Force Feedback kormányok...

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

És amúgy jó kormány? Lehet Én vagyok bolond,de kicsit gyanús,hogy 900°-ot tudó kormány,faszán kinézõ pedálok,meg az a sebváltó is tetszik,mindez alig 30k-ért??

MOMO-ról mi a véleményetek? Az is fain-nak tûnik,meg olvastam,hogy rendkívül strapabíró,de nem tudja a 900°-ot! 😞

unzip ; touch ; finger ; mount ; gasp ; yes ; umount ; sleep

Ulvar
DFGT- DFP kisebb hibái javítva vannak benne. Lazán százszor jobban megéri 😊. ÁRban nincs nagy különbség.

War Thunder AF & GF Thrash metal topic, V8 Supercars, HRC

Üdv! Logitech DFGT és DFP között van valami számottevõ különbség? Melyiket éri meg leginkább megvenni?

unzip ; touch ; finger ; mount ; gasp ; yes ; umount ; sleep

Újra kalibráltam a kormányt, és jó lett.
pointer4
Hát ha egy helyen megy, akkor máshol is fog. Valószínûleg a játékon belüli beállításokkal lesz csak gond. Ezekben a játékokban segíteni, valószínû a topikjaikban fognak leginkább. Lehet sajtátos nyûgjük van. Ha a fennt (banner) felsorolt játékok közül van gond, akkor írj ide nyugodtan.
Nah, most jön a help rész. Itt van nálam kipróbálásra a kormány, de akadt egy icipici probléma.
Kalibrálás minden oké, fék, gáz megy rendesen, kormány is. De viszont játékban sehogy sem tudom beállítani hogy kanyarodjon a kocsi -.-
NFS shiftben ment egyedül, de Euro Truck simulatorban meg Bus Driverben nem akar menni. Ötletek?
Kokesz02
Hát videoban 160dodo

kokesz

Ulvar
Sok szerintem...nem tom pontosan google ben biztos találsz infot.

Kokesz02
Ithon mennyi?

kokesz

Ulvar
Hmmmm... kéne nekem is olyan 😊. De nincs cash :S.

Kokesz02
Helló valaki használ közületek Ferrari F430 Force-t? Ha esetleg igen akkor leirnátok milyen?

kokesz

bosco05
Azért olyan simán nem, ha tudod alkudd le 9-re 😄 , de ha 10-ért megveszed még akkor is jól jártál. Elsõ kormánynak tökéletes.
arty
simán!

Forza.

Mersant
15 az uj, dontsd el...

A te urad békét és megbocsátást tanít, az enyém véres bosszút és a hatalom igazát.

Hello!

Egyik osztálytársamtól van lehetõségem beszerezni egy Logitech Formula Force EX-et, kormánnyal, pedállal, 10.000-ért.
Alig használt, õ nem játszott rajta. Megéri? 😛
Norbi1990
Ügyes vagy -.-
bertino
je -.-

Metallica. Csakis. Amig ki nem halnak. Easyrider öcsém, easyrider!

bertino
igen.

bosco05
A mai versenyautók nagy százalékában már váltásnál sem kell kuplung (a valóságban sem). Max egy két leváltásnál, de ott is csak bizonyos sebességek között. És igen, amikkel pl én megyek pontosan ilyen gépek...
Ulvar
Ha jól értem akkor kurvára nem értettél meg, de ne zavarjon, én alapból nem vitáztam csak beszélgettem, de mind1 😊. Ezért tart ez az egész ország ott ahol 😊. De mi a faszért van a fórum ha nem beszélgetni, bár szerintem elég erõs tény az ha maga a Logitech KFT. mondja/mondta 2 évvel ezelõtt hogy ha nem akar magának sok bajt ne vegyen G25-öt. Na mind1 😊. Ezt is leírtam és marhára nem fikázásként közöltem. Ennyi.

