15100

Ki mit hall róluk, milyet érdemes, milyet tilos venni, stb...

Kapcsolódó SG.HU TOPIC-ok: | SZIMULÁTOR | FREE TRACK | TRACK IR |

Auto szimulátorok TOPIC-jai: | rFactor | iRacing | LFS | GTR2 | GTL | RACE/07 | GTR | GTR-E | CRS | STCC | nK-Pro | ARCA | RBR | GPL |

Kormány Kalauz Szimulátorozáshoz!!! +trükkök!!!
  • wollnerd #14580
    Nem merem szétszedni a pedált. Sose mertem még szgépet se szétszedni, összeszerelni, pedig huszonéves vok. 2 videót (link1, link2) láttam hogy szedik szét... Ez nekem rohadt magas... (apámnak is, pedig sok műszakot tanult a közsulijában) Azok nagyon apró részek.. Pff.... sok speciális eszközre, kézügyességre, és türelemre van szükség és az Nekünk nincsenek nagyrészt... Az kellene szerintünk, hogy vki műszerész megcsinálná, akárcsak pénzért persze.... (De vajon hol???)
    VAGY: van nekem egy másik alkérdésem:
    Van az Aqua kínálatában ez: Thrustmaster T3PA Three Pedals Add-On 32 000 HUF... Működne a G27-essel, kompatibilis lenne? (Google-zással semmire nem mentem) Megéri ez egyáltalán?

Köszi a válasz(oka)t.
    Utoljára szerkesztette: wollnerd, 2016.09.12. 22:19:23
  • arty
    g29re g27rol nem tovabblepes, csak penzkidobas. de te tudod....
  • wollnerd #14578
    Sajnos már nem garis. több mint 3-4 éves.
    De vszeg már úgyis beruháztatok g29-re, karácsonyra. :) (Vagy akár Black Friday alkalomból. Érintheti szerintetek az ilyen alkalom a kormánykerekeket is? volt már példa, pl. MM-ban vagy Aqua és hasonló szakáruházaiban?:))
    Utoljára szerkesztette: wollnerd, 2016.09.10. 21:34:59
  • Marcinko
    Ha garis akkor szerviz és ha szerencséd van akkor kapsz egy új G29-t ! Ha nem garis akkor ahogy alant írták !
  • arty
    pedál szétszed, potikat kipucol, örül :) nekem is volt ilyen a fékkel ....

(ne wd40et használj)
    Utoljára szerkesztette: arty, 2016.09.10. 19:54:42
  • wollnerd #14575
    Sziasztok!
    Gondjaim vannak a G27 gáz és fék pedáljával!

Ugyanis a képen a pedálok nyugalmi állapotban vannak, tehát NINCS a lábam rajtuk és mégis NEM 0%-osak az értékek! főleg a fék a problémás. SOHA nem megy le 7% alá! Nemhogy a zéró %-ba.... Akárhányszor nyomogatom tövig is. Evégett a legtöbb autós játékokban, pl. Sebatien Loeb Rally EVO-ban automatikusan kivillannak a féklámpák és ez logikailag valamilyen szinten le is lassítja a kocsim, nem tudok teljes gyorsulással, sebességgel menni... pl. a Dirt Rally-ban ezért maradok le mindig! -.- A gáz pár nyomogatás után halandó csak 3%-ig lemenni. És olykor mind a kettő pedálnak az értékei hajlamosak 2-3 %-ot ugrándozni ide-oda.... Ez a jelentséget angolul a "spiking"-nek nevezik? Mindkettő pedál sose tud 0%-os lenni a nyugalmi állapotban... :( Mit kéne csinálnom velük, tisztítani a potenciométereket?
    Lehet-e összefüggés a korábban, #14565-ben leírt problémával (is)? Az kábelekkel nem csináltam semmit azóta, mert rájöttem, ha "megszorítom" az asztalon a kábeleket, akkor jó az érintkezés, ezért a használat során billentyűzet segítségével, vagy egy nehezéket ráteszem a kábelekre és akkor van érintkezés. De persze a pedáloknak mindenkor van ilyen problémája már hetek óta.....

