Force Feedback kormányok...

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Veterán Hotlap és Fun verseny Spa-ban

A 60'-es évek szörnyeivel rendezünk egy nyílt Hotlap és Fun versenyet a régi verdák kedvelõinek, melyben a következõ gépek lesznek a partnereink: Shelby Daytona Coupe ("Cobra kupé"), Lotus Elan 26R, és a TVR Griffith 400. A pálya a szintén kalsszikusnka számító Spa-Francorchamps lesz, melyen a mai napig a valóságban is versenyeznek ezekkel az autókkal a FIA Historic sorozatban.

A Holtap Bajnokság Decemeber 27.-én indul és Január 4.-éig tart este 8 óráig, utána pedig az este folyamán alaposan meghajtjuk a dögöket a FunRace keretében!

Részletek itt: Veterán Hotlap és FunRace vesreny

Minden érdeklõdõt szeretttel várunk és kellemes ünnepeket kívánunk!

bertino
<#fejvakaras>

Metallica. Csakis. Amig ki nem halnak. Easyrider öcsém, easyrider!

pointer4
Ájjájájájjj
A kormány ellenállása attól függ, hogy milyen erõsre állítod, ezt mind a driverben, mind a játékban megteheted egy-egy csúszkával, akár tök 0-ra is húzhatod. És persze természetesen, akárcsak az igazi autóban, ha állsz nehezebb tekerni a kormányt, mint amikor mész 😉

Olvasd el a kormány kalauzt, egyebet nemtudok... 😉

és nem lesz olyan hogy nehezen lehet forgatni? mert engem az nagyon zavar, mert eddig logitech vibration kormányom volt és az tök laza volt, szal ha ez a momo is olyan lenne ha beállitom akk nagyon jó kormány 😊
SrAta
#8486ra ment

Octane One Void 3.0|Truvativ Hussefelt hajtás,kormány|Truvativ XR középcsapágy|Truvativ Holzfeller stucni|Novatec agyak|Sun felnik|Hayes GX-2 fék|MAXXIS|SCHWALBE|Octane One Warp k.csapi.|BTS pedál

SrAta
nekem rf f1rft 2009 moddal nagyon pöpec😛
állíts a force feedbackon nekem olyanra van állítva, hogy effektek: teljes
Amit meg csúszkába lehet húzkálni az meg 60%
Kormánynak meg állítsd be a Logitech Wingman Force feedback
A beállításoknál meg cseréld meg a gáz meg a fék pedált szal állítsd be újra a dolgokat és jó lesz

Octane One Void 3.0|Truvativ Hussefelt hajtás,kormány|Truvativ XR középcsapágy|Truvativ Holzfeller stucni|Novatec agyak|Sun felnik|Hayes GX-2 fék|MAXXIS|SCHWALBE|Octane One Warp k.csapi.|BTS pedál

Falkon
Azt hittem nem lesz jó a 900 fok , de megnyugodtam. 😊

Mercedes-Benz: The best or nothing! :) W124 (L) No turbo, no nitro, only BMW POWER! :)

miért ne lehetne? egy kamionban elég sokat fordul a kormány 2,5-3 fordulatot is..

- Debilon - Powered by BA3 Zájc, nú págágyí!

de pl amikor az rfactor játékot inditom el akkor is marad ilyen szoros :S hiába állitgatom, de pl amikor dirt 2be megyek ott tök laza :S
bency
Hello,tudnatok velemenyt mondani erre a kormanyra?:S

:) Semmi okosság :P

Falkon
Jah és még egy kérdés.
Szerintetek az euro truck simulátorban kilehet használni a 900 fokot?

Mercedes-Benz: The best or nothing! :) W124 (L) No turbo, no nitro, only BMW POWER! :)

Falkon
Rendben , nekem is valamikor megjön.
Köszi a válaszokat.

Cselt neked is.

SrAta
ha nincs elindulva a játék?
Igen nekem is olyan (tegnap óta van meg) minden kormány ilyen

hali, a Momo kormánynak olyannak kell lenni hogy amikor forgatom akkor ilyen surolos hangot adjon? meg hogy olyan nehéz forgatni? :S
persze 😊
néha újra kell kalibrálnom (kihúz-bedug) mert elmegy a középállás valami miatt
tehetnének driverbe egy gombot, hogy instant kalibráció 😄

cselt
Teljes mértékben!
Falkon
Megbízható kormány?

régebben szoktam, de nem kormánnyal 😊
úgyhogy passzolom..

a jel az a GT jel akar lenni középen?
mert az fölött két gomb van..

a bal oldalon a négy írányú pad az szerepelhet mint kar.. szerintem

Falkon
Akkor jó itt is.
Na akkor , remélem válaszolsz pár kérdésemre .
Euro Truck Simulatorral szoktál játszani?
A jel fölötti 2 gomb (L3 , R3) azok gombok vagy karrok?

miért privát?😊
amúgy nekem is az van

Falkon
Sziasztok!