Ombika
Mar ne is haragudj , de ilyen baromsagot leirni! Ha jol veszem ki szavaidbol, akkor neked nincs is G25, akkor mirol is beszelunk?! 😊
GT Legends stb sorohaltnam, vagy LFS mind-mind H valtoval megyek es meg rajtam kivul sokan masok! Ala Ps3 GT5, kuplung-al sokkal gyorsabb vagy, de minek farasszam a szamat, ha neked nincs is es ugy beszeled a hallottakrol a barosmagot?! REszemrol lezarom igy a vitat, de ha megis van G25-od es ez a velemenyed, akkor add el surgosen! <#worship>

bardocz
LFS-t csak 900°+kuplung+h-váltóval játszom pont az élvezet miatt, de más játékok nem igazán jönnek be úgy. Szekvenciális váltómat nem is használtam nem tudom mióta... rF-ben meg automata kuplungot kikapcsolom, de nem kuplungolok, csak rajtnál, meg boxból kijövet.
Ulvar
Nem. Mondjuk én azt nagyon utálom ha valóságban valaki automata váltóval megy vagy félautomatával. Én ha elmegyek mittom én nagymuterhoz 80 km-er helyett 150 km-ert utazok hogy élvezzem a vezetést. Szimbe ha kuplung van azt nem tudnám szerintem úgy élvezni mint valójában. De ez én vagyok.

pointer4
"H váltót nem tudod jól kihasználni"
Maxx nem tudja használni 😄 , azt eldfogadom hogy lassul az ember, de csak úgy élvezet vezetni. Vagy más úgy nem szokott játszani hogy élvezni is akarja a vezetést csak én? Mindenki csak a tizedeket hajszolja ?
Ulvar
H váltót nem tudod jól kihasználni, ezt G25 felhasználók mondták...igaz 2 éve azóta ugyanez van a fejembe. És ahhoz kell a kuplung, ÉN SZERINTEM. De persze ez én vagyok nem tudom pontosan a hallották alapján mondom amit mondok.

Ombika
Attol meg nem kellene azt mondani,h tok folosleg stb, nemde?! 😮MG

Mersant
nem, csak olyan szimmel nyomjak ahol nem kell...

A te urad békét és megbocsátást tanít, az enyém véres bosszút és a hatalom igazát.

Ombika
Itt mindenkinek elgurult a gyogyszere aki azt irta folos a kuplung, jezusom mi megy itt NFS tabor rajongok szajcsataja?

bosco05
<#hehe>
bertino
ja, ok, azt meg én nem olvastam.
hát... jók vagyunk <#idiota>

bosco05
bertino
látom sikerült teljesen félreértelmezned amit írtam.
azért röhögtem nagyot rajta, mert oltári nagy badarságot írt, ergo egy oldalon vagyunk, de mind1.
valoban félreérthetõ volt így utolag átolvasva, szal... tul van tárgyalva.

cselt
Azért szerintem ez a 900 fok nagyon is jó dolog. Én mikor megvettem a DFP-t 200 fokban használtam nagyon sokáig és úgy gondoltam, hogy ez jó. De a kocsi így nagyon ideges volt mindig, gyakran kiforogtam.

Egyszer valaki tanácsolta, hogy állítsam be nagyobb értékre és érdekes mód, egybõl jobban viselkedett a kocsi. Most általánosan 360 fokon használom, de pl iRacingben annyit használok, mint amennyi az autóban alapból is van.
Csak egy kicsit meg kell szokni, hogy tovább is lehet tekerni a kormányt és szerintem sokkal feelingesebb lesz a dolog.
Ulvar
900 fokhoz csak a kormányzárat állítod be meg az FFBt, ez már csak beállítás kérdés...és aki áttud szokni az "elvileg" gyorsabb is tud lenni, de hát ... egy V8 futamon használtam, az meg nem sikerült jól, viszont a 300 Fokot aktívan használom

Toby0501
Egyébként mennyire igaz az, hogyha felhívom a Logitech magyarországi garanciaképviseletét, bemondom, hogy mibaja a kormánynak, õk elhiszik azt, kérnek egy referenciaszámot és kicserélik a kormányt? Lehet érdemesebb lenne újat kérnem a foltozgatás helyett..<#rolleyes>

