Force Feedback kormányok...

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Kaszi46
Köszi mindkettõtöknek!

Nekem 46-os, széles, mondhatni erre moddolt a talpam, szóval elég jól elérem a fékrõl a gázt.😛

*Posse*T.W.D*

pointer4
LFS az egyetlen szimulátor (sajnos), ami nem enged kuplung nélkül váltani, ha a beállításoknál manuál kuplungra tetted. Tehát állítsd be úgy, és egybõl észreveszed hogy kell-e kuplungolni 😄
Ha jól tudom a F BMW az olyan, hogy nem kell kuplung a váltáshoz, de ha a gázon állsz, akkor nem enged váltani pl. Illetve ha bekonfigoltál H váltót meg szekvenciálisat is, akkor az fog mûködni, amitaz készítõk szántak a verdának.
Sajnos a G25 gáz-fékpedál kicsit messze van egymáshoz a könnyû Hel&Toe hoz. (ráadásul a gáz kemény is hozzá zokniban) Erre létezik ez a mod. Vagy ez 😄
Jah és bal láb a kuplungon, jobbal fékezel és eközben a talpad felével leváltáskor (szintén jobb láb) rá rá böksz a gázra is... van pár videó a Tippek, trükkök, turpisságok címû írásban errõl..

A beállítások nem igazán játékfüggõk, hanem a szimulált autó karakterén és a te saját stílusodon múlik. Olvasd át a Kormány Kalauz beállításokról szóló részét...

Kaszi46
Köszi, így már mindjárt más.

Viszont felmerült egy újabb "probléma".
Eddig ugye bal lábbal fékeztem, jobbal meg a gázt kezeltem.
Most pedig a kuplung miatt, úgy vezetek mint a rendes autókat, bal kuplung, jobb fék, gáz. Így viszont nem tudom a fékezés vége felé elkezdeni adagolni a gázt.
Ti megtanultátok a bal lábbal való fékezés közbeni, kuplungolást, vagy megmaradtatok az "utcai" verziónál?
Egyáltalán mely típusu versenyautókban van valójában is kuplung(maradjunk lfs-nél)? H váltósokban biztos van, na de a többiben? Erre nincs vmi tábkázat?

*Posse*T.W.D*

pointer4
Grat a kormihoz! <#eljen>
LFS autók szöge.
Illetve a
"Steeringlock / Kormányszög / Kormányzár: úgy állítsd be, hogy ha a kormányod beállított maximális elfordulásával elosztod ezt a számot, akkor az érték 20-24 között legyen, így az igazi kocsikhoz hasonló kormány-elfordítás/kerék-elfordulás arányt kapsz."
Ajánlom mondjuk inkább 720°-ot, és ahhoz állítani kell az autó setupjában kormányszöget, kb 30°-36°, különben annyit kell tekerned, és olyan gyorsan, hogy felmelegszik a kormány 😄
Azután ízlés szerint még korrigálhatsz, illetve pályától, autó teljesítményétõl függõen.
Kaszi46
Sziasztok, tegnap megjött nekem is a g25, és hát a momo után gyakorlatilag újra kell tanulnom vezetni vele.😊 nagyon furcsa a 900 fokos forgás.

Érdekelne ti hány fokon használjátok a következõ sim-ekben.
-lfs
-race on
-rfactor
-gtr 2
-netkarpro
-tdu
-rbr

Driverben fixen hagyjátok, mondjuk 720ÿ-on és játékban állítjátok, vagy profilerben csináltok minden játékhoz külön bállítást, vagy játékok opcióján belül állítjátok mindíg(már amelyikben lehet)?

pl lfs-ben kategóriánként gondolom eltérõ az autók kormány elfordulási szöge, no itt mindíg a megfelelõ autóhoz állítjátok be? Nincs vmi lista ahol meg lehet tudni mely autóknak mekkora értéket kell beállítani?