Valakinek van Logitech Driving Force GT-je? Ha igen, lécci keressen fel privátba.
Lenne pár kérdésem.
Elõre is köszönöm.

SrAta
Euro truckot és a momo racingot hogyan lehet összehozni?
nem akarja észrevenni a pedált......
meg a kanyarodást...

SrAta
én tengelyre nem fújnék WD40 et mivel az zsíroldó, vagy ha ráfújtam törlés és visszaszilikonoznám vagy zsíroznám...
Legalábbis bicón a forgó részekre tilos a WD40 és visszakell zsírozni a szárazra törölt cuccot
sztem ez ittis ígyvan

[HUN]FaTaL
Nem rossz dolog csak esetenként nem a legtartósabb. 😊

http://goo.gl/gd6Zi5

A WD40 elõnye, hogy spray. Azaz be lehet fújni vele a cuccost (nyomás, bejut a belsejébe is), míg sima "ráolvasás" esetében nem biztos, hogy be is jut mindenhová a cucc. A régi kormányomnál hat mikrokapcsolóról és három potenciométerrõl kellett gondoskodni, így a legkisebb kiszerelésû WD nem volt egy nagy beruházás. Ráadásul kétszer kellett használnom és egyszer a hangszóróm hangerõszabályzójához is kellett már.
Persze Ti tudjátok, nem beszélek rá senkit semmire.
LTomi
Nah, megpróbáltam a tisztítást, majd kipróbáltam, de nincs különbség, talán egy kicsivel jobb csak. Készítettem a kormányom belsejérõl egy képet, amin pirossal bejelöltem, hogy hol tisztítottam meg. Egyébként nagyon nehéz hozzáférni, mert az alját nem lehet teljesen leszedni, nem engedik a vezetékek. A kormány körül is ilyen fekete merevítõ mûanyagok vannak, amik még jobban megnehezítik a hozzáférést.

Los Angeles, California

[HUN]FaTaL
Alkoholos valami pici cucc, fültisztítópálya vagy ilyesmi, legalábbis én avval csináltam. De WD40 is jó lehet csak az szerintem drága hozzá.

LTomi
Elég egy sima száraz rongy is? A potméter már megvan, szétszedtem. 😛

Los Angeles, California

[HUN]FaTaL
Szétszeded, megkeresed a potméter amit tekerget a kormány és megtisztítod. Nem kell ide semmilyen WD40.

Sosem láttam még olyan kormányt, de az elv mindegyiknél hasonló. Nem, inkább ugyanaz. Tehát szétszeded és adsz WD40-nel annak a potméternek, amit a kormány tekerget. A kormány tengelyének a végén lesz, el sem fogod tudni téveszteni,. Meg aztán más poti nem várható ezen az egyen kívül. Persze nagyon ajánlott magát a potit kiszedni a házból és úgy befújni.
LTomi
Ömm... Nem vagyok túl járatos a témában, úgyhogy azt hogy is? 😄

#8461: Megpróbáltam, de nem értem el vele semmit. Csak annyi változott, hogy jobban el kellett fordítanom, hogy a játékban is megmozduljon, de ugyanúgy megmaradt a rezgés.

Los Angeles, California

[HUN]FaTaL
Tisztítsd meg a potmétert. Ugyanez volt a baja a Logitech Formula Vibrationömnek.

Falkon
Szia.
Nekem is ugyan ez volt a helyzet egy Mantával.
Adtam neki WD40-et fasza volt. Egy ideig.
Utána vettem egy Logic3-at. Ennek is adtam.
Most az is szarakszik , így karira jön a Logitech Driving Force GT.

