15099

Ki mit hall róluk, milyet érdemes, milyet tilos venni, stb...

Kapcsolódó SG.HU TOPIC-ok: | SZIMULÁTOR | FREE TRACK | TRACK IR |

Auto szimulátorok TOPIC-jai: | rFactor | iRacing | LFS | GTR2 | GTL | RACE/07 | GTR | GTR-E | CRS | STCC | nK-Pro | ARCA | RBR | GPL |

Kormány Kalauz Szimulátorozáshoz!!! +trükkök!!!
  • Toby0501
    Sziasztok!

Logitech DFGT-hez lehet kapni Magyarországon tápegységet? Úgy néz ki, hogy 8 év szolgálat után megadta magát.
  • arty
    sokkal, sokkal, sokkal jobb pedálok
    sokkal jobb váltófülek
    H váltó lehetősége (külön kell venni)
    kormány fogása, tapintása jobb - kevésbé műanyag
    támogatott játékokban fordulatszám jelző ledsor (bár nem g920, hanem g29, de ha nem akarod xboxon használni, akkor szerintem mindegy melyiket veszed - én a 29est venném emiatt)

+a dfgt-ért - ha jó állapotú - egész jó árat kapsz :D
  • attila46
    Szeretnék tanácsot kérni....Van egy Jó Logitech dfgt kormányom.Nagyon teszik a G920,,de nem tudom érdemes e kiadni érte 70000 ft -ot.Mivel tud az többet???Azon kivül hogy sztétikailag szebb..??
  • __Jacek__
    Help! Help!

Mennyire gázos egy T500rs használtan, ahogy látom nincs szétnyúzva. Emlékszem volt valami kormány nyak törés problem?

Viszont lehetséges 62e-ért full komplett +váltó:))))))) ennyiért meg ajándék..
  • Marcinko
    Nekem hosszabiton/elosztón van a kormány és a két ventilátor, mielőtt leülök a cockpitbe versenyezni akkor bekapcsolom.

• Leslie878
    Ok! Köszi, csak érdekes hogy így van, win7 nél csak egyszer kalibrált! Na mindegy a kormánynak bírnia kell, legalábbis remélem!
  • arty
    akkor az normális
    boot alatt ennyiszer veszti el az usb-d a jelet/áramot és hiszi a kormányod, hogy jééé, bedugtak, nosza kalibráljunk :)
  • Leslie878
    Nálam mindig be van dugva folyamatosan, és minden bekapcsoláskor 3x kalibrál, rögön az elején, aztán mikor bejön a win, aztán még egyszer. MIndez egymás után 15másodperc kb, a három egymás utáni kalibrálás!
  • arty
    ... ha csak akkor dugod be, amikor már betöltött a win10 ?

vagy olyankor kalibrál 3x?
  • Leslie878
    A G29 -és kormányom win10 alatt 3x kalibrálja magát minden újrainditásnál, nem lehet ezt valahogy módosítani? Amúgy rendben működik! Előre is köszönöm a segítséget!
  • MasterMason
    Most mér mondasz ilyent. Német szakemberek gyártják ezen termékeket természetesen a német minőséget szem előtt tartva.

• bardocz
    Annyiért összerakhat az ember egy osw-t, ami kisebb eséllyel romlik el, mivel nem fanatec :D
  • MasterMason
    Ja, "poénkodott" az elején hogy 2800 euró az ára, utána mikor kiderült a valódi ára értettem meg, hogy nem is vicc volt az hanem egy olcsó marketing trükk aminek a lényege az, hogy a bemondott hatalmas ár után "megkönnyebbülésnek vedd" és olcsónak találd az 1500 eurós árat...

De hát az emberek nagy része nem találja annyira olcsónak azt az 1500 eurós árat.
  • lac coo
    Ez most ingyen van ! :DD
  • macleody
    Az tán a DD2 volt, az 1500€-s :)
  • bardocz
    Fanatec DD

Árat nem tudok, volt egy élő adás facebook-on, de annyira kellemetlen meg gagyi volt, hogy két percnél tovább nem bírtam.
  • Szabir
    Sziasztok!

