Force Feedback kormányok...

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Roccso
MS suxxx😊)..MOMO King!!😊))

FREAK
hát már a Thrustmaster is jóval fejlettebb, mint a MS, de nem fogok errõl veled vitatkozni, csak megkértelek valamire

Riszpekk

CSOCSO
ez elég nagy baromság.. legujabb kormány szinte csak a MOMO.. azután az MS a legjobb.. most is csak egy külsõ ujítást hoztak ki rá mert olyan tökéletes hogy nem kellett belûl semmit változtatni... amugy meg mi az hogy ne istenítsem?? akkot ti se istenítsétek a MOMO-t meg a ferráris szarságot amit max a neve miatt lehet eladni
FREAK
CSOCSO légyszíves állítsd le magad

mindenki tudja, hogy neked egy õskövület MS wheel-ed van, nem kell 5 soronként megismételni, hogy szerinted ez a jobb

olvass el egy tesztet, és rájössz, hogy eljárt az idõ felette, kevés effektet tud, és inkább nehezíti a vezetést, mintsem könnyítené

ha ezzel nem értesz egyet, az se baj, csak plz ha nincs semmi mondanivalód, akkor hanyagold az MS wheel istenítését

a többiek nevében is THX

Riszpekk

bruttó 47.700,-
direwolf
csakhogy ezek egyike sem szimulátor
egy kormányt nem lehet megítélni árkád játékkal (illetve árkád játékot felesleges kormánnyal játszani, mert általában billentyûkkel jobbat lehet menni)
Nascar Racing 2002 és GP4 jó tesztalany

MS pedáljai kb. olyan erõsek, mint egy Fiat Brava kuplungja (most tudom, hogy nem sokat mondtam, de máshoz nem tudom hasonlítani 😊

There\'s no replacement for displacement

Crazyn
Nagyon fasza a MOMO.
Drome Racers-el király.
NFS: HP2-vel szar.
MS RalliSport Challenge-hez nem jött be.

Amúgy király

\"Man is mortal, and doomed to death and failure and loss.\"

CSOCSO
MS pedálja pont jo😊)))
menj és proszáld ki szerintem nyugodtan mindegyiket
Jacek
Trust formula force pedalja eleg kemeny szerintem😊 momonak nem kemeny😊

magus
dontsetek mar el melyik a jobb😊

jo lenne ha kemeny lenne a pedal, de nem anynira, es nem lehetne szettorni. meg pontops lenne...

direwolf
namég1x:
MS FFB-vel a Mafiában lehet normális effekteket csiholni? Csak a rázás megy, a roadgrip egyáltalán nem...

CSOCSO
gameportos verziorol már nem kell beszélni már nem árusítják a boltokban..csak az USB-set...
direwolf
jaigen! azzal nem kell foglalkozni, ha nyafog installkor, hogy ezen az oprendszeren nem biztos, hogy menni fog

direwolf
figyu! én nem tudom milyen gépen tesztelt a Tom, de az usb-s MS FFB MINDEN XP-n tökéletesen megy a 4-es driverrel (ezt adják hozzá) 3 totál különbözõ konfigon már kipróbáltam...
mint mondtam a gameportos verzsönrõl nincs infóm...

CSOCSO
MOMO is jo...MS a kiráály😊) majd írj hogy tetszik a kormány.. ezeket lesd meg vele:
Viper racing ( xp-n szvsz nem megy😞
NFS 5 Porsche
Colin 2
stb
Crazyn
Hogy tudjam, mert még nem vettem meg. Ezen a héten fogom megvenni.
Kiváncsi vagyok, és türelmetlen.

Crazyn
Adnak hozzá vmi játékot?

Crazyn
Már mindegy.
Logitech MOMO Racing lesz.

Crazyn
Ezviszont már értelmesebb kérdés

Crazyn
Akkor azt is megkérdezem, hogy angol WinXP Prof alatt melyik a legmegbízhatóbb, melyiknek jó a szoftvere?

CSOCSO
MS FFW ha értelmes kormányt akarsz...32 az a piroskás...
CSOCSO
Hát MS😊) ez hülye kérdés..mindenki azt mondja ami neki tetszik.. két legjobb kormány az MS FFW és a Logitech MOMO
Crazyn
nfs sorozathoz, és egyéb arcade gámékhoz melyiket vegyem?

