Force Feedback kormányok...

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Fehercsoki
?

JUVEfun
A csere készüléket nem a BOLT , hanem a gyártó tárolja (garantálja) szerintem.

az emberek 1%a élvezi azt amiért a maradék 99% megdolgozik...

Nyilván van tartalék amit nem adnak el, de ez nem azt jelenti, hogy az Amerikai üzletek csak azért nem fogják árulni, mert Európában elfogyott...

De szerintem ne ragozzuk... majd kiderül pár hét múlva.

www.smart-bus.hu

Fehercsoki
Persze hogy nem adják el, kell hogy gariba tudják cserélni a mostaniakat.

Már miért szednék le amíg van raktáron? Abbahagyják a gyártást, és akkor ami már kész van el sem adják? Ettõl függetlenül remélem, hogy csak készlethiányról van szó.

www.smart-bus.hu

Fehercsoki
Jó hát azokat nem néztem, de ha abbahagyták volna a gyártást akkor mindenhonnan leszedték volna.

Nem csak a magyar oldalon nincs, az osztrák és a német oldalon sincs... gondolom az Európai raktárakban nincs.

www.smart-bus.hu

Fehercsoki
Amúgy csak a magyar honlapról tûnt el a G27, amerikain például fent van.

Tisztában vagyok azzal milyen vagyok, hogyan döntök és mit, miért csinálok. Nem is az a kérdés, hogy nekem miért kéne megváltoznom, hanem tényleg az, hogy jó-e minden úgy, ahogyan a dolgok állnak. A váltóm jelenleg még mûködik, de eléggé óvatosan kell használnom, mert lazul a rúgója sajnos. Ilyen a kormány típus ennek okán tanulságnak nem azt szûröm le, hogy legközelebb saját magamon kell változtatni ilyen helyzetben, hanem azt, hogy soha többet nem veszek Thrustmaster kormányt. Igaz, hogy veszít az élményindexébõl, de automata váltóval is lehet tolni. Minden csak viszonyítás kérdése.

Sok ember azt hiszi, hogy az anyukája méhéb?l csúszott ki, mint valami szépséges medúza. De a bajnokok tudják, hogy az apjuk tökéb?l jöttek.

Te így látod, de kívülrõl ez bizony erõsen egál... õk hibáztak, hogy így álltak hozzá, te meg hibáztál, hogy hagytad magad. Kettõtök közül egyébként így most kinek jobb? Neked, vagy nekik? Nem vagyunk egyformák ebben igazad van, de a végeredmény, hogy mit kapunk a pénzünkért szerintem egyformán izgat mindenkit, aki pénzt ad egy termékért, amitõl a szórakoztatását várja...

De ne értsd félre, mindenki úgy jár el, ahogy jónak látja... én csak próbáltam megvilágítani a kérdést egy másik szemszögbõl.

www.smart-bus.hu

Majd elkerülöm az ilyen szitukat és nem lesz gond. Ne félts engem. Nem tartottam ennél az esetnél annyira fontosnak, hogy most itt kekeckedjek. Van gondja mindenkinek az életben ez nem újdonság. Viszont nem vagyunk egyformák éppen ezért ne hozd ki, hogy az én saram volt, mert nem így kellett volna viselkedniük. Nekik szerintem abból lett elegük, hogy állandóan bajom volt a kormánnyal, dehát mit csináljak visszavittem és láttam a pofájukon azt, hogy mennyire nagy teher nekik, hogy átvegyék és orvosolják a FIXit által a hibát. Az õ hozzáállásukkal volt a gond nem az enyémmel. Nekem már elegem lett a sok cipekedésbõl, a sok problémával, ami ezt a kormányt övezte innentõl kezdve nem érdekelt már az egész. Ha besokallsz van az a pont, amikor semmi nem érdekel csak legyél már túl az egészen. Ugyanígy voltam vele így nem szerettem volna további bonyodalmakba bonyolódni a fogyasztóvédelmi kérdésekkel és egyebekkel. Tisztában voltam vele hisz tanultam is, csak nem alkalmaztam ennyi a lényeg. Lentebb már Neonnak és Artynak is írtam már.

Sok ember azt hiszi, hogy az anyukája méhéb?l csúszott ki, mint valami szépséges medúza. De a bajnokok tudják, hogy az apjuk tökéb?l jöttek.

