15099
Ki mit hall róluk, milyet érdemes, milyet tilos venni, stb...
Kapcsolódó SG.HU TOPIC-ok: | SZIMULÁTOR | FREE TRACK | TRACK IR |
Auto szimulátorok TOPIC-jai: | rFactor | iRacing | LFS | GTR2 | GTL | RACE/07 | GTR | GTR-E | CRS | STCC | nK-Pro | ARCA | RBR | GPL |
Kormány Kalauz Szimulátorozáshoz!!! +trükkök!!!
-
#9657 Akkor újabb driver kéne XD -
#9656 Akkor még nem is volt USB :D
98 második felétől talán :D -
#9655 1995-1999.
Szerintem rakd fel az XP-t, akkor talán fog menni :D -
#9654 Amúgy ennek a kormánynak kellene tudnia működnie W7 alatt? papírforma szerint? -
#9653 Nos probáltam de ez a hiba jelenik meg mikor a kalibrációs programját inditanám -
lacika007 #9652 Sziasztok!
Van egy alig használt eladó DFGT-m. G25-re cseréltem, azért eladó. Egyébként tökéletes! -
#9651 ha kompatibilitás módban rakod a drivert és úgy használod az sem segít?
-
#9650 Hali.Tudnátok segíteni.Van egy Microsoft Sidewinder Forcefeedback-es kormányom, tudom nem mai darab de szinte még nem volt használva, vinszont most win7 alatt nem működik a szoftverje ezért nem tudom kalibrálni a tengelyeket.Nincs véletlen valami univerzális kalibráló progi.Mert a féktengelyt állandóan maximumon használja és forgástengelynek érzékeli.Tisztelettel Attila -
#9649 :)) -
neilszab #9648 Én DFP-ről váltottam G25-re és pont ilyen bajaim voltak mint neked, csak fordítva.
utáltam a G25 vékonyabb volánját, a bőr borítást és a lapát nagy pillangófüleket, a brutál kemény féket... ergonómiailag a DFP sokkal jobban bejött nekem. Gondolom mindez csak szokás kérdése, mindenesetre a G25 nagy kínszenvedés volt nekem az első pár hétben, mostmár minden OK. :D -
neilszab #9647 A kormányszöges témáról érdemes elolvasni az itt felül linkelt Kalauzt és a hozzá tartozó trükkös cikket is.
Röviden:
- ha a kormányelfordulást és a kormányszöget (steering lock) is egyenlő arányban növeled, akkor nem változik semmi, azon kívül, hogy többet tud elfordulni a kocsi, mert még jobb el tudod forgatni a kormányt és a kerekeket
- ha csak a kormányelfordulást növeled, akkor kevésbé lesz ideges a kormányzás, többet kell forgtani a volánt ugyan, de precízebben/pontosabban lehet irányítani a kocsit, de persze itt is túl lehet lőni a célon.
Van egy "csalás" az ISI engines játékokban (rF, Simbin), ami alacsony sebességen automatikusan kitolja a kormányszöget... de minderről bővebben az írásokban. -
#9646 Na azt ne tudom, állítsd olyanra, hogy kényelmes legyen. -
Neoncsoves #9645 aham... és akkor azt állítsam be 24-re vagy mi? -
#9644 Kormányműnél lehet a maximális elfordulást állítani. -
Neoncsoves #9643 LFS-ben nem lehet állítani ahogy nézem... (Car setupnál és optionsba sem) -
Neoncsoves #9642 ezt a kormányzárat hol lehet beállítani ?:D -
#9641 De basszus, azonos kormányelfordulásra azonosat fordul a kerék, ergo semmivel sem lesz nehezebb megfogni, és semmivel sem lesz könnyebb megfogni a kocsit. -
#9640 A megcsúszásnál nem feltétlenül lesz könnyebb korrigálni, mivel ugye sokat kéne tekerni hirtelen a kormányon, ami nem mindig megy. Viszont sokkal nyugodtabb lesz tőle szerintem az autó. -
#9639 Én azt mondom, hogy semmivel se lesz pontosabb a kormányzás. Csak nagyon éles lassú kanyarban könnyebben tudsz majd elfordulni. -
#9638 Én 470 fok és 24-25ös kormányzárral szoktam menni minden géppel(kivéve ha driftelek :D) -
hajastamas #9637 Sziasztok, kb 2 hónapja vettem egy dfgt-t. F1rft 2009-el játszom egy ligában. eddig mindig 300fok/19,5 ös kormányzárral mentem, ami ugye ha elosztjuk akkor 15,33as érték. Ha felteszem 460fokra és 30as kormányzárra (az is 15,33 ha elosztom) akkor pontosabban lehet elvileg kormányozni, és kevesebb lesz a megcsúszás? illetve ha megcsuszok akkor konnyebb korrrigálni? azért kérdezlek titeket, mert én nem nagyon veszek észre különbséget (persz még csak pár kör erejéig próbáltam. ti melyik verziót ajánljátok? előre is köszönöm a segítségeteket: T. -
#9636 Ezt a fajta pontosabb vezetést még mindig nem érzem, ha a kormányszöget, meg zárat összeillesztem, és azonos kormányelfordulásra azonosat mozdul a kerék is. Mindegy, hogy mekkora a kormányszög, ha 90°-ot forgatva a kormányon a kerék mondjuk 20°-ot fordul 900° meg 360° mellett is. -
#9635 Így van pontosan. Mindig a szöghöz kell igazítani a kormányzár értékét és akkor király. Nagyobb kormányszöggel pontosabban lehet menni a kocsival és ebből kifolyólag nem is csúszik meg olyan sokszor a hirtelen mozdulatok miatt. -
#9634 Jah izé, kormányzárat akartam mondani:D
Ezzel a kormánnyal végre minden autónál olyan kormányszöget használhatok, amit a kormányzár megenged. Bár gyorsabb nem leszek tőle, de ha megforgok, akkor kisebb a fordulóköre a kocsinak -
#9633 amit a mod enged kormányszöget max. ahhoz kell a kormányfokot is belőni.
