Force Feedback kormányok...

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Bucser
vidd vissza a boltba....

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

Prézli
Szó volt itt róla, hogy a G25 váltója néha meghibásodik. Namost én dec 24-én jutottám hozzá eme remekhez és nagyonjól bírta, meg igyekeztem is megvigyázni (60%-os FFB, nem téptem, nem szívesen hagytam másoknak, hogy haszználják és énis óvatos voltam vele.) történt egyszer, hogy elment a hátramenet a H váltón. Hát néha még bejátszottam de ezis dühített rendesen. Kb egy hónapja megadta az utolsót: 1-es helyett 3-as 2-es helyett 4-es ninsc hátramenet és... és enniy de ezis elég, hogy használhatatlan legyen. Nemértek az ilyenhez de szerintem a sablon kopott ki és az okozza a gondot, de szeretnék valami megoldást találni ami nem kerül pénzeb, hogy dec 24-re megint legyen teljesértékû G25-öm.
Aki tud segíteni nagyon megköszönném mert már unom a pillangóváltót és olyan árván porosodik ott az a H váltó, hogy rossz nézni.

torque12
Olvastam, a firmware is közbeszól, de nekem sokkal jobb lett így is ! 😄

ha lesz egy kis türelmem, akkor kipróbálom, bár amióta csak azután dugom be az usb-t miután a teljes rendszer felállt, azóta ritkábban bolondul meg...

www.smart-bus.hu

torque12
a pedálokban igen. de a kormányban nem. Na jó lett a segédletem?

Toby0501
A Momo-ban optikai érzékelõk vannak.. Ezért is van az, hogy nem áll be középre, mert a hirtelen mozdulatokat az érzékelõ már nem tudja érzékelni és "elmászik" a középpont. 😉

Bucser
tudtommal a momoban hagyományos elektromos-ellenállásalapú potméterek voltak és nem optikai érzékelõk...

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

torque12
1. a kormányt jobbra és balra tekerem teljesen.
De ez csak ideiglenesen oldja meg.
2. Szétszedtem a kormányt, és az optikai érzékelõket(fehéret és a feketét)megtisztíttotam optikai tisztítóval, textíliával, vagy mivel 😄 .
Aztán azt a kis fogaskereket is ami be van osztva, kifújtam a portól, megtisztítottam. Nekem ezútán sokkal jobb lett! <#nyes><#integet2>

hogy csináltad, hogy mindig visszaáll középre és nem marad baloldalon?

www.smart-bus.hu

torque12
Az, hogy a pedál melyiknél a kényelmesebb, egyénfüggõ. A momo minõségibb, de a középtengely néha elmegy. Igaz én 7000-ért vettem a momot. Középre igazítás... nem megy el, kotyogást megjavítottam, és biztos nagyobb élményt nyujt mint a Formula™ Force EX.

FlyHigh
Hellósztok!
Érdemes szerintetek Formula™ Force EX-et vásárolni, vagy inkább jobban megéri egy MOMO-s változat? Ár/érték arányban. Pedál melyiknél kényelmesebb?

Thrash \'Till Death

w77d
www.argep.hu

laci 700
Hol lehet olcsón kapni? És mennyiért?
thx!

w77d
a momo racing nagyon jó addig, amíg szét nem nyúzod! én elég intenzíven használtam egy évig és megadta magát a kormány ffb motorja is és a pedál is!

laci 700
Egy MOMO® Racing Force Feedback Wheel jobban megérné? És arról vélemény?
Thx!

bertino
hát akiket ismerek azok még használják
pont annyit ér, amennyibe kerül, többet ne várj tõle, sztem nem hamar tönkremenõ darab

Metallica. Csakis. Amig ki nem halnak. Easyrider öcsém, easyrider!

laci 700
igen mostmár annyiért van... én a régi árára emlékeztem... jól bírja?
nem romlik el hamar? nincs sok gond vele?
thx

MaSzKa
pici kocka és 1A vagy hasolnó van ráírva

_______ Verein für Raumschiffahrt - Wernher von Braun _______

lacibacsi
Szia!
Idõközben szétszedtem.
És tudod mit NEM találtam? Biztosítékot!
Nincs benne. A betáp megy rá az alaplapra és kész.
Szóval, cserélni azt nem tudtam.
De ha már szétszedtem, akkor végig pöckölgettem az alaplapi dolgokat, hátha valami kilazult, vagy valaminek szaga van, de nem tûnt fel semmi különös. egészen addig, míg rá nam dugtam újra a tápot... és ta-dám!!!... beindult a kütyü. Szóval, igazából nem csináltam semmit, de valamit mégis sikerült részben helyrepofoznom. Azért részben, mert bár a motor középen tartja és középre húzza a kormányt az erõvisszacsatolás sajnos nem megy benne. Azt a bütyköt úgy látszik nem sikerült eltalálnom...

