Force Feedback kormányok...

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Most adott egy G25 ILYEN load cell-l. Ezzel az a bajom, hogy nagyon kemény, és viszonylag rövid az útja, így például az ETS2-höz nem az igazi.

A másik bajom a kormány átmérő. Akartam egy nagyobbat, de kérdés mit szólna a nagyobb átmérőhöz, és a jóval nagyobb kormány súlyhoz a G25 motorja. Kétlem, hogy ezt tartósan bírná, így a G25-t cserélnem "kell". A gond itt kezdődik, mire? Bárhonnan nézegettem, előrelépés csak a Fanatec cuccokkal lenne, de ezek ugye jóval drágábbak.

Na most amíg tart a spórolás, addig elleszek ezzel a köztes megoldással. (a linkelt rugó, kb 6K) 😊

www.smart-bus.hu

Met
DFGT vagy Thrustmaster T150RS?

\"If in doubt, flat out!\" Colin McRae

bardocz
Nekem nem leo bodnar kábel van hozzá, hanem valami magyar gyártmány. Ha lesz időm megtervezni akár potméteres kéziféket is lehetne még rákötni, sajnos loadcellt csak egyet kezel.
Amúgy ha most külön veszel pedált, akkor akár át is lehetne alakítani nem? Ha jól értem akkor kormányt meg pedált külön akarsz venni.
Csak a PTR mod a Leo Bodnar kábellel együtt 45K... ennyiért szerintem annak éri meg, aki nem akar jó darabig váltani a G25-ről. Ha nem zavarna már a kis átmérőjű kormány rajta, én sem tervezném a cserét.

www.smart-bus.hu

bardocz
Én ezekről túl sokat hallottam mindenhol, hogy szar, folyton pucolni kell, meg hasonló gondja van. G25-ben meg ptr-rel idén pucoltam ki először a potit, nagyobb felbontású az elektronika benne, és ha tervezek majd saját pedálokat, kb csak át kell rakni a potmétereket meg a loadcell-t.
A használt dolgoktól én nagyon ódzkodom, ráadásul a srác 49K-t kér a V1-ért, ami szerintem sok, azt az árat amennyiért nekem megérné meg nincs pofám benyögni neki! 😊

Berendeltem azt a rugót, azzal elleszek még egy darabig, aztán jön egy komplett Fanatec cucc, a G25-t meg akkor eladom egybe. 😊

www.smart-bus.hu

barcalaci84
Usb-s a v1 a v2 a v3 és még a Csr Elite pedáljuk is... ez mindegyik loadcelles...
költségeknél szerintem azt se árt számolni h a meglévő g25 pedálodat 15-20-ért pár nap alatt el tudod sózni😊
v3-n kívül mindhárom volt már... mindegyik szuper és gyakorlatilag mindegy melyik szerintem ... szuper mindegyik😊
nagy pedálok , mindenféle állíthatóság , loadcell stb
lac coo
Ki kell dobni egyiket ! 😊)
Nem tudom, ha nem lehet tobb profilt csinalni a jatekban akkor bukta, PC mo djuk pont amator ilyen teren...

Az ég kék, a fű zöld" a Fideszes főgecik gyermekeket erőszakolnak meg!

Sziasztok!

Segítséget kérnék. Trustmaster TX kormányom van F1 és 599 kormánnyal. Az a kurva zavaró, hogy minden kormánynak más a gomb kiosztása és mondjuk Project Cars-ban csak egyet lehet megadni. MOndjuk beállítom az '1' gombra a kamera váltását az a más kormányon mondjuk pont nem lenne jó és ott az "5"-ös gombra kellene állítani, mert az jön kézre, de magában a játékban csak vagy az kormány "1"-es vagy "5"-ös gombját lehet mappelni...... minden kormánycserénél újra kell konfigurálni a kormányt.

Van erre valami megoldás? vagy ennél nagyobb bajom ne legyen... 😊

Köszi előre is...
Csaba
Na ezt hiszem marad EZ! Egyszerű, "olcsó", de a legnagyobb bajomat, a fék útját és erejét orvosolja. Ezt még rászánom, aztán elkezdek gyűjteni egy komplett Fanatec cuccra.
Utoljára szerkesztette: Solt, 2015.11.29. 21:22:29

www.smart-bus.hu

Na még akkor agyalok rajta... Köszi!

www.smart-bus.hu

lac coo
De , sima usb .

