15100

Ki mit hall róluk, milyet érdemes, milyet tilos venni, stb...

Kapcsolódó SG.HU TOPIC-ok: | SZIMULÁTOR | FREE TRACK | TRACK IR |

Auto szimulátorok TOPIC-jai: | rFactor | iRacing | LFS | GTR2 | GTL | RACE/07 | GTR | GTR-E | CRS | STCC | nK-Pro | ARCA | RBR | GPL |

Kormány Kalauz Szimulátorozáshoz!!! +trükkök!!!
  • pointer4
    Logitech Profilerben leveszed az erejét nullára. De ezzel az erővel tolhatod gamepaddal is.
  • devilzero
    Üdv ismét!
    Valahol játékon kívűl kilehet kacsolni a Force Feedback-ot mert egyes játékokban nemtudom sehogysem, nincs belerakva az az opció!
  • bardocz
    Ha megvan a számla,akkor van,ahol csinálnak neked garipapírt.
  • pointer4
    Garanciális ügyintézéshez a garpapír meg a számla bizti kell (de kérdezd meg a boltot).
    Ha nincs, akkor neked kell megoldanod a problémát.
    Szétszed és hátha megtudod csinálni.
    Ha nem kakor vesz másik, és legközelebb jól eltesz papírok.
    A féknél lehet csak mocorog a poti, és rögzítéssel an gond. A kormány... azt látni kéne, hogy milyen alkatrész veszi benne a jelet.
  • kiki888
    valaki #7484?
  • Debilon
    érdekes ez az indításkori kalibrálás... szerintem ez nem normális dolog..

egy fullos driver pucolás és reinstall-t megérne (legalábbis én megcsinálnám)
  • NIBI
    Én meg azon csodálkozom, hogy nálad nincs minden indításkor.
    Semmi különöset nem csináltam, csak feltettem a drivert.
  • cselt
    Azt hogy csinálod? Nálam csak akkor kalibrál újra, ha elment közben az áram míg ki volt kapcsolva a gép, vagy lenyomtam a tápot. Igazából én jobban örülnék, ha mindig lenne kalibrálás, mert így van amikor nem pont középre áll vissza a kormány és ilyenkor ki kell húzni az USB-ből meg visszadugni, hogy megjavuljon.
  • kiki888
    üdv urak
    elég nagy kakiban vagyok, vázolom a helyzetet:
    adott egy logi formula force ex
    kicsit rosszalkodik a pedálja (fék) meg a kormányba is "lötyög" kicsit a jel
    a kormány februárban lett vásárolva, de nincs meg a garipapír (gőzöm sincs hol van )
    kérdés: mit lehet ilyenkor tenni?
    előre is köszi, akinek van valami ép ötlete
  • NIBI
    Nálam mindig van. (5.04-el)
  • GPx8
    Nekem a legnagyobb bajom a DFGT-vel, hogy kicsik a "pillangó" fülek, ill. nincsenek is. Rá kéne valamit mókolni, hogy normálisabb legyen. Csinált már vki ilyet?
  • pointer4
    Van egy ilyen a bannerban fennt "Kormány Kalauz Szimulátorozáshoz" link.
    Ott szerintem említik is, hogy viszonylag erős az FFB az EXen. De az FFB erejének beállításait is ecsetelik.
  • Debilon
    nekem csak akkor kalibrált minden gépindításkor, amíg nem az 5.04 volt fenn, és dfp-nek ismerte fel..
    5.04 óta dfgt-nek ismeri és nincs indításkori kalibrálás
  • devilzero
    Ilyet én sem vettem észre, csak azt kérdeztem miért nehéz elfordítani a kormányt!
    Vmi Force Feedback-et kell kikapcsolni, azt elmegyarázni vki mi a különbség? Akkor rezeg a kormány???
  • pointer4
    Már hogy minek az indításakor ? Játék indításánál nem, a kormány USB csatlakozásánál meg win indításánál igen. Legalábbis a G25, de csak nem működik máshogy.
  • atenza
    Minden egyes indításkor kalibrál a df gt? 5.04-es driver van fennt a gépen...
  • atenza
    Én semmi ilyet nem vettem még észre :S egy ici-picit rezeg a bal felső L2-es gomb és nekem ez egy pici rezonanciát okoz, de alig hallani... De olyan még nem volt amit írtál :S
  • rockymitymók
    Kék, piros vagy sárga???
  • rockymitymók
    Ne aggódj, nekem is picit kattog, igaz eddig fel sem tűnt:D Egyébként meg grat a kormányhoz!!! Az általam említett (#7465) jelenségekkel kapcsolatban vki???
  • devilzero
    Hali!
    Vettem egy Logitech FF EX-et és csak kérdeznim hogy ennek a kormánynak olyannak kell lenni hogy elég komolyan kell elfordítani 1kézzel nem is olyan könnyű és magától visszaálljon? Csak azért kérdezem nehogy vmit rosszul csináljak, mert volt a kalibrálásban olyan is hogy a kormány nagyon könnyű volt és megált ott ahol hagytam:D
  • cselt
    Igen ez a jelenség nálam is előjött már DFP-n is meg most a DFGT-n is van ilyen. Én mondjuk tettem egy squash labdát a fékpedál alá, így némiképp javul a helyzet, de amúgy is fülesben játszom általában így nem zavar.
  • atenza
    Körülbelül középállásba történik csak ez ha picit benyomom illetve felengedem :S
  • atenza
    Tegnap megjött a df gt, nagyon jó kormány sokkal élvezetesebb és pontosabb mint a wingman ff.
    Az normális viszont h a fékpedál picit kattog illetve műanyag hangja van ha csak addig nyomom be amég el nem kezd felkeményedni??
  • pointer4
    G25 kormány méretére megoldás, hogy maradjon hely az ujjnak. :D

