15099

Ki mit hall róluk, milyet érdemes, milyet tilos venni, stb...

Kapcsolódó SG.HU TOPIC-ok: | SZIMULÁTOR | FREE TRACK | TRACK IR |

Auto szimulátorok TOPIC-jai: | rFactor | iRacing | LFS | GTR2 | GTL | RACE/07 | GTR | GTR-E | CRS | STCC | nK-Pro | ARCA | RBR | GPL |

Kormány Kalauz Szimulátorozáshoz!!! +trükkök!!!
  • arty
    g29re g27rol nem tovabblepes, csak penzkidobas. de te tudod....
  • wollnerd #14578
    Sajnos már nem garis. több mint 3-4 éves.
    De vszeg már úgyis beruháztatok g29-re, karácsonyra. :) (Vagy akár Black Friday alkalomból. Érintheti szerintetek az ilyen alkalom a kormánykerekeket is? volt már példa, pl. MM-ban vagy Aqua és hasonló szakáruházaiban?:))
    Utoljára szerkesztette: wollnerd, 2016.09.10. 21:34:59
  • Marcinko
    Ha garis akkor szerviz és ha szerencséd van akkor kapsz egy új G29-t ! Ha nem garis akkor ahogy alant írták !
  • arty
    pedál szétszed, potikat kipucol, örül :) nekem is volt ilyen a fékkel ....

(ne wd40et használj)
    Utoljára szerkesztette: arty, 2016.09.10. 19:54:42
  • wollnerd #14575
    Sziasztok!
    Gondjaim vannak a G27 gáz és fék pedáljával!

Ugyanis a képen a pedálok nyugalmi állapotban vannak, tehát NINCS a lábam rajtuk és mégis NEM 0%-osak az értékek! főleg a fék a problémás. SOHA nem megy le 7% alá! Nemhogy a zéró %-ba.... Akárhányszor nyomogatom tövig is. Evégett a legtöbb autós játékokban, pl. Sebatien Loeb Rally EVO-ban automatikusan kivillannak a féklámpák és ez logikailag valamilyen szinten le is lassítja a kocsim, nem tudok teljes gyorsulással, sebességgel menni... pl. a Dirt Rally-ban ezért maradok le mindig! -.- A gáz pár nyomogatás után halandó csak 3%-ig lemenni. És olykor mind a kettő pedálnak az értékei hajlamosak 2-3 %-ot ugrándozni ide-oda.... Ez a jelentséget angolul a "spiking"-nek nevezik? Mindkettő pedál sose tud 0%-os lenni a nyugalmi állapotban... :( Mit kéne csinálnom velük, tisztítani a potenciométereket?
    Lehet-e összefüggés a korábban, #14565-ben leírt problémával (is)? Az kábelekkel nem csináltam semmit azóta, mert rájöttem, ha "megszorítom" az asztalon a kábeleket, akkor jó az érintkezés, ezért a használat során billentyűzet segítségével, vagy egy nehezéket ráteszem a kábelekre és akkor van érintkezés. De persze a pedáloknak mindenkor van ilyen problémája már hetek óta.....

Mit tudok csinálni? Nem túl nagyon szeretek eszközöket babrálni, szétszedni.... :/ Válaszokat köszi előre is.
  • unrealnoise
    Sajnálom, hogy így hirdetek, de elég jó kis vastól szabadulnék meg elég jó áron:

75.000 Ft, _ÚJ_ Thrustmaster TX 458. 2 év garival ipon.hu-hoz.

Elmondom mi volt: kalibrációs problémák, majd egyszer csak újra rádugtam a gépre (mondom hátha csak driver vagy miaf*sz szórakozott), erre lecsapta a kinti biztosítékot, és égett szagot adott ki magából a kütyü.

Nem tudták vagy akarták javítani, kaptam egy TELJESEN ÚJ kormányt. Papír, doboz, csomagolás, minden mintha most vettem volt.

10/10 pont az ipon.hu garifutár megoldásának és a Thrustmaster-nek is.
  • Laceee
    http://hardverapro.hu/apro/logitech_driving_force_gt__wheelstand_pro
  • cyber
    Sziasztok!
    Van 2db ilyenem ha valakit érdekel 1200.-ft/db!