Mit tudok csinálni? Nem túl nagyon szeretek eszközöket babrálni, szétszedni.... :/ Válaszokat köszi előre is.
  • unrealnoise
    Sajnálom, hogy így hirdetek, de elég jó kis vastól szabadulnék meg elég jó áron:

75.000 Ft, _ÚJ_ Thrustmaster TX 458. 2 év garival ipon.hu-hoz.

Elmondom mi volt: kalibrációs problémák, majd egyszer csak újra rádugtam a gépre (mondom hátha csak driver vagy miaf*sz szórakozott), erre lecsapta a kinti biztosítékot, és égett szagot adott ki magából a kütyü.

Nem tudták vagy akarták javítani, kaptam egy TELJESEN ÚJ kormányt. Papír, doboz, csomagolás, minden mintha most vettem volt.

10/10 pont az ipon.hu garifutár megoldásának és a Thrustmaster-nek is.
  • Laceee
    http://hardverapro.hu/apro/logitech_driving_force_gt__wheelstand_pro
  • cyber
    Sziasztok!
    Van 2db ilyenem ha valakit érdekel 1200.-ft/db!

Utoljára szerkesztette: cyber, 2016.09.01. 19:04:50
  • lac coo
    Fanatec V2 / V2 pedálhoz keresek hall sensort ( gáz vagy kuplung...) ...
    Utoljára szerkesztette: lac coo, 2016.07.30. 23:05:04
  • csokiskex
    T150 éppen nem volt, végül csak T300 RS lett belőle. De továbbra sem kell kuplung, a többi rim se érdekel. Most raktam össze a cuccot. Hát elsőre ezeket tapasztaltam:
    - Jó nehéz, masszív konstrukció
    - Finomabb FFB, és erősebb is, mint a G27
    - Kellemeset csalódtam a pedálokban. A fék az olyan, amilyen. De a gázpedál sokkal jobban adagolható, számomra kényelmesebb a G27-hez képest.
    - Eddigi egyetlen egy negatívum: csúszik az a k***a pedál (parkettán, szőnyegen is)
    - Csendesebb, mint a Logitech

Így mindent összevetve, nekem előre lépés a G27-hez képest. Jobban "ízlik". :)
  • tobias88
    Elvileg most kijött a Thrustmaster TMX is, pontosan ugyan az mint a T150es verzió. Maximum a külső kicsit más (nekem jobban tetszik), érdemes lehet azt is megnézni.
  • smog15
    Kíváncsian várom! :)
  • csokiskex
    Megszületett a döntés. Nem lesz használt DFGT, sem új, T300-at sokallom. Adok egy esélyt a T150-nek. Rengeteg tesztet olvastam. Magyarok eléggé lehúzzák, de külföldi oldalakon meggyőző véleményeket olvastam. Kuplung, váltó nekem nem fontos. G27-nél se nagyon használtam, ráadásul távol áll a valósághoz. Ezeket tudom nélkülözni. Az, hogy a rim nem cserélhető, egye fene. Viszont csendesebb lesz, mint a G27 volt. Nekem már ez is előre lépés. Így talán tudok egy kicsit költeni más extrákra (tablet+dashboard app, buttonbox). Ha megérkezett, írok róla egy rövid beszámolót!
  • zamballa82
    Szerintem jól tippelsz.
    Ahol a kábelek az alján becsatlakoznak a kormányba (10-15 cm) ott lesz pontakt hibád.
    Jó hír javítható.
    Csak kis odafigyelés kell.
    Ha van a közeledben egy kicsit is hozzá értő ember meg tudja csinálni.
    :D
  • wollnerd #14565
    Sziasztok! Van egy furcsa problémám a Logitech G27-esemmel! A pedál érzékelése elveszik, ha asztalra akarom rögzíteni! Én azt látom a tulajdonságoknál hogy pl. a gázt nyomva tartom és amikor én előveszem a monitor mellről hogy az asztalomra rögzítsem, előtte még látom a zöld csíkot kitöltve, de amikor már épp az asztalra rögzítettem, akkor eltűnt a zöld kitöltés, és ekkor játékokban sem érzékelődik a pedál. (mert nem csak gáz, hanem fék, valamint kuplung se) Viszont, ha épp kicsit elmozdítom az asztal rözgítésből, kicsit "megforgatom", akkor visszajön az érzékelés (látom a zöld csíkot pl.) de ha újra az asztalrögzítő pozícióba teszem a kormányt, megint elmegy!
    Fogalmam sincs, mi a rák ez??? Biztos valami kábel érintkezési hiba, de nem látom, nem tudom hol lehet a hiba! A csatlakozókat a kormányba, rendbennek látom!

