15099

Ki mit hall róluk, milyet érdemes, milyet tilos venni, stb...

Kapcsolódó SG.HU TOPIC-ok: | SZIMULÁTOR | FREE TRACK | TRACK IR |

Auto szimulátorok TOPIC-jai: | rFactor | iRacing | LFS | GTR2 | GTL | RACE/07 | GTR | GTR-E | CRS | STCC | nK-Pro | ARCA | RBR | GPL |

Kormány Kalauz Szimulátorozáshoz!!! +trükkök!!!
  • Tomo15
    Ez így igazán kényelmes lehet:]]
  • bardocz
    Én is azt szeretem,de nem teljesen nyújtott lábbal,a kezem meg akkor legyen nyújtva,amikor a váltóért nyúlok.
  • solo
    Höhö: D
    Én nyújtott lábbal, és kézzel szeretek vezetni, utállok ráfekütni a kormányra, mint a 70 éves mamika a Matiz ba.: D
  • bardocz
    Napsárga,csak a vaku miatt fakult ki:D

Amúgy ez a kormány sincsen jó állapotban,jobboldalon kopik a gumi,látszik a műanyag,mozog már minden irányba,a pedálok is mennek jobbra,balra,szóval már jó lenne egy új.Amúgy nekem így nincs nyújtva a lábam,és ha nem nyomná az egér meg bill. tartó,akkor tök kényelmes lenne:D Jah meg a doboz mozog,de nem baj,így jobb:D
  • solo
    Amúgy most tűnt fel, hogy milyen szép baracksárga a szobád fala: D
  • symbol
    érdekes :DDD
    én abszolút ellentétesen csinálom amúgy :D
    nekem a DFP-m alatt van egy könyv. és én nem nyújtott lábbal versenyzek. :) hanem hajlitottal, és igy nekem kényelmesebb is. :)
  • solo
    De jó állapotban van: D Nekem már lötyög, meg el is van törve meg gumi is elkopott: D
    De nemsokára jön a g25 ^^
  • solo
    Azt mondom, hogy azt csinálta szerintem, mert gyárilag nem ilyen fém keretbe van.
  • bardocz

Azért remélem érzitek a helyzet súlyosságát:D
  • bardocz
    Aha,na akkor majd én is így csinálom:D
    Amúgy ha szétszedem már ilyen fémkeretben van benne a pedál,vagy azt csinálta hozzá?
  • solo
    Ahogy elmézem, ez szétvan szedve, és a csávó csinált egy külön tokot minden pedálnak.
  • bardocz
    Hogyan kell úgy megfordítani,hogy ne forduljon meg a pedálok sorrendje?:D Ez kurvajó,ilyen kell:D
  • symbol
    jah, télleg :D hogy nem esett le :DDD
    de üt nagyon :D
  • pointer4
    Az a G25 bele :D , az övé.
  • symbol
    meg milyen szett? barkácsolt a pedálcucc, vagy vásárolt? :D
  • symbol
    ez gonosz :D
    kié a cucc? :D
  • pointer4
    :D

• bardocz
    Köszi! :-)
  • trogerzsiger
    Akkor kivánok sok sikert a tanuláshoz :)
  • bardocz
    Az más,nem kötött,bármikor csinálhatom :-) És ez kevés időnél is nagy szabadság a kötött dolgokhoz képest.
  • trogerzsiger
    ja.. csak legyen itthon is időd rá :)
  • bardocz
    Járok spanyolra,járok kick-boxra,kéne menni angolra,hogy meglegyen belőle a középfokú,és még sulira is tanulnom kell,ráadásul jövőre érettségi,sajna nem igazán van rá időm :\
  • trogerzsiger
    sztem inkább járj... :) Sokat segít. (Tapasztalat)
  • symbol
    jah, azt én is akartam :D pengetni akusztikusat ment főleg berúgva :D de szóval az igazi gittyózás... hát kották etc. katasztrófa. nem volt rá időm, türelmem. :) de otthoni szórakoztatásra, este haverokkal ivásnál elszórakozni tök poén :)
    sok sikert hozzá :)