Utoljára szerkesztette: cyber, 2016.09.01. 19:04:50
  • lac coo
    Fanatec V2 / V2 pedálhoz keresek hall sensort ( gáz vagy kuplung...) ...
    Utoljára szerkesztette: lac coo, 2016.07.30. 23:05:04
  • csokiskex
    T150 éppen nem volt, végül csak T300 RS lett belőle. De továbbra sem kell kuplung, a többi rim se érdekel. Most raktam össze a cuccot. Hát elsőre ezeket tapasztaltam:
    - Jó nehéz, masszív konstrukció
    - Finomabb FFB, és erősebb is, mint a G27
    - Kellemeset csalódtam a pedálokban. A fék az olyan, amilyen. De a gázpedál sokkal jobban adagolható, számomra kényelmesebb a G27-hez képest.
    - Eddigi egyetlen egy negatívum: csúszik az a k***a pedál (parkettán, szőnyegen is)
    - Csendesebb, mint a Logitech

Így mindent összevetve, nekem előre lépés a G27-hez képest. Jobban "ízlik". :)
  • tobias88
    Elvileg most kijött a Thrustmaster TMX is, pontosan ugyan az mint a T150es verzió. Maximum a külső kicsit más (nekem jobban tetszik), érdemes lehet azt is megnézni.
  • smog15
    Kíváncsian várom! :)
  • csokiskex
    Megszületett a döntés. Nem lesz használt DFGT, sem új, T300-at sokallom. Adok egy esélyt a T150-nek. Rengeteg tesztet olvastam. Magyarok eléggé lehúzzák, de külföldi oldalakon meggyőző véleményeket olvastam. Kuplung, váltó nekem nem fontos. G27-nél se nagyon használtam, ráadásul távol áll a valósághoz. Ezeket tudom nélkülözni. Az, hogy a rim nem cserélhető, egye fene. Viszont csendesebb lesz, mint a G27 volt. Nekem már ez is előre lépés. Így talán tudok egy kicsit költeni más extrákra (tablet+dashboard app, buttonbox). Ha megérkezett, írok róla egy rövid beszámolót!
  • zamballa82
    Szerintem jól tippelsz.
    Ahol a kábelek az alján becsatlakoznak a kormányba (10-15 cm) ott lesz pontakt hibád.
    Jó hír javítható.
    Csak kis odafigyelés kell.
    Ha van a közeledben egy kicsit is hozzá értő ember meg tudja csinálni.
    :D
  • wollnerd #14565
    Sziasztok! Van egy furcsa problémám a Logitech G27-esemmel! A pedál érzékelése elveszik, ha asztalra akarom rögzíteni! Én azt látom a tulajdonságoknál hogy pl. a gázt nyomva tartom és amikor én előveszem a monitor mellről hogy az asztalomra rögzítsem, előtte még látom a zöld csíkot kitöltve, de amikor már épp az asztalra rögzítettem, akkor eltűnt a zöld kitöltés, és ekkor játékokban sem érzékelődik a pedál. (mert nem csak gáz, hanem fék, valamint kuplung se) Viszont, ha épp kicsit elmozdítom az asztal rözgítésből, kicsit "megforgatom", akkor visszajön az érzékelés (látom a zöld csíkot pl.) de ha újra az asztalrögzítő pozícióba teszem a kormányt, megint elmegy!
    Fogalmam sincs, mi a rák ez??? Biztos valami kábel érintkezési hiba, de nem látom, nem tudom hol lehet a hiba! A csatlakozókat a kormányba, rendbennek látom!

Valakinek ötlet?? Nagyon irritál ez... Már 3-4-4.5 éve van a szolgálatomban asszem...
  • lac coo
    Nem lenne rajta a nagy GT logo, meg a konzolos gombok nekem tetszene ! :)

