Force Feedback kormányok...

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

cselt
Vista drivert kell hozzá leszedni és azzal tökéletesen mûködik.
Hoffi
hello!
most lesz egy nagyon hülye kérdésem!😄
ugye g25höz mikor szedtem le drivert akkor windows xp-hez szedtem le de nekem 2 héten belül windows 7-em lesz!
ahhoz más driver kell vagy mûködik rajt az xp-s?
elõre is köszi

TDU nick: [HUN]kishoffi / TDU 2 nick: kishoffiHUN / Logitech G25/Xbox360/Samsung 32\" Full HD TV monitorként :)

atenza
Lehet az lesz h kitömöm az egész pedált, az úgyse melegszik mint a kormány 😊 Amúgyis jobban fel kéne keményíteni.
Valaki kérdezte még korábban h nem lehet-e valahogy a pillangóváltókat megnagyobbítani.... Szerintem nem lenne nehéz megvalósítani a dolgot, mert azon a részén a kormánynak elég sok csavarmenete van, elég lenne két elég rugalmas fémlapátot rászorítani megfelelõ profillal kialakítva, a csavarmeneteknél kifúrva és máris kész lenne a pillangóváltó 😊 Persze a régi kis mûanyag ottmaradna, az új fül pedig rásimulna, de így pont jól jönne ki a dolog mert ez megadná a távolságot a kormánytól.

solo
Jah bázze..

Bezzeg az okos lyúzer ilyenkor felmegy logitech.com ra, elslattyog a logitech MOMO letöltéseiig, és odd a calibration cleanert leszedni..ElindÍtja.Újrakalibrálja a kormáynt, és viszlát...Ez a legvégsõ eset, ha már semmi se megy:]<#gonosz1>

Gigabyte x48dq6,C2D E6550@3,1Ghz+CNPS9700,4x1Gb dominator 1066,ASUS 4850GFX chilla,WD 500Gb,SG 120GB ,SAMSUNG 320Gb;T27A300,logitech x530-g15,a4tech x7,Chieftech GPS-500AB, AC Zero°,Galaxy NOTE

pointer4
Nem, szó sincs errõl. Ha kifizetted és õk gyártják, és nem azt adják amit ígértek, akkor kapják be.
De tuti jobban jársz, ha csak simán szétszeded. Ha ennyire hallod, akkor az nem csak a síma felütközés lesz. Lehet a 2 rugó egymásba van rakva? Az egyik fennakad a másikon, kicsit megfeszül, és kipattan, na és ezt hallod. Lehet kéne rajta forgatni egy negyed fordulatotot, mert ponnt ugyan oda esik a két rugesz kilapított tekercselése (na ezt jól leírtam, az eleje).
Vagy, ha nem is egymásba vannak, akkor is valami ilyen baj lehet. Kicsit forgass rajta. Matrica nincs amitõl tudnák hogy szétszetted, a csavarfejet meg ne kend szét (jó csavarhúzó).
Esetleg tegyél be elé, egy vékony filc/szivacs réteget, csodákra képes ha az akusztikáról van szó.
atenza
Nyilván téged nem zavarna ez a dolog, max vennél egy másikat... Felõlem kerülhet akár 1 Ft-ba is ha nem úgy mûködik mint a többi, akkor nem kéne. Nem arról van szó h picit hallom ha odadugom a fülem 1cm-re, hanem a fejemen van a fejhallgató és úgy is hallom elég rendesen.
Neilszab mondta h õ észre sem vette a dolgot ameddig nem írtam ide.

Toby0501
Na igen.. amikor még egy elektronikai eszközöket gyártó cégnél dolgoztam, elárulták, hogy a termékek elkészítésére fordított összeg az eladási ár 10-20%-a!

pointer4
Ha tévedtem is, akkor is max még megdbbentõbb eredmény jön ki, a pedál nyersanyagára nézve. Attól még, hogy nem hallottam a problémát, még lehet akár igazam is.
Egy japán tervezõmérnökkel beszélgettem régebben, maikor elõadást jöttek tartani hozzánk. Õ akkor volt az európai "területi képviselõ".
Egy 70000 Ft os technics erõsítõt boncolgattunk. Abból a hetvenbõl 20.0000.- jött össze kb mint adó, harminc a kereskedõi/gyári láncon esett le. Maradék 20 rongyból 12 volt a doboza az erõsítõnek. És a maradék nyolc maradt a tápra, potikra, tranyókra, stb. stb....
Logitechnél miért mûködne máshogy ? (ezért lehet, hogy egy 25 rongyból házilag összerakott Quad405 erõsítõ, lever minden japán terméket hangminõségben olyan 300e forintos kategóriáig)
A wingman meg lehet hogy most 15, de mennyi volt megjelenéskor ? Mert amikor már a felszerszámozási költséget is visszahozta, akkor már ~nulla pénzbe kerül a gyártás.
atenza
Azért ez nem így oszlik el egyrészt, másrészt meg azért furcsa h egy 15-ezres wingman ff pedálja jobb mint ennek 😊 Amúgymeg nem csak a pénz dönti el h mennyire jó vagy rossz, g25-bõl is van hibás termék... Azért írtam nekik mert másnak sokkal halkabb, amég nem hallottad nem tudod mirõl van szó.

