15100

Ki mit hall róluk, milyet érdemes, milyet tilos venni, stb...

Kapcsolódó SG.HU TOPIC-ok: | SZIMULÁTOR | FREE TRACK | TRACK IR |

Auto szimulátorok TOPIC-jai: | rFactor | iRacing | LFS | GTR2 | GTL | RACE/07 | GTR | GTR-E | CRS | STCC | nK-Pro | ARCA | RBR | GPL |

Kormány Kalauz Szimulátorozáshoz!!! +trükkök!!!
  • bboyatty
    Hát igen tudom, de mivel nem vagyok nagy szimulátoros és nem is szeretnék sokat költeni, csak hobby szinten vezetgetnék ezt azt, ezért gondoltam, hogy elég lenne egy MOMO. Ha nagyon szar lesz a pedál akkor kibaszom a kukába és építek egyet én házilag.

#12937: Köszi, lementettem a linket, ha szükség lesz rá valamikor akkor megpróbálom.
  • neilszab
    Doh, a kép és a link:

• neilszab
    Egy kis reklám:

Indul a [b]Seat Leon EuroCup[/b]] nyári bajnokság, a részvétel teljesen nyílt és mivel eddig elég nagy az érdeklődés, így biztosan mindeki találni fog magának méltó ellenfelet egy kiadós fightolásra:

Katt a képre!

• Dupi30
    Igen a pedál sajnos télleg ilyen a momonál :S a kormánnyal nálam annyi gond van hogy kotyog egy kicsit, hangja sem kicsi, de még mindig nagyon pontos. A neten van fent pár megoldás amivel orvosolni lehet a problémát. Itt képekkel is illusztrálva van a dolog: http://www.scribd.com/doc/46859408/momojavitas
    Sajnos én ezt a módszert már nem tudtam kipróbálni mert addigra már kidobtam a pedált. Most egy RGT pedálom van lfs ben betudom állitani 2 vezérlőre szerencsére.
  • cselt
    esetleg egy DFGT? Tudom, hogy drágább, de azzal nem igazán lenne problémád. Momonál meg azért egy idő után a kormánnyal is szokott probléma lenni.
  • Fehercsoki
    Nem tudja valaki miért ilyen drága mindenhol a használt g27? Új ára 55k, és 50 alatt senki nem árulja, hiába több éves és nincs gari=/
  • bboyatty
    Vazz leteszek a MOMOról erre jön valaki és lebeszél az EX-ről. :p
    Akkor MOMO lesz, a pedált meg majd megoldom valahogy. Ha a potikat kicserélném valami komolyabbra nem oldódna meg a probléma?
  • arty
    momoról meg én beszélnék le valaki, hacsak nem akar párhetente pedált szétszedni, javítgatni...
  • Dupi30
    Hát az én vélemény az a Formula force Ex kormányrol, hogy azt csak olyan ember vegyen aki nem akarja nap mint nap intenzíven használni. Nekem is volt és kb 1 év után a kormánnyal nem lehetett egyenesen menni, a pedálban a műanyag is kikopott és nem tudtam 100%-os gázt adni. Ismerősömnek is kb ennyi idős már a Formulája, nála a kormány ugyanugy elromlott, viszont a pedállal nincs gond. Bár hozzáteszem szinte minden nap használtam minimum fél órát, persze voltak kivételek. Szerintem inkább momo....
  • bboyatty
    Amúgy elgondolkoztam a Formula Force EX-en, ha eltudnám tüntetni a piros gumis berakást akkor ki tudnák békülni vele. Szóval ha van valakinek ötlete szívesen meghallgatom.
  • bboyatty
    Hát ha van WD40-ed vagy kontakt sprayd akkor szedd szét és fújd be a potikat.
    Ha nem akarod szétszedni, vannak itt még sokan logitech-esek és megmondják, hogy érdemes-e panaszkodni.
  • Anonymus20
    Üdv, kb van egy 3 éves logitech g27-em, és most a gázpedál rakoncátlankodik kicsit, ha tövig nyomom, akkor elkezd ugrálni az érzékelő és nem mindig érzékeli teljesen benyomva. Mit tudok tenni? Logitech-től számíthatok esetleg valami kuponra vagy bármire ha elpanaszolom nekik?
  • Pepe7807
    Akkor lehet, hogy a motor tengelyén lévő tárcsa mozog
  • bmwcrash
    mitől lehet ez még mert szédszedtem, rögzítettem, összeraktam és semmi külnbség.
  • cselt
    DIView progival szerintem lehetne ilyet állítani
  • lac coo
    G27 driverben lehet valahol olyasmit állítani, hogy a kuplung pedál csak egy kisebb szakaszon működjön , ne koppanástól-koppanásig?
  • Pepe7807
    Szerintem ugyanaz a megoldás,de nekem sosem volt momom.
  • Dupi30
    Nekem is ugyan ez a baj a momonál, 5-10 fokkal jobbra esetenként balra érzékeli a középpontot. Itt is meglehet oldani a problémát valami hasonló módszerrel?
  • GPx8
    Köszi. Jó ez az átalakító, csak kicsit drága, ráadásul rendelni kell. Jó lenne, ha valaki itthon meg tudná csinálni.
  • cselt
    pl fanatec clubsport pedál megy usb-ről is.
  • arty
    átalakítók vannak

