Force Feedback kormányok...

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

MaSzKa
nekem régi Logitech-em van

szétszedtem és akár hiszed akár nem minõségi

Microsoft SideWinder Force Feedback ehhez képest alapanyagilag, illesztésileg meg se közelítí

ilyenem is volt:

ez viszont 1 kisporólt gagyi

_______ Verein für Raumschiffahrt - Wernher von Braun _______

Bucser
A régi logitech az minden csak nem minõség... (mondjuk az új dolgai sem arról híresek)

Az Act-labs Force RS-e viszont baromi állat. nekem mai napig mûködik.

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

MaSzKa
és miért nem?

akkor ez mi?
Logitech Wingman Formula Force EX

szerintem van olyan akinek nincs sok pénze de minõségi kormányt szeretne az vesz régi Logitech-et és azt érdekli

MaSzKa
ezek is i-force-ot használnak:

guardian hero
Elhiszed, hogy senkit sem érdekelnek ezer éves cikkek?? Minden topicot szét kell cseszni? Elárulom, Wingman Formula kormányt évek óta nem gyártanak...

Xbox Live Gamertag: HUN Guardian PSN ID: HUN_Immortal jatekaim.hu: Guardian Hero

MaSzKa
A Logitech mindig is jeleskedett PC-s egerek és joystickek területén. Az utóbbi idõben ráadásul kormányokkal is elkezdtek foglalkozni, bõvítve ezzel amúgy sem csekély választékukat. Legújabb modelljeikben pedig már megtalálható a force feedback technológia is, tehát nem csak mi hathatunk erõvel a joystickre vagy kormányra, hanem visszafelé is, tehát érezhetjük, ha nekimegyünk egy falnak autóversenyzéskor, vagy lövünk egy szimulátorban vagy akciójátékban.

A Logitech kormánya a WingMan Formula nevet kapta. Ez egy kényelmes tervezésû, négy gombbal rendelkezõ kormány, melyhez pedálok is tartoznak. A két pedál eltérõ keménységû, mint az a valóságban is van. A pedálok mellett egy elkülönített lejtõs rész található a fékpedál mellett, a láb pihentetésére. Ha az autós játék manuális váltóra van beállítva, a kormányon lévõ két karral válthatunk sebességet, míg egyéb esetekben ezeket is tetszõlegesen programozhatjuk, akárcsak a kormány középsõ részén lévõ négy gombot. A kormányt 270 fokos szögben forgathatjuk.
A WingMan Formula kormánynak van egy force feedbackes változata is, a WingMan Formula Force, mely az Immersion Corporation I-FORCE 2.0-ás force feedback technológia alkalmazásával készült. A technológia lényege az, hogy a hagyományos fogakerekes megoldás helyett drótokat használ az erõhatás kifejtésére. Ezt a kormányt USB portra is csatlakoztathatjuk, mely jóval gyorsabb adatáramlást biztosít, mint a hagyományos soros illetve párhuzamos port.
A két kormány november végétõl lesz kapható a boltokban, dobozukban a UbiSoft F1 Racing Simulation programjával és a Gremlin Motorheadjével. Az egyszerûbb változat 60 font (kb. 23000 Ft) körüli, a force feedbackes pedig 107 font (kb. 40000 Ft) körüli áron lesz kapható.

MaSzKa
ez is Logitech

Logitech WingMan Formula Force
A Logitech WingMan Formula Force dobozában - a többi erõvisszahatásos kormányhoz hasonlóan - egy kormány, egy pedál és egy tápegység található. A kormány átlagos méretûnek mondható, a Microsofténál nagyobb, de az ACT Labsénél kisebb. Az asztalra rögzítéshez két kar van, melyeket csavarokkal szoríthatunk az asztalhoz. A magas peremû asztal ezúttal is gondot okozott, de pár könyvvel megoldható volt a rögzítés problémája. A kormány kényelmes kialakítású, a kéz számára külön kialakított kisebb bemélyedéssel, ráadásul pedig az egész kormány gumis borítású. Négy gomb található a kormányon, és két váltókar a tengely felõli részen. Ez utóbbiak az eddigi legjobbak, melyekkel találkoztam: jó nagyok és megfelelõ hosszúak, a kormány minden helyzetében kényelmesen használhatók. Sajnos ez az összesen hat gomb nem mondható elegendõnek a mai játékoknál - például a Need for Speed: Road Challenge-ben rendõrként sokkal többre van szükségünk. A pedálok talpazata elég nagyméretû, így kényelmesen elfér rajta a láb, és nem is csúszik hátra, viszont maguk a pedálok viszonylag kicsik, ami kisebb hátránynak tekinthetõ kényelmességi szempontból.