CSOCSO
😊) nem kormány függõ szvsz az idõ...
Jacek
Thrustmaster Force Feedback GT Racing Wheel precisiont szidjak nem ertem nalam tok gut minden a multheten itt volt egy MOMO es egy szazad masodpercel se tudtam jobb idot menni vele😊

CSOCSO
Thrustmaster Force Feedback GT Racing Wheel

Ránézésre elég meggyõzõ, az egyszer biztos – nagy és nehéz, talán kissé már túlzottan is. Ám ez egy szuper, gumiborításos kormány, rendkívül jó fogással. A kormánykerék mögött ugyanúgy megtaláljuk a négy kapcsolót, mint a Thrustmaster többi modelljein. A Modena Pro-hoz hasonlóan errõl a modellrõl sem maradt le a külön váltókar és a két d-pad. A rögzítõrendszer nem túl jó, s nem árt kissé benedvesíteni a csúszásgátló réteget, ha biztosak akarunk lenni, hogy hevesebb játék esetén is a helyén marad a szerkezet.

A pedálok nem a legergonómikusabbak, de elég hosszan benyomhatók – bár az én ízlésemnek kicsit puhán járnak. A cég többi kormányaihoz hasonlóan a Windows XP-re való feltelepítés itt sem probléma. A kormány az Immersion 2 force feedback rendszert használja, így a középre állító mechanizmus ereje is állítható. Az erõhatások eléggé precízek és erõsek. Sajnos a kormány maga kevésbé pontos, mint force feedback nélküli márkatársai. Az arcade és a rallyprogramoknál ez nem akkora probléma, ám forma 1-es játékokhoz nem az igazi. Általánosságban elmondható, hogy ha a programban fontos a precizitás, nem ez a megfelelõ kormány. Az ára elég visszafogott – 105 dollár (kb. 26.600 Ft) -, bár maga a modell már nem fiatal. Itt az ideje, hogy a Thrustmaster új kormányt tervezzen.

Belügyek

A belsõ kialakítás példás. A fogaskerékrendszer egy fémlaphoz lett erõsítve és a tengely holtjátéka is minimális. Az egész rendszer bizalomgerjesztõ. Kétségünk sincs afelõl, hogy ez a kormány a heves játékosokat is jól szolgálja majd. A régi típusú potenciométer is hatalmas.

Microsoft Force Feedback Wheel

A kormány és a pedálok alakját tekintve ez a készlet ugyanolyan, mint az elõbb bemutatott változat, ám ebbe force feedback támogatás is került. Az ergonómiára vonatkozó megállapításaink ehelyütt is éppolyan érvényesek. Az egyetlen különbség az, hogy ez a modell már gumiborítást is kapott, ami sokkal jobban beválik, mint a korábbi változat mûanyag borítású kormánykereke. A problémák a force feedback és az XP összeeresztésénél kezdõdnek. A SideWinder 4.0 program nélkül nem állíthatjuk az erõ-visszahatás intenzitását, viszont a program számos gépen lefagy. Erre egészen addig nem lesz jó megoldás, amíg a Microsoft végre ki nem ad egy megfelelõ, XP-re kifejlesztett szoftverváltozatot. Igazán szégyen a Microsoftra nézve, hogy nem tud normális szoftvert csinálni a saját operációs rendszeréhez. Mindazonáltal a Microsoft saját force feedback rendszere megfelelõen mûködik – sem a precizitására, sem az erejére nem lehet panaszunk. Sajnos azonban nem lehet beállítani egy automatikus, középre visszahúzó erõt – fõleg a force feedback nélküli játékoknál nem. Ez nem igazán szerencsés, mivel az Immersion 2-t használó összes többi kormány ismeri ezt a funkciót, így a felhasználók már valószínûleg hozzászoktak ehhez.