én 720 fokon használom a DFP-t és 35-ös kormányszöggel zártkasztninál
volt aki 900 fokon a BMW modnál és 45 fokos kormányszöget.
minél nagyobb a fok és kormányszög annál könnyebb az autót megfogni. -
#9632 Bizony leginkább nagyobb kormányszöget lehet használni. DFP-n asszem olyan 300 max 360 körül mentem, most meg 540 és nagyon király :D -
#9631 Nagy kormány mindenképpen jobb, kényelmesebb, precízebben lehet vele vezetni nagyobb kormányszöggel is akár. -
#9630 Igazából a sok gomb mellett annyival jobb, hogy nagyobb a kormány átmérője. Én a múltkor elővettem a DFP-met és nagyon furcsa volt, hogy olyan mütyürke a kormánya. Szerintem sokkal jobb így nagyban, viszont az is igaz, hogy vékonyabb, de ez csak megszokás kérdése. -
#9629 Jaaa, hát a momo-ra már nem igazán emlékszem
A szekvenciális váltó, meg a kormány fogása nekem a momo-n jobb, ellenben a sok gomb, a 900°, a jó pedál miatt sokkal jobb. FFB meg ugyan úgy logitechesen kemény :-) -
#9628 Mert ezt a kettőt tudom összehasonlítani:) És a DFGT nekem ilyen változásokat hozott.
Rain: gumi=műanyag, elég kemény, szóval nem fog elkopni úgy, mint a momo kormánya, az biztos. -
#9627 én a momo után kérdeztem azt hittem az volt neked..a fanatec teljesen más kategória az G25 ill. G27 szintje -
Rainbow15 #9626 amúgy a dfgt borítása tényleg gumi? Mert nem érzem, olyan mintha műanyag lenne... -
#9625 Szóval a DFP-nél jobb a DFGT?
És ha igen akkor miben(a több gombon kívül)? -
#9624 De nem is egy árkategória, nem értem miért hasonlítod össze a kettőt... -
#9623 Most veszem észre, szóval a kormány a dfgt-nél van alacsonyabban, és a fanatec takarja ki a képernyő alját, viszont fogásra a dfgt rosszabb, mert spagetti. -
#9622 Alacsonyabban van a kormány a fanatecnél, ez kényelmes. Ellenben olyan vastag, mint a spagetti, ez kényelmetlen. A pedál az, vááááá, neeeee, de sajnos nem tudom működésre bírni a fanatecet. És ez a fogaskerekes módszar marha hangos:D
Viszont ennek nincsen olyan hibája, hogy elkalibrálódik folyton, és akármilyen fokra be tudom állítani. A tekerő is nagyon jó rajta, gombokból meg több van rajta, itt nem kell gondolkodnom, hogy mit hova rakjak, eleve nem vesz el két gombot a fékerőelosztás, ha esetleg a turbot lehetne állítani, akkor annak is van gomb, a fontos dolgok meg mind hüvelykujj közelében maradnak. Eleinte meg furcsa volt a pillangóváltó, fanatecen valamivel közelebb van. Azt már abszoluút nem értem, hogy ha a momo-ra meg tudták csinálni kurva kényelmesre, a g25-ön szintén, akkor erre, meg a dfp-re miért nem kerültek fasza fülek. -
Laceee #9621 Ezek után megpróbálom gariztatni a DFP-met, minden 2.-3. váltásnál duplán vált fel, igaz nincs már meg semmilyen papírja, de olyan jószívűek mostanába :P -
#9620 na milyen a DFGT-vel vezetni?
tényleg van olyan aki DFP-ről DFGT-re váltott? Van valami érezhető különbség azon kivűl, hogy nagyobb lett a kormánykerék átmérője és van a piros tekerő gomb? -
#9619 nemfog, elhiheted. -
#9618 Még várok, hogy feltűnik-e nekik:D