Force Feedback kormányok...

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

milk4
Én sem tudom,hogy miért lenne jobb az 5.0 mint az újabb verzió.

Majdnem 8éve tagja vagyok ennek a sz@r fórumnak... Kéne valami más hobby.

pointer4
Én még sose jöttem rá, miért jobb mint az utána levõek ?
kaposi1

Napjaink Italo zenéi a 80-as évek stílusában (:

milk4
Nem,de a profiler nélkül nem tudod rendesen beállítani a kormányt.Amúgy meg miért kérdezed?

Hoffi
azt szeretném kérdezni hogy dfp-hez mindenképpen kell a profiler?:D

elõre is köcce

TDU nick: [HUN]kishoffi / TDU 2 nick: kishoffiHUN / Logitech G25/Xbox360/Samsung 32\" Full HD TV monitorként :)

kaposi1
Szia!
Milyen beállításokat használsz?
Emlékszem nekem is volt egyszer rövid ideig ilyen problémám.
Kapcsold ki a gépet húzd ki az USB-t állítsd el a csúszkákat a beállításodban ,majd vissza.
Tudom nem nagy tanácsok de nekem ettõl megjavult.

TerranceG
Persze oda írtam. Írtak egy hosszû listát mit csináljak (pl nézzem meg, be van-e dugva az USB), de most a garancia miatt várok tõlük.

Igyunk sört jól!

Toby0501
Logitech supportnak írtál már? Nagyon segítõkészek és általában tudnak is segíteni! (nekem legalábbis eddig tudtak)

TerranceG
Még a Logitech site-ról várok levelet, hogy garos-e, és ha igen hova vigyem. De felkészülök a legrosszabbra, hogy vehetek másikat :(

Igyunk sört jól!

TerranceG
Szétszedtem, de nem mechanikai baja van, így nem tudok vele mit csinálni.

Igyunk sört jól!

Me0w
Meg sem probalod megjavitani, csak igy kukazod? :) Azert en szetszednem elotte :)

Together we'll fly someday...

pointer4
Az inkább a tuningra vonatkozna, meg ha lesz idõm folytatni más más dolgokra. Mint a szimu topicban.
Házi készítésû kormányról nincs igazán semmi jó tutorial, az FFB miatt. Azt házilag érdekesen bajos lenne megoldani.
TerranceG
Akkor vehetek egy másikat. Van itt fenn egy (Házi készítés - megvásárolható) szöveg, ez érdekelne.

Igyunk sört jól!

Nekem olyan gondom van dfp-vel, hogy ha pont középen van a kormány, akkor játékban kicsit balra húz.

vezérlõpultban, játékvezérlõknél is az van, hogy középre nem áll be, csak egy kicsit balra, vagy jobra áll meg, szóval pont középen nincs.

pointer4
Az elektronikával lehet, ami a pozíciót jelzi vissza a kormánynak pl.
TerranceG
Azért leírom a bajom, hátha tud valaki okosat mondani.

Kormányommal van gond. Logitech DFP.
Egyik napról a másikra egyszerûen nem mûködik. Felismerni felismeri a windows, lefut a teszt (kormány balra-jobbra megy) de nem pörög balra teljesen, a vége elõtt 180fokkal, amikor egyenesen pozícióba kerül, elindul visszafelé és úgy áll meg , hogy - akinek DFP-je van, azt tudja, hogy olyankor kattan egy rendeset - csak villoganak a ledek. Megpróbáltam friss xp-vel, de ugyanaz. Rendesen feltelepül, Device ok, pörög -forog, de nem tudom használni, játékvezérlõben a teszt részre se csinál semmit.
Mi lehet a baj?

Igyunk sört jól!

Nincs ilyen tudtommal! Ha garanciális akkor cserélik, ha nem, akkor házi barkács...

www.smart-bus.hu

TerranceG
Üdv!

Nem tudotok valami szervít, ahol Logitech DFP-t avítanak?

