Force Feedback kormányok...

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

bardocz
Gyárilag semmilyen holtjátéka nem szabad, hogy legyen.
Hi!
1. Gõzöm nincs, nem lehet túl nagy, mert 180 fokos elforgathatósága van
(oldalanként 90 fokos)
2. Azt mondják erre felé, hogy kezdõkormánynak talán a legjobb a
piacon. Ha nem akarsz többet költeni rá, akkor valóban, de ha tovább
akarsz majd fejlõdni, akkor inkább gyûjts még egy 10-est és vegyél
DFGT-t (esetleg használtan egy DFP, akkor lehet csak 2-3-et kell
rádobnod)

Persze ez csak szubjektív vélemény.
Sziasztok!
Segítségeteket szeretném kérni, a Force EX kormánnyal kapcsolatban.
1. Mekkora a holtjátéka?
2. Érdemes-e egyátalán megvenni?
A Választ köszönöm!!!
w77d
dobd ki.... nemsokára a pedálnak is búcsút mondhatsz, én is rengeteget szoptam a MOMO-val...

solo
A MOMO-nak a "cspágya" egy egyszerû mûanyag henger, ami egy idõ utánn (kb 1 év rendszeres használat utánn) úgy elkopik, hogy kotyogni kezd, namármost, ha mégtovább kopik, akk szorulni is szokott, gariba nem cserélik igazán, mert ez nem hiba, hanem elhasználódás, vagyis hiba, de a logitech csõdbemenne, ha most mindegyik momo-t cserélni kéne xD

Gigabyte x48dq6,C2D E6550@3,1Ghz+CNPS9700,4x1Gb dominator 1066,ASUS 4850GFX chilla,WD 500Gb,SG 120GB ,SAMSUNG 320Gb;T27A300,logitech x530-g15,a4tech x7,Chieftech GPS-500AB, AC Zero°,Galaxy NOTE

Törölt felhasználó
sziasutok, egy ideje megvan a MOMO Racing kormányom, de mostanában ha tekerem egy fura recsegõ hangot hallok, illetve ha jobbra tekerem egy kicsit "ragad", és nem tudok finoman kormányozni. ha tudjátok a problémát és rá a megoldást, válaszoljatok, elõre is köszi
milk4
A kormány csúnyább lett,az fix😄

Majdnem 8éve tagja vagyok ennek a sz@r fórumnak... Kéne valami más hobby.

pointer4
Brazil Logitech oldalra véletlenül kirakták a G27-et, gyorsan le is szedték, van róla még pár kép.
Na nem mintha bármi fontos infot kiderült volna.
pointer4
Jajaa, Kb 5 perces munka visszarakni az USB csatit, csak kell egy kábel amit feláldozol, vagy a gyárit teszed vissza csak kicsit rövidebb lesz 😄
Ment vissza a pü.
Nekem zavaró sajnos, de a szakik megmondták telefonba, hogy ennek ilyennek kell a hangjának lennie :-). Lehet, hogy a kormányban is csak pár csavart kell meghúzni, de azért mégis. Ezért gondoltam úgy, hogy alkatrészenként adom el. Az utolsó reményem az, hogy a 2-vel ezelõtti kormány (ami tökéletesen csöndes volt) levágott kábelét lecserélem az újéra. Pénteken megyünk megcsinálni. Nem tudom mire számítsak, de mostmár úgyis mindegy.

Tegnap még biztos voltam benne, hogy rendelek egy Fanatec GT3 RS kormányt (lehet a G25 pedélokkal használni), de mostmár úgy látom elég nekem DFGT. Csak a pedáljai elég játékszerek. Volt Momo-m és DFP-m is és ha olyanok, akkor túl könnyûek. Meglátjuk mi lesz, szólok ha sikerült megjavítani, vagy mi a szitu.
pointer4
Hát több szerencsét, ha veszel valami új kormányt. Gondolkodtál már azon, hogy mit veszel, ha veszel ?
Amúgy ment PÜ.
w77d
nagyon zavaróan hangos?