pointer4
Ezt már én is épp említeni akartam. Vettetek egy bazi olcsó kormányt. ~28 ropiból, ebbõl 7000 elmegy adókra 10 a kereskedõk/gyár haszna, marad 11 rongy, abból a pedálodra jut kb 3500 Ft anyagköltségre. Kb csak a fékpedálra 1000Ft. Kisebb fajta csoda, hogy mûködik. Lehet neked sok pénznek tûnik, de valljuk be, kis túlzással ipari melléktermék kategória.
Toby0501
Hihetetlen, hogy mennyit tudtok problémázni ilyen apróságokon.. 😊

atenza
Íme a válasz: "I understand that you are concerned regarding this but is assure that this is a normal behavior of the brake pedal."

Szóval szerintük ez a normális :S

Viszont most bekapcsolásnál meg az történt h kalibrálta magát és nem középre állt a kormány hanem 90fokkal jobbra, átraktam másik usb-re, megint így állt be, majd vissza az eredetibe és most jól kalibrált :S

devilzero
4nap alatt kitudott jönni rajta, lehet túl erõszakos voltam :-)
Semmibaj, ha idegesít akkor oljaozás lesz, de asszem még nyomatok vele egy kis DiRT-öt hát tompul!

Asus P5B, Core 2 Duo E7400, 2x1 GB Kingmax DDR2-800, Sapphire HD4830 1Gb, 500GB Seagate HDD, HKC 565W, Windows Se7en

bardocz
Nekem néha visít,ha jó szögben áll,eléggé érdekes.De továbbtekerem,aztán elmúlik😄
Enyhe fordulatnál nekem is szokott nyekkenni, de legtöbbször ez 1-2 óra használat után megszûnik, szóval valószínû csak kéne rá 1 kis zsír (még mindig nem mertem mondjuk szétszedni épkézláb karbantartási útmutató nélkül). Nem hiszem hogy garival megoldódik. Nem 1 hibátlan kormány ez, de kétségkívül az árkategóriájának legjobbja még így is, nekem csak 1 év után kezdte el csinálni

Amiga 600GT QuadCore - WorkbenchHD 64bit - ThermalGive Titanium Edition - Commodore Extreme Graphics X69HD

devilzero
Üdv!
Asszem 4 nap alatt kijött az a probléma hogy a fogaskerekek mintha "elcsúsznának" egymás felett így amikor a balra kanyarodásból visszahúznám a kormány egy fura nyekkenés halható! Tudom orvosolni valahogy itthon ezt a problémát vagy vigyem be a boltba garival???

Asus P5B, Core 2 Duo E7400, 2x1 GB Kingmax DDR2-800, Sapphire HD4830 1Gb, 500GB Seagate HDD, HKC 565W, Windows Se7en

atenza
Megtaláltam közbe, ott van a címkén mind3 de eléggé elrejtve 😊 Na írtam nekik meglátjuk mit válaszolnak, nehogy már egy wingman ff pedálja jobb (halkabb) legyen 😄

milk4
Dobozon vagy a manual hátulján,vagy a manual nejlonján.

Majdnem 8éve tagja vagyok ennek a sz@r fórumnak... Kéne valami más hobby.

atenza
Azért megkérdezem a support-ot... Nem tudja valaki h a PID vagy S/N-t hol találom? Kérik ezt is de csak a M/n és a P/N-t találom rajta, ami a kormány alján lévõ matricán van :S

Norbi1990
Nekem is ilyen kattogós hangja van a fékpedálnak, de amikor vezetek akkor nem hallom mer fülesen hallgatok mindent 😄
atenza
Összehasonlítva a gázpedál lepadlózásával, amit igencsak odacsaptam hogy hallani lehessen, így szól a fékpedál.

atenza
Hogyan vetted fel a hangot? Megpróbálom megmutatni a gázpedál koppanásával összehasonlítva

atenza
Elég halknak tûnik nálad, fõleg ha észre se vetted idáig 😊
Nálam hangosabb mint a gázpedál koppanása, és általában én hirtelen fékezek, és a végén engedem fel. Ha halkabb lenne nem érdekelne de tényleg hangos :S

