15099

Ki mit hall róluk, milyet érdemes, milyet tilos venni, stb...

Kapcsolódó SG.HU TOPIC-ok: | SZIMULÁTOR | FREE TRACK | TRACK IR |

Auto szimulátorok TOPIC-jai: | rFactor | iRacing | LFS | GTR2 | GTL | RACE/07 | GTR | GTR-E | CRS | STCC | nK-Pro | ARCA | RBR | GPL |

Kormány Kalauz Szimulátorozáshoz!!! +trükkök!!!
  • MaSzKa
    Kormány - MOMO Champion

Cikszám: 06.0/CHAMPION
    Leírás: A kormány átmérője: 350mm
    Link: MOMO letölthető árlista...

Kormány - MOMO Club 4

Cikszám: 06.0/CLUB 4
    Leírás: A kormány átmérője: 365mm
    Link: MOMO letölthető árlista...

http://www.frigate.hu/index.php?mit=99&termekfocsoport_id=15&termekcsoport_id=12&tipus_id=291
  • MaSzKa
    ismerősnek is az van

majd lemérem ha taláxok vele ?mm
  • AlieN911
    Sportkormányrol hallottál é már? Az nem nagyobb mint a G25...Na de tényleg ne szarozd le, jáccál vele 2 hetet és utánna mondj véleményt!! Szerintem senkinek sem tetszett elsőre, nekem sem, de hamar megtetszett..Én rFactorral (GTR) kezdtem, 3pedál H váltoval és qrvajo volt:DDD Most is épp TDUzni készülök.. Na szoval jácc vele még és utánna szarozd le ennyi! Ha 2-3 hét mulva is annak tartod akkor...

A felfogatás alá meg teszel 2 kis rongyot és ámen, ha nem tetszik!
  • MaSzKa
    ezem volt még
    igaz megdöglött benne az FDB
  • MaSzKa
    kormányátmérő:
    Logitech G25 270mm
    BMW E28 (cápa) 380mm
    Opel Kadett E (csepp) 382mm
    Lada 1200-es le se mérem már :D
    hozzá tartozik az is, hogy nekem már volt
    Logitech WingMan Formula Force GP-m is

• MaSzKa
    8év alatt ezek vissza fejlesztettek

asztalkímélő Gumis a Logitech WingMan Formula-m
    a pedáloknál is van gumi, hogy ne sértse fel pl a parkettát
  • MaSzKa
    a BMW kormánya 2x akkora, mint ez a kis x@r...
    a régi Logitech WingMan Formula-m meg ugyanolyan nehét mint ez még nagyob is kicsit talán és FDB motor sincs benne

• wander01
    figy, ne sirjál, játszál vele. én tdu-val kezdtem, az első két hét jkatasztrofális volt, egyenesen menni nem birtam, nemhogy kanyarodni, mert fura volt. mostmár LFS hosszu drifttől kezdve minden megy (háromlábas pedálkezelést gyakorlom jelenleg, de már látszik valami)
  • MaSzKa
    igen

azt azért tettem, mert elfárad a lábam

különban az élethű

de nem fogok ezért még venni recaro rallyülést 6 pontos biztonsági övvel és be is kötni magam
  • dashed_
    "a fék olyan erős, hogy inkább átraktam a kuplungra"
  • MaSzKa
    mondom: (a pedál az tényleg jó)
  • dashed_
    a fek az ugy jo ahogy van, szervo nelkuli versenyautoban se konnyebb benyomni, soot..
    a kormanykerek meg normalis sportkormany meretu, es akar rendes momo kormanyt is ra tudsz rakni a g25re..
  • wander01
    rájöttem hogy neked mi a problémád. életedben 1 darab autot vezettél eddig, és ahhoz viszonyitasz. ezt a fékből szürtem le kb, ugyanis a fékpedál KEMÉNY. legalábbis egy rendes autoban :)) annak kell lennie, ha már felpuhult régen rossz. ha a kormány 40%-al nagyobb lenne akkor G25 Ikarus Edisön lenne :D talán az átmérője lehetne max másfél centivel nagyobb. akkor kb akkora lenne mint a kocsimban :)
  • MaSzKa
    a kuplungot használjátok?