A FixIT akkor van, ha a Logitech shopból vásárolsz... ha kiskereskedõnél vásárolsz (mondjuk IPON), akkor ezt a kiskereskedõ intézi helyetted, de ugyanúgy a FixIT-n keresztül... ( ha jók az infóim )

Ha valamit be tudnak adni neked, az azt jelenti, hogy nem vagy képben! 😊 Nem kell a joghoz érteni, erre ott van a fogyasztóvédelem... õk leírják mit lehet, mit nem. Ha valami nem tiszta, írsz nekik, és a véleményüket kéred.

Én sem szeretem a konfliktusokat, de ettõl még az érdekeimért kiállok, ha úgy adódik, mert ez az érdekem. Mérgelõdjön inkább az eladó azon, hogy felidegesítettem a makacsságommal és azzal, hogy nem tudott hülyének nézni, mintsem én azon, hogy igazságtalanság ért, és nem tudom megvédeni magam... 😊

Ha nem csíped, hogy ingerültek veled, akkor tegyél ellenne... szólj, hogy ezt nem tûröd, ennyi. Azért jársz így mindig, mert megérzik, hogy megtehetik veled... pontosabban az emberek 80%-a inkább behúzza fülét farkát, mert nincs képben, kellemetlen a vita, nem ért hozzá, stb. Ha tudod elõre, hogy olyan szituációba kerülhetsz ami vitát szülhet ( garanciális reklamáció ), akkor készülj fel... aki felkészült azt nem érik meglepetések. 😊

Az a meglátásom, hogy a te gondod nem IPON függõ... máshol is eljátsszák majd ezt veled, ha így állsz hozzá! 😊 Mindig és mindenhol azt fogják megtenni veled, amit megengedsz... otthon, vagy fórumokon már hiába mérgelõdsz... 😉

www.smart-bus.hu

Hmm. Akkor változtak a dolgok ezekszerint. Ez még akkoriban valóban nem így volt, hogy FIXitnek kellett volna írjak. Igazságszerint én odáig nem mentem, hogy a fogyasztóvédelemhez fordulok egészen addig én is udvarias voltam. Nem engedtem meg semmit sem, nem követelõztem mégis beadták ezt a maszlagot, hogy kifizetés utáni 3. nap. Inkább hagytam az egészet és úgy voltam vele, hogy majd óvatosan kezelem a kormányt. Nem szeretem a dolgokat túlbonyolítani és a joghoz sem értek sajnos. Nem szerettem sosem a jogot pedig még fél év natúr és fél év gazdasági jogot is tanultam. Utáltam, mint a szart. Én egy életmûvész, mûvészet és tudomány pártoló ember vagyok, aki nem szereti a konfliktusokat, utópisztikus életszemléletem van és az embereket sem túlzottan kedvelem alapból még akkor sem, ha normálisan viszonyulok hozzájuk. Nem nagyon tetszik, hogy szigorú jogszabályokhoz vagyunk kötve, már eleve azért sem, mert az emberek nem tudnak 100%-osan a szabályokhoz ragaszkodni még akkor sem, ha vész esetén szeretnek rá hivatkozni. Akkor hirtelen mindenki okos lesz, ha veszélyben érzi magát. Általában a nagy hajtás miatt, amit írtál is mindig olyan környezetbe kerülök, hogy pont velem ingerültek, amit én meg nem csípek.

Utolsó sorra meg az eddig leírtakra annyit, hogy mázlid van.😊 Én sem próbáltam általánosítani csak eddig, amit az IPON-nál tapasztaltam az nem volt túl biztató.

Anélkül, hogy védeném õket, a következõ a helyzet! 😊 Van egy FixIT nevezetû szegedi (ha jól emlékszem) cég, ahova a kiskereskedõk garanciális probléma esetén leküldik a terméket. Innentõl kezdve náluk pattog a labda... Az, hogy te nem kapsz levelet az IPON-tól, az azért van, mert ez a cég nem jelez vissza nekik... Te reklamálsz, õk reklamálnak tovább... 😊

A logitech shopból vásárolt termékeknél is már ez az eljárás. Eddig elmondtad mi a nyûgöd, és, ha olyan volt a baj, már kaptad is az újat. Na ez megszûnt... most regisztrálni kell ennek a FixIT-nek a honlapjára, ott kapsz egy RMA számot, kijönnek a cuccért, elviszik, ha javítható akkor javítják, ha nem, akkor kapod az újat.

