Force Feedback kormányok...

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

cselt
Ejha micsoda akció <#worship>
G25-öt esetleg nem tudsz szerezni?
r4f1
Sziasztok!
Van 9 darab G27-es kormányom
60 ezer Ft, garanciás! Dobozban, bontatlan, zsír új. Ha valakit érdekel dobjon mailt privátban.
( a G27 mai legolcsóbb ára 80 ezer Ft)( 25% kedvezmény)

És a többi, logitech oldaláról megrendelhetõ termékre tudok adni 25% kedvezményt.

...:::Ger1:::... Never forget [MSRT]Suicid

laci 700
GTR2 (segítségek nélkül) és TDU amivel általában játszok, meg kipróbálnám vele a DIRT 2 demot. 😄
A Genius-nál csak jobb lehet. Még gondolkodom, de valszeg karácsonyra meglepem magam vele. 😉

Ulvar
Akkor RBRel ne nyomd...nem sokáig húzná a MOMO

War Thunder AF & GF Thrash metal topic, V8 Supercars, HRC

DeerHunter01
én a dirt 2 -vel játszok most MOMO kormánnyal.
nekem tökéletesen megfelel.
a grid-et is jól lehet vele irányitani.
igaz még igazi szimulátorral nem próbálkoztam mint pl. a gtr2 ,de szerintem ott is jó 😊

\"Erről van szó!\"

laci 700
Hát, maradnék a Logitech-nél. Valahol azt olvastam hogy a mostani olcsóbb MOMO-k új pedált kaptak és javítva van a hiba. Nem vagyok függõ, heti kb 2-3 (max 5) alkalommal játszok 1-2 órát, bár ha megvenném eleinte biztos többet játszanék... 😊 Az elkalibrálódás rögtön észrevehetõ vagy az is csak idõvel?
Most egy Logitech GamePad-al tolom a GTR2-t ami tûrhetõ, de jó lenne egy kormány.
DFGT-t meg azért nem vennék mert akkor már csak egy lépés lenne a G25 ami jobban is tetszik, csak 40-50 000Ft és 15 000Ft között van egy kis különbség, de az sem mindegy hogy meddig bírja. 😊

Ha komolyan gondolod a szimulátorozást, akkor nincs mese DFGT,
ha pedig kezõdõ, vagy hobbi játékos vagy, akkor sztem Saitek R660GT

minden más kérédésedre itt van a válasz a fórumban, illetve a PH! kormányos topikjába is elõjött már ez a téma az elmúlt hónapokban... tessék olvasgatni 😉

laci 700
Csá! GTR2 és egyéb szimulátorhoz kéne valami jó kis kormány. Gondolkodom egy MOMO-n de visszaolvasva kicsit elbizonytalanodtam. Most 13 000Ft körül van és sok jót is hallottam róla. A másik amit néztem egy DFGT de elég húzós lenne most 30 000Ft ért.
Jelenleg egy Genius Speed Wheel 3 Vibration-om van amit megbántam hogy megvettem mert kormánnyal pedállal is gond volt. Ja és GTR2 játszhatatlan vele (Igaz nem is ahhoz vettem, de kinõttem az árkád játékokat). kb 1 órás bütykölés után megcsináltam a pedált (hasonló gondja volt mint a MOMO-nak) és most eladom... (kb 4-5 éves és csak kb 10x ha használtam). Talán a pedál hiba bele férne a MOMO-ba is.
Meg merjem venni vagy inkább mondjak le róla? A kormányközép elcsúszása milyen gyakori és milyen erõs rántásra megy el?
Thx!

TitaniumRR
Köszönöm, mindhármótoknak.

Logitech Driving Force GT. Ha még a PC/PS2-3 kompatibilitás mellett az x360 is felismerné... 😊

A mûszaki áruházaknak (6-ot hívtam) egyelõre nincs. A hét végéig várni kell. 😊

Captain Sonar 2024 Remake

Sziasztok!
Nekem van egy Logitech Formula Force Gp (a piros) kormányom.
Már van pár éves az biztos.
Egy pár hónapig nem használtam, mert nem találtam meg hozzá az adaptert, aztán gondoltam kipróbálom adapter nélkül és láss csodát mûködött.
Már tudom, hogy az adapter csak a force feedbackhez kell.
Találtam hozzá egy adaptert is, bár nem biztos, hogy az jó hozzá, de a force feedback nem mûködik egyáltalán.
A haverom MOMOjához kapott adapterrel sem.
Vajon megadta volna magát a forcefeedback? Valami ötlet?