Szokatlan megoldás, hogy a tápkábel és a gépbe menõ kábel nem a kormányba, hanem a pedálokhoz megy. Ez végülis ésszerûbb, mert a konnektor úgyis a föld közelében van, és a kábelek így nem zavarnak az asztalon, csak a kormányt a pedállal összekötõ kábel. Ezt a kormányt a soros portra kellett kötni, de létezik USB-s változata is. Az installálás egyszerûen ment, a WingMan Extreme gamepad miatt már korábbról fent volt a játékvezérlõ-meghajtóprogram, ez a gép indításakor rögtön felismerte a kormányt, és beállította a megfelelõ dolgokat.

A force feedback effektekhez az I-Force technológiát alkalmazza ez a kormány, mely nem fogaskerekekkel, hanem acéldrótokkal valósítja meg az erõvisszahatást. Az eredmény igen jó, csak kicsit gyengébb, mint pl. a Microsoft kormánynál volt. A finomabb effektek (pl. kisebb rázkódások) területén viszont ez a technológia szerepelt jobban. Teszteléshez a Need for Speed III-at használtam. Játék során minden effektet rendesen érezni lehetett, megfelelõ erõsséggel. A 180 fokos elforgatási szög is megfelelõnek bizonyult.

MaSzKa

ennek az elõdje volt:

MaSzKa
enneél jobbara ugysincs pénzem

15eFt ez a legjobb

MaSzKa
gyönyõrû

végig gumírozott vagy 5kg van
a rõgzítés kitûnõ, nem lehet letépni

MaSzKa
rájöttem nem kell nekem G25

tökéletesen meg vagyok elégedve evvel jó nehéz régi és van benne anyag

ezért ugyanilyen kell jó állapotuba

ráadásul ebbe fém fogaskerekek vannak nem ugy mint az újakba

nekem ilyenem van már régóta nagyon jól müködik

aki ilyet tud jó állapotba olcsón az szóljón
:

wander01
na azért oda is odaszurtam egy kis tüskét, kiváncsi leszek mi lesz a reakcio rá 😄

EVGA 680i Sli, C2D Q6600, 4x512 A-Data Extreme Vitesta 1066mhz, Gainward 8800 Gtx, Gigabyte Aurora, 3x300 Samsung Sata II, 320 gb WD, NEC Labelflash

wander01
index gumi kb

EVGA 680i Sli, C2D Q6600, 4x512 A-Data Extreme Vitesta 1066mhz, Gainward 8800 Gtx, Gigabyte Aurora, 3x300 Samsung Sata II, 320 gb WD, NEC Labelflash

Bucser
Szerintem inkább index szintû lehetett😊 Vagy SG gumitopic?

Az említett hszeket nem láttam.

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

bertino
"Történt a minap, hogy írtam egy kis szösszenetet, ismertetõnek, cikknek titulálni nagyképûség a Logitech cég G25-ös kormányáról. Informatikus-mérnökként, 3D modellezõként, néhai szimulátor versenyzõként és olyasvalakiként aki szokott publikálni a Hungarian SimWorld nívós hazai szimes portálra..."

hhhúúúúha... 😄D
pff.

Metallica. Csakis. Amig ki nem halnak. Easyrider öcsém, easyrider!

zolo
Valóban elég lehúzó volt az írás...de a Logout egy szabad blog, ahol mindenki megírhatja a bánatát...név nélkül...de ami ott mehetett, az Sg néha...