Tudom, hogy ez nem egy hirdetési oldal, de áruba bocsátom a G25-ömet egyben a szettet vagy alkatrészenként. Aki moddolni akar, annak itt a soha vissza nem térõ alkalom. Nekem már elegem a G25-ötbõl ezért valaki vigye. Nincs átverés, megbízható vagyok, ez ellenõrizhetõ is. Nézzétek meg a hirdetést, tudom hogy ide csak kormányfanatikusok járnak.

http://hardverapro.hu/apro/elado_2009_08_11-en_erkezett_logitech_g25_kormany/hsz_1-50.html
pointer4
Ráadásul csõrrel is lehet tekerni 😄
Norbi1990
DFGT-t vegyél 😄
Az sokkal többet tud mint az EX és a pedálja is jobb és 900 fokot tud forduulni 😊
[HUN]FaTaL
A tartósságról még nem tudok nyilatkozni, áprilisban vettem a kormányt, egyelõre semmi baja, sem a pedálnak sem a kormánynak. A MOMOhoz képest gyengébb az FFBje és kevesebbet fordul, legalábbis ezt olvastam. Sosem volt MOMOm. A DFGT nagyobb, erõsebb az FFBje és 900 fokot fordul.

http://goo.gl/gd6Zi5

w77d
nekem nincs más elvárásom mint a pontosság és a tartósság. Nem kell rá sok gomb, csak a pedál annyira jelezze a gázt amennyire tényleg lenyomom és a kormány annyira jelezzen fordulást, amennyire tényleg elfordítom... A momo pontos volt ameddig elõ nem jöttek a hibák (1 év), utána gyakorlatilag használhatatlan és silány lett...

[HUN]FaTaL
A GT jobb, a Force EX gyengébb mint a MOMOd volt, viszont több a gomb a rajta. Én nagyon szeretem ár/érték arányban a legjobb szerintem.

w77d
A Formula Force EX egész szimpatikus....

[HUN]FaTaL
Rosszul tudod, csak a MOMOnak volt pedal bugja. Vegyél DFGT-t.

milk4
DFP-nél hangosabb?

Majdnem 8éve tagja vagyok ennek a sz@r fórumnak... Kéne valami más hobby.

pointer4
Minden potméter tönkremegy 😄
Bannerból olvasd el ezt: "Kormány Kalauz Szimulátorozáshoz", hasznos lehet.
Az elmúlt 2 hétben történtek események, gondoltam mesélek. Az elsõ Logitech G25 kormányom pedáljai beadták a kulcsot, a support annak rendje és módja szerint küldött egy újat miután minden csatlakozót elküldtem nekik. A cserekormány hangja olyan volt, mint egy traktor és akadt.
Ennél már azt mondták, hogy kicserélik, de nem elég a csatlakozót elküldeni, hanem szét kell vernem. Nem tudom valaki próbálta-e már ezt véghezvinni házi körülmények között...legyen elég annyi, hogy a 8kg-s kalapács, meg a fejsze meg sem sebezte. Végül vágókoronggal sikerült, de vagy 2 óra hossza volt. Feltöltöttem a fotót arról, mikor még ép volt, aztán mikor szétverve.
Ma megjött a cserecserekormány és ugyanolyan hangja van. De õk mostmár nem cserélik ki. A telefonban állítólag egy csomó szaki meghallgatta a hangját, majd közölték, hogy ennek bizony ilyen a hangja...ez a normális, azt hittem lesül a pofámról a bõr. Az elsõ kormányom 1 évig használtam és csöndes volt. Azt mondják ez már egy új széria. Mostmár elegem van, megrendeltem a Fanatec GT3 RS kormányom, azt fogom használni a G25 pedálokkal. Amúgy is zavart a force feedback holttere középen.

Köszönöm Logitech és nehogy vegyetek most G25-öt, mert ez az új széria már traktor hangú!!! :-)
Norbi1990
Logitech DFGT
w77d
Sziasztok! A Logitech Momo Racing-em beadta a kulcsot végleg. Tervezem új kormány vásárlását, de ilyet még egyszer nem veszek, kínszenvedés volt a 2 év ameddig néha vissza tudtam hozni használható állapotba. G25-ért meg nem adok ki 50ezret. Mit ajánlotok?? Úgy tudom, hogy az összes Logitech pedál potmétere baszakszik egy idõ után, tehát azok felejtõsek. Help pls, nemsokára jönnek új autós gamek 😄

cselt
Az nem tudjátok, hogy mitõl lehet az, hogy ha a DFGT-nek beállítok 900fokos kormányszöget, akkor nem fordul el teljesen ütközésig, hanem még elõtte egy FFB erõ megfoja, mint akkor mikor kisebbre van véve a kormányszög. Viszont azt a pontot veszi a 900 fok végének. Így viszont pl iRacingben nem lehet teljesen lineárisra állítani a kormányzást.
atesz25
ok megnézem