Olyan karletépősen erős tuti nem lesz mint egy 10 lóerős szervomotor, gondolom az ára sem lesz annyi ....
  • bardocz
    Kérdés az, hogy mennyibe fog kerülni, mert ha nem sokkal olcsóbb mint az OSW, akkor nem sok értelme.
  • Tomo15
    Ha rámennek az mostani rímek (úgy tűnik) akkor nekem instant buy lesz :) Az ami rajta van tényleg gáz...
  • arty
    Lehet ez akár milyen jó kormány, a kinézete bazári, a játék pedig - ami miatt létezik, amihez kijön - egy szarhalom(-nak ígérkezik).
  • lac coo
  • arty
    http://prohardver.hu/tema/a_nagy_kormanyos_topik/hsz_21804-21804.html

ill. a topik utolsó napjainak átolvasását javaslom :)
  • PetiM44
    Megcsináltam a driver reinstallt többször is azóta, és mindig az történt, hogy közvetlenül a feltelepítés után működött a kormány ahogy kell, viszont mikor legközelebb csatlakoztattam a kormányt, akkor pontosan ugyanaz történt, mit előtte. Ez ellen mit lehetne tenni?
  • Tomo15
    Spórolj még, és vedd az Alcantarásat, 1000x jobb! A T300-hoz (jól beállítva) pedig egyik Logitech sem hasonlítható, azoknál fényévekkel jobb.
    Utoljára szerkesztette: Tomo15, 2016.05.27. 17:00:59
  • arty
    amugy az alcantara annyira jó anyag, én anno azt hittem nem mű :) a fanatecemen volt egy kevés, sajnos amikor megjelent a teljesen vele borított 599, tudtam, h végem :)) és ráadásul 30cm ...

csokiskex: sajnos mind a 30as alcantara, mind a kormányállvány sokat jelent pluszban, szal én nem tudnék tanácsot adni, h ha választanod kell, melyik mellett voksolj ... ill. a t300 alapkormánya nem ANNYIRA rossz ám, szal átmenetileg inkább az lehet a kompromisszum (alcantara helyett)
  • n000rbi
    Nem szóltam, tiszta hülye vagyok.
  • csokiskex
    Köszi az infót! Csak annyi a bajom ezzel, hogy pont egy Wheelstand árával lenne drágább az Alcantara edisön a sima GTE-hez képest. Bánom, hogy eladtam a G27-et. :( Így is csak használt DFGT-ket kezdem el nézni helyette, végül ide jutottam. Viszont, ha mégis T300-at veszek és jobb lesz, akkor megérte. :)
  • n000rbi
    Az 599xx-ből van műbőrborítású is? Mindenhol csak alcantara-t látok.
  • arty
    a 30 centis műbőr ezerszer jobb érzet, mint a 28as gte :) nekem tx-em van, ott az alapkormánykerék kritikán aluli, tehát még a gte is ugrás volt, de igazi előrelépésnek az 599xx bizonyult - nemcsak a tapintás, de a méret a lémyeg!!! :D döbbenet, hogy 1-2 centik is mennyit számítanak.

wheelstand próm van, mert sajna nem volt keret az omegára (szállítással/váltótartóval együtt már sok volt az itthoni, használt wheelstandhez képest), nagyobb ellenkormányzásnál azért hajlamos megbillenni, esetleg megcsusszanni - ez az omegával a szélesebb alátámasztás miatt kevésbé esélyes, stabilabb szerkezet

viszont a lábam közti csőtől amennyire féltem, annyira nem érzékelem játék közben, szal az semmiképp ne döntsön :)

• n000rbi
    Persze kompaktabb, csak kérdés, hogy mennyire stabil (meg engem zavarna középen a váz)
  • csokiskex
    Néztem ezt a fajtát is, de a Wheelstand Pro kompaktabbnak tűnik. Amúgy német amazonon van, elnézést nem 250, hanem 259 EUR.
  • n000rbi
    Nekem pár napja van egy ilyenem, csak jókat tudok róla mondani.

Honnan veszel 250Eur-ért T300 GTE-t?
  • csokiskex
    Talán az Alcantara nem is olyan fontos nekem. GTE wheel jobban is tetszik. GTE + pedál szett (ha nagyon kéne..., de akkor később már váltó is), még mindíg olcsóbb, mint az Alcantara edisön. Ráadásul a nappaliba játszok, fontos a felfogatás/tárolás. Előtte volt egy jó kis IKEA asztallábwheelstand-em a G27-el, de problémás volt a tárolás. Talán a Wheelstand Pro jobb, mert össze lehet csukni. Valakinek tapasztalat?Jelenleg ez az elképzelés: GTE szett + Wheelstand Pro. 250 EUR + 130 EUR. Tokkal vonóval 400 alatt meg lehetne úszni. Ugyan ez csak mondjuk G29 + váltó + stand kb. 500EUR. És akkor lenne egy facelift-es G27-em, kevesebb gombbal a váltón. Sokan dícsérik a T300-at G25/G27 után, ezért is hajlok arra felé. Később a különbözetből bővíthetem a T300-at.
  • arty
    mivel nem egy kategória, mi innen távoltból nem tudjuk megmondani, h neked melyik felelne meg jobban ... :)

