Force Feedback kormányok...
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
most lesz egy nagyon hülye kérdésem!😄
ugye g25höz mikor szedtem le drivert akkor windows xp-hez szedtem le de nekem 2 héten belül windows 7-em lesz!
ahhoz más driver kell vagy mûködik rajt az xp-s?
elõre is köszi
TDU nick: [HUN]kishoffi / TDU 2 nick: kishoffiHUN / Logitech G25/Xbox360/Samsung 32\" Full HD TV monitorként :)
Valaki kérdezte még korábban h nem lehet-e valahogy a pillangóváltókat megnagyobbítani.... Szerintem nem lenne nehéz megvalósítani a dolgot, mert azon a részén a kormánynak elég sok csavarmenete van, elég lenne két elég rugalmas fémlapátot rászorítani megfelelõ profillal kialakítva, a csavarmeneteknél kifúrva és máris kész lenne a pillangóváltó 😊 Persze a régi kis mûanyag ottmaradna, az új fül pedig rásimulna, de így pont jól jönne ki a dolog mert ez megadná a távolságot a kormánytól.
Bezzeg az okos lyúzer ilyenkor felmegy logitech.com ra, elslattyog a logitech MOMO letöltéseiig, és odd a calibration cleanert leszedni..ElindÍtja.Újrakalibrálja a kormáynt, és viszlát...Ez a legvégsõ eset, ha már semmi se megy:]<#gonosz1>#gonosz1>
Gigabyte x48dq6,C2D E6550@3,1Ghz+CNPS9700,4x1Gb dominator 1066,ASUS 4850GFX chilla,WD 500Gb,SG 120GB ,SAMSUNG 320Gb;T27A300,logitech x530-g15,a4tech x7,Chieftech GPS-500AB, AC Zero°,Galaxy NOTE
De tuti jobban jársz, ha csak simán szétszeded. Ha ennyire hallod, akkor az nem csak a síma felütközés lesz. Lehet a 2 rugó egymásba van rakva? Az egyik fennakad a másikon, kicsit megfeszül, és kipattan, na és ezt hallod. Lehet kéne rajta forgatni egy negyed fordulatotot, mert ponnt ugyan oda esik a két rugesz kilapított tekercselése (na ezt jól leírtam, az eleje).
Vagy, ha nem is egymásba vannak, akkor is valami ilyen baj lehet. Kicsit forgass rajta. Matrica nincs amitõl tudnák hogy szétszetted, a csavarfejet meg ne kend szét (jó csavarhúzó).
Esetleg tegyél be elé, egy vékony filc/szivacs réteget, csodákra képes ha az akusztikáról van szó.
Neilszab mondta h õ észre sem vette a dolgot ameddig nem írtam ide.
Egy japán tervezõmérnökkel beszélgettem régebben, maikor elõadást jöttek tartani hozzánk. Õ akkor volt az európai "területi képviselõ".
Egy 70000 Ft os technics erõsítõt boncolgattunk. Abból a hetvenbõl 20.0000.- jött össze kb mint adó, harminc a kereskedõi/gyári láncon esett le. Maradék 20 rongyból 12 volt a doboza az erõsítõnek. És a maradék nyolc maradt a tápra, potikra, tranyókra, stb. stb....
Logitechnél miért mûködne máshogy ? (ezért lehet, hogy egy 25 rongyból házilag összerakott Quad405 erõsítõ, lever minden japán terméket hangminõségben olyan 300e forintos kategóriáig)
A wingman meg lehet hogy most 15, de mennyi volt megjelenéskor ? Mert amikor már a felszerszámozási költséget is visszahozta, akkor már ~nulla pénzbe kerül a gyártás.
Szóval szerintük ez a normális :S
Viszont most bekapcsolásnál meg az történt h kalibrálta magát és nem középre állt a kormány hanem 90fokkal jobbra, átraktam másik usb-re, megint így állt be, majd vissza az eredetibe és most jól kalibrált :S
Semmibaj, ha idegesít akkor oljaozás lesz, de asszem még nyomatok vele egy kis DiRT-öt hát tompul!
Asus P5B, Core 2 Duo E7400, 2x1 GB Kingmax DDR2-800, Sapphire HD4830 1Gb, 500GB Seagate HDD, HKC 565W, Windows Se7en
Amiga 600GT QuadCore - WorkbenchHD 64bit - ThermalGive Titanium Edition - Commodore Extreme Graphics X69HD
Asszem 4 nap alatt kijött az a probléma hogy a fogaskerekek mintha "elcsúsznának" egymás felett így amikor a balra kanyarodásból visszahúznám a kormány egy fura nyekkenés halható! Tudom orvosolni valahogy itthon ezt a problémát vagy vigyem be a boltba garival???
Asus P5B, Core 2 Duo E7400, 2x1 GB Kingmax DDR2-800, Sapphire HD4830 1Gb, 500GB Seagate HDD, HKC 565W, Windows Se7en
Majdnem 8éve tagja vagyok ennek a sz@r fórumnak... Kéne valami más hobby.