Na most ez a FixIT nevû cég engem is megszívatott. Regisztráltam, vártam a futárt, semmi. Eltelt 5 nap ( másnap jönniük kellett volna ) semmi... én írtam nekik, hogy mégis mi van!? Jött az elnézést kérõ válasz, megbeszéltünk egy idõpontot, vártam a futárt, egész nap semmi... Na erre bedurrant az agyam, felhívtam a logitech központot, elmondtam mi a helyzet, elnézést kértek, és küldtek egy újat. Ezzel csak azt akartam szemléltetni, hogy amikor te leadod, a kiskereskedõ továbbadja, nem rajtuk múlik, hogyan tovább...

A másik ami nagyon fontos, hogy tisztában legyél a jogaiddal, kötelességeiddel, lehetõségeiddel. Velem, ha valaki flegma, vagy megpróbál hülyének nézni, akkor egyszer szólok udvariasan, majd, ha ez nem segít, akkor elkérem a vásárlók könyvét, leírom a nyûgöm, bevésem az illetõ nevét, majd odaírom a végére, hogy levélben kérek tájékoztatást az ügyem kivizsgálását és a meghozott lépéseket illetõen.

Ha képben vagy, udvarias, de határozott vagy és az igényed is jogos, akkor minden a te oldaladon áll. A 30. napon én közöltem volna, hogy vagy kérek egy újat, vagy kérem vissza a vételárat... ha nem, akkor megint vásárlók könyve, eset leírás, majd feljelentés a fogyasztó védelemnél... mindezt higgadtan, udvariasan, stb...

Nekem eddig ez 100%-ban bevált. A fogyasztóvédelmi jogszabályok felolvasása általában elég szokott lenni, hogy a továbbiakban a rendes mederben haladjanak a dolgok. 😊

Anélkül, hogy megakarnálak bántani: Az emberrel úgy viselkednek, ahogy hagyja... minél többet engedsz meg a másiknak, annál pofátlanabb lesz... fõleg, ha látják, hogy nem vagy képben! Attól függetlenül, hogy ez a magatartás gusztustalan a másik fél részérõl, sajnos a te hibád is, hogy így jártál.

Az IPON-nak elképesztõ forgalma van... nem csodálom, ha az ott dolgozók egy-egy nap után nem fülig érõ mosollyal és kedvesen fogadnak. Velem is volt már udvariatlan az egyik pénztáros hölgy, de odahajoltam közel hozzá, hogy más ne hallja, és közöltem vele, hogy, ha nem akarja, hogy most itt azonnal visszamondjam a rendelést arra hivatkozva, hogy milyen stílusban beszélt velem, majd ezt az egészet a nevével együtt belevéssem a vásárlók könyvébe, akkor elnézést kér, és nekifutunk még egyszer a történetnek, mintha mi sem történt volna... Elpirult, elnézést kért, ment minden a maga módján tovább. Ahol ilyen ipari mennyiségû ember fordul meg naponta, ott elkerülhetetlen sajnos, hogy egyes alkalmazottakból ne jöjjön elõ a pokróc stílus néha...

A XIII.-kerületben velem mindig normálisak voltak eddig. 😊

www.smart-bus.hu

írtam helyett írtak ott középen***

Pedig leírtam, hogy, hogy jártam velük. Telephelyük régebben a Francia úton volt, de áttették a székhelyüket a 13. kerületbe. Ott fordult elõ velem az az ominózus eset, amit leírtam. Egyébként pedig elég bunkó és flegma srácok dolgoztak ott, de én mindig kikapom az ilyeneket... Nemcsak ez volt velük a probléma, hanem eleve e mailezgettek velem, hogy 2 hét múlva kész lesz a javítás, de még további 2 hét elteltével sem írtam majdnem másfél hónapos csúszással én válaszomra írták, hogy akkor be lehet menni. Most érted nekem kellett e mailt küldeni, hogy hogy áll a szervízelése a cuccnak. Ezek nagyívben szartak a vásárlói igényre. Pont ezért szartam le az egészet, mert elegem lett belõlük. Mondtam is magamban, hogy többet IPON-tól kormányt nem fogok venni. VGA kártyám szerencsére 3 éve bírja nincs probléma és nem is volt vele.