pdf1
    pdf2
  • pointer4
    cockpit napló kiegésztés... "csillagidő.... " :D Na ígérem többet nem reklámozok.
  • pointer4
    Köszi
  • cselt
    Király lett a cikk, grat
  • rockymitymók
    Végre sikerült beüzemelni (persze nem egy hét alatt, csak most érek rá írni) az FFB-t az RBR-ben az UAC kikapcs+registry kombóval(+a biztonság kedvéért csináltam új profilt is), szóval nagyon szépen köszönöm a segítségeteket!!! Viszont lenne még egy kérdésem a DFGT tulajokhoz: Az normális, hogy a kormány bekapcsolt ffb-nél "ropog", olykor megakad és néha olyan, mintha a kormány a csapágyakon "átugrana"???? Azért kérdezek ilyen "hülyeségeket", mert szállításkor hegymenetben a kocsi csomagtartójában fejreállt (persze még a dobozban volt), és attól paráztam, hogy baja lett, igaz még a dobozon se látszódik semmi sérülés...Mondjuk a G25-ös videót látva eléggé strapabíróak ezek a logitech kormányok... Előre is bocs, ha fárasztó vagyok!
  • solo
    Fincsi.:]
  • pointer4
    ÓÓ, az aljas is arra gondolt amire én :D
    Ráadásul előbb is :D
  • Ombika
    PEACE, igy tetszik!
  • Solt
    Nézted már mi van a zárójelben linkelés előtt? :D Egyébként lehet írni kéne egy ilyen smile ABC-t... mert pl a bemutatást én kajakra beszólásnak tekintem, ha olyan a szövegkörnyezet... az a nyelves béka ( vagy mi a gyík ) meg nekem abszolút nem gúnyos! :D Sőt...

Azzal a cikkel ne paráztass már... kezdem azt hinni, hogy valaki lefényképezett bohóc polirózás közben! :D:D:D
  • Solt
    Ha Te jobban tudod mint Én, hogy milyen szándékkal írtam, akkor legyen a hited szerint! :D Továbbra is csak azt tudom mondani, hogy eszem ágában nem volt gúnyolódni! És, hogy lásd jó szándékomat, ha tényleg gúnyosnak érezted, akkor elnézést! ;)
  • pointer4
    Soltot nem kell komolyan venni :D
    De szerintem a jel az inkáb hülyéskedésnek a jele :D
    A gúny az ez:
    Különben meg Solt úgy is jól megkapja, mert beszámolok a tevékenységéről a cikkben :P
  • Ombika
    Vagom a smiley jeleket, ha latod en is ugy rakom be, de akkor is ugy hangoztt a beszelgetesunk es volt is benne reszedrol tuti! AMEN!!
  • Solt
    Az internet tökéletes félreértésekre add lehetőséget. Viccnek szántam... eszem ágában nem volt gúnyolódni... ezt jelezvén volt a teli pofával vigyorgó smile a sor végén! ;)

Szótár:

:D = Vicc

, vagy = Gúny

Szóval! :D :D
  • Ombika
    Nem kell gunyulodni amigo!! En se tettem szerintem!
  • Solt
    Jó, legközelebb ha mondjuk szóba kerül a XX. század, akkor Atlantisznál fogok hozzá a mondandómhoz! :D
  • Ombika
    Na latod, akkor ki kellett hozza az a ceg ahol vetted, tehat pontositsd ezt a levagom es elkuldom szioveget , mert nem gyengen felreetheto! ugye erted mirol beszelek?! :)
  • Solt
    Biztos egyeztettek... :D