Force Feedback kormányok...

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

bboyatty
Hát ha szakértõk ha nem picivel több információ kéne hozzá, hogy így látatlanba tippeljenek valamire.

Be original, be creative, be fresh, be righteous, be yourself and let no one stop you! B.Boy4life!

Oké, kösz, csak gondoltam megkérdezem a szakértõket elõbb.

Fehercsoki
Próbáld ki másik adapterrel akkor...Ha nem értesz hozzá, akkor mást nem nagyon tudsz tenni.

Jó, talán tényleg nem adtam meg elég infót, de a helyzet az,hogy sokat nem tudok mondani. Egyszerûen a kormány mûködik, egyedül a force feedback nem. Ha jól emlékszem egyik napról a másikra ment tönkre.
A kormány amúgy egy Thrustmaster RGT FFB Clutch.

<#vigyor> Hehe.... tényleg azt gondolod, hogy ennyibõl megmondjuk, hogy mi baja van??

Ha nem indul a kocsid felhívod a szervizt, hogy rossz az autód, mondják meg mi a hiba??!! <#nevetes1><#nevetes1><#vigyor2>

Sziasztok!
A helyzet az, hogy valamiért nem mûködik a force feedback, és az lenne a kérdésem, hogy ez mitõl lehet?
Én arra gondoltam, hogy az adapterrel lehet valami probléma, de érdekelne a ti véleményetek is.

arty
pedig mûködik, 2 havernak is volt ilyen kormány és 7x64-en használták!

Forza.

bboyatty
Szedjétek ki a potikat, menjetek el egy elektronikai boltba és vegyetek egy fokkal minõségibb potit bele és kéz csók.<#eljen>

Be original, be creative, be fresh, be righteous, be yourself and let no one stop you! B.Boy4life!

acsati
Pedig mondom már játszottam a Dirt 3-mal ezzel a kormánnyal csak nem tudom, hogyan 😄

#12790: kértem segítséget apámtól, aztán kiderült, hogy a fékpedálnál nem érzékel valamit, aztán holnap majd megpróbál valamit kezdeni vele
cselt
Nekem is volt ilyen kormányom, sõt az ffb-s változata is járt nálam már, de sajna a legnagyobb baja ezeknek a kormányoknak a driver volt. Én úgy emlékszem, hogy még xp alatt is kisebbfajta varázslás kellett, hogy mûködésre bírd (mondjuk utána nagyon szépen ment). Win7 alatt fõleg 64 bitessel szerintem felejtõs mûködésre bírni :S
bboyatty
Multiméterrel. Így néz ki!

acsati
huh hát ahhoz sajnos nem igen értek. mivel lehet azt lemérni?
bboyatty
Ha valamennyire értesz az elektronikához akkor szedd szét és mérd le a potit.

acsati
Nem segített a WD40 😞 Viszont kipróbáltam XP-n is, ott meg olyan, hogy ha egy kicsit nyomom meg a pedált akkor, úgy érzékeli mintha padlóig nyomnám... Sehogy sem jó 😞
Melyik a legegyszerûbb, legolcsóbb kormány ami mûködik is Win7-tel?
bboyatty
Nem szánok rá többet 10nél, nem komoly szimulátorozásra kell, csak néha mikor kedvem van csapni egy kört TDU-ban, vagy F1-ben legyen egy kormányom.

10e ft alatt formula force ex-t vegyél( vaterán biztos találsz) a momot meg felejds el,az a leggyengébb logitech kormány, ha kicsit többet szánsz rá akko 20e körül kapsz dfgt-ét ami nagyon jó kormány,ha olyat veszel aminek megvan a számlája és 2 évesnél fiatalabb akkor felhivod a logitechet hogy elromlott a kormányod és küldenek egy ujjat helyette,ha formula ex-et veszel akkor meg kapsz féláron egy uj dfgt-ét ami igy kb 25e és visszakapod a ex árát amia számlán szerepel
bboyatty
Próbáld meg WD40-el befújni a potit.

acsati
Szerintem nem, mert úgy emlékszem régebben is csinált ilyet, csak nem tudom hogy oldottam meg, vagy csak gondolt egyet és jó lett. De a Dirt 3-al is Win 7 alatt játszottam és jó volt. Meg lennének hozzá driverek neten csak egyik link sem mûködik már 😞
Fehercsoki
Akár tönkre is mehetett...