sajna ha majd komolyabban érdekel, hát az se lesz olcsóság :)
  • bardocz
    Áh,úgy akarok megtanulni gitározni,hogy nem járok tanárhoz...:D Csak itthoni szórakozásra kéne:)
  • symbol
    jaja az lesz :D valami olyasmi :D
    de most én sem tudom mit vegyek :D kéne sportülés is dönthető mert ezzel a forgószékkel hajópadlón kriminális :D a következő fizuból meglesz vagy a váltó vagy a sportülés. de akkor nem lesz karácsonyra pedál szettem :D szopás :D persze azért örülhetek, hogy költhetek ilyenekre még :D

de ti fiatalok vagytok, előttetek az élet, lehet valami rock/metal/dark zenekar frontembereként annyit kerestek egy este alatt mint én egy év alatt, aztán lenyomjátok majd az egész rendszerem a sunyiba :D
  • bardocz
    Valamelyik polcra csinálj egy kilógó fadarabot,amire felfogathatod:D
  • bardocz
    Hát a WRC-kben már nem;) Kormány mögött van pillangó váltó,úgyhogy szerintem már kuplungot sem használnak.Persze régebbi kocsiknál,meg itthoni átlagban biztosan használják még bőven,de rally vb-n én nem láttam még a tv-ben,pedig pár évig néztem folyamatosan.
  • symbol
    jah, nekem jelenleg olyan az irósztalom, hogy apám csinálta, asztalos, aztán nem számitattam rá, hogy ennyire végleg újra rámtör a szim-láz, és nem nagyon tom majd jobb kéznél hova rakni a váltót (mert le szeretném magam mellé) mert jobbra tőlem polcok vannak. :) lehet majd pár bútorlapot hozatok, azt hegesztek valamit, meg kivések ezt azt :D
  • symbol
    hát jah :D

iRacing pedig nagyon jó ám, és nem is sok, bármi új jön hozzá, atom álat a minőség, szal egy hónapot illik mindenkinek kipróbálnia. nagyon-nagy meccsek vannak. de ha nem, mert drága megértem :)
    pl lesz itt is majd f1kocsi, most pl készül egy 79-es lotus. :)
    meg lesz minden. a pályák minősége semmihez nem fogható, a rendszer is kiváló. az ára sok, bár szerintem minden forintot megért, olyan futamokat tolhattam rajta :) szerencsére van egy tűrhető munkám (itthon, netes, havi 110-120), de anyámék igy is szipulnak néha hogy miden pénzem elbaszom meg mit jáccom már megint :D hiába mondom nekik, hogy ez már sport, meg bajnokság az egész :D nem értem, azthiszik mario-zok? :D (mellesleg a diákéletet átérzem, délelőtti suli után este 6ig szórólapozgattam, és utána mentem vidékre haza sokszor 8-ra hazaérve, és utána 4:50kor keltem megint...) nah de ez már off :D

majd jön valamikor az rFactor 2, attól többet várok mint a sz*ros simbin-től. amúgy komoly, hogy rallyban nincs H váltó??!!
  • bardocz
    Itthon ezt nem tudom kivitelezni,nameg így sincsen túl sok hely,asztal alat már semmi nem fér,amikor ott a kormány,pedál,"mélyláda".De már a g25 is hatalmas előrelépés lenne.
  • bardocz
    Na,ha szülőkkel élsz,és még munkád is van,úgy lényegesen egyszerűbb,mint oskolából :D
  • solo
    Egy kis tervezőmunka, és meglehet csinálnu acéllemezből, úgy, hogy felele álljon.És akkor felfele nyomod.
  • bardocz
    Hát,nekem drága,főleg,hogy egy 40ezres gitárszettre nincsen pénzem:D Amúgy meg már ilyen mellé rendes szimulátor is kéne,mondjuk iRacing,amire szintén nincsen keret,lfs-t meg szimplán nem fogom megvenni,ha lesz pénzem akkor sem,mert nem szeretem.Egyedül a F1-es bmw-ért lenne érdemes megvenni.Najó,meg egy nagyon kicsi drift,és formula bmw-s rallycross.Nekem marad majd valamikor a G25-aztán mehet a V8 factor,RBR,HGTTC teljes élvezettel,bár már rallyban sincsen h-váltó,meg kuplung,de én használnám :)
  • symbol
    amúgy megértem mi a bajod a g25 pedáljával. ugyanaz mint nekem a DFP-vel. most beraktam a fék alá egy két sárga pöttyös squas labdát. gy már tűrhetően keményedik a fék, élethűbb sokkal. csak még szokni kell. ellenben nagyon műanyag, és szal nem olyan kényelmes. és nekem igy már túl kemény is. (pedig ezt ajánlja majd mindenki)

