15099
Ki mit hall róluk, milyet érdemes, milyet tilos venni, stb...
Kapcsolódó SG.HU TOPIC-ok: | SZIMULÁTOR | FREE TRACK | TRACK IR |
Auto szimulátorok TOPIC-jai: | rFactor | iRacing | LFS | GTR2 | GTL | RACE/07 | GTR | GTR-E | CRS | STCC | nK-Pro | ARCA | RBR | GPL |
Kormány Kalauz Szimulátorozáshoz!!! +trükkök!!!
-
#7692 Köszi az infókat :)
Azt hittem egyforma a kettő, mivel valaki írta h ő is így használja, azaz df gt kormány és g25 pedál, gondoltam csaknem vett egy g25öt a pedál miatt :)
Az elektronikához lehetne például joystickot használni? Vagy mire gondolsz Pointer4? -
#7691 Ha szerzel, akkor a bekötéshez némi info:
1 Ground (Black)
2 Gas (Orange)
3 Brake (White)
4 Clutch (Green)
5
6 +5V (Red)
7
8
9 +5V (Red)
Mivel a kuplungot nem tudod a DFGT-be bekötni közvetlen, gondolom másik USB eszköz elektronikáját használod majd fel.
-
neilszab #7690 Nem egyfomra a kettő a G25 5 + 4 tüske a DFP/DFGT pedig 4+ 3.
Lehet venni átalakítót baromi drágán, vagy marad a házi barkács... -
#7689 G25 pedáljának milyen a csatija? Kipróbálnám a DFGT pedálja helyett.. Nincs esetleg valakinek egy nem használt g25 pedálja, arra gondolok hogy mondjuk valaki jobbra cserélte, vagy hasonló :) -
marcinger #7688 Sikerült! Az volt a gond, hogy a gáz féknél 0 volt nem 1! Mindenkinek köszi a segítséget! -
#7687 -
Lacko86 #7686 fek,gaz beallitasa Ha nyomkodod a féket és a gázt akkor ott jobb oldalon látod hogy melyik tengely tartozik hozzájuk. Lehet, hogy azok vannak összekeveredve nálad! Az is lehet hogy inverzre van téve a fékpedálod, és pont akkor nem fékez amikor benyomod. -
#7685 Akkor már majdnem jó. -
marcinger #7684 Most fékezni nem fékez csak éppen a fék a gáz a gáz pedig a fék:D -
#7683 Throttle/Brake ott is separate legyen, és a tengelyekre (AXES) nyomj rá, ott látod majd mit mihez tudsz társítani. -
marcinger #7682 Még mindig nem jó:( Játékon belül így néz ki: http://kephost.com/view-458_loal.JPG -
#7681 Ja igen, mert valószínű egyik pedál sem fog működni. -
#7680 de ezután újra be kell állítanod a féket meg a gázt, mármint a "gomnkiosztást" -
#7679 Onnan pipa ki, és rendesen fog működni.
A többi beállítást is érdemes leutánozni, akkor lesz az igazi. -
marcinger #7678 Sikeresen megtaláltam az Amcsi Logi oldalán. Jó is csak most az a gondom, hogy LFS-ben a fék egyfolytában megy. Amint leveszem a gázról a lábam elkezd fékezni. Ha megnézem a beállításokat és nem nyomok semmit akkor is azt mutatja, hogy tövig van nyomva a fék. -
#7677 Logtiechnek olyanja van hogy software 5.04. Ebben már benne van a dfgt új gombjainak kezelése is. Minden Logi kormányhoz ez való. -
#7676 Próbáld ki, ha meg hivatalost választ szeretnél, akkor nem megy PC-vel, csak PS3-al -
#7675 unified driver, egy van mindegyik kormányhoz -
marcinger #7674 Amit linkeltél az G25. De ha itt megnézed nincs sehol a DFGT. Amúgy a hivatalos honlapot néztem először... -
#7673 WWW.LOGITECH.COM
Biztos vagyok benne, hogy nagyon agyafúrt ötlet lehet, hogy ide rakták fel. -
marcinger #7672 Sziasztok! Tudna valaki dobni egy linket Logitech Driving Force GT driverhez? Már gugliztam de nem találok:S -
#7671 szerintem gamepad, mivel az ujjadat gyorsabban mozgatod, mint eltekersz egy kormányt, de a szimulátorozáshoz elengedhetetlen a kormány, mivel autót azzal szoktak vezetni ;) -
#7670 Árkád autós játékban (Grid/NFS) GamePaddal, szimulátorban (LFS/rFactor) kormánnyal könnyebb, de gyakorlás kérdése csak, van aki egérrel driftel szimuval. -
#7669 Attól függ, hogy melyiket szoktad/szokod meg. -
Atti0822 #7668 Szerintetek mivel lehet jobb köröket futni? Egy gamepaddal, vagy egy kormánnyal? -
#7667 Értem és köszönöm! (én ezekszerint eddig "rosszul" használtam, mert nem volt átírva...) -
#7666 Ez eddig is így volt. H váltó rendes használatához át kellett ezt írni az rFactorban. Csak azért kell, mert nincs külön gombod az üreshez. Ezért addig tartsa fokozatban, amíg benyomva marad a sebesség érzékelője. Amikor nem így megy, akkor lehet kis időt nyerni, mert fokozatok között nem vált át üresbe. -
#7665 most akkor a g27 esetén a beváltáskor az adott sebességben a "kapcsolo" benyomva marad (ezzel jelezve, hogy sebességben van) ? nem lesz ezzel kompatibilitási gond ? (ok, a kattanás így nincs, de... ahogy nézem van ahol konfig fájlt kell szerkeszteni miatta ??? ez AMATŐRSÉG :( ) -
Streetwarrior #7664 Azért az nem ugyanaz... -
#7663 H-váltót nem lehet szekvenciálisnak használni? 3-as levált, 4-es fel, és vissza kell húzni középállásba. -
Streetwarrior #7662 Egyetértek a G25 annak idején forradalmi volt...és még mindig az. Gondolom a G27-et azért alkották, hogy lecseréljék. Szépen kivezetik a piacról és átállnak lassan majd a G27 gyártásra. Ez egy "jobb" G25, de nem érdemes cserélni akinek már van. Ha valaki most adja a fejét komoly szimezésre az gondolja meg, de a szekvenciális váltó hiányára készítse fel magát. Nyílván ez nem akkora nagy probléma, mert pillangó váltók ott vannak csak a legtöbb versenygépben szekv. váltó van.
