Force Feedback kormányok...
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Ez a megoldás is jó, ha neked nem kell a kuplung, viszont a dfgt-nek alapból keményedik a pedál a fékút végén, igaz így is nagyon puha, de könnyebb vele pontosabban fékezni, legalábbis szerintem.
Illetve találtam egy videót ahol megmutatja hogy lehet és errõl kérném a véleményeteket, hogy ilyet érdemes csinálni vagy inkább ne próbálkozzak ilyenekkel? ennyire szoktak beválni az ilyen barkácsolások?
Lenne egy érdekes kérdésem. Van egy Logi DFGT kormányom és a pedálját szeretném lecserélni egy g25 vagy g27 pedáljára. Ez lehetséges, illetve ha igen kell hozzá valami barkácsolás? Mert ahogy láttam a csatlakozók egyformák, de nem tudom, hogy ha bedugnám mûködne-e a DFGT-vel?
Most jelenleg épp ithon vagyok, régi cockpitem most darabokban, mert csináltuk a szobámat, de azt amúgy is el akarom adni. Elképzelhetõ hogy megyek vissza következõ félévtõl Németországba MSc-re úgyhogy most olyan cockpit van tervbe véve ami elég compact ahhoz hogy kivigyem 😊
Na meg idén mostmár végre el akarom indítani a szimulátor kiegészítõs dolgot, lcd-s meg led-es visszajelzõk buttonbox, loadcell amp(Tiluséknak én csinálom a loadcell erõsítõket a pedálra), stb van jópár tervem, csakhát megint ugye idõ :S
Mikó jössz már haza megépíteni a tervezett cockpitet? 😊
milyen igénybevétel esetén érdemes beépíteni?
Én átlagosan napi 1 órát rally-zom,az effektek
és a fídbek nincs nagyon felcsavarva, kb 30%! (g-27)
Csak ha játszom akkor bedugom és az usb-t is, kalibrál és megyek szerverre. Azt hiszem kibírható ez a max. 1 perces történet.
Riberio:"Aztán létezik a V8 Supercars Ausztráliában, ahol ugyan vannak gyártók, de privát csapatok versenyeznek, és szerintem a földkerekség legjobb túraautó sorozata."
De Grid esetében volt megoldás, keress vagy kérdezz rá a grid topicban.
Valami TXT vagy INI fileban kellett baszkurálni valamit, ha jól emlékszem.
Ez úgy mûködik, mint az egér görgõd (olyat biztosan szedtél már szét)
Van egy optikai jeladó, egy rácsos tárcsával. És mivel nem csak bekapcsolt állapotba tekerheted el a kormányt, ennek az elektronikának, tudnia kell, hogy merre áll a kormány, hol vannak a végállások. A középállás itt ugye fontos nem úgy mint az egérgörgõnél, ott nincs végállás, végtelenített.
Bekapcsoláskor elteker egyet egyik irányba, végállásig, majd másikba és közbe megszámolja, hogy pl 4.000 szer adott jelet a dióda. Majd visszateker 2.000 et és ott a középállás 😄
Ez azért jó megoldás, mert nem tud elmászni a középállás, egy szétszerelés esetében, vagy az idõ vas fogának hatásával. Legyártani is sokkal könnyebb, nem kell õket kalibrálnia a gépsornak.
Úgy mondjuk meg lehetne oldani, hogy áramtalanítás elõtt állítsa a felhasználó középre a kormányt, és onnan jobbra meg balra számolna az elektronika a gyári beállított értékekkel 😄 Csak ez nem felhasználó barát megoldás 😄
Ha majd esetleg csinál olyat a kormányod, hogy nem középen áll bekapcsolás után, akkor elszámolta magát, akkor újra ki-be kell kapcsolnod. 😄 Nem kell megijedni, elõfordul 😄
www.smart-bus.hu
Nekem g-27 van,az is kalibrál minden használat elõtt ha bedugeszolom a tápját.
Kapcsolós konnektort használok,hogy minden gép indításkor NE,
hanem csak ha használni szeretném akkor kalibráljon (ami elkerülhetetlen)!
De ez sem rossz megoldás "kiforrasztod a nyákról a vezérlõ epromot, letöltöd, és visszafejted a firmware programkódját, és azt a sort, amikor a kalibráció van, kiveszed, és visszaégeted a te hackolt firmwaredet."
És ami a legjobb, sitty-sutty megvan!
Kérlek hagyd, köszönöm szépen hogy megpróbáltál segíteni!