Stílusos és robosztus

Szétszerelés után látható a rendkívül jól átgondolt megoldás: egy fémlemez alatt megbúvó két mûanyag fogaskerék, amelyet szorosan a kormány tengelyéhez csavaroztak. Igen kiforrott megoldásnak tûnik. A tengelynek nincs holtjátéka, annak ellenére sem, hogy mûanyag rögzítési megoldást használtak hozzá. Az optikai érzékelõ is jól megtervezett, s az elektronika is szilárdan ül a helyén. Mindent egybevetve a Microsoft Force Feedback Wheel egy kiváló minõségû, ergonómikus kormány, kiváló effektusokkal és meglehetõsen borsos árral. Nem szabad elfelednünk azonban az XP-s problémákat sem. Ez a kormány 115 dollárért (kb. 30.000 Ft) lehet a miénk.

CSOCSO
CSOCSO

32 ezerért láttam.... nagyon zoralul néz ki! usb-s..
és ha minden igaz megtom szerezni magamnak áfa nélkûl..de majd meglátjuk...csak meg kell csinálni a mostani kormányomat és eladom olcsóé...végülis müxik az xp saját driverjével...
CSOCSO
sajna nekem ez a bajom xp alatt😞((( basznak kihozni update-t..ami meg van az valamiért hiányol egy exe filet (!!!!?????)én sem értem mi van ezzel de ez van...MS a legjobb..😊))talán még a MOMO
direwolf
ha nem usb-s, akkor passz...
az usb-s nekem perfektül megy

direwolf
MS FFB-vel a Mafiában lehet normális effekteket csiholni? Csak a rázás megy, a roadgrip egyáltalán nem...

ezt írd már le érthetõen! 😊
Jacek
En azt tudom hogy Trust Force Feadback GT van nekem meghulyultem a Logitech MOMO ehh mindig ossze keverem 😊 azert a kurva dragaert😊)
Nalam volt egy kb 4 napig nagyon jo nagyon szep szines maradt a trust.
Az olcsobbik logitech MOMO a valtos az a jo vetel.

magus
nemtom melyik legyen😞(( lehet a microsoft lesz😞 vagy ez. nemtom😞

magus
hát lehet az lesz, bár elméletileg ajandekba kerem😊

hol van az az üzlet?

magus
bár amit csocs ajanlott azu sokkal jobb ertekelet kpott csomo helyen... es kb egy arban vannak

magus
naja: köszi asszem az lesz...

csocs az az ms ffw az milyen. hol van testz vagy kep rola?

CSOCSO
MS FFW!!! két kormány alegjobb: a MOMO ami kicsit jobb mint az MS de nem sokkal.. és no FF ben is az MS alegjobb...meglehet lesni a tesztekben
magus
nos akkor szerintetek melyik a legjobb kormany ami "kerek"?

Hali!

Nagyon kellene nekem driver Dexxa Steering Wheel 2001-hez. Nem tudja valaki honnan tölthetném le?
Vagy ha valaki feltenné a netre, nagyon hálás lennék.

Kösz.
ÁjjLe BoBBi
Hi ! Vki adjon már el nekem 1 kormánytmegelékszem azzal is ha nem force feedbackos de azzé jó lenne ha olyan lenne.....Így hogy fogom megnyerni az LFS bajnokságot?? 😄DD SZOLJATOK PLS HA VAN KORMÁNY ELADÓ !!!

\'\'Racing is life. Anything that happens before or after is just waiting.\'\'

magus
marmint a momo. az az f1-es. hat ha ti mondjatok akkor lehet ilyet kerek.

oneal1
rallihoz is tök jó!
mér ez nem kerek??

!Forza Ferrari!

magus
és ez jó?

amugy oke hogy f1-es de en ha rallyzni szeretnek akkor nem tul jo hogy ilyen vmit kell fognom. szimpibb a kerek.

oneal1
(ami a képen van)

!Forza Ferrari!

oneal1
nekem ilyen ferraris van !!!!!!!!!!!
kurvajó
thrustmaster ferrari

!Forza Ferrari!

FREAK
tessék, ilyenem van most, 30 bruttó a Media Marktban

a mutáns alak pedig eredeti F1 Ferrari forma, de nagyjából mindegyik F1 autóban hasonló van

Riszpekk

magus
nincs vmi oylan aminek vhogy, ugy, ize, olyan, kerek formaja van?😊

magus
õõõõõ nem mintha barmi bajom is lenne vele, de mindegyik ilyen mutans alaku? ezt hogy lehet megfogni?

FREAK
nekem is 😊

Riszpekk