Force Feedback kormányok...

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Dietrich
Thrustmaster Ferrari GT Cockpit 458 Italia
86 360 Ft és csak 1 év a garancia!!

Riberio:"Aztán létezik a V8 Supercars Ausztráliában, ahol ugyan vannak gyártók, de privát csapatok versenyeznek, és szerintem a földkerekség legjobb túraautó sorozata."

Sziasztok!
Egy az alábbi képen jobb oldalon látható Thrustmaster RGT FFB Clutch kormány tulajdonosa vagyok. Az alján van egy elem, ami arra szolgál, hogy rá tudjam erõsíteni vele az asztalra a kormányt. A problémám az, hogy a benne lévõ csavarmenet úgy néz ki elnyíródott, és fogalmam sincs, mit lehet ilyenkor kezdeni vele. Tudnátok ebben segíteni?

Elõre is kösz!
Akit érdekel egy nem nagy szám, de jól mûködik: Speed Link PS2/PC-s.

Tartozékok: 2 fajta asztalra függesztés, rezgõvisszacsatolás, PC->PS2 átalakító, adapter.

Minden Windows támogatás. Ár: 4000 FT
Lehetõleg Pest megyén vagy Budapesten.
somdav95
Logitech G27, alig használt ( garanciális csere volt egy G25 helyett ) érdekelne esetleg valakit? Nem igazán van már rá szükségem..

bardocz
A-aa. Írtam nekik, még egy tippet sem írtak, hogy mit csináljak vele 😄D Viszont minden szarra válaszolnak email-ben, szóval ez azért pozitív.
arty
és már nem volt garis?

Forza.

bardocz
Porsche 911, már nem is árulják. Egyik irányba az ffb nem mûködik benne. Egy gumimelegítésnél megadta magát.
Dietrich
két féle momo volt..azt mondták anno a piros a ferrari stílusúnak más volt ezáltal jobb is.
DFP-ben javították a momo betegségét.

Riberio:"Aztán létezik a V8 Supercars Ausztráliában, ahol ugyan vannak gyártók, de privát csapatok versenyeznek, és szerintem a földkerekség legjobb túraautó sorozata."

arty
melyik kormány volt hozzá? mi a "története"?

Forza.

bardocz
Szerintem nagyon kényelmes cucc, jól használható. Kár, hogy nekem a kormány része halt meg.
Engem RBR alatt szopatott meg... egész nap setupot babráltam, de egyre lassabb lettem... mire a nap végén rájöttem miért, úgy elöntötte a szar az agyamat, hogy a szoba egyik végébõl a másikba dobáltam addig, amíg atomjaira nem hullott! 😄D

Aztán vettem egy másikat, mert akkor más még nem nagyon volt... az tovább bírta, de a pedálja annak sem százas, plusz elõfordult, hogy a közép állást is elfelejtette... Most már vagy 3-4 éve G25 (+loadcell) van, ezt nagyon szeretem... semmi baja. Kicsit hangos, de elnézem neki! 😊 Bajban leszek, ha kileheli a lelkét... :S

www.smart-bus.hu

arty
jah, érdekes az az alap-pedál! viccbõl kipróbáltam és meglepõen jó volt némi megszokás/átszokás után! a mûanyagságából ki se néztem ilyen "real" viselkedést!

Forza.

bardocz
G25-höz már nincsen loadcell átalakító? PTR, magyar gyártmány.
Nekem a fanatec alap pedálom tovább bírta, mint a momo pedálja, és az az alap pedál is már felkeményedett a fékút végén, mert volt benne vmi szivacs, ami azért nem elhanyagolható szerintem.
arty
nem csodálom 😊) én is napokon át nem értettem, miért nem tudok továbbjutni GTL-ben a karrierben, amikor leesett, hogy vszeg megint elmozdult a ragasztócsik/érzékelõ... asszem talán 5k-ért eladtam mérgemben a ph!-n a momo-t, gyorsban 😊 de jah, legszívesebben én is kettárugtam volna.

azóta g25, majd g27, ezek pedáljával soha semmi nem volt.
van egy fanatec alap pedálom is, az állítólag nem túl megbízható, szerencsére a fana kormányom is megy a g27 pedáljával.

igazából el kéne mindent adni és venni egy csr elite-t valami hájend pedállal 😊) (csakhát 300 az EUR, a tetü fanatec is felemelte 500-ról 600-ra az elitet, lehet a következõ xboxal már kompatibilis se lesz (MS-nél nem is csodálkoznék, ha ekkora gennyek lennének ..és akkor hol van még a pedál :/ )

Forza.