http://www.leobodnar.com/
  • GPx8
    Sziasztok!
    Létezik USB-s csak pedál?
  • bmwcrash
    rendben köszönöm a segítséget
  • Pepe7807
    1 kis segítség a szétszedéshez

10:57-nél szedi le az érzéklőt, neked az mozog.
    Ne tévesszen meg, hogy g25, mert a g27 is ugyanilyen,csak a másik motoron van az érzékeló
  • bmwcrash
    nem sajnos
  • arty
    már nem volt garis?
  • bmwcrash
    ok de elakadtam ott hogy nem tudom szétszedni a kormányt kicsavartam minden csavart de nem jön szét
  • Pepe7807
    A motor végén lévő érzékelőd valamiért mozog, rözítsd stabilan és jó lessz.
    Jó az is ha oda szigetelőszalagozod.
  • bmwcrash
    Hali!
    Miért van az hogy a logitech g27 -esem minden játékban egy időután rosszul kalibrálja magát és a középpontot kb balra 30 fokban méri fel aztán egyre balrább...?
    Hogy lehet megoldani?
  • arty
    na, mára hozta az UPS a cseredarabot...
    május 24 -> június 19.

az új kormány egyelőre működik, szal köszi fanatec :D
  • Dupi30
    Egy kis tapasztalat illetve vélemény a Thrustmasters Rallye GT (RGT) kormányról. Még aprilis eleje körül került hozzám egy újszerű épp hogy használt darab. Eleinte nagyon tetszett ám szinte mindennapi intenzív használat után jöttek a hibák: 2 hónap után a jobb váltókapcsoló elromlott, hiába nyomtam nem reagált. A bal oldalon található Cross-button gombok is kedvünk szerint működtek. A kormány pontossága főleg középállásnál vesztett a pontosságábol, lfs-ben még egyenseben is folyton korrigálni kellet az autót. A múlt hét óta már valamiért elképesztően hangossá vált a kormány, nyöszörgött minden kis mozdulattól is, még végül 3 hónap használat után úgy ahogy van elromlott. Egy kattanás és már nemis reagált a kormány mozdulatára. Viszont a pedálja kitűnő darab még mindig nagyon precízen lehet vele gázt adni fékezni és kuplungozni. Még szerencse hogy nem dobtam ki a régi Logitech momo kormányom ami már 7-8 éves és még mindig szépen működik a pedált leszámitva. A főbb szimulátorokban mint pl LFS vagy RFactor lehetővé teszi hogy 2 vezérlőt használhassak egyszerre igy egy momo kormány és egy RGT pedálsor remek párosítás :)
  • Fehercsoki
    Bocsánat, de ezúttal tényleg itt a rendes hirdetés(az előző 2t leszedtem, mivel meggondoltam magam 2x is), és már csökkentett áron: Logitech Formula Force EX hibátlan eladó.
  • Fehercsoki
    Pontosabban itt van. Az előző link rossz.
  • Fehercsoki
    Eladó Formula Force EX
  • Tomo15
    Újonnan ennyiért csak használhatatlan noname szutykot kapsz.
  • komorszabi
    Köszi a segítséget, lesz ami lesz:)
  • Fehercsoki
    Nem jó ötlet, ott a kormánykalauz, használható FFB-s kormányok ott vannak, azokból válassz, media marktban sok az ami nem is FFBs csak vibra motor van benne.
  • arty
    ott lesz egy g27, egy momo és pár noname vacak... felesleges kör szvsz :)
  • komorszabi
    Köszi a segítséget. Szerintem ebből az lesz h bemegyek a Média Márkt ba és ott döntöm el.
  • Fehercsoki
    Újan kapsz ennyiért egy Formula Force EX-et, de ezt is csak magánembertől, mivel már nem árulják tudtommal.(de valakinek esetleg maradhatott egy bontatlan új és azt kapod meg ennyiért kb.)