acsati
Sziasztok!
Légyszíves valaki segítsen rajtam. Nem tudok tovább guglizni, mindenhol kerestem már, de egyszerûen sehol sincs már fent.
Van egy régi Microsoft SideWinder Precision Racing Wheel típusú kormányom (igaz nem ffb) és ehhez keresnék valami drivert.
Windows 7 64 bites oprendszerem van, felismeri, de a kalibrálásnál mindig azt érzékeli, hogy teljesen be van nyomva a fékpedál. Pedig régen tudom, hogy játszottam vele, még a Colin Dirt 3-mal. Ott tudom, hogy jó volt, de most meg nem tudom miért csinálja ezt.
Valaki segítsen, mert már nagyon idegesítõ 😞
Fehercsoki
Nem. A következõ kormány a DFGT, de az már 20 fölött van, vagy ha kifogsz egy piros momot de az is minimum 16k körül lesz, és nagyon ritka.

bboyatty
Kérdés akkor csak az, hogy 10.000 forintért találok ettõl jobb kormányt?

cselt
Én hallottam már mástól is, de ez persze nem jelenti azt, hogy az összesnél jelentkezik ez a probléma.
garanciáztattam a DFGT-met nagyon korrektek voltak (hétfõn hívtam õket és csütörtökön már itt is volt a másik)
arra gondoltam hogy az így leváltott kormányomat moddolhatnám. a motort akarom erõsebbre cserélni, lenne értelme?
bboyatty
Az viszont nem túl jó dolog. Más is találkozott ilyen problémával vagy ez egyedi? Nem tudod?

cselt
Nekem volt MOMO-m sajna a pedál hibán kívül (amit egy kis WD-40-el lehetett kezelni ideig óráig) nekem olyan gondja is volt, hogy egy-egy nagyobb ellenkormányzás után elment a középállása.
Fehercsoki
Passz, elég ritka, de lehet találni.

bboyatty
És azt hol keressem?

Fehercsoki
Próbáld meg a piros momot megszerezni, annál minõségibb kormány nincs, nem rég láttam 16k-ért.

bboyatty
Értem, akkor nincs probléma. Azért is maradok a momo mellett mert jobban tetszik, ezt is elárulom.<#crazya> Vaskosabb kormány, jobb design, igaz kevesebb gomb de szerintem elég az a 6 programozható. Na majd meglátjuk mi sül ki belõle. Azért köszönöm a segítséged.<#eljen>

Fehercsoki
Csak a pedál a rossz, de elvileg ki lehet cserélni a potikat, neten van róla sok minden.

bboyatty
Egyik havernek volt Formula Force, 2 is és azt mondta, hogy hamar feladta a fogaskerék, (rfactorozott vele). Ha csak a pedál miatt nem ajánlod a MOMO-t akkor továbbra is kiállok mellette és ha nagyon szörnyû lesz a pedál majd építek hozzá egyet.

Fehercsoki
A pedálja elég rossz, egy ismerõsömnek fél év után már teljesen rosszul érzékelt a fék pedálja, a gáz pedig csak az út 2/3áig érzékelt kb. Ha érdekel más kormány is, nekem van egy eladó hibátlan Formula Force EX-em.( a különbség, hogy csak pillangó váltó van rajta, viszont jobban bírja mint a momo)

bboyatty
Helló, érdeklõdni szeretnék, hogy esetleg nincs itt olyan személy akinek van egy Logitech MOMO kormánya eladó? Elsõ FFB kormányom lenne volt régebben egy rugós de az nem túl élvezetes. Elég sokat keresgéltem és ez a MOMO jónak tûnik, olvastam teszteket is és azt írták, hogy nagyon jó az ár/érték aránya. Esetleg ha van amiért nem ajánljátok szívesen meghallgatom. Köszi.

JUVEfun
Ez csak online a cseh és a magyar pluginról tölthetõ.....(pl.: innen )

az emberek 1%a élvezi azt amiért a maradék 99% megdolgozik...

Ombika
Ezt orom nezni,. E30 ez letoltheto addon hozza barki szamara?