Válasz, vélemény, stb. a tesztet író sráctól...

http://flickr.com/photos/zolika90/

AlieN911
"Meg a H-váltó meg a kuplung mekkora marhaság. Mivel egy vérbeli szimulátoros ilyet sose használ."
Hát szerintem azért nemanynira! Persze ha top idõt akarsz autozni, akkor nem is jo, de én pl versenyeztem kuplung+H rfactorba mig a többiek MOMO stb! Elsõ 3 idõbe bennevoltam mindig!(Persze lehet mondani h. gyenge volt a mezõny, de azért nem volt az!) 😊) De ez régebben volt mostmár nem versenyzek. Engem pl inkább a verseny-utca feelingért tetszett, szal mint egy utcai autoval valo versenyzés feltuningolva! Nekem tetszett, ez csak az én véleményem, ne legyen ebböl anyázás vagy akármi 😊 Peace<#worship><#vigyor2>

u.i: LFS be se? azis jo kis szim, mégis asszem akik azt tolják kuplung az jah.. 😊

Honda - The Power of Dreams

Szasza20
Van egy Logitech Vibraton kormányom! Az lenne a kérdés hogy húz balra, mi lehet a gond, vagy ilyenkor mi megy benne tönkre? Pedig úgy vigyáztam rá és mégis, nem is csavarom ki sose ütközésig, hogy ne legyen baja! Mi lehet a gondja? Vagy ezt így házilag nem bírom megcsinálni?

i7-3770+Hyper TX3 EVO / Asrock B75 Pro3 / Sapphire 280X Vapor-X Tri-X / 16GB DDR3 1600mhz cl9 / Samsung 850 Evo 250Gb SSD / LG 42LB650V Cinema3D | Logitech Z-5500

Szasza20
Köszönöm a választ, csak olvastam a logitech oldalán hogy konzolokra, van meg ilyenek, de mondom hát USB-s csak mennie kéne, aztán azért kérdeztem meg!

i7-3770+Hyper TX3 EVO / Asrock B75 Pro3 / Sapphire 280X Vapor-X Tri-X / 16GB DDR3 1600mhz cl9 / Samsung 850 Evo 250Gb SSD / LG 42LB650V Cinema3D | Logitech Z-5500

Dietrich
minden kormány mûködik PC-n ami USB portos..mint a DFP is.

Riberio:"Aztán létezik a V8 Supercars Ausztráliában, ahol ugyan vannak gyártók, de privát csapatok versenyeznek, és szerintem a földkerekség legjobb túraautó sorozata."

wander01
hogyne. egyik legjobb

Szasza20
A Logitech DFP kormány mûködik PC-vel?

wander01
gondolom mennyire, pont téged 😄D

pointer4
Ne hagyd hogy egy ilyen majom véleménye befolyásoljon.
Szerintem azért akadt ki mert megvette, majd ment versenyezni és ugyan olyan béna volt mint azelõtt. Azt hitte verhetetlen lesz tõle.
MaSzKa
teljesen elkeserített a cikk

amugy most írták a CellCom-ba 48eFt a kormány a G25 😄

pointer4
Inkább privi, nehogy egy admin félre értsen 😊
zolo
Olvastam a cikkeket, de a többit már nem😊

Becopizod ide az említett hszeket, kiv. vagyok mit írtatok 😄

http://flickr.com/photos/zolika90/

pointer4
Ez a bikás metafora nagyon tetszik <#vigyor3>
Wander nagyon belekalapálta a földbe. El is mentettem a hozzászólását 😊
Arra lennék kíváncsi hogy miért távolították el a cikket és ki.
PH-s ok jöttek rá hogy baromság vagy õ menekült el.
A hozzászólások fele olyan ártatlan nézelõdõ volt, olyan "hmm ténleg"?
A másik fele meg értelmesen minden kötöszködés nélkül mondta hogy nem igazán van igaza.
Aztán jöttem én aki leanyáztam, azt törölték, majd Wander a monológjával 😊
wander01
ja a bakancs már én voltam, de nem vágom mit gondolt. meg arra tákolt konyhaszekrényre teszi és jééééééééééé, geciszar pedálozni (nem vezetett még platós kia kistehert :]]]) nem mondod bazmeg. én lehet elfogult vagyok, bár probáltam vagy 3-4 másik kormányt is (dfp, momo, meg valami müanyag borzalmakat), de amiket irt azok akkora baromságok voltak hogy majdnem beszartam mikor olvastam 😛P aztán kiborult a bili. ilyen ir kormányrol aki hokedlin játszik?

