Force Feedback kormányok...
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Amiga 600GT QuadCore - WorkbenchHD 64bit - ThermalGive Titanium Edition - Commodore Extreme Graphics X69HD
elsõ nekifutásnak vágok egy 33-ast aztán abból még mindig tudok levágni ha nem bírok vele😄
éld úgy minden napod, mintha az lenne az utolsó! Azt egyszer úgyis bejön. HyperActive
Csak annyi kell hozzá, hogy fel legyen fogatva a pedál, vagy nagyon-nagyon jól tapadjon a talajon. Mert különben eltávolodik a szék a pedálltól 😄
Bemész kisállatkereskedésbe, nézel tömör gumilabdát (ilyen radírrra emlékeztetõ, középen körbe látszik az öntõforma), ha a kezedbeveszed, és megnyomorgatod, akkor érzed, hogy igen masszív labda, és a kutya is csak hosszú hetek kemény munkájával tudná felnyitni foggal. Ha 1 mm-ert betudod nyomni újbeggyel akkor jó erõben vagy 😊 , ablakot simán átlehet vele dobni érzés.
Szóval el nem tudod képzelni hogy ez lábbal nyomva össze fog menni.
Fogsz egy jó éles szikét (kézre vigyáz) vágsz egy 13*13*30(vagy 32-35mm) szeletet.
Nem baj ha nem tökéletes téglalap. A hossza azért változik mert mindenkinek más a fizikuma. Lehet amíg nekem jó keménynek tûnik, az másnak kín szenvedés, vagy fordítva.
Én magamnak 35mm-est akartam vágni mint azt nekem eredetileg ajánlották, Na most csak 32-re sikeredett (mert nem akartam nagy lasztit venni 1800-ér, kicsit vettem 790-ér(pláza ár))
Viszont azóta is kivállóan mûködik.
bzs barátomnak is vágtam egyszer X-Pit szimbe, neki 32mm-re sikeredett szintúgy. Na õ neki kemény volt, szétszedte újra, és 30mm-re levágta, úgy jó neki.
Ettõl az újboli szétszereléstõl akarlak megkímélni, mer annyi csavar..... 😄
Amúgy itt a "hivatalos" oldal.
Így pl iRacingban ponnt jó kemény a pedál. rFactorban szinte mindig állítható a fékerõ, ott lehet igazodni mindenhez...
éld úgy minden napod, mintha az lenne az utolsó! Azt egyszer úgyis bejön. HyperActive
\"Adding power makes you faster on the straights. Subtracting weight makes you faster everywhere.\" - Colin Bruce Chapman
A te urad békét és megbocsátást tanít, az enyém véres bosszút és a hatalom igazát.
Nemrég vettem egy formula force ex-et. Eddig csak tdu-n próbáltam, de elég fura... Ha mindent leveszek 0ra akkor könnyen lehet kormányozni, de semi ffb hatás. Ha egy kicsit (10%) felteszem az overall-t akkor már elég nehezen lehet "rángatni" a kormányt, ez elég zavaró: gondolok itt szembejövõ autók kikerülésére... Ha valaminek nekimegyek semmit sem érzek, akkor sem ha fel vannak húzva az értékek... Én igazából könnyen forgatható kormányt szeretnék egy kis ffbvel (pl: ha nekimegyek vminek, vagy ugratok stb. Nem tudjátok mi lehet a baj?
Kimi - The King of Spa
"Spring és damper elméletileg nem kéne modern simekben, ISI, LFS, vagy Iracing/GTL/Nascar az manapság mind1, need for speedhez kell az ilyesmi."
"Ezek is konzerv effektek, egy rendes progi ezeket maga számolja, adja hozzá az effekthez. ISI...khmm messze van a jó FFtõl, LFS vagy Iracing után olyan mintha nem lenne FF csak valami fingiling, de rfactorban Real Feel pruginnel már egész jó."