Dettó... bár másodjára azért jobb volt... egy ilyen szopatása után törtem ripityára az egyiket! 😄

www.smart-bus.hu

arty
én 2x is orvosoltam, de minkétszer csak pár hónapot bírt a fix 😞 a legrosszabb az volt, h alig-alig tûnt fel, hogy gond van, hiszen éppcsak lasabb lettem .... 😞((

Forza.

A Momo pedálja tényleg fos volt... nekem kettõ is beszart, bár orvosolható volt a hiba.

www.smart-bus.hu

arty
dede, tutira azzal!

Forza.

Dietrich
Fõleg a pedáljára gondolok, mert a logiknak az a gyengéje
DFP-t 3 évig használtam semmi baja a pedálnak.
DFGT-t 3. éve használom semmi baja a pedálnak. Mindkettõnél ugyanaz a pedál van.
Nem a Momo pedállal kevered?

arty
elromlanak 😊 majdnem olyan szinten, mint a momo pedáljai... csak itt ugye árban van egy ötszörös szorzó, így méginkább elszomorító...

Forza.

Hecker007
Köszi az infót!
Igazából túra autózás a cél(WTCC, GT, V8), esetleg f3000, toyota atlantica, de ezeknél a G25 korszakomban se használtam a kuplungot.

bardocz
Ezt gondolod, de alapjába véve a DFGT pedálja sokkal jobb, mint a G25 pedálja, a kuplungot leszámítva. Lévén, hogy az gyárilag olyan, hogy a fékpedál útjának a vége felé felkeményedik, míg a G25 ezt nem tudja. Az meg hogy mûanyag nem jelent semmit, nem fog eltörni, meg szétkopni. Van itthon DFGT-m meg G25-öm is, és nem a DFGT az, aminek a pedálja lötyög jobbra balra. Persze ettõl függetlenül a G25 pedálját használom, mert loadcellre át van alakítva, és a kuplung is kell nekem, de ha csak két pedálos autókat vezetnék, meg a kuplungot leszarnám, akkor gyári állapotban maradnék a DFGT pedáljainál.
Fehercsoki
G27 nem 80k, mindenki logitech kuponnal vette átlag 55k áron.(de még boltban is 62k körül volt amikor legutóbb néztem, persze 80k-ért is lehet találni, de tõlük ki veszi meg?)

Hecker007
Abból kimaradtam, kb 3 évet hagytam ki. Mi a probléma a Fanatec pedálokkal? Nekem annyi rémlik hogy sokat kell várni a cuccokra, meg a szoftverrel vannak kisebb-nagyobb problémák, de utóbbiban nem vagyok biztos.
DFGT-ben már kb biztos vagyok mert 30k körül nincs jobb, vagyis én nem találtam. Ha a pedál meg nem jó, maximum neki állok eszkábálni egyet, LeoBodnar elektronikával elvileg meg is lehet oldani. Az építésnek jobban utánajártam, legalábbis az elektronikáknak 😄

arty
fanatec pedálmizériákról tán nem olvaastál? 😊 vásárlás elõtt érdemes lenne gugliznod majd...

(mondom ezt egy logitech és egy fanatec kormány tulajdonosasként)

Forza.

Firerock
Hát én ezért nem vennék DFGT-t. Ha kiadok 30.000 Ft-ot kormányszettre akkor ne legyen már ilyen buta mûanyag pedálja...

\"Yesterday is history. Today is a gift. Tomorrow is mystery\"

Hecker007
A G25-nek jó a pedálja, viszont a mûanyag pedálosokkal csak a gond volt EX-emnek is 2 év után buherálni kellett a pedálját, MOMO-nak kb másfelet bírt. Azért gondolom hogy a DFGT-nek sincs egy 2-3 évnél tovább élõ pedálja, viszont annyit jó lenne ha kibírna aztán ha másnak nincs baja, max beújítok hozzá valami jobbfélét, csak ezekbõl a mókolásokból kezd elegem lenni.
80k-t nem tudok kiadni G27-re, meg nem is adnék érte annyit, akkor inkább Fanatec vagy T500RS.