Nálam hangosabb mint a gázpedál koppanása, és általában én hirtelen fékezek, és a végén engedem fel. Ha halkabb lenne nem érdekelne de tényleg hangos :S
Megnyomkodtam most én is a fékem, és odadugtam a mikrofont is közvetlenül mellé: DFP fékpedi hang
A pedálút legelején tényleg van egy kis kattanás (a hanganyagban azért rájátszottam kicsist 😊 ), és ez igen a második rugó lesz. Valós hazsnálat közben már közel nem ilyen ciki a helyzet én bevallom ezidáig észre se vettem. Eleve finoman fékezek, alig van hangja nálam (a gáz hirtelen padlózásának koppanása nálam sokkal hangosabb 😊 ), közben meg ugye dübörögnek a hangfalak, szóval...
Sztem kár ezzel foglalkozni, mechanikailag renben van a cucc, nem egy nagy durranás ugyan belülrõl, de nem lesz vele gond... 😉
A driver pedig 5.04.110-es, 01/21/09-es kiadású és nekem mindig kalibrál, igaz még pár héttel ezelõtt tettem fel, még a wingman FF-hez, de firss redszerre, most meg csak bedugtam ezt és felismerte...
A logitech honlapján a G25-nél és a DF GT-nél is 5.04-es drivert írja, ami 04/02/2008-es azt ott leírtak alapján, pedig elvileg innen telepítettem még anno én is.
Légyszíves ne nézzél át a szimulátor topicba, mert ott is szétszapulod a textboxot, akkor hazakergetlek 😛
Menjé pályára, oszt' körözgessé inkább! 😄 😄
(ööö... és nem lehetne a kormány helyett inkább egy cuki kis póni?? 😄 😄 )
Akit zavar a dolog, annak javaslom írjon egy levelet a fejleszõknek (a címüket már belinkeltem), biztos vagyok benne, hogy születni fog a dologra megoldás 😊
Tényleg nem lenne amúgy hülyeség egy olyan funkció mely kikapcsolja az automatikus kalibrációt, és egy olyan, amivel manuálisan is lehet kalibrálni.
(váááá, ez a hülye merci kromány... nem lehetne mindig halvány? Vagy a betü fekete? hihi 😄 )
- Debilon - Powered by BA3 Zájc, nú págágyí!
Majdnem 8éve tagja vagyok ennek a sz@r fórumnak... Kéne valami más hobby.
De a héten úgyis win reinstall lesz, aztán majd azután írok még.
1. mivel leginkább RBR-ben veszem észre, lehet, hogy csak a kavicsoktól van😊
2. rosszul írtam körül a jelenségeket (mások számára érthetetlenül:-))
3. elõfordulhat, hogy csak eltúlzom... (mivel nincs tapasztalatom)
4. esetleg tényleg vmi nincs rendben vele... (remélem, nem így van...)
Az a probléma, hogy nincs ismerõsöm, akinek lenne ilyen kormánya, így nem tudom megnézni, tehát marad az a lehetõség, hogy majd a 2 éves gari lejárta elõtt visszaviszem és a szervízben megmondják, hogy jó-e vagy nem..., esetleg levágom a kábeleket xD...
ez akkor izgalmas fõleg, ha a gép hátulján levõ portba van dugva és felette van egy nyomtató vagy egyéb más csatlakoztatva 😄
Amúgy meg nyugodtan írj egy levelet a fejlesztõknek, én már több ügyben is kommunikáltam velük (pl PC driver a DFGT-hez is), nagyon rendesek és közvetlenek.. 😉
Ponnt emiatt szürkül ki néha.
De a kedvedért lejjebb veszem 😛 Nézd kivel van dolgod.
1. Tegnap kaptam szét a DFP/DFGT pedálját.. .a fékpedlál úgy van megoldva, hogy a gázzal ellentétben 2 db "rugó" van benne, hogy keményebb legyen, de ez a rugó csak a kb. pedálút felénél kezdmûködésbe lépni (itt érezhetõen fel is "keményedik"), ebbõl adódhat a kattanás, de amúgy jelentõsége nincs szerintem (Mondjuk nálam nem kattog, lehet nektek kicsit kimuzdulhatott at helyérõl?) Nálam viszont a váltókar kattog..
2. Az FFB erõsségét egy csúszkával lehet szabályozni mind a játékokban, mind a driverben is. Ennek beállításáról részletes leírást találsz a Kormámy Kalauz címû írásomban, hajrá! 😉
3. NIBI-vel nem foglakozzatok, hülyeségeket beszél, ugyanis neki G25-e van, nem DFGT-je, nem is értem minek pofázik bele?!! 😄 😄 😉 A DFGT az 5.04-es drivertõl nem kalibrálja magát gépbekapcsoláskor, ennek következtében viszont könnyen elállítódhat a középállás, ha kikapcsolt állapotban eltekergeted..
4. Pointer, k*rvára idegesítõ ez a kormány itt szövegboxban, nem látom tõle mit írok, meg ez a kék szín is szar... 😄 😄 😄