Phenom Black9950,gigabyte Ga-ma770-ud3, Sapphire 4830 1GB,4gb 1066

pointer4
Ne kezdjünk be egy konzol vs pc csatába 😄
Mindenki mást szeret.
arty

Forza.

solo
Kozol fos^^
Csúnya,lassú,szar:C

Gigabyte x48dq6,C2D E6550@3,1Ghz+CNPS9700,4x1Gb dominator 1066,ASUS 4850GFX chilla,WD 500Gb,SG 120GB ,SAMSUNG 320Gb;T27A300,logitech x530-g15,a4tech x7,Chieftech GPS-500AB, AC Zero°,Galaxy NOTE

arty
Egy elemi csapás. Ezért nem megy a G25öm a konzolommal ... 😞

Forza.

solo
MI ez a mikrofos?!!: D

atesz25
Egyébként ez a driver kellene ha valakinek megvan vagy véletlen letudja tölteni, persze én is keresem, de ha valaki hozzájut azt megköszönöm.:
Microsoft SideWinder Force Feedback 5.1.2600.0

pointer4
G25-nél így oldanám meg:

E minta alaján, egy próbát megérhet keresgélni.
atesz25
Az euro truckhoz gondoltam és a cm rally-hoz, de ez így gáz.

[HUN]FaTaL
Hát ez ocsmány.

arty
upsz, az a kép valami prototipus lehetett, igy néz ki:

Forza.

arty
Fanatecnek bizonyos tipusai mennek xboxon csak, azok pedig nagyon drágák és playstationon nem mennek - ami igen, az még drágább 😄 (haláli...)

Mindez azért van, mert licenszköteles, saját MS szabványt kreált az usb-s cuccokhoz, ergo semmi nem képes együttmûködni a 360-al 😞 Cserébe az MS a saját kormányábol "sokat" el tud adni... ami sajna elég sz*r, de legalább nem drága - pláne használtan nem.

Ráadásul nagyon "szép" 😄

Forza.

[HUN]FaTaL
Hm, az lehet. 😊 PChez eszembe nem jutna boxos kormányt venni, azok szarok.

Régebben még a box elõtt volt egy cikk, hogy befejezi a kormány gyártást / támogatást az MS, erre alapoztam a HSZemet. Bocs a tévedésért akkor. 😊

pointer4
Állítólag Fanatec is megy X-Box alatt.
Tudnám a Logitech meg a Microsoft miért utálja egymást ennyire ?
arty
sajnos gyárt, xboxhoz, ami pécén is használható - részben

Forza.

pointer4
Ha valakit mindif érdekellt de sokallta, vagy csak most hall róla elõszõr... NET-KAR PRO
Annak ajánlom, mert egy ragyogó szimulátor most féláron.
pointer4
Pitstop 1-2 😛
Na hol állítsam ? 😛

Szereztem egy MomoFFB kormányt 5 rongyért, szinte null kilóméteres, ügyi vagyok ? 😄

Meg egy ilyet:

Hát akkor állítsd be a játékban! 😉

Mivel akarod használni?

[HUN]FaTaL
Egyéb alternatíva hogy veszel másik kormányt sajnos. :/ A sidewinder támogatását, ha jól tudom megszûntették és nem is gyárt már kormányt a Microsoft (kár, pedig az SW jó kormány volt, nekem is volt).

atesz25
Hûha akkor mit tudok csinálni, csak ez miatt fel kell rakni valami régi op rendszert, az túl vicces lenne.

[HUN]FaTaL
Nincs sajnos, már a Vistaval sem kompatibilis rendesen.

atesz25
Hali.Van egy Microsoft Sidewinder force feedback-es kormányom már eljutottam oda hogy win7 alatt mûködik, de nem tudom használni azt a progit amin állíthatnám a rezgést és a fordulás érzékenyésgét.Nincs valamilyen univerzális program ehez a részhezt?

Black Ghost
Hát otthon még nem is mertem megmondani. 😊