A cuccaim 90%-a az IPON-ból van, soha semmilyen gondom nem volt velük, pedig volt pár garanciális ügyem! 😊

www.smart-bus.hu

Az biztos, ha az iponról vásárolsz õk tuti meg fognak próbálkozni ezzel...

Fehercsoki
Abban teljesen biztos vagyok, hogy tûnt már el a G27 a logitech honlapjáról, szóval érdemes reménykedni, valamint biztosan lett volna valami hír arról ha új kormány jelenne meg hamarosan.(ha meg nem akkor csak pénzkiesés ha nem árulják a G27t)

Amikor én anno G940-t akartam és nem volt elérhetõ, akkor az volt ott, hogy nincs raktáron, a szállítási idõ több mint egy hét, vagy valami ilyesmi.

De legyen neked igazad, és csak készlethiány legyen a háttérben... 😊 Vagy a G29! 😄

www.smart-bus.hu

Fehercsoki
Hát igen ezt hallottam és én is úgy tudtam hogy a kormányok maradnak. Szerintem készlethiány, egy nagyobb... Volt már hogy levették, többször is.

Ha visszaolvasol találsz róla infókat... PL

Azóta arról volt szó, hogy a kormányok maradnak, de ezek szerint nem... bízom benne, hogy csak készlethiány, bár akkor nem hiszem, hogy levennék, max azt írnák, hogy nincs raktáron. :S

www.smart-bus.hu

Fehercsoki
Micsoda?😮

Azért amiért a G940... valószínûleg nem gyártják tovább.

www.smart-bus.hu

Igen? Van erre valami felmérés, vagy ez ilyen spontán rúgjunk magunka megnyilvánulás? 😊

www.smart-bus.hu

Fehercsoki
Igen de máshol nincs is rá szükség. Nem tetszik valami a vevõnek rögtön visszaveszik, akkor is ha nincs baja, itt meg megpróbálják a vevõt átverni.

JUVEfun
Azért az igazsághoz az is hozzá tartozik , hogy a világon sehol nem próbáltak annyian csalni ,visszaélni a garival ,mint nálunk......

az emberek 1%a élvezi azt amiért a maradék 99% megdolgozik...

Fehercsoki
G27 miért tûnt el logitech webshopjából?😮

Milyen tipikus magyar? Ha valami szar akkor nem le kell nyelni, hanem odaállni, hogy a pénzedért nem ezt a minõséget vártad... Ennyi. Persze a legjobb ezeknek a cégeknek, ha az emberek inkább nyelnek, ezért mindenhol megpróbálnak keresztbe tenni, garanciáztatásnál, stb. Külföldön is ugyanúgy reklamálnak, csak ott nem kirívó eset az, hogy valaki kiáll a saját dolgáért, meg ott már rájöttek a cégek, hogy jobb betartani az ilyen törvényeket, mert kemény milliókra megb*szhatják õket. Egyébként abszolút nem sértésnek szántam, de sok magyar ember inkább eltûri és lenyeli a dolgokat ahelyett, hogy kiállna magáért.

Hagyd ezt a baromságot, ha meg odaszólok és állandóan panaszkodnék akkor meg azért lennék tipikus magyar, mert semmi nem jó...

Bírtam mindig az ilyen jellegû megnyilvánulást. Legalább Arty-é építõ jellegû kritika volt

birkatürelmû nép ez a magyar... aztán majd elérünk egy pontot amikor elfogy és robbanunk...

arty
Más embert is azért koptatnak le - téged is - mert "senki" nem akar foglalkozni a dologgal. Majd ha lesz 5 bejegyzés a vásárlók könyvében hasonló esetekrõl, akkor kapnak egy millás büntit és utána talán átgondolják, hogy mi éri meg jobban - gariztatni vagy elsunnyogni.

Forza.

Teljesen mindegy más embert is ugyanígy megpróbáltak volna lekoptatni ilyen téren...Valaki hagyja, valaki nem. Én nem fogok idegeskedni azon, hogyan álljak "bosszút" nem szeretek ilyen dolgokkal szenvedni még akkor sem, ha tisztában voltam vele, hogy ezek a nagy szemetek, mert állandóan a vásárlás utáni 3. napra hivatkoznak.

Ez az ipon

arty
Na, ezért néznek birkának. Magadnak csinálod.

Forza.

Szóval Thrustmastert ne vegyen senki, aki kicsit agresszívan vált...