Olyan gondom, van, hogy a rendszer is, a programok felismerik a mostani MS SideWinder Force Feedback wheel kormányomat is, de amikor a Farming-nál használnám, az első pedál érintéskor felugrik teljes gázra, illetve elkezd a kamera körbe mozogni... És semmilyen beállítással nem tudok javítani rajta. Próbáltam játékon belül hogy mindent töröltem, csak a kormányzás jobbra-balra, illetve a gáz/fék beállítást hagytam meg a játékvezérlőnél. Így a kameraforgás megszűnt ugyan, de a gázadás nem javult meg. :(
    A játékvezérlő beállítás/teszt/kalibrálás résznél is ugyanez történik, a jobboldali pedál első érintését követően a "z forgás" indikátor csíkja maximumra ugrik és a fék (bal)pedál nyomásával tudom visszaszabályozni nullára. De amint elengedem a fék pedált ismét és azonnal felugrik maximumra. Nem tudom, hogy ez-e a "természetes" működése, de érthetetlen, hogy más programoknál semmi gondom, Az FS sorozat pedig hisztizik. :(
    Konkrétan az ETS2, a Codemasters-es verseny játékok, az Assetto Corsa, a Project Cars, Live for Speed, gond nélkül használják. :(
    Ha valakinek van ezzel kapcsolatban bármilyen ötlete, szívesen fogadom...

A másik lehetőség, hogy veszek egy nem drága kormány-pedál kombót csak erre a célra.
    Nagy befektetést nem szeretnék, de most adódna egy ilyen
    Logitech WingMan Formula Force GP Wheel with Pedals jószág. Valakinek van vele tapasztalata?
    Esetleg ez lenne egy másik variáció: Trust Gxt 27
    Vagy egy harmadik: Trust NF340 Race Master.
    Használhatóak az FS 2013/2015/2017-hez? Mindhárom megvan (megvásárolva!) de az MS kormányt nem hajlandóak kezelni.

Ha valaki tud valamit, kérem, ne fogja vissza magát! :) Illetve más tippet is szívesen fogadok, hangsúlyozom, nem akarok egy full extrás kormányt, csak annyit, hogy gáz/fék/kormányzást ne a billentyűzetről keljen megoldanom.

Nem tervezek 5-6 számjegyű összeget kiadni, az MS kormány teljesen megfelel, huszon+ ezer forintot a közeljövőben biztosan nem fogok ilyen célokra fordítani. Csak bosszant, hogy van egy olyan kormányom, ami nem egy noname márka, a legtöbb progi felismeri és vagy automatikusan használhatom, vagy van a programban olyan beállítás hogy használható legyen, és akkor pont az, amivel szívesen játszanék, és a korábbi (elvileg jóval gagyibb) Genius TwinWheel F1 vibration feedback, illetve még korábban egy Manta Compressor Supreme fantázianevű jószágokkal gond nélkül tudtam játszani, addig, most így viselkedik...
    Előre is köszönöm a válaszokat!
  • bardocz

Én amikor megcsináltam, alig tudtam használni, mert hozzászoktam, hogy mindig elmegy a középállás, és minden kanyar után keresgéltem :D
  • KTMNORBI
    Köszi Dávid, közben leveleztem a support-al, és dobtak át nekem 1 béta verziós firmware-t, plusz megcsináltam amit a képeden láttam, és most tuti lett
  • bardocz
  • bardocz
    Ez a wheelbase van nekem is. 4 kábel jön ki belőle, 1 csavar fogja.
  • KTMNORBI
    Neked amúgy ilyen volt, vagy van?
    Két valami van amin áthalad a a recés kerék. Az egyik két részből áll, egyik fele mint egy fehér led, a másik fele meg fekete kockás valami. A másik dolog megy egy U alaku műanyag valami. Melyikre gondolsz, hogy próbáljam meg közelebb vinni?