Az öregséget onnantól kell számolni, amikor a punci már büdösebb a munkánál.

MaSzKa
azt te tudod
de ha ezt megkérded akkor inkább szerelõ

bertino
megér 13-15 ezret, többet nem adnék érte

lacibacsi
Ki tudom én cserélni? Vagy ha nem, akkor hová vigyem?

laci 700
Hello! Mi a véleményetek a Formula™ Force EX-ról? Megér 15000-20000Ft-t?
Thx!

ok köszi, akkor még nézegetek! 😊

MaSzKa
a biztosíték mehetett ki asszem 1A-os kb 200ft kicserélik

lacibacsi
Sziasztok!
Van egy három éves, alig használt Logutech MOMO kormányom.
Este leszereltem, miután játszottam egy jót vele.
A másnapi felszerelés után azonban nem akar magához térni. Nem világít a zöld led és tényleg nincs benne áram, mert a motor nem "fogja" a kormánykereket. A táp nem hibás, mert azt be tudtam mérni mûszerrel, hogy az leadja a 24V-ot. Ennek ellenére se kép, se hang.
Szeretném ha ajánlanátok egy jó szervízt, vagy szakembet, aki meg tudná nézni/javítani, méghozzá a Hatvan-Budapest vonalon belül.
Segítséget elõre is köszi.

MaSzKa
anyiért nincs legjobb esetben úgy is 48500ft lenne ha 10ember összejön

akkor ha összejön a pénz megveszem a helyi kiskerbe inkább 53eft-ért és a garit is jobban tudom érvényesíteni

a pixmania most 50 alatt árulja, szóval ne veszekedjetek, mert egyik megoldás sem helyes!

de én itt ezen az oldalon, vagy az rFactor topicban valami alkalmi csoportos kedvezménnyel 40 kürüli árakat láttam. kivel kell felvenni a kapcsolatot, hogy megkapjam annyiért?

torque12
😄

MaSzKa
nincs igazad mert ott: A termék ár: 52 992 Ft
lord.hu-ba Bruttó: 52 500 Ft

Dietrich
a G25-nek széria hibás a váltója..
miután a logitech nem javít semmit kicserélik gariban.

DFP-n az h egyiken GT a másikon logitech jelzés van semmit sem számit a kormányban teljesen egyformák ezt leszámítva.
Az h GT matricás az elképzelhetõ h ezekhez adták a Grand Turismo játékot..de ez csak tipp részemrõl.
DFP-hez felkell rakni a G25 driverét és megy flottul a játékokban.

Riberio:"Aztán létezik a V8 Supercars Ausztráliában, ahol ugyan vannak gyártók, de privát csapatok versenyeznek, és szerintem a földkerekség legjobb túraautó sorozata."

Most a novacomp.hu az olcsóbb
MaSzKa
lord.hu ott lehet a legolcsobban

hi, már nem tudom ki írta, hogy itt lehet olcsóbban G25-höz hozzájutni, de a lényeg, hogy érdekelne egy darab.
mennyi az annyi?

w77d
szerintem a késleltetés alacsony fps számtól adóthat! ki kell próbálni, hogy más játéknál is van e késés, ha van akkor driverprobléma vagy hasonló lehet, ha nincs akkor a játék háza körül keresendõ a probléma forrása!

Amiga
Help! Barátom bett egy MOMO-t, és arra panaszkodik, hogy a "F1 Challenge 99-02 + F1 Mania mod" alatt a játék késve reagál a kormányra (kb. 0,2 mp a késés). Hol kell beállítani, hogy ne legyen ilyen késleltetés?

A pisztácia elfogyott, csokoládé nem is volt.

MaSzKa
én csak ezt akartam irni hogy én pl nem pesten veszem meg 50eft-ért ha nem 1 helyikikerbe 53eft-ért mert ha gáz van akkor nem kell küldözgetnem plusspénzért

Bucser
HA megvan a számla akkor a gyártó felé mindig tudod érvényesíteni a garanciát. Mindegy hol vetted. (normáliséknál) (túlképp a nagycégek is ezt csinálják, csak õk a szállításütemezés miatt a nagy gyártók cuccait egyszerre viszik vissza, ezért inkább kiadnak egy cseredarabot a raktárból.)