De azért az új szériás G25 hangjánál szebb dízel hangot még nem is hallottam.....>x< -
#7661 Lehet azért hangos az új G25 sorozat, hogy a G27 még halkabbnak tűnjön :D
De igazából, az a kiskölök aki nem fog kijelzőt fabrikálni, szétkapni a kormányt átfűzni rajta kábelt, megbontani a pedált, fúrni bele pár lyukat. Azoknak meg a társaiknak teljesen jó frissítés. Eleve nagoyn jó kormánynak számít, nehéz ebben az árkategóriában ezt csak úgy űberelni. Másnak sem sikerült még ezt a szintet hozni.
Azért tisztán látszik, hogy G25 ről nem érdemes majd váltani. :D -
Streetwarrior #7660 Legyen bármilyen gagyi a G25 váltója (bár nekem sosem volt vele problémám), akkor is jó hogy van benne szekvenciális váltó. Az hatalmas hiányosság a G27-ben szerintem. Én nem kritizálok, mert biztos sok okos ember tervezte, de nekem olyan érzés mintha kicsit még ráfoltoztak a G25-re és kész. Szívesen kipróbálnám, hogy össze tudjam vetni a G25-tel a force feedback-et. Nekem most egy halalból visszahozott G25 zombikormányom van és az olyan csendesnek tűnik, mint a G27. Bevallom kicsit csalódott vagyok, sokkal több (és hasznosabb) újításra számítottam. Több fejlesztést Logitech, olyat amit nem lehet 1 délután alatt megcsinálni!!! Ezeket mind modderek már megcsinálták, csak sokkal jobban...
Ha veszek is majd ilyet (nem zárom ki - mondjuk ha meghal a G25-öm valamelyik alkatrésze) biztos nem 1 éven belül. A Logitech-nek van egy olyan jó szokása, hogy az első szériás termékeik hajlamosak a meghibásodásra. -
neilszab #7659 G27 ReView - SimHQ -
#7658 Ehh, qrnám^^...Jah, ez nem az a topik xD -
#7657 Ha jól értettem akkor ilyesmik változtak:
- 6 gomb a kormányon, bár azt mondta az egyik srác, hogy nagyon közel vannak a kézhez (nagy kezűek hátrányban)
- ledek a váltáshoz (RaceON-al már műxik is..)
- a pedáloknál a kuplung és a fékpedál lemeze tologatható balra jobbra három pozícióban, és ha jól láttam meg is vannak emelve egy betéttel, ami valószínű el is távolítható
- a váltónál nincs kapcsolási lehetőség, és állítólag át van tervezve ????
- az FFB lyuk állítólag eltűnt középről
- valami optikai szenzorokat említettek a féknél, de ezt lehet félreértettem és másról beszéltek
- halkabb lett a g25-höz képest
- de drágább (most a G25 megjelenési árához képest-e azt nemtom)
- X-Bon ugyanúgy nem megy
Pontozás alapján a legjobb kormány amit valaha teszteltek....
300$, tehát 300€-ra számolhatunk nálunk -
#7656 Csöcsike meg a buták, G27 bemutató.
-
#7655 biztosan! jobb kormány = "könnyebb" vezethetőség -
#7654 Hát ez elég vacaknak hangzik, ilyen érzékeny irányításnál , elég ideges lehet az autó. Egy nagyobb teljesítményű verdát nagyon nehéz lehet útontartani, kanyarkijáratnál, stb... -
Ferrari25 #7653 Úgy 60° hogy jobbra és balra is akkor éri el a maxot nem a 90°-nál!