Toby0501
Nekem MOMO van és egyedül a pedálhiba jött elõ, de az rögtön az elején.. Illetve mostmár kicsit kotyog a kormány is a helyén, de ez betudható a 2 és fél éves aktív használatnak, nameg a lustaságomnak, mert nincs kedvem szétszedni, megcsinálni.. 😛 Nameg inkább legyen egy (szerintem) dekoratív, jó fogású kormányom, fülekkel, mintsem egy 900°-ban elforduló, amit úgysem használok ki.. Még ezt a 240°-ot sem igazán használom, koppanásig még egyszer sem forgattam el verseny közben.. Az elkalibrálódást meg csak a gyári (lemezen mellékelt) driverrel csinálta, azt is csak akkor, ha hülyemód rángattam. 😊

Húú mi vót itt tegnap este... 😊

Elgurult a gyógyszeretek, vagy ez a meccs hatása? 😄 😄

Én nem tudom minek mentetek bele ebbe a buta DFGT/G25 szópárbajva, tök értelmetlen. A DFGT egy igazán remek kormány, ami méltón felveszi a G25-tel a versenyt, egyáltalán nem kell fikázni (a váltópöcke is egyébként nagyon jó), mert nincs miért. A lényeges különbség köztük egyedül csak a pedálban (nem a volánban) van, abba dobbanott nagyott a G25...meg hát ugye a H váltó, akit ez érdekel (F1-hez, modern sportautókhoz fölösleges, ahogy amúgy a kuplung is)

a DFGT pedálja is amúgy teljesen korrekt, a G25-é meg már magasabb kategória (nem összevethetõ), de mehetünk tovább is Fanatec ClubSport... és akkor még bele se melegedtünk a felsorolásba

De lényeg igazából az, hogy ha ügyes vagy, akkor egy mezei Ex-el is simán lealázhatsz bárkit, a nagyja nem ezen múlik 😉

Písz

Ulvar
azt rákalibrálhatták volna DFPre is ... az idegesít csak ennél a kormánynál.

pointer4
Hát igen, a MOMO javításról ódákat lehet zengeni, de legalább volt neki rendes FÜLE 😛
Ulvar
Amúgy ez MOMOnál van ez az elkalibrálódás. Mennyit szenvedtem vele 😞. Végül kidobtam a 3.ról elegem volt...80% -os futás mellett 20.000 Ftér. Félév aktív használat után..

nekem sima DFPm van most 1,5 éve egyszer nem volt baja...annyi volt hogy néha felváltott egy helyett kettõt...aztán beállítottam játékon belül és simán mûködött...

pointer4
Akkor én egy jó szériát csíphettem meg 😄 még a 350mm-es kormánnyal sincs baja. És még tényleg sose kellett belenyúlnom (mûszaki hiba elhárítása végett 😄 ) , bár a gyári kormányereket eltörtem ahogy rávágtam, ebbõl is látszik hogy azért nem kímélem 😄
Három ismerõsömnek is van, és még õk sem fordultak felém panasszal, báár az új széria elég hangoska, de nem mindenkinek. Ez lehet már a G27 szele, vagy sorozat gyártási probléma.
bosco05
Azért abba is gondolj bele, hogy sztem mo-n, ahogy Ulvar is írta kb 5x annyi ex van forgalomban mint g25 és akkor még nagyon keveset mondtam...
Ez igaz.

Én már csak annyit fûznék hozzá hogy ha valaki rally-s szimulátorral akar játszani akkor szerintem ahhoz G25 kell. A DFGT igaz az valójában pályaautókhoz van. Ja és a kormányra visszatérve tudom haveromnak is baszódott már el(elfüstölt) 1 éves volt az RBR-el 'széthajtotta' visszavitte és adtak neki egy újat mert nem lehetett megcsinálni.