Utoljára szerkesztette: KTMNORBI, 2018.06.04. 21:58:28
  • bardocz
    Én sem láttam rajta semmit, megpróbáltam úgy meghúzni a csavart rajta, hogy az érzékelő kicsit közelebb legyen, és jó lett. Nekem már ott tartott, hogy be se kapcsolt.
  • KTMNORBI
    Van hogy ugyanabban az egyenesben jó aztán pedig nem. Nézem a fanatec progiban az elmozdulás értékeit miközben csavargatom ide-oda és van hogy amikor középen van nulla az érték következőre pedig -3 és mindíg csak minuszban tér el mindíg.Persze szétszedtem, de nem láttam sem koszt, sem törést sérülést rajta, szal egyelőre passz
  • bardocz
    Mindig elmászik, játék közben is? Van egy optikai szenzor, lehet az koszos, el van csúszva, akármi. Nem egy nagy szám szétszedni, és megnézni.
  • bardocz
    Nem másik nickneved van az iRacers fórumon? Össze vagyok zavarodva :D
  • Marcinko
    Amit csináltál nekem kompletten az persze !
  • KTMNORBI
    Sziasztok.
    Szerintetek mi ment el szarni a Fanatec CSL Elite wheel kormányombna, mert nem tudom bekalibrálni középre, pici mindíg marad benne?
  • bardocz
    Hozzád került végül?
  • Marcinko
    Szép, Eléggé ismerős ez a fékpedál ....:) ....van nekem is
  • bardocz

Nem rossz a pedál, de a loadcell-es kitüket biztos nem fogom megvenni. A saját pedálom viszont pont odaillik hosszban. Ja, és tök egyszerűen van kábelezve az egész, úgy akár lehetne hozzá tervezni hidraulikus fékpedál kit-et. Igaz akkor kéne külön elektronika, de az nem egy nagy szám, jó bármi.
  • bardocz
    Lol, a gumit le lehetett szedni róla, így jobb sokkal.
  • lac coo
    Én se szeretem. A Fanatec V1 az tükörsima alu volt, tök jól csúszott, a V2 meg tapadós matt .De az nem jó ,...
  • bardocz
    Úgy döntöttem, hogy végül a pedálsort megtartom, és középre berakom a saját pedálomból a féket. Úgyis fel kell fúrni valahova, hogy ne csúszkáljon az egész.
    Ezt a tapadós pedálfelületet van aki szereti? Mindig is olyan pedáljaim voltak, amin csúszkált a lábam, ez a tapadós nagyon zavaró. Autóban sem tapadt még sose a pedálhoz a cipőm így.
  • bardocz
    Ha esetleg bárkit érdekelne, van egy eladó G29-em, amin a pedál teljesen új, a kormányt meg nem tudtam sokat használni, illetve egy Fanatec CSL Elite pedálsorom, csak a kétpedálos.
  • macleody
    Próbálta már valaki az új 310-es drivert Fanatec kormányhoz?
  • Jabar
    Köszönöm.
  • arty
    nincs más (ill. a TH TMX, de az gyak 1:1 T150, csak xbox/pc-re)
    olyan helyen kell venni, ahol 2 évet adnak rá, ennyi
  • wollnerd #14861
    Azért nem teljesen max. 50 ezerig, de pl. Thrustmaster 150RS 53-58 ezer között árakon kapható pár helyen.
    A fenti kormány force feedback támogatással rendelkezik és 1080 fokig is tekerhető. Tehát az a szimekhez is használható. PS4 és PC-vel is kompatibilis. Pl itt rendelhető akciósan 55-ért. bár a szállítással várni kell, de én tőlük vettem a sajátomat. Nincs velük baj. (lásd. köv. mondat)
    A következő modeltesója a T300-as ami közel 100 ezerbe kerül, nekem a 3 pedálos T300 GT Edition van a PS4-hez. :)
    Sztem ennél jobb kormány nincs abban az általad megszabott árkategóriában. De lehet hogy mások tudnak mégis még olyat amit én nem. :)
  • Jabar
    Sziasztok!

Tudnátok ajánlani egy kormányt max 50e forintig?
    Unokaöcsinek kell, crew ill. f1 esetleg rally, semmi szimulátor, csak megbízható/strapabíró legyen.

Előre is köszönöm!

ui.: csak új