a fék olyan erős, hogy inkább átraktam a kuplungra (a pedál az tényleg jó)

a kormány lehetne 40%-al nagyobb
  • dashed_
    azt is szigoruan gamepaddel.. mert a vegen visszaviszi hogy szar a bicikli kormanya:)
  • Toby0501
    Istenem.. Eddig azt kellett "hallgatni" egy évig, hogy kormányt akar venni és válogatott, mint zsidó az üres boltban.. Most megvette és egy évig azt fogjuk olvasgatni, hogy deszar ez a G25...
    Ui.: zsidókkal semmi bajom, egyet sem ismerek, csak így ismerem a mondást :P (mielőtt még csinos felkiáltójeleket kapnék ;)
    Maszka szerintem inkább biciklizz, az való neked.
  • dashed_
    szntem add el a kormanyt ha nem tetszik.. jobb nem lesz. valszeg oan se mint amiennek te akarod hogy legyen.
    nekunk meg akiknek tetszik megtartjuk es hasznaljuk elvezettel.
    felesleges rankeroltetni hogy ez pedig szar , vagy nem realis, mi se fogjuk elhitetni veled hogy pedig dede, es hogy remek a kormany.
  • wander01
    apukám, pesten lakom, szabadidőmben meg falun. de a hangsuly az bp-en van :P szted nem tudom milyen egy szar ut? nem jártál még a törökbálinti uton pl... most viszem szervizbe a verdát valami gumigecit cserélni a futomüben mert a jo pesti utak megint megették.
  • MaSzKa
    itt vidéken csak x@r utak vannak ha még nem jártál erre

kb 20éve voltak aszfaltozva
  • wander01
    höhö, megnézném azt a 80k-s e30-at :D akkor inkább vegyél egy rendes bringát
  • MaSzKa
    útminőségfűggő

nehogymá nehezebb legyen befordítani, mint 1 20éves kadettet

140-el simán lazán 1 kézzel

ha nem hiszed ülj be mellém
  • wander01
    de akkor ezek szerint nem egy kormányt akartál venni. nem? vezettél már autot? szar uton? szétrántja a kezed? egy szim? verseny alatt? döbbenet, mik vannak... én eddig azt hittem egy szim azért szim, mert olyan mint a valoságban. szted az autoversenyzök disznek gyurnak? ffb azért van hogy szaggassa a kormányt a kezedben. amikor remeg egy gamepad, az nem forszfídbekk. ha az lenne akkor a telefonom is forszfídbekkes lenne. de mégsincs ráirva :) isten hozott az ffb és a kormányok világában.
  • MaSzKa
    ahelyett, hogy itt osztasz
    segíthetnél beállítani, hogy olyan legyen , mint a valóságba

ha már 50eFt-ot kiadtak ezért a x@r-ért

vettem volna e30-as sperdifis BMW-t 80eFt-ért
  • leho94
    Úristen 200-nál megnézném hogy mondjuk egy Porscheval hogy fordulsz be 1 ujjal ..
  • MaSzKa
    ha megyek a kocsival akkor érzem milyen az út a kormányról

pl kavicsos akkor enyhén rezek a kormány

a G25-el meg mintha hóba mennék aszfalton

ezt az infot kaptam de nekem nem jó

Combined: Felesleges, ugyanazon a pedalon lenne a fek es a gaz;)

Rotation: Kormanyszog. Autonkent erdemes beallitani. Pl. openwhhel altalaban 270-360...

Overal: A globalis FFB ero. Maradhat 100%, de akkor a jatekokban kell lejebb venni! A G25 eleg eros, sokszor a jatekokban a 10-30% is boven eleg!

Spring, Damper: Hozzaadott, nem fizikabol szamolt rugo es egyeb efektek. Igazabol nem kellene egyik sem (0%), de mivel az engine nem teljesen fizikabol szamolja a dolgokat, igy ezzel lehet "csalni":))) Jatekonkent valtozo. De ezt is minimumra, az biztos.

Centering Spring: Teljesen felesleges, mivel a kormany kozeprehuzasat a normalisabb programok a felfuggesztesbol szamoljak. Azon - lehetne - erezni, mikor, mennyire dol, csavarodik a kasztni, sebessegtol fuggoen mennyire huznak a kerekek, stb. Ha be van kapcsolva, eleg csaloka erzes, raadasul meg allohelyzetben is kepes kozeprehuzni;DD

Az rF/GTR/RACE-ben is huzd boseggel lejebb az FFB-t, mert nagyon eros.

GTR2-on mar nincs fent, es mivel regebbi is mint az rFactor, nem biztos hogy ezek az allitasok vannak, de erdemes oket kikapcsolni es vagy igy beallitani (PLR es/vagy Controller files):
    Steer Ratio Speed="0.00000"
    Speed Sensitive Steering="0.00000"
    FFB steer force neutral range="0.00000"
    FFB steer force neutral function="0.00000"
    FFB steer force exponent="1.00000"
    FFB steer force input max="-11500.00000"
    FFB steer force output max="1.80000"
    FFB steer force grip function="0.30000"
    FFB steer force grip weight="0.20000"
    FFB steer force grip factor="0.50000"
    FFB steer front grip fract="1.00000"
    FFB steer update threshold="0.000100"
    FFB steer friction coefficient="0.10000"
    FFB steer friction saturation="1.00000"
    FFB steer damper coefficient="0.10000"
    FFB steer damper saturation="1.00000"
  • MaSzKa
    de értsd meg a gamepad tökéletes volt

mondom veszek g25-öt, mert agyon hypoltátok akkor annak 2-3x jobbnak kell lennie

vizsont meg se közelíti

engem nem hat meg az hogy szét rántja a kezemet
  • wander01
    egy gamepad-en bunyozni meg fifázni kell nem autozni :D állitsd be rendesen :P
  • dashed_
    "és 200nál 2 kézzel kell befordítanom a kanyar ba

az igazi autót kisújjal is betudom fordítani"

gyáááááááj

mien vilagban elsz te?