JUVEfun
A "loginak az a gyengéje" .......ezt tõled hallom elõször . Kezdetektõl használom rallyra (kb.:7éve), de sosem volt vele semmi gondom (G25)

az emberek 1%a élvezi azt amiért a maradék 99% megdolgozik...

Hecker007
Urak! Ezek a DFGT-k mennyire megbízhatóak? Fõleg a pedáljára gondolok, mert a logiknak az a gyengéje fõleg. G27-et nem akarok a 25-tõl se voltam elájulva, a kormány szerkezete nagyon nem tetszett.

G27 azóta sincs a logitech shopban... nem túl biztató! :S

www.smart-bus.hu

Szabi84
Köszi, ez a legolcsóbb eddig amit láttam!

Kétféle ember van, aki hugyintás előtt mos kezet... és aki utána...Én elötte mosok kezet! Ne törődjetek semmivel, csak a töltényt adogassátok! m a n i a C

Dietrich
bár én itt mást szoktam venni, de náluk most 30,5K a DFGT

arty
én már 2010-ben vagy akár 2008-ban is csak annak ajánlottam volna 😊 (utóbbi évben lehet még még nekem is az volt...)

Forza.

bardocz
2013-at írunk. Nem ajánlunk MOMO-t, csak ellenségnek.
Fehercsoki
Nekem Formula Force EX-em volt és soha semmi baj nem volt vele.

Momo kormány tengelye mûanyag házban forog=nem mai darabok/használt=szarrá van kopva lötyög minden irányban+pedál problémák az esetek 90%-ban... , 2 darab Momo fogyasztottam el...+Liga társak is ugyanígy.

Bármivel elõfordulhat hiba, de a DFGT-vel van a legkevesebb baj...
Fehercsoki
Ugyanúgy elõfordulhatnak vele problémák...

Azért mert strapabíróbb, mint a MoMo és az EX....
Fehercsoki
Igen lentebb lehet venni, de minek fizetnél érte 30k-t ha úgysem használod ki? Persze te döntesz én csak megemlítettem, hogy talán árkád játékokra kár ennyit költeni...

Szabi84
900 fok az mindenképp kell, ha jól olvastam ezt be is lehet állítani!

Kétféle ember van, aki hugyintás előtt mos kezet... és aki utána...Én elötte mosok kezet! Ne törődjetek semmivel, csak a töltényt adogassátok! m a n i a C

Fehercsoki
Árkádra szerintem nem kell a 900 fok😊 Sõt még 900 fokon rosszabb is az árkád játék, ETS2-re viszont jól jön a 900 fok de csak a realizmus miatt, szóval döntsd el hogy csak ezért megéri-e neked. Vegyél Formula Force EX-et vagy MOMO-t.(ezeket csak használtan tudod beszerezni, viszont olcsók)

arty
olvastad? máshol kellene információt gyûjtened 😊

nem kell rohanni, lesz kormány "jövõre" is 😊

Forza.

Szabi84
Sziasztok!
Olvasgattam a Logitech Driving Force GT-rõl, tetszik a kormány. Van ps3 is, igaz Gran Turismo nincs meg(még).
Nemrég olvastam hogy a Logitech már többé nem gyárt kormányt. most rohanjak boltba megvenni, míg 30 ruppóért beszerezhetõ, vagy várhatok vele úgyis olcsóbb lesz, amit kétlek. Ezért az árért van más fajta kormány is? Nem használnám szimulátorozni, GT Legends meg ETS2 van meg, Inkább árkád jellegre kellene.
Köszi a válaszokat!

És tudjátok már mi lesz a g27 helyett,no és hogy kb mikor?
JUVEfun
Akkor bocs , félre értettem....

Fehercsoki
De akkor meg nem értem miért írod, mert én alapból azt írtam, hogy logitech azért nem adja el a maradék G27et(HA befejezték a gyártást), hogy gariba tudja cserélni a kormányokat.

JUVEfun
Ezt mondom én is.

Fehercsoki
Aztakurva milyen árak😮 A cserét amúgy nyilván nem a bolt a saját példányaiból fogja állni, mert akkor neki kevesebb marad, a garancia a gyártó felelõssége.

JUVEfun