JUVEfun
Pl.:
Ahhoz, hogy a valóshoz hasonló FFB legyen :
Az RBR fõkönyvtárban a physics.rbz-t megnyitva/kicsomagolva van egy physics.lsp nevû fájl, abban kell megkeresni ezt:
MaxFFTorque 135.0
és kicserélni erre:
MaxFFTorque 90.0

JUVEfun
Azért ezen kívül még rengeteg lehetõség van a valós FFB eléréséhez. (RBR-ben)

pajti
Bocs' az off-ért 😊
Közben sejtem mi lehet a gond, igaz még nem próbáltam.. játékban maximumon van az FFB, profiler-ben 110% az Overall Effect Strength.
Viszont a Spring & Damper Effect Strength 0%on van,
és valószínû ezért gyengébb az FFB.
Más játékoknál ez nem gond. Itt valószínûleg valami sz@r van a palacsintában. 😄
Feljebb venni meg nem akarom mert akkor kamu FFB lesz állítólag.

JUVEfun

JUVEfun
Szerintem csak nálad . Alapból valóban nem sok , de különbözõ "trükkökkel" azért be lehet állítani. Szerintem a vidin be sincs állítva ,vagy nagyon le van véve......

Tudnátok mondani nagyobb külföldi bajnokságokat, és külföldi vagy magyar oval-t? 😊

Asrock N68-VS3 UCC | Phenom II X2 @X3 3GHz | Sapphire HD4850 HDMI 256MB | Kingmax 4GB DDR3-1333 | FSP 350PNR | Razer Diamondback Plasma | Logitech DFGT | Windows 7 Build 7600 | HannsG HA222DP 22\"

pajti
<#idiota> Kicsit nagypapásan vezet 😄 ,de mentségére legyen hogy elég gyenge az RBR FFB-je.. (vagy csak nálam?)
Pedig imádom az RBR-t, a rázás még okés de a kormányzás már csak fele olyan erõs mint kellene...

pointer4
Van ebben a kormányban FFB? Hát mindjárt elalszik a sofõr 😄 Ilyen nyugodtan még nem láttam rally autót vezetni 😄
Fehercsoki
Köszönöm a segítséget mindkettõtöknek, ki fogom próbálni a SimBin szimulátorait is, meg megnézem ezt a 3 hónapos iRacing-et is😊

pajti

Ez csak azért hülyeség, mert ha nem kötné senki az orrodra, hogy mi "mennyire jó", akkor évekig ellenél a Simbin cuccokkal, hogy eszedbe nem jutna, hogy ez nem a legjobb dolog a világon. Ezért mondom, hogy kezdõként "sznobság" nem foglalkozni vmivel, csak mert MÁSOK azt mondják, nem az legeslegjobb...

GTR2: 2000 Ft
GT Legends: 2000 Ft
Race07 + Race ON: 2000 Ft
1 db iR pálya/kocsi: 3000 Ft

Szépen mindent ki kell próbálni amit lehet és saját MAGADNAK felépíteni a véleményed! 😉

IR-t ki tudod próbálni most, 3 hónap ingyen van új regeknek.

Asrock N68-VS3 UCC | Phenom II X2 @X3 3GHz | Sapphire HD4850 HDMI 256MB | Kingmax 4GB DDR3-1333 | FSP 350PNR | Razer Diamondback Plasma | Logitech DFGT | Windows 7 Build 7600 | HannsG HA222DP 22\"

Fehercsoki
Nem sznobságból akarom a legjobbat, szeretnék minél realisztikusabb vezetési élményhez jutni, hiszen akár need for speedezhetnék is, ha ez nem lenne fontos... iRacing-et akkor kihagyom, nekem túl drága, netKaron még gondolkozok, rFactor szerintem nem olyan jó, Simbintõl meg akkor már megvárom a GTR 3at.

iRacing-gel csak akkor mehetsz ha van aktív elõfizud és aktív netkapcsoaltod, csak így mûködik. Az iRacing akkor éri meg, ha valóban fanatikus vagy és valóban sok idõt és sok pénzt tudsz rááldozni, akkor viszont nagyon!

A netKar vezetési élményben sztem jobb (magánvélemény), mint az iR, viszont hozzá a körítés, meg a szolgáltatás, az gyakorlatilag nulla, az arra nagyon jó, hogy ha csak úgy menni akarsz, élvezkedni és csiszolni a technikádat, meg néha menni egy-egy elõre szervezett futamot online, viszont ehhez képest az a 4-5 ropi nem pénz érte.

Illetve csak azért mert nem a legjobb, nem szabad elfeledkezni az rFactorról és az Simbin játékairól sem, ezeknek is bõven van annyira jó a fizikája, hogy évekig találsz bennük kihívást és emellett rendkívül jó hozzá körítés és az online rész, nagyon jó futamokat lehet velük rendezni. Nem kell egybõl "besznobulni" 😊

your choice!