Corsair AX850 | ASUS P5Q | Intel Core2 Quad Q9550 3.83Ghz | Kingston 1066Mhz 4X2Gb DDR2 | ASUS HD6950 DirectCu II 2GB | Samsung 2333SW | Razer Lycosa Mirror | Logitech G27, G9, G35, Z4, C910

Ulvar
mivel az EXet többen tudják megfizetni mint a G25öt. És mondom amikor kiadták már mondták. És ez nem túlzás, maguk a forgalmazók mondták... sorry ez az igazság.

bosco05
Amikkel tolom: rFactor, GTL, GTR2, Race07, Evo, Rbr. Ezeket szeretem és hol egyikkel csapatom hol másikkal, de online csak rFactor egyelõre (sajna nemigen van idõm). Amúgymeg én nem szidtam semmit, csak sosem értettem ezt a DFGT fikát. Senki nem mondta hogy csúcskategória, de utálom mikor alsó-középkategóriás kormányként beszélnek róla.
Ulvar
Tyûûûha...

próbáld ki: rFactor - CTDP 06. RBR jó, de gondolj bele, Francia plugin fos. Magyar meg nem változatos...ugyanazok a pályák, már csak nehezíteni lehet rajta hogy hogyan menjen rajta végig az ember...

Ajánlom még az IndyCar-t amibe Blitzer Martin, meg tesód is próbált, valamint rengeteg rallys (RBRes) indul nálunk (Tommy78, Kopi, sanya, RPeti, Bodzzzaa...) csak hogy a nagyobb neveket mondjam. És õk indycaroznak, F1eznek, és szervezik a rallycrosst rFben...úgyhogy az RBR messze nem éri el ezt a szintet, persze természetesen az RBR a világ legjobb rally szimulátora, csak több pálya kéne...

pointer4
Szerintem ez nagy túlzás, persze nincs semmilyen tény sem a kezemben, de ha a G25 ilyen rosz sorozat volna, akkor csak hallanánk itt is róla. Talán ha egy ember jött ide, hogy valami baja van vele. ForceEX el meg harmadnap kb. Bár a DFGT-rõl is csak azt hallottam, hogy ha oldal irányba eltolod a pedált, akkor elkalibrálódik a poti.
bosco05
<#vigyor><#hehe><#vigyor3>
Ulvar
Kipróbáltam. G25 -öt elkezdtem úgy használni mint a DFP-t és puff...szarrá ment. H váltó semmire nem jó, szekvenciálist is csak megzavarja. Pillangója király, Pedálja király, (bár szerintem kuplungot nem használsz, én amúgy ki is kapcsolom).

Egyik haverom mondta amikor kijött a G25, hogy mindenki panaszkodott neki hogy szarrá ment, persze mert úgy használták.

+ Ninja (cselt tudja kirõl beszélek) ismeri a magyar logitech forgalmazókat és õk mondták neki amikor kijött hogy ne vegyen. Ha hiszed ha nem ez így van.

Menj szerintem pálya autózni (rFactor, LFS, GTR2..stb.) Ott alapból sokkal jobban kihasználod az egész settet. Aztán leesik majd hogy ez mégsem olyan jó. Nem istenítem a kormányokat, mert tudom melyik a legjobb...de azokat egyikünk se használja. Mindegyiknek vannak hibái.

pointer4
<#guluszem1><#wilting>
Ha szeretnéd hogy ezt a hatalmas csacsiságot kitöröljem neked, csak szólj. Addig mi jót mulatunk rajta.
A RBR ami a rallis játékok kirája - persze ezt csak hallomásból tudom - ugyan megvan nekem is, de még celofános. Nem bírom a rallit.
Szimulátor meg akkor lesz az NFS bõl, majd ha a 8 diplomás rendõr lesegíti a munkából hazafelé jövõ megfáradt cigányt a négyes metróról.
Szimulátor amivel játszom:
rFactor, iRacing, LFS, GTR2, GTL, GTR-EVO, netkar-Pro