Köszi
[HUN]FaTaL
Momoval az a baj hogy hamar szétmegy, még nem hallottam olyat, ami évek óta hibátlanul megy. Igaz nekem exem van, de nem bántam meg hogy nem momo lett még így sem hogy zuhant az ára.

http://goo.gl/gd6Zi5

A DFP mindenben jobb a MOMO-nál, van amiben nagyon, van amiben csak picit, de jobb. Gondolok itt a minõségre, hassnálhatóságra, ergonómiára, tartósságra, képességekre...blabla

A DFGT pedig azért sok apróságban fejlõdött elõdjéhez képest, ami mind csak elõnyére vált, itt találsz erõl egy cikket: Logitech Driving Force GT

Amíg a Momo ára 20 rongy fölött volt, addig nem is volt kérdés melyik éri meg jobban. Most hogy ekkorát zuhant az ára, már nem tudok mit mondani erre, csak örülök, hogy nem vagyok ilyen döntéshelyzetben 😄

A Thrustmaster témához nem tudok hozzászolni, találgatni kár lenne, hogy mi lehet a háttérben, miért nem nyomatja magát a márka... :S

bardocz
Sebességérzékeny kormányzást ki kell kapcsolni.
TitaniumRR
Szavak és ömlengés nélkül bemutatják.

Mindig érzékeny téma olyat beszerezni, amit nálunk nem forgalmaznak. Engem az érdekel, hogy ha olyan jó, akkor miért nem látni egyetlen magyarországi kereskedõ kínálatában csak himi-humi webáruházak oldalán. A tube-on lévõ videók több, mint 1 évesek. Ennyi idõ csak elég a kevésbé gyors cégeknek is a beszerzés és továbbértékesítésre.

Nem ismerik? - Kétlem. Elég látványos. A neve is népszerûsíti.
Árképzési nehézség? - Profitábilis árréssel csak 30. e Ft felett tudnák telephellyel bíró áruházak eladni, úgy meg nem sokaknál lenne kelendõ a G25 mellett.

Másik:

Írod a Kormány Kalauzban a Logitech Racing Force vs. Driving Force GT összehasonlításában az összességében nagy különbséget. Ez a barkácsolás vs. hiba nélküli mûködésen túl, ergonómiai, anyaghasználati így tartóssági szempontokat is jelent?
Egyik 13 e. másik 28 e. Noha 30 a plafon, de akkor sem mindegy.

Nem tudom volt-e róla szó:

Több egymástól független videóban láttam, hogy a driver közel 45 és 90 fok között fordít a kormányon elõzésnél 200 km/h felett. Ennek valósághûsége - no comment.
Nem ismerem, ezért a kérdés: Ez a normális, vagy be lehet állítani realisztikus kormányérzékenységet?

bency
Hat most nekem attol fugg milyen lesz hogy mennyi penzt tudok osszeszedni Karacsonykor!😛
Nem ott van a gond hogy nem aldozok ra annyitt,csak legyen mit raaldozni!

:) Semmi okosság :P

milk4
Ez jónak tûnik,bár elõtte mindenképen megnézném hogy milyen a fogása,milyen anyagból van a pedál és a váltó és hogy élõben is teccik e😄

Majdnem 8éve tagja vagyok ennek a sz@r fórumnak... Kéne valami más hobby.

milk4
Amúgy,ha vigyázol rá akkor semmi gond sincs velük.
Nagyon jó fogása van a legtöbb Thrustmasternek,a "replika ferrari" kormány dizájnja meg nagyon feltudja dobni a hangulatot.Driver problémám sosem volt(az az igazság,hogy nem is tettem fel mert nem volt FFB-s😄).

bency

Ez tetszik nagyon,de ez eleg draga,kb 30 ezer

bency
Akkor nem ezeket veszem!

milk4
Nekem volt 2-3 Thrustmasterem,elég volt egyszer leejteni a földre 10-20centirõl és máris eltört benne valami.

bency
Romaniaban lehet kapni,es nekem oda kell!😊

Thrustmaster-t Magyarországon nem forgalmaznak sehol.