Az a Wingman team weboldala volt, és ott megtalálhatók a mélcímek is, de õk nem tudnak neked ebben segíteni, õk ugyan is programozók 😊

Megnyomkodtam most én is a fékem, és odadugtam a mikrofont is közvetlenül mellé: DFP fékpedi hang

A pedálút legelején tényleg van egy kis kattanás (a hanganyagban azért rájátszottam kicsist 😊 ), és ez igen a második rugó lesz. Valós hazsnálat közben már közel nem ilyen ciki a helyzet én bevallom ezidáig észre se vettem. Eleve finoman fékezek, alig van hangja nálam (a gáz hirtelen padlózásának koppanása nálam sokkal hangosabb 😊 ), közben meg ugye dübörögnek a hangfalak, szóval...

Sztem kár ezzel foglalkozni, mechanikailag renben van a cucc, nem egy nagy durranás ugyan belülrõl, de nem lesz vele gond... 😉

atenza
Azt a címet ahova lehet írni belinkelnéd légyszi még egyszer, mert megkérdezném õket h ez a kattogás normális-e a féknél :S

atenza
A váltókar nekem is ad hangot, az gondolom természetes, de a fékpedál eléggé zavaró :S Valószínûleg a 2. rugó belépésekor adja a hangot, mert kb félúton hallom ezt a kotyogást... Körülbelül olyan a hangja mint amikor a gázpedált kicsit gyorsabban felengeded és nekiütõdik a gátló résznek. Elég gagyi hatást kelt így a dolog :S

A driver pedig 5.04.110-es, 01/21/09-es kiadású és nekem mindig kalibrál, igaz még pár héttel ezelõtt tettem fel, még a wingman FF-hez, de firss redszerre, most meg csak bedugtam ezt és felismerte...
A logitech honlapján a G25-nél és a DF GT-nél is 5.04-es drivert írja, ami 04/02/2008-es azt ott leírtak alapján, pedig elvileg innen telepítettem még anno én is.

pointer4
Azt majd a társ pónitopicba 😛
Légyszíves ne nézzél át a szimulátor topicba, mert ott is szétszapulod a textboxot, akkor hazakergetlek 😛
Édes fiam, ki beszélt itt a G25-rõl (rajtad kívül), hát naná hogy az minden indításkor kalibrálódik!!!!!

Menjé pályára, oszt' körözgessé inkább! 😄 😄

(ööö... és nem lehetne a kormány helyett inkább egy cuki kis póni?? 😄 😄 )

NIBI
De mondom, hogy a G25-öm is kalibrál minden indításkor! Lefilmezzem, hogy elhidd? <#crazya>
pointer4
Zöldüljél meg 😛
Még egyzser mondom, ez a kalibrációs mizéria csak is kizárólag a DFGT-re vonatkozik!

Akit zavar a dolog, annak javaslom írjon egy levelet a fejleszõknek (a címüket már belinkeltem), biztos vagyok benne, hogy születni fog a dologra megoldás 😊

Tényleg nem lenne amúgy hülyeség egy olyan funkció mely kikapcsolja az automatikus kalibrációt, és egy olyan, amivel manuálisan is lehet kalibrálni.

(váááá, ez a hülye merci kromány... nem lehetne mindig halvány? Vagy a betü fekete? hihi 😄 )

FFGP-m volt az sem kalibrált indításkor, akkor sem ha áramszünet volt..csak akkor amikor én akartam...bár annak a kalibrációja más szisztémán mûködött mint a dfp vagy dfgt 😊

- Debilon - Powered by BA3 Zájc, nú págágyí!

milk4
DFP-m minden indításkor kalibrál,vagy ha nincs bedugva indításkor az AC kábel,akkor villog az egyik sárga LED és utána egybõl kalibrál miután bedugom az AC kábelt.

Majdnem 8éve tagja vagyok ennek a sz@r fórumnak... Kéne valami más hobby.