De az még nem USB-s ugye? Mert akkor kell még hozzá átalakító is...

Van egy PH-n 49K-ért, de az sok érte szerintem.

www.smart-bus.hu

lac coo
A fanatec jobb szerintem . V2-3-at annyira nem ismerem, nekem 1 van , jóaz .

Mennyivel tud kevesebbet mint a V2?

A PTR mod is 40K környéke a G25-höz, melyik lehet a jobb választás? No meg arra már nincs garancia... milyen nyűgjei lehetnek?

www.smart-bus.hu

lac coo
50 korul max.

Urak!

Egy Fanatec Club Sport pedál V1 használtan mennyit érhet?

www.smart-bus.hu

Bezzeg a V3 pedál nem "black"....<#falbav>
arty
jah, igy már csak alig drágább ez a váltó nélküli "g27", mint a korábbi komplett modell 😄D

Forza.

MM oldalán -25% van minden Logitech cuccra.

www.smart-bus.hu

lac coo
Emagon ma 92 ( asszem...) a G29.

Karcsú... 😞

www.smart-bus.hu

lac coo

Sziasztok!

Van egy Steelseries SRW-S1 kormányom és egyik naprol a másikra nem müködött! A gép látja, az eszközkezelöben "Nincs megadva" mappaban van a neve pedig "SRWheel Bootloader" lett. A jatékban a gombok nem erzekelnek. Néha ha rádugom (hátha megjavult) akkor egy két led világit pár másodpercig. A Steelseries Supportnak írtam de valami RMA ticketet kértek.. Elis küldtem, de megint ugyanazt az üzenetet kaptam..
Hogyan lehetne megcsinálni? Vagy kideríteni hogy mi lehet a baja? Egy hétig használtam..
bardocz
Na egy ilyesmi már fasza lenne. Gomb most is van elég, csak messze van viszonylag, nem akarok lenyúlni a kormányról ezek miatt.
Nem annyira zizegés ez inkább megy a motor azt lehet hallani...
arty
nem a gép a lényeg! ha kap áramot usb-n, akkor az elektronika is aktiv és zizegHET 😊

nekem a g27 csak egyszer kalibrált, kikapcsoláskor pedig egyáltalán nem.
de ezekszerint ez lehet alaplapfüggő...

fanatek a király, no 😄

Forza.

lac coo
Jut eszembe a g27 az nalam is ketszer kalibralt, a tm csak egyszer .
Semmi nem zizeg benne, foleg nem kikapcsolt gepnel.

Hát nekem a TX bekapcsoláskor 2szer kalibrál. Egyszer amikor bootolni kezd a gép és utána amikor bejött a Windows. Kurva idegesítő volt, mert az USB-ből folymatosan kapott valami jelet a kormány és ezért nem állt le benne valami kütyű és zizegett.... még akkor is amikor ki volt kapcsolva a gép. Le kellett tiltani bios-ban az usb-k tápolását kikapcsolt állapotban és így rendben van.
lac coo
Nalam akkor van hangja ha jatszok vele , olyankor rakapcsol a hutes, aztan leaal kb nullara.
Kalibralni meg ugyanugy kalibral mint amilyen a g27 volt .

Szabi

"Nulla tenaci invia est via"

Igaza van Laccoonak, baromi nehéz lenne egy gamepadot jól és szépen a kormányra aplikálni. Ráadásul vezeték nélkülibe akkumulátor is van még vastagabb és nehezebb cucc, tölteni kell... stb. És ahogy Laccoo is mondja a nyákon a legjobb esetben is kis smd kapcsolók vannak, azt nem kényelmes direktben kézzel nyomkodni. A legegyszerűbb és esztétikus megoldás egy buttonbox a kormány mellett, amit sokkal egyszerűbb csinálni egy gamepadból. Vagy az androidos buttonbox...
Utoljára szerkesztette: Pitti, 2015.11.19. 08:23:20

arty
ettől még van hangja és kókler megoldás

kalibrálni meg boot alatt kétszer is szokott, ha rebootolsz akkor az megint 2, ha kikapcsolod a gépet megint 1. illik az igénytelen thrustmasteres megoldások sorába.
Utoljára szerkesztette: arty, 2015.11.19. 07:40:03

