérlõbõl többet is csatlakoztathatsz, és ha a játék engedi kézifékre analóg tengelyt, akkor ige, ha nem, akkor csak gombot. RBR topicban erre tuti tudnak konkrét választ.
Sziasztok!

Logitech Driving Force kormányt tudom használni csak USB-rõl mint a MOMO-t?
RBR ralihoz ha egy usb joystick-ot csatlakozok tudom használni kéziféknek?

Válaszotokat elõre is köszönöm!
peti193
Na belevágtam a váltó elkészítésébe! Egész jól haladok holnap feltöltök egy két képet hátha van valakinek valami jó meglátása vagy aki ilyenbe gondolkozik ,hogy belevágjon váltó építésbe annak segítségül szolgál

Tudom, hogy jobb, legalábbis mindenkinek teljesen más a hangja. Gondolom a nagyobb bajnokságok is ts3-at használnak. (VSR, de látom te is indulsz a bmw nyári kupán)

Asrock N68-VS3 UCC | Phenom II X2 @X3 3GHz | Sapphire HD4850 HDMI 256MB | Kingmax 4GB DDR3-1333 | FSP 350PNR | Razer Diamondback Plasma | Logitech DFGT | Windows 7 Build 7600 | HannsG HA222DP 22\"

Dietrich
TS3 sokkal jobb mindenben mint a TS2..

hmm az érdekes, köszi. Emlékszem régen sokat szórakoztam vele, egyszer össze is jött a profilerbõl, de késõbb valamiért nem, most sem... Remélem TS3 kell majd a bajnoksághoz, és akkor ezzel sem lesz gond.

Asrock N68-VS3 UCC | Phenom II X2 @X3 3GHz | Sapphire HD4850 HDMI 256MB | Kingmax 4GB DDR3-1333 | FSP 350PNR | Razer Diamondback Plasma | Logitech DFGT | Windows 7 Build 7600 | HannsG HA222DP 22\"

Dietrich
nekem is DFGT van és nem használom a profilert mégis gombon van a TS
annyi a trükk, hogy elõbb legyen a kormány bedugva USB-be és utána indísd el a TS3-at! TS2-nél ez nem mûxik!
Miután elindítottad a TS3-at a beállításokban "nyomd és beszélj" kiválasztasz egy gombot (nálam a PS gombok közül a baloldali) és ezután ha azt nyomod akkor tudsz beszélni.