NIBI
Hát én a G25-re gondoltam. Most így utólag visszaolvasva félreérthetõ egy-két válasz. 😊
NIBI
Szerintem meg nálatok a gond <#nevetes1>, ugyanis eddig mindegyik FFB-es kormányom ezt csinálta. <#smile>
De a héten úgyis win reinstall lesz, aztán majd azután írok még.
bardocz
Én mindig áramtalanítom,és berakom a szekrényembe:-D
az áramtalanítás miatt 😊 áramszünet után nekem is kalibrál..

rockymitymók
Így akkor a következõk lehetnek:
1. mivel leginkább RBR-ben veszem észre, lehet, hogy csak a kavicsoktól van😊
2. rosszul írtam körül a jelenségeket (mások számára érthetetlenül:-))
3. elõfordulhat, hogy csak eltúlzom... (mivel nincs tapasztalatom)
4. esetleg tényleg vmi nincs rendben vele... (remélem, nem így van...)
Az a probléma, hogy nincs ismerõsöm, akinek lenne ilyen kormánya, így nem tudom megnézni, tehát marad az a lehetõség, hogy majd a 2 éves gari lejárta elõtt visszaviszem és a szervízben megmondják, hogy jó-e vagy nem..., esetleg levágom a kábeleket xD...

rockymitymók
Hát nemtom, nekem is DFGT-m van, és minden egyes bekapcsoláskor kalibrálja magát... (Hozzáteszem, hogy én környezetbarát vagyok, és mindig áramtalanítok 😄)

kihúzod-visszadugod 😄
ez akkor izgalmas fõleg, ha a gép hátulján levõ portba van dugva és felette van egy nyomtató vagy egyéb más csatlakoztatva 😄

bardocz
Sehogy.Csuklik az isten,szûzmária,meg a gyártó,mást nem tudok tenni😄 Nem véletlenl nem járok TS-re,meg az is gombra van rakva<#idiota>
ÖÖö..futam közben hogy az istenbe lehet "kalibrálni"? ezt nem értem 😮 😮 :S

Itt nézz azét, ez a drivert készítõ cspat honalpja, hátha találsz rajta vmi kalibráló cuccot: Wingman Team

Amúgy meg nyugodtan írj egy levelet a fejlesztõknek, én már több ügyben is kommunikáltam velük (pl PC driver a DFGT-hez is), nagyon rendesek és közvetlenek.. 😉

bardocz
Szerencsére lfs-ben nem versenyzek.De elõfordult már,hogy rfactorban ligaverseny közben elállt a középállás.Ez igazából nem is lenne akkora probléma,ha rendes pillangóváltó lenne rajta,de csak két kis szar gomb van rajta,ami a legnagyobb jóindulattal sem lehet annak nevezni.
cselt
Azért az se normális, ha verseny közben kell kalibrálgatni. Én már meg lennék elégedve vele, ha szoftveresen is rá lehetne venni a kormányt, hogy csináljon egy körbepörgést.
bardocz
Fanatecében van,viszont azt versenyenként 2-3x tutira használom,és amikor kiállok a rajtrácsra,csak imádkozok,hogy egyenes marad...Szerencsére LFS-ben lehet játékon belül kalibrálni,mert ott van,hogy körönként kell 900 meg 720 fokon.
cselt
3.: Nem is értem igazából, hogy akkor miért nem tesznek a profilerbe egy opciót, amivel újra lehetne kalibrálni a kormányt az USB-bõl való kihúzás nélkül, mert ez így nagyon nem praktikus.
pointer4
Írjak róla cikket hogyan szokjál hozzá? 😛
Ponnt emiatt szürkül ki néha.
De a kedvedért lejjebb veszem 😛 Nézd kivel van dolgod.
Na akkor sorba... 😊

1. Tegnap kaptam szét a DFP/DFGT pedálját.. .a fékpedlál úgy van megoldva, hogy a gázzal ellentétben 2 db "rugó" van benne, hogy keményebb legyen, de ez a rugó csak a kb. pedálút felénél kezdmûködésbe lépni (itt érezhetõen fel is "keményedik"), ebbõl adódhat a kattanás, de amúgy jelentõsége nincs szerintem (Mondjuk nálam nem kattog, lehet nektek kicsit kimuzdulhatott at helyérõl?) Nálam viszont a váltókar kattog..

2. Az FFB erõsségét egy csúszkával lehet szabályozni mind a játékokban, mind a driverben is. Ennek beállításáról részletes leírást találsz a Kormámy Kalauz címû írásomban, hajrá! 😉

3. NIBI-vel nem foglakozzatok, hülyeségeket beszél, ugyanis neki G25-e van, nem DFGT-je, nem is értem minek pofázik bele?!! 😄 😄 😉 A DFGT az 5.04-es drivertõl nem kalibrálja magát gépbekapcsoláskor, ennek következtében viszont könnyen elállítódhat a középállás, ha kikapcsolt állapotban eltekergeted..

4. Pointer, k*rvára idegesítõ ez a kormány itt szövegboxban, nem látom tõle mit írok, meg ez a kék szín is szar... 😄 😄 😄

windows vezérlõpult pl... játékvezérlõk és ott megkeresed