A választ megkaptam, nem kikapcsolható! Ennyi.
Mondom a legjobb megoldást, elvágod az usb csatit, találsz 4 vezetéket, a fehér-pirosat visszakötöd, a szürke-fehéret kapcsolóra teszed, és voila, kapcsolós lesz az usb kábeled. Amikor kell, bekapcsolod, kalibrál, használod.
De ugyan ez lett volna a kapcsolós konnektorral is, meg az usb kábel bedugásával is.
De ha akarod, kiforrasztod a nyákról a vezérlõ epromot, letöltöd, és visszafejted a firmware programkódját, és azt a sort, amikor a kalibráció van, kiveszed, és visszaégeted a te hackolt firmwaredet.
Vagy a 220-as vezetéket vágod el, és raksz rá egy villanykapcsolót...
Ennél több ötletet a büdös életbe nem kapsz sehol máshol 😄
( próbáld meg megérteni, hogy a tekergetés a kalibrálás része, ami nélkül a kormány nem használható )
Azért halkan megjegyezném, hogy nem semmi, hogy még neked áll feljebb... 😄 Azé vannak fazonok...
www.smart-bus.hu
Úgy látom túl bonyolult. <#hehe>#hehe>
Köszönöm szépen a válaszokat...
Nyilván nem fog kikopni az USB csatlakozó sem ha naponta kihúzkodod...
Egyébként nem tartom bedugva a konnektroba, de ha bekapcsolom a gépet, bedugom a kormányt és már tekeri is. Ettõl szerettem volna szabadulni, nem hittem hogy ekkor problémával állok szemben!
Szét kellett szednem, és az usb aljzatot rendesen ráforrasztani a nyákra fél év múlva. De most már jó 😄
www.smart-bus.hu
Mi kopik ki? én már 4 éve dugom be és húzkodom ki a logitech kormányokat, de hogy ettõl nem lett semmi bajuk az fix. Sem a PC USB csatinak.
Az már régen rossz ha bedugás után nem kalibrál a kormány...tekerje csak a nyüves jobbra majd balra <#eplus2>#eplus2>
Riberio:"Aztán létezik a V8 Supercars Ausztráliában, ahol ugyan vannak gyártók, de privát csapatok versenyeznek, és szerintem a földkerekség legjobb túraautó sorozata."
Ha az USB csatlakozó 5V-vával, képes megtekerni a 24V os motorokat 😄
Ja, hogy jaa
😄
www.smart-bus.hu
Persze hogy nem tekeri, hiszen nem érzékeli. De ha bedugom, megint csak tekeri.
Szinte mindig használva van a kormány ha a PC-t bekapcsolom.
Azt szeretném elérni ha minden összevan dugva, akkor sem "teszteli" le önmagát minden bekapcsoláskor.
Ha kihuzkodom az USB-t az egyrészt ki fog kopni, másrészt semmivel nem vagyok elõrébb vele, hiszen ha bedugom majd ugyanúgy teker.
"hogy ne tekerje oda-vissza meg a kormányt PC bekapcsoláskor?"
Így nem tekeri...
www.smart-bus.hu
www.smart-bus.hu
Nem rég lettem boldog G25 tulaj.
Egy kérdésem lenne: nem lehet kikapcsolni hogy ne tekerje oda-vissza meg a kormányt PC bekapcsoláskor?
Elméletileg, - Tilus kolléga segítségével - megtudtuk a tuti megoldást amit a Fanatec is csinál, ennek a problémának az orvoslására.
És ezzel a grafitporral kell megfürdeti a szivacsot.
Még hosszú tesztem nem volt rá, de remélhetõleg nem kell 2 havonta megismételni, mint pl más kenõyanyagokkal.
PC konfigom a Be quiet! Pure Base 500DX White házban: GIGABYTE Z490 GAMING X, Intel i7 10700K 3.8 Ghz (5 Ghz) , 32 GB DDR4 RAM, NVIDIA GeForce RTX3080, Windows 10 Pro 64bit, HP Reverb G2
PC konfigom a Be quiet! Pure Base 500DX White házban: GIGABYTE Z490 GAMING X, Intel i7 10700K 3.8 Ghz (5 Ghz) , 32 GB DDR4 RAM, NVIDIA GeForce RTX3080, Windows 10 Pro 64bit, HP Reverb G2
Amúgy igen, ez addig mutat jól, amíg használatra nem kerül sor 😄
Letörik a karod egy futam után 😄