*Posse*T.W.D*

bardocz
Pl Lada VFTS 😄
FlyHigh
Valóságban sem kell felfelé használni kuplungot egy valamire való rally verdában.

Thrash \'Till Death

TaRka0107
Én is pont ezért szeretnék venni! Meg a simulátoroknál is belehet állítani minden sebességet, kuplongot! Akkora feelingje lenne....😊

XBOX 360 Gamertag: TaRka94

fery02
Igen, rally-ban én sem kuplungolnék (nem tudom, lehet a valóságban sem kuplongolnak), de azért elképzeltem, hogy egy laza TDU krúz alkalmával mekkora élmény lenne csak nyugisan menni, közben H-s váltón váltogatni. Szerintem kezdetben sírva játszanék az örömtõl. 😊
Remélem karácsonyig még kapható lesz G25, bár lehet nem kéne szarakodni és most gyorsan rendelni egyet a még maradék zsebpénzbõl. Eléggé be vagyok zsongva.

Semmi pánik négerek vagyunk! Azért jöttünk, hogy kölcsön kérjünk egy kis füvet!

próbáltam, de ilyesmit nem tudtam kisajtolni belõle...

pointer4
dxtweak2 😄 Lehet a profiler felülírja majd.
Ok, ez mûködik.... szoftveres megoldás ötlet esetleg?

pointer4
Azt próbáltad, hogy áramtalanítás és újra csatlakozás után nem nyomod beljebb mint amit szeretnél? Persze ehhez kellene valami támaszték mögé, hogy ne menjen sose beljebb, mert akkor újrakalibrálódik.
w77d
a póker nagggyon fontos, én is a BWIN regisztrált játékosa vagyok, izzadok is néha esténként rendesen XXD

Tudja vki, hogy lehet azt beállítani, hogy például a pedálút 70%-ánál azt érzékelje a játék, hogy 100%-ig tökig van nyomva? Tehát szeretném megrövidíteni a pedálutat, hogy közben megmaradjon a maximális fékerõ.

A Logi Profilerrel és a DxTweak2-vel is próbáltam már, de ezidáig még nem jött össze...

Egyébként a saját szempontjukból igazuk is van, de azért itt vana dolog másik oldala: Mibõl lesz a suhamer...

TaRka0107
Annyi idõs koromra mint amennyi te vagy, nekemse fognak beleszólni abba hogy mit vegyek!

TaRka0107
Egyébként mennyibe van egy G25 kiszállítása? +2000? Vagy több?

bertino
nyilván, ez a ti dolgotok, én csak leírtam, hogy mit cselekednék kis tulzással.

Metallica. Csakis. Amig ki nem halnak. Easyrider öcsém, easyrider!

TaRka0107
Na jó, de te már végülis felnõtt vagy! Legtöbbször én is megvettem amit akartam! Hidd el, erre is ráveszem õket!

TaRka0107
Ezek a kormányok mennyibe vannak? Hány százezer?

TaRka0107
Már a poker zsetonjaimat el vették, dehát neten meg suliba azért tolom😊 Na jólvan elég a magánéletembõl......!😄

TaRka0107
Dehát egy R440-em van..... és szeretnék már váltani meg kuplongozni, meg 2.5 fordulatot fordítani kamionos gameknél!😄

pointer4
Azzz, G25 marhaság , a póker meg nem, szép egy család.... 😄
TaRka0107
Én szedtem össze, névnap meg ilyenek, meg van pokerszámlán is! De persze a gépet megengedték 150ért!😊 Igaz az kell a "tanulás"-hoz is! Meg legfõképp azért nem engedik mert már van egy kormányom! Pedig még tesóm is azt mondja hogy jó lenne egy!😄

pointer4
Akkor vegyél ECCI,FREX,BRD kormányt, arra már nem mondhatják hogy hülyeség 😄
bertino
szüleidtõl van a lóvé vagy te szedted össze ?