Az biztos hogy nem rossz kormányok, sõt!, de az ár/érték arányukról nem tudok mondani semmit tapasztalat híjján...

[HUN]FaTaL
Hol? Az mégcsak nem is Logitech.

http://goo.gl/gd6Zi5

milk4
DFP:

SrAta
miért a második egy DFP nem?

Octane One Void 3.0|Truvativ Hussefelt hajtás,kormány|Truvativ XR középcsapágy|Truvativ Holzfeller stucni|Novatec agyak|Sun felnik|Hayes GX-2 fék|MAXXIS|SCHWALBE|Octane One Warp k.csapi.|BTS pedál

milk4
Egyik se jó.

bency

Szerintetek melyk a jobb?Nekem a Ferrari jobban tetszik sokkal!

TitaniumRR
GTR2 - nem gondoltam, hogy ennyire élethû és a grafika is teljesen rendben van.

A Ferrari F430 force feedback továbbra is a kérdés.

A pixmania és a Luxméd Informatika kínálatában van jelenleg. A pixmania-t inkább kihagyom a róluk hallottak miatt a Luxméd meg nem szereti felvenni a telefont ha csörög...

Tudtok-e rajtuk kívül ajánlani budapesti üzletet, ahol van ez a kormány?

Olcsó & jó kormány: A belépõ kategóriába én leginkább a Saitek termékeit javaslom, ha kezdõ vagy hobbi játékos vagy, akkor biztosan nem fogsz benne csalódni 😉

900 fok: egyáltalán nem létszükséglet, de ha már egyszer hozzászoktál nem mondanál le róla. Addig viszont nagyon bolfogan elvagy 270 fokkal, is a köridõd nem ezen fog múlni 😉

Bõvebben minden az elõbb belinkelt cikkekben...

nesto
köszi

pointer4
Itt olvashatsz a 900°-ról, most nem másolom be 😄
Sziasztok!

Én is a Ferrari F430 kormányon gondolkozom,de szóba jöhet még a Logitech G25 is!

Az a kérdésem hogy ki mit tud a Ferrariról, és hogy érdemes e az a plusz majd 20000 Ft-ot kifizetni a Logitechért!

Mekkora "hátrány" hogy "csak" 270 fokban fordul a kormány nem 900 fokban, ha hátrány egyáltalán!

Szóval melyiket is válasszam! 😄

Segítõ válaszaitokat ezúton is köszönöm!
pointer4
Logitech DFGT és ForceEX, de olvasd el a "Kormány Kalauz Szimulátorozáshoz" írást.
nesto
Heló! Tudnátok ajánlani ár/érték szerint kormányt? Melyik a legjobb ebbõl a szempontból, ezenkívül érdekelne olcsó kategóriájú, de élvezetes játékélményt nyújtó kormány is. Értem ez alatt 5-10e Ft összeget. Elõre is köszi

TitaniumRR
Utcai autót, úgy értem utcai autó. 😊

Azért kössz.

pointer4
A kormányt nem ismerem, de GTR-EVO-nál képminõségben talán csak az iRacing jobb.
Viszont, ez a grafikai minõség nem szempont egy jó szimulátornál.
TitaniumRR
Szevasztok.

Kacérkodom a Ferrari F430 Force Feedback kormánnyal.

A cikkben kedvezõ színben való feltüntetésén túl, használjátok-e? A beállításokat követõen tartósan jól mûködik-e?