Igyunk sört jól!

pointer4
Én is ott vettem :D
Merthogy felettük dolgozok :D
Válasz 'pointer4' üzenetére (#6439.)
<#eljen>

Megcsináltam, összeraktam, kipróbáltam.
Röviden összefoglalva a végeredményt, nagyon király lett. Köszönöm, hogy megosztottad a tapasztalataidat és a méreteket. Nagy segítség volt, így nem kellett milliószor szét- és összerakni a pedált.
Nekem a 13*13*29/30-as méret lett a jó. Azért írok 29/30-at mert nem lehet tizedre pontosan levágni a kemény gumilabdát, de a két érték között van attól függõen, melyik oldalán mérem a hasábot.
Az Aréna Tesco-s bejáratánál a kisállatboltban 900.- pénzért jó nagy gumilabdát adnak kb 6 cm átmérõjût. Abból kijönne vagy 4 hasonló méretû hasáb. Ennyi pénzért nagyon megéri kipróbálni.
iRacingben éppen jó lett a mérete, csuszáshatáron fékez az autó. Még nem füstöl, a gumi, de már csikorog.

Hoffi
hát nem tudom valahogy mostanság valahogy nincs kedvem kidobni százezreket ilyen cuccokért :D
de majd jövõûûre! xD

TDU nick: [HUN]kishoffi / TDU 2 nick: kishoffiHUN / Logitech G25/Xbox360/Samsung 32\" Full HD TV monitorként :)

Én le fogom cserélni a dfp-t dfgtre. :) nekem jonnan tetszik, meg nagyobb a kormány is, szóval már ezért érdemes :D

pointer4
Nem tudtam, hogy ilyen apró akadályok is szóba jöhetnek :D
pointer4
Valahol mintha valaki említette volna, hogy a G25 5.00 driverével megy rendesen.
Hoffi
veled majd msn-en megdumálom a dolgokat :))) xD

Gaben17
sztem is DFGT;) bár nekem nemsok kormányról van személyes tapasztalatom,csak G25.

Spirit of Perfomance Koenigsegg

DJS8
én is 10k-ért megveszem erre szar

Hoffi
ilyenem van nekemis egy éve használom és már kezd baszkolódni :S

ezért gondolkodok most DFGT-ben

DJS8
Hellósztok!
Vagy egy kis problémám van egy Logitech Vibration Feedback Wheel kormányom és az a bajom, hogy ha egyenesbe van a kormány akkor magától húz elfele balra. Próbáltam kalibrálni de úgy meg elég rossz. Mi lehet a gond?

Hoffi
megveszed nekem? xD

pointer4
ECCI kormányt vegyél CST pedállal, SST váltóval, a többi nem jó semmire :)))
Hoffi
na meggyõztél:D

köszi a válaszokat mindenkitõl!

shaddoc
Azt még hozzátenném, hogy természetesen a 15+ gomb között van például a középsõ GT feliratú "duda" is, és a piros fékerõ állításra is alkalmas tekerõgomb közepén elhelyezkedõ "enter" gomb is. További szép napot a fórumozóknak! :-)

| TDU nevem: doki[Manys-ari] | GTA IV nevem: dokifp | Test Drive 2: SpiritoDelLeone |

shaddoc
Hello.
Hát nézd, én mindenképpen a Driving Force GT-t ajánlanám Hoffi-nak, már csak abból kifolyólag is, - azon kívül, hogy egy hónapja már igen elégedett tulajdonosa vagyok egynek - mivel szinte azonos árban mozognak a boltokban, én ahol vettem, ott jelenleg is 30ezer Ft környékén adják, azonban az internetes boltokban már, fõleg ha pesti vagy esetlegesen (de ki is szállítják természetesen igény szerint), már 23-25ezer környékén is megkapható, s továbbfejlesztett változata a Driving Force Pro-nak. A kormánykerékrõl személyes véleményem alapján, csupán annyit tudok elmondani, hogy igen kellemes a fogása mindenhol, s szabályos/KRESZ szerinti fogás esetén - mely ráadásul a legkényelmesebb is - fõképp nem lehet panasz rá. Nagyon korrekt, nem kell túl nagy kormánykereket elképzelni, de bõven van hely a "megkapaszkodásra". Korrekt az egész kormányszerkezet kialakítása az ergonomikusság szempontjából is. A legújabb logitech driver-el (5.04-es verziószámú) minden gomb mûködik megfelelõen, ami ráadásul nem kis számban van jelen. Külön veszi például a pillangó(kormány mögött, mint a formula autókban), és szekvenciális váltót, továbbá mint a képen is látható, amit belinkeltél még további 15+ gomb áll rendelkezésre, ha jól számolom, plusz a piros színû tekerõ gomb, mellyel például Formula, s egyéb játékoknál nem jelent hátrányt fékerõ állítás szempontjából plusz helynek. Maximálisan elégedett vagyok azóta is vele, és szinte nap nincs, ha idõm engedi, hogy leülök mellé, akár egy félóra/órácskára is. Sok sikert a helyes döntéshez!