----------------------

es azok auto szimulator jatekok?:D
  • Ombika
    Jezusom te vagy a bal...fasz nem veszed eszre konyorgom! Sza...m amit muvelsz itt....!!
    Allitsd be jol es ne kinlodj,mint 1 szerencsetlen,mikozben tenyleg az vagy!!!
  • MaSzKa
    ja és a CordlessRumblepad2-t 5x annyi játék támogatja
  • MaSzKa
    az a gamepad az már 3éve a legjobbak között van

el nem tudod hinni de nagyon vissza tudja adni az útat és a motort a kocsiban

a g25 be se rezeg ha beínditom a motort az útból se érzek semmit
    és 200nál 2 kézzel kell befordítanom a kanyar ba

az igazi autót kisújjal is betudom fordítani

hol van itt a realitás
  • pointer4
    Bevallom amikor megvettem nekem se tetszett a G25, de lassan lassan rájötem hogy én vagyok a butaaaa. Mondjuk nekem az volt a bajom hogy a váltó baromi rosz helyen van fennt az asztalon. Nem akarok Peugeot Boxer szimulátort. Legyen a lábam mellett. De megoldottam. Nem írtam cikkeket a nagyvilágba csacsiságokról.
  • Solt
    A szint sem hasonló! Mindketten azért lettek (vannak) oltva, mert tényszerűen bizonyítható, hogy hülyeséget beszélnek, és nem azért mert nekik nem az van, ami nekünk! Az egyikük egy több ezer dolláros termékhez hasonlít egy 50ezer forintos terméket, a másik pedig egyszerűen (még) nem tudja használni, és egy gamepad-hoz viszonyítva közli tényszerűen, hogy ez a G25 egy szar! Szerintem túl sok kérdés ezek után nem igazán tud felmerülni.
  • Mersant
    tudom, vegigkovettem az egeszet, mar tobb mint 1 evre visszamenoleg, a szintre irtam hogy kb. hasonlo mint a sulis. tudom mit osszeszenvedett a vasarlassal, olvastam hogy leszoltatok a masik sracok aki fikazta a kormanyt. mas a velemenye hat istenem, leygen...
  • Solt
    Rossz a példa! Akkor lenne helyes, ha azért piszkálnánk, mert neki nem G25-je lenne, és ezért lenéznénk! Most ott tartunk, hogy Maszkának van egy terméke amit nem tud rendesen alkalmazni, konfigurálni, használni, és ezért az a termék a szar, amely termékről a vásárlók 99%-a ódákat zeng. Ha egy tv távirányítót az egész család sikeresen használja, csak én nem, akkor a távirányító a szar szemét, vagy én vagyok a béna? Maszkának van egy profi "távirányítója", és jelenleg ott tart, hogy seprűnyelet akar erősíteni rá (ki akarja húzni a tápot, hogy gyengébb legyen az ffb!!!) Vagyis nem arról van szó, hogy "szegényt" lenézzük és piszkáljuk, hanem csupán önvédelmi reflexeink indultak be!
  • wander01
    ... és aminél nincs jobb ésszerü kereteken belül. ezt kihagytad :P nemtom milyen kéne hogy legyen még, ami megfelelne :)
  • pointer4
    Perszehogy hangzásbeli, mert stabilabb ,nem rezonál be.
    Nem az a bajom, hogy neki nem Nike cipője van, hanem hogy azt vette ami nekem van és szarozza, amikor qva jó.
  • Mersant
    annak hangzasbeli okai vannak...;)
    amugy nem ertem miert kell leoltani azt akinek valami nem tetszik, ez kb. az a szint mint anno a suliban, hogy aki nem nike cipoben jart tomtaylor pulcsiban az hulye....
  • pointer4
    őőőőőő

Szerintem vidd vissza, az a kormány nem ilyen ... nek való :D

Amúgy valószínű a méregdrága hangfalakat is azért csinálják ragasztott rétegelt préselt pozdorjából, mert a síma fa stabilabb :D
  • MaSzKa
    amúgy bőrápolót lehet kapni

az ülésem stabil az asztalom is igazi fa nem pedig ragasztottfürészfa