Innen, ezek ilyen rugózás-lengéscsillapításhoz, beremegéshez kellenek. Ha patkára futsz, útegyenetlenségek, kocc jó esetben. Rosszabbikban lökés, robbanás, borulás, gépágyú a verda oldalán- miatt remeg a kasztni effekt 😄
én lfs meg rfactor+realfeel-el 0-ra szoktam rakni mind kettõt
Ez olyan lehet kb hogy érzed a rázókövet, meg a koccanást, de 1 ujjal is megtartod a kormányt.
Ja igen, még egy apróság, a profilerben vedd le a spring/damper effekteket ennél a játéknál, mert csak ilyen kamu dolgokat fogsz érezni az autóból. Az overall az mindennek az ereje.
Illetve a kamu visszahúzást középre is érdemes kiszedni, ami pl egy álló autónál igen vicces, csúszva kanyarban meg végképp.
Persze MOMO nál nem fogja a forgásszöget megkérdezni, de a többi az ottlesz.
Így a -35% force az kb az a szint amit fennt említettem, ha a driverben az érték pl nem 100%.
Hangja az olyan mint a G25 váltónak, csak mélyebb frekvencián szól, mintha mikorkapcsolót is hallanék benne.
Bár ha jó idõket kell menni, akkor pihen. Majd megpróblok valmmi videot összehozni csak nem éreztem igényét, mert az oldalon elég ami fenntvan róla sztem.
rendelnék egyet csak jó lenne látni elõtte milyen a hangja mennyire tûnik strapabírónak stb.. tényleg hogy funkcionál megbántad-nembántad? meg megéri-neméri?:XD
Akkor érdemes bekapcsolni ha élvezni szeretnéd a vezetést, és nem ezred másodpercekkel hadakozni. Viszont az meg nem F1es auto lesz...
Vagy még inkább, várj és gyûjts egy újra...
Lehet hogy az jobb, de dupláját nem nagyon szeretném kifizetni, nem játszom annyi autós játékkal, most a TDUhoz gondoltam hogy veszek egy olcsó FFB-est. Csak azt akartam megérdeklõdni, hogy a Trust mennyire megbízható márka, illetve hogy van-e ennek a típusnak ismert hibája.
Köszi, hogy válaszoltál.<#worship>#worship>
Kimi - The King of Spa
Mindenképpen megnézem még hasznos lehet csak még nem volt FFB kormányom és tapasztalatlan vagyok.És kérdezek.néha túl sokat.....és sok hülyeséget 😄
Nagyon köszi mindenkinek aki segített.Ne nézzetek annyira hülyének h csak ennyi volt a baja.Bocs h ennyi idõt elvettem tõletek ilyen kis probléma miatt.Még1szer nagyon köszi.
Am Norbi te vagy a seat-os ligából?Meg voltál a ROC-on.Azthiszem te lettél második a ligában.Ugye?grat hozzá😊
Úgyhogy valszeg veled lesz gond.
FMassa: Amúgy kis leírás FFB-hez.
Illetve realfeel pluginhoz leírás.
rF-hez eleve tedd ezt fel, (ha a mod nem tette volna meg) a vezérlõ fajtáját kormányra (wheel) , az FFB értékét meg mínusz tartományba.
Ez mondjuk már feltételezi a szoftvere meglétét. Ha csak egy játékkal nézted, az bizony lehet, hogy csak annak az egy játéknak a "hibája" (Esetleg érdemes még szétnézni a játék beállításaiban is, a Force Feedback-nél, hátha valami elállítódott; mondjuk le van tekerve nullára, inaktív, vagy ilyesmi.) Persze próbáld meg más játékkal is, és ha az sem segít, akkor tényleg fel kell pakolnod és más gépre tenni, hogy ott mi a stájsz.
Milyen játékokkal nézted?
Plusz ajánlom figyelmedbe pointer4 sorát is:
"Akkor kapd fel driverrel együtt, és irány haver gépe."
Ennél az ablaknál:
http://www.google.com/search?ie=UTF-8&oe=UTF-8&sourceid=navclient&gfns=1&q=vista%2Bforce+feedback
Ugyanígy jártam én is, szóval elsõ kézbõl tapasztaltam. De nem, nem gondoltam komolyan. :-)