Metallica. Csakis. Amig ki nem halnak. Easyrider öcsém, easyrider!

w77d
hát ne is költsd hülyeségre... hülyeség helyett veszel G25-öt mond meg nekik 😄

TaRka0107
Vennék én is G25öt, mert lenne rá pénz, csak a szülõk nem engedik hogy hülyeségre költsem!<#falbav>

bardocz
Üresbe kapcsolás nem kell, mert rálépsz a kuplungra. Szétnézést rakhatod a váltóra is, ha a pillangóval váltasz. Ha nem, akkor egyértelmûen oda.
Engem is rettentõen zavar, hogy csak 2 db gomb van a G25 volánján (pedig még csak pár órája van nálam), összeszámoltam, legalább 6-8 gombot használok egy éles futam alatt, melyek jók ha igen csak kézre állnak.

Ezen gombok túlnyomó része pedig olyan funkciókat lát el nálam, melyekre a való életben nem lenne szükségem, hiszen ott amerre mozgatom a fejem arra nézek és a futam közbeni fontos információka is bemondják nekem rádión és nem nekem kéen vele buziznom. Ezeken kívül pedig van pár dolog, ami csak ritkán kellhet, de akkor nagyon, ilyen a fényszóró (ha elõzés közbe rámhúznák a kormányt) , a kézifék (kicsúszás közben sokszor jól jöhet menteni a menthetõt) és az üresbe kapcsolás gombja (lefulladás ellen)

Ebbõl a szempontból a DFP/DFGT volánja az ideális, is baromira ergonómikusak is, jobban, mint a g25..

pointer4
Pizzatésztát mi ? 😄
pointer4
Az is csak azért, hogy a hüjéket elkábítsa 😄
Ulvar
Hát de azt mondtad szimulálunk, F1et is szimulálunk 😊.

War Thunder AF & GF Thrash metal topic, V8 Supercars, HRC

TaRka0107
A mi autónkban is van gomb, de az a kormány mellet van egy mûanyag és azon van! Végülis a kormányon van, de hangerõ szabályzó meg ilyenek! Jólvan ha több gomb van a versenyautókban akkor bocsánat!

TaRka0107
Nem F1 es verdáról beszéltem!

Pedig gyúrok vazze és lásd mégis... <#wink>

pointer4
Jeeee 😊
Örülök, hogy nem hangos 😄
Hogy neked milyen izomgondjaid vannak állandóan? 😄
Jelentem megérkezett a G25 az Ipon-tól, nem gagyi, ne selejtes és még csak nem is hangos, sõt!!!

viszont a vádlimat piszkosul bedurrantja... sztem a következõ pár napban sokat fogok erõsõdni, me' muszáj lesz!! <#vigyor>

pointer4
Mondjuk F1hez, ott a Logit FormulaEX. Ahhoz kár komolyabbat venni 😄
A bannerban ott van belinkelve a Kormány Kalauz, azt érdemes lenne alaposan végignyálaznod, ha kormány választás elõtt állsz.

Ulvar
Fõleg a hibridekben.

mila69en

érdekes amit mondasz😊

éld úgy minden napod, mintha az lenne az utolsó! Azt egyszer úgyis bejön. HyperActive

[HUN]FaTaL
Te láttál már autót belülrõl?😄 Már az új utcai verdákban is több gomb van a kormányon mint a G25ön. 😄

http://goo.gl/gd6Zi5

bosco05
Láttál már sportautót belülrõl? 😄 A rallys ladában több gomb van amatõr rallyn mint a G25-ön 😊
Ulvar
F1es verdán nincs sok gomb??

TaRka0107
Igen, de ha Simulátorozunk, akkor ne legyen már tele a kormányom gombbal? Valós életben sincs sok gomb a kormányon! Akkor inkább mellé teszem a billt és olyan mintha "mûszerfal" lenne!😊

Kaszi46
g25 mekkrendelve, momo megy a padlásra!😊

*Posse*T.W.D*