Persze azért jó móka, hogy a neked alanyi vásárló jogán járó garanciáért felárat kérnek el... (csak kcsit érezném magam hülyének)

HA nem hamis vagy lopott a product akkor a gyártó minden esetben garanciát vállal. persze egy gártási hibás konstrukció esetén amikor bármikor tönkremehet a rükverc (mint az itt jó pár embernek megtörtént már) gari idõ után bámikor tönkremehet megint hála a Legotech 2. dzsunka balra számrazási helyû mikrokapcsolóinak...)

MaSzKa
ezt én is olvastam

ha sokat simezel akkor használodik rendesen ezért érdemes 2év garral venni és minél jobb garis feltételekkel inkább kerüljön többe de ha gáz van cseréljék egybõl

pointer4
Akkó mostantól fíínoman váltok 😊 Legalábbis háátra 😊
bertino
jaja

Danecay
Elképzelhetõ, de éppen tegnap olvastam valahol, hogy egy srácnak már egyszer kicserélték garanciálisan a kormányt váltóhiba miatt, de állítólag megint oda van garba, mert ismét probléma van vele. Lehet a srác sem bánik vele kíméletesen, szóval mint írtam nem saját tapasztalat, de azt több helyen is olvastam, hogy a váltója a gyenge pontja a G25-nek.

pointer4
Nahh ha versenyen hátramenetbe kell rakni akkor mindig zsír ideg már az ember, azt nem kíméli, meg gondolom, ha elõre kellett élettertamot számolni, akkor annak a mikrokapocsnak becsültek a legekevesebbet.
wander01
ez meglepö modon egész nmasszivnak néz ki. bár ki tudja... 😊

EVGA 680i Sli, C2D Q6600, 4x512 A-Data Extreme Vitesta 1066mhz, Gainward 8800 Gtx, Gigabyte Aurora, 3x300 Samsung Sata II, 320 gb WD, NEC Labelflash

MaSzKa

MaSzKa
elég masszív assztalom van nem az a gagyi tescos számítógépasztal, hanem sima íróasztal régedbbi fajta

a formula force gp- men se volt gumi:-(

Danecay
Ja meg egy légzsák.
A silány minõség alatt pedig azt értem, hogy állítólag gyakori hiba, hogy meghibásodnak sebességi fokozatok, ami a hátramenetre fokozottan igaz. Nem saját tapasztalat, csak olvastam több helyen is.

pointer4
Hát én nemtom 😊 a H váltóban csak az nem tetszik, hogy nem dobja ki néha, és kuplung nélkül is bemegy, de silánynak egyáltalán nem nevezném.
A 2 gomb meg sok is a kormányra, csak 1 nagy kéne középre mááá. Azt tutulhatnák feelingesen <#idiota>
Danecay
Hi! Én éppen ma vettem egy Driving Force Pro-t, igaz használtan de nagyon jó állapotú és garanciás is, és hát kb. 2 óra tesztelés után nagyon meg vagyok vele elégedve. Masszív, jó fogású, jó force feedback, sok gomb (14 + a váltók 2x2, összesen 18) amikre minden be lehet állítani amit kell. Hát nem bántam meg, hogy lecseréltem a jó öreg Logitech Formula Force GP-t 😊 Mondjuk ha ugyan ennyiért lehetne venni G25-t akkor valószínûleg azt választottam volna😊 de plusz 30.000 Ft-ot nekem nem ér meg egy kuplung, és egy silány minõségû H váltó, továbbá a kormányon lévõ 2 gomb semmire nem elég. Azt a félelmedet, hogy esetleg a DFP nem fog mûködni a PC-ddel el is felejtheted teljesen, mert azt leszámítva, hogy rajta vannak a Play Station-s gombok (kör, X, háromszög, négyzet) amiket szintén tetszés szerint lehet konfigurálni, nincs ok ezt a kormányt PS-höz való kormánynak nevezni.

Továbbá számodra nem tudom mi az olcsó, de EZ ALATT A LINK ALATT találasz DFP-t, több fajtát is de a LOGÓ-t és az árukat leszámítva még it a fórumban sem sikerült kideríteni, hogy mi köztük a különbség, ja és a jobb felsõ sarokben feltûntetettek szerint a házhozszállítás is ingyenes.

w77d
te az asztalt félted? ha papír, netán kartonasztalod van, akkor valszeg meglátszódik a kormány nyoma! ha egy normál fa asztalra úgy odafeszíted, hogy rongálja az asztalt, akkor én inkább a kormányt félteném 😊
amúgy a kormány felfogatóján sztem nincs gumi, a pedálok alján biztos hogy van!