Valakinek ötlet?? Nagyon irritál ez... Már 3-4-4.5 éve van a szolgálatomban asszem...
  • lac coo
    Nem lenne rajta a nagy GT logo, meg a konzolos gombok nekem tetszene ! :)

Olyan karletépősen erős tuti nem lesz mint egy 10 lóerős szervomotor, gondolom az ára sem lesz annyi ....
  • bardocz
    Kérdés az, hogy mennyibe fog kerülni, mert ha nem sokkal olcsóbb mint az OSW, akkor nem sok értelme.
  • Tomo15
    Ha rámennek az mostani rímek (úgy tűnik) akkor nekem instant buy lesz :) Az ami rajta van tényleg gáz...
  • arty
    Lehet ez akár milyen jó kormány, a kinézete bazári, a játék pedig - ami miatt létezik, amihez kijön - egy szarhalom(-nak ígérkezik).
  • lac coo
  • arty
    http://prohardver.hu/tema/a_nagy_kormanyos_topik/hsz_21804-21804.html

ill. a topik utolsó napjainak átolvasását javaslom :)
  • PetiM44
    Megcsináltam a driver reinstallt többször is azóta, és mindig az történt, hogy közvetlenül a feltelepítés után működött a kormány ahogy kell, viszont mikor legközelebb csatlakoztattam a kormányt, akkor pontosan ugyanaz történt, mit előtte. Ez ellen mit lehetne tenni?
  • Tomo15
    Spórolj még, és vedd az Alcantarásat, 1000x jobb! A T300-hoz (jól beállítva) pedig egyik Logitech sem hasonlítható, azoknál fényévekkel jobb.
    Utoljára szerkesztette: Tomo15, 2016.05.27. 17:00:59
  • arty
    amugy az alcantara annyira jó anyag, én anno azt hittem nem mű :) a fanatecemen volt egy kevés, sajnos amikor megjelent a teljesen vele borított 599, tudtam, h végem :)) és ráadásul 30cm ...

csokiskex: sajnos mind a 30as alcantara, mind a kormányállvány sokat jelent pluszban, szal én nem tudnék tanácsot adni, h ha választanod kell, melyik mellett voksolj ... ill. a t300 alapkormánya nem ANNYIRA rossz ám, szal átmenetileg inkább az lehet a kompromisszum (alcantara helyett)
  • n000rbi
    Nem szóltam, tiszta hülye vagyok.
  • csokiskex
    Köszi az infót! Csak annyi a bajom ezzel, hogy pont egy Wheelstand árával lenne drágább az Alcantara edisön a sima GTE-hez képest. Bánom, hogy eladtam a G27-et. :( Így is csak használt DFGT-ket kezdem el nézni helyette, végül ide jutottam. Viszont, ha mégis T300-at veszek és jobb lesz, akkor megérte. :)
  • n000rbi
    Az 599xx-ből van műbőrborítású is? Mindenhol csak alcantara-t látok.
  • arty
    a 30 centis műbőr ezerszer jobb érzet, mint a 28as gte :) nekem tx-em van, ott az alapkormánykerék kritikán aluli, tehát még a gte is ugrás volt, de igazi előrelépésnek az 599xx bizonyult - nemcsak a tapintás, de a méret a lémyeg!!! :D döbbenet, hogy 1-2 centik is mennyit számítanak.

wheelstand próm van, mert sajna nem volt keret az omegára (szállítással/váltótartóval együtt már sok volt az itthoni, használt wheelstandhez képest), nagyobb ellenkormányzásnál azért hajlamos megbillenni, esetleg megcsusszanni - ez az omegával a szélesebb alátámasztás miatt kevésbé esélyes, stabilabb szerkezet

viszont a lábam közti csőtől amennyire féltem, annyira nem érzékelem játék közben, szal az semmiképp ne döntsön :)

• n000rbi
    Persze kompaktabb, csak kérdés, hogy mennyire stabil (meg engem zavarna középen a váz)
  • csokiskex
    Néztem ezt a fajtát is, de a Wheelstand Pro kompaktabbnak tűnik. Amúgy német amazonon van, elnézést nem 250, hanem 259 EUR.
  • n000rbi
    Nekem pár napja van egy ilyenem, csak jókat tudok róla mondani.