t300-ból ha most alapot veszel és később bővítenéd, anyagilag nem jársz jól ... alapból alcantara edisönt célszerű venni, bár a th8a még akkor is pluszköltség lesz ...
  • csokiskex
    Sziasztok! Pár hete adtam el, kihasználatlanság miatt a G27-et. Már bánom, mert csak jó lenne gurulni egyet. Mit érdemes venni mostanság? Egy DFGT érezhetőbben "gyengébb"? Ez olcsó lenne, használtan 15-20 körül akad, de új meg 40-45, garival. De itt jön a de... Akkor már miért nem veszek jobbat? G29 és társai nem jönnek be. T300 az, ami tetszetős, ezt 75-80e körül találtam. Kuplung, váltó nem fontos. És a Thrustmaster ilyen téren bővíthető. DFGT és T300 nem egészen egy kategória, bár funkcionalitást tekintve hasonlóak. Ki melyiket venné?
  • Debilon
    úgy jártál mint én, logi cucc leszed (én a revo uninstaller-t használtam, gép restart, és a legutolsó drivert leszedtem és telepítettem, azóta rendesen működik
    kb. innentől olvasgass:
    olvasd innentől
    Utoljára szerkesztette: Debilon, 2016.05.24. 20:11:34
  • PetiM44
    Nem Win10, hanem Win 8.1 van a gépen.

Közben egyébként újraraktam a drivert, és egyszer sikerült megfelelően működésre bírnom a kormányt, de a következő csatlakoztatáskor már ugyanaz fogadott, mint ezelőtt, illetve a Logitech Gaming Software képernyője is így néz ki. Találtam még erre vonatkozó leírást a neten, az alapján majd megpróbálom még egyszer, de több embertől is hallom, hogy a legutóbbi Windows frissítés kavart be nekik is.
  • Debilon
    nézd meg a drivert, nekem DFGT kergült meg, mert 19-én a win update lehúzott egy logitech download assistant nevű cuccot (fontos frissítésnek jelölve) ami összekavart mindent, csak a driver reinstall segített
  • bardocz
    Win10?
  • PetiM44
    A mai napon találkoztam azzal a problémával Logitech G27 kormánnyal, hogy mikor csatlakoztatom az USB porthoz, akkor felvillannak a ledek, és elkezd forogni a kormány ahogy kell neki, azonban röviddel a kalibráció vége előtt minden lámpa kialszik, a forgás is megáll, és annyi neki, se kép se hang. Sem a Logitech Gaming Software, sem a Windows nem ismeri fel a kormányt rendesen, a pedálokat egyáltalán nem érzékelik, a kormánykereket is csak minden harmadik-negyedik próbálkozásnál. Az áramellátással nagy valószínűséggel minden rendben, különben nem is kezdene forogni a kormány. A számítógépen több USB portot is próbáltam, amelyek más eszközzel mind működnek. Mikor legutoljára használtam a kormányt, semmilyen hibajelenséget nem tapasztaltam. Van valakinek esetleg ötlete, javaslata, hogy mit érdemes csinálni ilyenkor?
  • n000rbi
    Sziasztok, a napokban vettem egy Thrustmaster T150-et DiRT Rally-zni konzolon (PS4). Annyi a problémám, hogy 5-ből 3-szor biztos beszarik az auto calibration és csak forog megállás nélkül a kormány bekapcsolás után. Találkoztatok már ilyen hibával? (legfrissebb fw van rajta, manuálisan is utánaállítottam a közepet, semmi változás - hol be tudja kalibrálni, hol nem)
    Utoljára szerkesztette: n000rbi, 2016.05.01. 12:02:10