H-váltó az önmagában is nagyon jó :) apránként kell beruházni rájuk :)
    nekem fél éve még kormányom sem volt (eladtam a régieket) aztán azóta szerencsére új konfig, monitor, meg minden, mákom mondjuk hogy még a szüleimmel élek :)
  • symbol
    jaja. egyébként az is érdekes megoldás, ha valaki kétpedálos szettet vesz a linkelt pedálszettek közül. mért? mert valaki speciel olyan szimben utazik ahol a valóságban sem kell kuplungolni. az a pedálszett pedig kijön 76000 plusz szálltási költség, ami nem hiszem hogy 50 dolcsinál több szóval úgy 85000-ből megvan. drága? az. de ne felejtsük el, hogy jelenleg az iRacing fejlesztők is ezzel nyomják, ennél jobb nincs, és valljuk be, az a 76000 ft, annak akinek ez a hobby-ja (kifejezettem ez, nem csak "ez is kicsit") nem olyan sok :)

perszer ha kuplunk is kell akkor húzósabb, de hát ez van, a pedál ára még haggyán... már félrerakok a fizuból mindig egy keveset, de asszem 3 év teljes körű garancia van a pedálra. ellenben a szutyok kormányok. észbontó. :(
  • bardocz
    Az a H-váltó nem is olyan vészes árú,csak akkor már kéne hozzá pedál is,az meg úgy marha drága :\ G25 pedáljával az a bajom,mint a momo-ével is,hogy nem normális szögben állnak,és közel sem úgy kell nyomni,mint egy valódi kocsiban,nem úgy,mint a lentebb linkelt 400-600 dolláros kuplungos váltóknál.
  • cselt
    Érdekes amiket írtok, mert én pl eddig csak jót hallottam erről a kormányról. Egyik ismerős vett egyet és mondta, hogy nagyon frankó, meg hogy jobb mint a G25. De ha azt nézzük, hogy van hozzá H váltó, 3 pedálos szett, egészen megfizethető áron van. Persze még személyesen nem volt szerencsém kipróbálni, ami sokat segítene a döntésben.
    Ha meg profi cuccokat veszel, akkor aztán rámegy a gatyád az tuti. Főleg, ha H váltót is szeretnél :P
  • solo
    KOmoly, de a minőséghezképest az ára nagyon magas, és az FFb is ilyen Logitech momoszerű lassú lomha .
  • symbol
    jaja, néztem sajna. és engem is az tántorit el.
    H-váltót meg innen vennék, nem is sok érte ahhoz képest hogy agyon van dicsérve. link
    bár valakinek tuti sok a 30 érte, de azért megjegyzem egy ilyet valszeg jó ideig nem kell cserélni. jobbat úgysem gyártanak.

szal az nem is kellene.
    a kormányában lehet van három motor, de szerintem ocsmány egy cucc. nem teccik. viszont van ami tetszik. fanatec új pedálszett
    ez jó lehetne, hupsz most rémlik már linkeltem, de nem igy. mindegy. ez a pedál szett jó lehetne, de biztos lesz vagy 40-50 ezer. akkor meg már várok még és veszek a már lent belinkeltet. az 120 körül van (2 pedálos olcsóbb kb 100 dolcsival) és hát tuti profi.

a kormány a leggázabb az egészben. azt olvastam, asszem tilus irta, hogy pl a g25 tuti erős ffb meg ilyenek, de középütt holtjátéka van, mert különben a motorok egymás ellen dolgoznának vagy mifene. véleményem szerint is a Driving Force GT a legjobb kormány most (egy motorral g25 közeli FFBvel), egy tök jó új funkcióval. és szerintem ebb az irányba fog elindulni a logitech is. kijelzők kormányra, extra gombok, tekerős gombok, meg ilyenek. a g25 mindenzt nélkülözi. ezért azt nem veszek, számomra olyan mint egy félkész kormány, aminek nemsoká jön az új verziója.

szal fanatac győzött meg. pláne, hogy a váltó és pedál ki lesz dobva, akkor minek vegyem meg azokat is. :/

azért kösz a tippet :) még jöhet ha van esetleg. godnolom nem csak engem érdekel. de ilyet... nem találok félprofi FFB-s kormányt 150-200ezer FT alatt. ez azért mocsokság.