Honnan veszel 250Eur-ért T300 GTE-t?
  • csokiskex
    Talán az Alcantara nem is olyan fontos nekem. GTE wheel jobban is tetszik. GTE + pedál szett (ha nagyon kéne..., de akkor később már váltó is), még mindíg olcsóbb, mint az Alcantara edisön. Ráadásul a nappaliba játszok, fontos a felfogatás/tárolás. Előtte volt egy jó kis IKEA asztallábwheelstand-em a G27-el, de problémás volt a tárolás. Talán a Wheelstand Pro jobb, mert össze lehet csukni. Valakinek tapasztalat?Jelenleg ez az elképzelés: GTE szett + Wheelstand Pro. 250 EUR + 130 EUR. Tokkal vonóval 400 alatt meg lehetne úszni. Ugyan ez csak mondjuk G29 + váltó + stand kb. 500EUR. És akkor lenne egy facelift-es G27-em, kevesebb gombbal a váltón. Sokan dícsérik a T300-at G25/G27 után, ezért is hajlok arra felé. Később a különbözetből bővíthetem a T300-at.
  • arty
    mivel nem egy kategória, mi innen távoltból nem tudjuk megmondani, h neked melyik felelne meg jobban ... :)

t300-ból ha most alapot veszel és később bővítenéd, anyagilag nem jársz jól ... alapból alcantara edisönt célszerű venni, bár a th8a még akkor is pluszköltség lesz ...
  • csokiskex
    Sziasztok! Pár hete adtam el, kihasználatlanság miatt a G27-et. Már bánom, mert csak jó lenne gurulni egyet. Mit érdemes venni mostanság? Egy DFGT érezhetőbben "gyengébb"? Ez olcsó lenne, használtan 15-20 körül akad, de új meg 40-45, garival. De itt jön a de... Akkor már miért nem veszek jobbat? G29 és társai nem jönnek be. T300 az, ami tetszetős, ezt 75-80e körül találtam. Kuplung, váltó nem fontos. És a Thrustmaster ilyen téren bővíthető. DFGT és T300 nem egészen egy kategória, bár funkcionalitást tekintve hasonlóak. Ki melyiket venné?
  • Debilon
    úgy jártál mint én, logi cucc leszed (én a revo uninstaller-t használtam, gép restart, és a legutolsó drivert leszedtem és telepítettem, azóta rendesen működik
    kb. innentől olvasgass:
    olvasd innentől
    Utoljára szerkesztette: Debilon, 2016.05.24. 20:11:34
  • PetiM44
    Nem Win10, hanem Win 8.1 van a gépen.

Közben egyébként újraraktam a drivert, és egyszer sikerült megfelelően működésre bírnom a kormányt, de a következő csatlakoztatáskor már ugyanaz fogadott, mint ezelőtt, illetve a Logitech Gaming Software képernyője is így néz ki. Találtam még erre vonatkozó leírást a neten, az alapján majd megpróbálom még egyszer, de több embertől is hallom, hogy a legutóbbi Windows frissítés kavart be nekik is.
  • Debilon
    nézd meg a drivert, nekem DFGT kergült meg, mert 19-én a win update lehúzott egy logitech download assistant nevű cuccot (fontos frissítésnek jelölve) ami összekavart mindent, csak a driver reinstall segített
  • bardocz
    Win10?
  • PetiM44
    A mai napon találkoztam azzal a problémával Logitech G27 kormánnyal, hogy mikor csatlakoztatom az USB porthoz, akkor felvillannak a ledek, és elkezd forogni a kormány ahogy kell neki, azonban röviddel a kalibráció vége előtt minden lámpa kialszik, a forgás is megáll, és annyi neki, se kép se hang. Sem a Logitech Gaming Software, sem a Windows nem ismeri fel a kormányt rendesen, a pedálokat egyáltalán nem érzékelik, a kormánykereket is csak minden harmadik-negyedik próbálkozásnál. Az áramellátással nagy valószínűséggel minden rendben, különben nem is kezdene forogni a kormány. A számítógépen több USB portot is próbáltam, amelyek más eszközzel mind működnek. Mikor legutoljára használtam a kormányt, semmilyen hibajelenséget nem tapasztaltam. Van valakinek esetleg ötlete, javaslata, hogy mit érdemes csinálni ilyenkor?