Gondoltam rá csak nem vagyok balhés típus... Ez már másfél éve volt úgy voltam vele akkor leszarom használom amig tudom, de egyszerûen ez, ha használva van akkor nem bír ki 1-2 hónapnál többet. (Váltója)

arty
Hazudtak. Amennyiben "megrendült a bizalmad" a termékben a sok meghibásodás miatt, és mivel látható, hogy javíthatatlan a termék, elállhatsz az üzlettõl, a vételárat ki kell fizetniük.

Ha erre nem hajlandóak:
- fenyegetõzés, törvényre hivatkozással
- beírsz a vásárlók könyvébe (leírod az esetet)
- fogyasztóvédelemmel beszélsz, hogy mit tudnak tenni

Forza.

Fehercsoki
Igen addig lehet INDOK NÉLKÜL, de ha már 3x volt javítva és megint szar akkor jogodban áll visszakérni a pénzed és vissza kell adniuk.(nem ám vásárlási utalvány formájában!) Ha ezt nem teszik meg akkor említsd meg a fogyasztóvédelmet...

Azt már próbáltam arra hivatkoztak, hogy a termék megvásárlása utáni 3. napig lehet visszakérni a pénzt...

Fehercsoki
Bizony ennyi alkalom után kérd vissza a pénzt, ez jogodban áll.

arty
visszaviszed, pénzt visszakéred, veszel DFGT-t ... :/

Forza.

Van valakinek Thrustmaster RGT Clutch kormánya?

már vagy 3x vittem vissza amikor még garanciális volt, ebbõl 2x ment tönkre a váltókar (lefele váltásnál) most vagy én vagyok agresszív vele vagy pedig ez alapjáraton típushiba a thrusmastereknél....Megint megy el a rúgója ennek a szarnak sajnos, de már nem viszem vissza.

Van valakinek valami tippje miképp lehetne megjavítani a hibát?

sorry srácok, de eladó egy elég komoly MABO cockpit meglehetõsen jó áron szvsz. 😊 állítható üléssel, bill-, H-váltó-, monitor-, pedál- és kormánytartóval. hátha valakit érdekel. 😊 az ár irányár. link
Fehercsoki
Csak azért kérdeztem mert láttam olcsón de akkor mind1.

thedriver
Csak tûnik. Elég sok gond van a pedáljával, el szokott törni a mûanyag pár hónap után, és a 270 fok elég kevéske, ha szimulátorozni akarsz...

Fehercsoki
Szerintetek Ferrari F430 kormányt megérheti megvenni? Csak 270 fokot fordul és árban DFGT körül van, viszont minõségibb.(nek tûnik)

Na hát végülis átrágtam magam a kommenteken. Az egyik hozzászóló írta le, hogy neki egy feszültség védõ dióda ment tönkre. Gondoltam próba szerencse, kiveszem, aztán megnézem megy-e. És igen, mûködik 😊 Már csak szereznem kell egy ilyen diódát.

Asrock N68-VS3 UCC | Phenom II X2 @X3 3GHz | Sapphire HD4850 HDMI 256MB | Kingmax 4GB DDR3-1333 | FSP 350PNR | Razer Diamondback Plasma | Logitech DFGT | Windows 7 Build 7600 | HannsG HA222DP 22\"

Ti ebbõl értetek valamit? Gyenge az angolom. Ugyan az a gondja neki is. Egy másik oldalon olvastam, hogy az a fekete kis sz*r eltört neki, azért nem volt jó. A linkelt gyereknek nincs eltörve, nekem sincs, de nem értem mit magyaráz. Örülnék ha csak ennyi lenne a gondja.

Asrock N68-VS3 UCC | Phenom II X2 @X3 3GHz | Sapphire HD4850 HDMI 256MB | Kingmax 4GB DDR3-1333 | FSP 350PNR | Razer Diamondback Plasma | Logitech DFGT | Windows 7 Build 7600 | HannsG HA222DP 22\"

bardocz
Elektronikai boltokba nézelõdj szerintem. Ezek nem ilyen horror összegû cuccok szerintem. Az is lehet, hogy tudod olyannal helyettesíteni, ami nem pont ugyan úgy néz ki.
Igen. Most nézegetem youtube-n van 1-2, azt írják optikai szenzor csere. Csak azt nem tudom, hol kapok ilyet, ebayen nincsen.