A kormány a következõ itthon lévõ játékokhoz lesz szánva - egyelõre:

RFactor - CTDP05 (csak Forma-1)
BMW M3 Challenge (kemény 2 pályával, de f@sza fizikával - én a "billentyûzet-bajnok")
RaceOn

Átböngésztem a szimulátor címeket. Kellett nekem HD TV-n megnézni a Forza fizikáját... Utóbbinak holnap új gazdája lesz 😊

GT autókból akad szép számmal. Azonban tudtok-e jó szívvel ajánlani a listán felül jól kidolgozott utcai autó szimulátor(oka)t 2009-ben is vállalható grafikával?

pointer4
Neilszab, aki itt említi biztos meg tudja mondani hogy ki az az illetõ, akinek hazánkban már van ilyen. Én konkrétan még itt nem hallottam róla, de lehet azért, mert a PH-s "nagy kormányos topicban" tanyázik. 😊

Amúgy DFGT-t ajánlanám kb.
simcompany
errõl van valami tapasztalat? fõlleg negatívra gondolok.

Head of SIMCO http://www.simcompany.hu

Létrejött a Magyar szimulátoros közösségi oldal a HSW szerkesztõinek jóvoltából.

Érdemes megnézni, egyre több ismerõs névre bukkanhatunk a tagok között, valamint a naptárjában megtalálhatóak a legtöbb hazai liga futamjai és ezen kívül még sok más apróság is:
hungariansimworld.ning.com

DeerHunter01
már megoldódott a "probélma". 😊

\"Erről van szó!\"

arty
pedig inkább fel fogja itt tenni, hidd el nekem 😄

Forza.

Milyen játékoknál csinlja ezt? Ugyanis ha jól veszem ki a szavaidból, akkor negatív FFB-t kellene adnod. Ez tipikus Logi-téma. A játék menüjében tudod orvosolni. Az FFB-s résznél keresel olyat, hogy inverz, vagy ha csúszkás a beállítás, akkor húzd át a negatív tartományba, stb. De tényleg ajánlott a kalauz átolvasása, mert sok kérdést - köztük ezt is - megválaszol. Olyat is, amit még most fel sem tennél. :-)
SrAta
nemtudom milyen motor van a logitechekbe ffb-nek de havernál játszottunk edzés után 5 percet és maxon volt az ffb mert akkor raktuk be a kormányt meg minden
majdnem letörte a kezemet...
mondom mifaszvan bazzeg tekerem jobbra csúszik akocsi ez meg izomból balra tépi😄
vicces😄
de aztán beállítottuk és kvajó😄

Octane One Void 3.0|Truvativ Hussefelt hajtás,kormány|Truvativ XR középcsapágy|Truvativ Holzfeller stucni|Novatec agyak|Sun felnik|Hayes GX-2 fék|MAXXIS|SCHWALBE|Octane One Warp k.csapi.|BTS pedál

bardocz
FFB strenght néven van, a játékban is lejjebb tudod venni, és a profilerben is. Igaz ott én sem találtam meg mindig :-D
DeerHunter01
ezt hol tudom lejebb venni ?
mert a logitech progiba nem találtam.

\"Erről van szó!\"

bardocz
Pont ez a lényege az FFB-nek, hogy érzed az utat. Vedd lejjebb, és nem fog annyira rezegni majd.
DeerHunter01
nálam elõször amikor felraktam a másik drivert az volt hogy a GRID-be magátul nyomta a gázt meg fékezett meg rezgett folyamatosan mint állat,alig lehetett kormányozni.
most meg már én nyomom a gázt meg a féket de még mindig rezeg a kormány és igy nem olyan jó.

\"Erről van szó!\"

Szia!
Amikor nekem momo-m lett, azt csinálta, hogy 5-10 percenként újrakapcsolódott USB-n, ezáltal újra kalibrálódott (egyik irányba elfordította a kormányt)
Lehet nálad is ez van?
A megoldás: vegyél USB elosztót (USB hub)

Asrock N68-VS3 UCC | Phenom II X2 @X3 3GHz | Sapphire HD4850 HDMI 256MB | Kingmax 4GB DDR3-1333 | FSP 350PNR | Razer Diamondback Plasma | Logitech DFGT | Windows 7 Build 7600 | HannsG HA222DP 22\"

DeerHunter01
de a legjobb szerintem az lenne hogy teljesen eltüntetni a géprõl minden a kormányhoz tartozó drivert/beállitást,stb-t.

\"Erről van szó!\"