Forza.

bardocz
Nem tudom, sose szedtem még szét 😊
A jobbra balra nézésen kívül el tudnék még viselni pár dolgot, ami nagyon kéne az a tc kikapcsolásra egy gomb, hogy ha megforgok tudjak rögtön visszafordulni. De a fékerő elosztást is jó lenne kormányról állítani, pit limiter is, abs meg tc erősség elfér a váltón.
lac coo
ammi még eszembejutott, tiszta módszer és valamennyire használható, az egy okostelefon és rápakolni néhány roccat grid gombot, ami még nem túl zsúfolt, hogy kényelmesen lehessen kezelni .

lac coo
szerintem nem járható út, ha szétkapod a dobozt akkor mitől maradna anyák előtt a gomb....Csak gondolj bele, nekiállsz szétfaragni egy gamepadot, abból sok jó nem lesz már .

a legtisztább módszer ha veszel valami buttonboxot, valszeg az csatlakozós lesz, nagyon forrasztani se kell, és beépítesz pár kapcsolot, gombot valami dobozkába .
Igaz autón sincs milió gomb, hacsak nem valami F1 -et akarsz .

bardocz
Vezeték nélkülit keresnék, azzal a kábel rész letudva. Maga a ház nem lenne felhasználva, csak valahogy a nyák meg a gombok amik elöl vannak. Igénytelenül nézne ki az biztos, de az nem érdekel ha működik.
lac coo
Jó én értem, e fizikailag hogyan ? Nem jó méret nem jó forma stb, rá lehet " szigszallagozni" vagy valami de az milyen már . az mindenképpen valami gányolás lenne avégén .
Plusz lenne egy kábeled ami folyamatosan csavarodna -tekeredne .....
Utoljára szerkesztette: lac coo, 2015.11.18. 22:47:25

bardocz
Mindenképp a kormányra raknám. Gombokat forrasztani nem akarok, használnám a gyárit, nem értek az elektronikához sajnos ennyire. Tervezni tudnék tök jót, de kivitelezni már nem. Kb oda kerülne, ahol ilyen modoknál a ledsor kerül.
lac coo
Gombokat tuti tudsz forrasztani rá, de hogy aztán hogy mutat a kormányon ...Talán jobb ötlet egy dobozba rakni és csinálni egy plusz kis "műszerfalat " .

bardocz
Valaki csinált már olyat, hogy olcsó gamepad-ot szétszedett, és a nyákot rárakta G25-re? Plusz gombok miatt eléggé jó lenne, de gőzöm sincs megcisnálható-e rendesen.
Szabi
van H váltóm 😄

macleody
És sokkal fílingesebb H-váltóval pakolgatni a sebességet 😊
Én most, hogy újra elkezdtem magamhoz képest komolyabban szimezni, filózok egy ClubSport Pedals V3-ason. Ahhoiz képest milyen durva nem olyan "vészes" az ára. Mármint ahhoz képest, amikor még iRacing indulásának első két évében nézegettem a komolyabb pedálokat.

Mondjuk mit tagadjam nem bánnám, ha lenne egy kis Black Friday. 😄
Szabi
ETS2-höz hasznos a DFGT sok gombja, viszont a G27 sokkal jobb kormány 😄

barcalaci84
használt g27...
Szerintetek a T150 megéri a pénzét? Vagy maradjak a DFGT-nél vagy használt G27? 50-60.000-nél nem költenék többet kb csak ETS2-re kellene meg néha AC-hoz.

ASRock H97 Peromance Fatal1ty | i5 4590 | CM Hyper TX3 Evo | MSI GTX960 Gaming 100ME | HyperX Fury 120Gb SSD | Kingston 8Gb RAM Enermax Triathlor ECO 550W | NZXT S340

De legalább normális garancia időt adnának akkor...

www.smart-bus.hu

lac coo
Nem nem, a Fana már túllépet ezen, ő még emelte az árat és még kevesebből megvan ugyanannyi haszon 😊)

Nem-nem... az igazi álom a jó sokat jó drágán! 😄
Utoljára szerkesztette: Solt, 2015.11.17. 21:16:35

www.smart-bus.hu