| TDU nevem: doki[Manys-ari] | GTA IV nevem: dokifp | Test Drive 2: SpiritoDelLeone |

kaposi1
Ami igazándiból nem tetszik a GT-n az hogy mint a képen is láthatod nics végig egy kényelmes fogási felület.
Alul felül az bizony kemény rideg mûanyag.<#szomoru1>

Vs.

És az átmérõ különbség valóban ennyi.

Hoffi
hát igen a DFp kinézetre nekemis sokkal jobban tetszik de igazából nincs sok tapasztalatom ezen kormányok terén ezértis kérdeztem!

köszönöm szépen az infókat <#worship>

kaposi1
Szia!
Nem akarok haza beszélni de én a DFP-re szavaznék.
Nekem is ez van már egy éve és nagyon meg vagyok vele elégedve.
Mûködésre és kinézetre is tökéletes.
Több helyen is megnéztem már életben a GT válzozatát és részemröl egy nagy csalódás .Nagyobb az átmérõje, robosztusabb, és nekem kimondottan csÚnyácskának tûnik a DFP mellett.
Egyébbként lehet kapni most is DFP-t.
Tegnap néztem a Gyõri Árkádba a Saturnban 29-ezer,a GT pedig 45-ezer.

ZTM
Logitech Formula Force EX kormányom kicsit megromlott,mikor jobra tekerem és már majdnem az ütközõpontnál van ha be van dugva a motor berángat és ki akarja kapni a kezembõl az egészet ha nincs akkor az autónak a kereke egy kicsit berángat,jobbra és 1 kicsit balra,nemtom mit tegyek,a gari már rég lejárt.

Me0w
Nincs benne FFB, csak valami razas, amit nem a jatek iranyit. Volt a kezemben ilyen, valakinek vettek, borzalmas.

Saját tapasztalatom szerint nem a legjobb. Néha egyszerûen kifagy a kormány, és hangos. FFB-vel alapból forgatja(nah de nem egy irányba egyszerre vagy 10-be) a kormányt. Ez a saját darabommal szerzett tapasztalataim, de lehet hogy csak egyéni pech.
Hoffi

milk4
DFPGT-t tudsz már csak venni ha újat akarsz.

Hoffi
ja és õõ pc-hez kéne

Hoffi
hello

mostanság tervezek egy DFP-t vagy DFGT-t venni szerintetek melyik éri meg jobban és miért? van egyáltalán különbség a 2 között?

elõre is köszönöm!

Me0w
Borzalmas, ne vedd meg.

ZTM
Mivel este van és figyelmetlenségemben a simulátor topicban próbáltam megkérdezni:Errõl mi a vélemény vagy vmi,mert nem nagyon találtam hozzá semmi használható "infot", érdemes egyáltalán pénzt kiadni rá? mert több pénzt nem nagyon akarok rászánni,de nekem váltós kell szval pont jó árban van....

Köszönöm a válaszokat!

batihu
A belinkelt "Trial" verziót töltöm már...

\"Adding power makes you faster on the straights. Subtracting weight makes you faster everywhere.\" - Colin Bruce Chapman

pointer4
Pfujj :D Mockosz kapitalisták :D