Bucser
bocs akkor 6.😊

Dietrich
nem négy éve szimezik a cikke szerint, hanem 2002 óta 😊

Riberio:"Aztán létezik a V8 Supercars Ausztráliában, ahol ugyan vannak gyártók, de privát csapatok versenyeznek, és szerintem a földkerekség legjobb túraautó sorozata."

Bucser
Olvastam a cikket csak annak a nyomán akartam menni nézni a kommenteket.

Az igazi gond az értékelésével az volt, hogy hülyeségeket hozott fel indoknak. És ezt azzal próbálta legitimizálni, hogy Õ Szimulátorozik 4 éve és megnyert valamit 1-2-szer. Nem pedig azt hogy felsorolta a pro éskontra tényeket, hanem úgy hogy "én vagyok a Jani, ti szart sem tudtok és ezért nekem van igazam."

Azaz azt hitte, hogy bejön a nagyobb bika baszik elv... nem jött.

bertino
szerencsére DFPnél semmilyen hiba nincs, bár annak nincs is H váltoja
<#taps> mindkét kormánynak.

Dietrich
Szánalmas volt az a cikk. Eredendõen utálta a logitech kormányt ezzel indított..onnantól kezdve már tök mindegy mit ír.

nekem nem telik G25-re jó a DFP is nekem (sokaknak arra sem telik) de nem jutna eszembe legagyizni ettõl a G25-öt. Oké van a H váltó tipus hibája aztán ennyi.

pointer4
Igazából az lehetett a gyerek baja, hogy nem õ találta ki a kormányt, és nem kap belõle részesedést kb.
Olyanokba kötött bele hogy bõr a kormány kerék borítása, mer az izzad.
Vékony a kormánykerék. Sose láthatott Ladát belülrõl 😄
Rövidek a madzagok, meg sok van, pedig egy házilag tákolt fésülködõ asztalra szerelte fel, senkinek se tûnne fel ha furkál bele lyukakat 😊 Amúgy meg egyáltalán nincs útba, és nem is rövid 😄
Meg hogy 46os bakancsba kicsik és közelvannak a pedálok. Vagy ez má te voltál Wander? 😄
Meg a H-váltó meg a kuplung mekkora marhaság. Mivel egy vérbeli szimulátoros ilyet sose használ. Csak a mifajtánk, a vasárnapi sofõrök 😊
Jobb, hogy nem olvastad, örülj neki! 😊)

www.smart-bus.hu

pointer4
Jaja, én is nézem szerintem törölték 😄
Aláztam minden indokát, Wander meg úgy elküldte, sírtam a gyönyörtõl 😄
Bucser
No hova lett az oldal?

pointer4
Az a qva ***** . Szellemileg sérült.
Nekem is volt egy ilyen hozzászólásom de törölték 😊 Osszad a lama népet 😊
wander01
pointer, te is odatetted magad annak a balfasz amatõrnek jólvan 😄D

Elég annyit kiemelni, hogy egy 800 dolláros pedállal hasonlítja össze a G25 pedálját. A nagy profi autóversenyzõ, aki azt emeli ki, hogy beizzad a keze... bizonyos szint felett mindenki kesztyûben játszik, pont emiatt! Kicsit mókás ez a cikk, egy sértõdött ovis, akinek lerombolták a homok várát...

www.smart-bus.hu

pointer4
Vagy 10 hozzászólást-váltást 😊
Gondolom nem bírta a srác elviselni hogy szimplán amatörnek és hülyének nézem. Idézni nem akarnám inkább 😊 Az anyázásig nem jutottunk el épp.
GuguGuru fogalmazta meg jól: "inkább írsz egy ilyen "pistike összedugta amilye van, és nemtetszik" szintû cikket"
MaSzKa
mit töröltek?

pointer4
Már megvolt, törölték is. <#mf1>
MaSzKa
logout-on lehet írni bárkinek

pointer4
Minden szellemileg sérültet gép közelbe engednek cikket írni ?
MaSzKa

Bucser
hát számold ki😊 egy rekeszben 20 üveg sör van. 250 ft-jával az majd 5K forint.+üvegbetét. szóval az kb egy használt vibra wheel árában van😊 Az új árát biztos nem kapod meg😊

Risu Führer
ne mondjátok hogy egy rekesz sör újonnan 10000-be kerül...

The Town never be the same...today it looks like Disneyland.

bertino
az sok.