cselt
Próbálj meg pár százalékos holtjátékot beállítani a kormánynak. Sajnos az ilyet javítani otthon szerintem esélytelen. Ha tönkremegy, akkor újat kell venni, ezek ilyenek. Ha szeretsz vezetni, akkor következõnek érdemesebb valami komolyabb kormányt venni.
LTomi
Üdv mindenki!
Nem tudom, jó helyre írok-e, mert az én kormányom nem force feedback-es, de remélem tudtok segíteni. Eddig rendesen mûködött, viszont mostanában elkezdett egy elég idegesítõ dolgot produkálni. A probléma mégpedig az, hogy hiába tartom kanyarodáskor egy helyben a kormányt, a játékokban belsõnézetben olyan, mintha rángatnám. Folyamatosan így rángatózik, de kicsiket, úgyhogy vezetni lehet vele, de hihetetlenül idegesítõ nézni ahogy a képen rángatózik. A kormány semmi extra, csak egy egyszerû Trust Predator (GM-3100R). A kormány már több éves, a garancia már lejárt. A support-osok azt mondták, hogy vagy el lehet vinni szereltetni vagy vehetek egy újat. Gondoltam azért megkérdezem itt is, hátha van valami ötletetek.
Elõre is köszönöm.

Los Angeles, California

SrAta
jóvanna próbálkozni lehet😄

pointer4
Hjahh, vidéken 😛
Szép próbálkozás.... de ez az effket nem ezt hivatott érzékeltetni 😉

ha meg mégis, akkor sincs semmi keresnivalója az effektnek a kormányon... akormányon csak azt kell szimulálni, ami valóban a kormányra hat, nem pedig az egész kasztni minden rezdülését...

SrAta
ha nem egyenletesen melegszik a tárcsa márpedig nem egyenletesen melegszik, akkor máshogy tágul, kicsit girbegurba lesz és ha kicsit fékezel rezonál😄
Szóval nem is olyan hülyeség az a beállítás😊
Pl biciklinél (ha normális a fék) egy kicsit görbe a tárcsa már berázza a vázat...

"mingyárt" <#falbav><#email>

TitaniumRR
Köszönöm a felvilágosítást mindhármotoknak. Akkor olvasgatok, állítgatok, tesztelek. 😊

Captain Sonar 2024 Remake

Az itt beállítható effektek nagyon messze állnak a valóságtól, ezért nem is lehet beállítani úgy mint az igazit..mingyárt részletezem miért:

Engine: a motor álta keltette vibráció mértéke a kormányon...ez nem hülyeség? nem traktor ez! sztem 0'
Brakes: a kerekek blokkolásától mennyire rezegjen a kormány??? Na ne! 0!
Curbs: a rázóköre hajtáskor mennyire rezegjen a kormány...ebben lehet vmi és szeretem ezt az effektet. Mindenki annyira állítsa erõsre, amennyire szereti 😊
Impact: ütközéskor mennyire üssön a kormány....szintén egyéni

Force feedback effects: az effektek számának mennyisége, minél nagyobbra teszed, annál több típusú effekt befolyásolja majd a kormányodat. Ezen effektek nagy része amúgy meg kamu, semmi köze a valósághoz és semmi kötük a kormányhoz sem....mint amilyen a fékek blokkoásakor keletkezõ vibrálás.

Ha a kromány kalauz beállításaihoz tartod magad, akkor abból már nem lehet baj, illetve ha komolyabban érdekel a téma, akkor a Tippek, trükkok írásomban van errõl egy igen komoly írása belinkelve, ami ezeket az effektek beállításait vesézi (van vagy 40 egyébként, az hogy a mneübõl ebbõl csak 5-6-ot látsz az egy dolog), ott mindent megtalálsz errõl...

Da attól még igaz marad, amit mondtak, úgy kel beállítani, hogy neked jó legyen! Az ISI motoros játékok FFB effektjei nagyrésze amúgy is kamu, és nem hiteles módon számolja ki õket a gép.

pointer4
Az a gond, hogy kevesen lesznek, akik mentek igazi pályaautóval, hogy legyen hasonlítási alapuk.
A reverse effect az tuti kell, mert logitech.
mondom..magadnak kell beállítani, teljesen egyénfüggõ..
hiába állítod be, hogy x fokos steering lock mint a valódiban, lehet, hogy nem tudod használni valami miatt, magadnak kell beállítani a saját kormányod..

ami a linken van a lap alján az meg max egy ajánlás...de akkoris magadhoz kell, magadnak beállítani..

az enyém pl így néz ki (race07/gtr evo):

FF effekt

TitaniumRR
A valós pályaversenyek teljesen élethû vezetési élményéhez legközelebbi beállításra gondoltam. A lap alján lévõhöz hasonlóra csak a RaceOn esetében.

telejesen szeméályre szabottak a beállítások... ami másnak jó, lehet hogy neked az vezethetetlen

TitaniumRR
A kormányt tudod, a játék címe, pedig (valóban lemaradt) a RaceOn.

pointer4
Ez azért eléggé kormány, és ízlésfüggõ, a játékról nem is beszélve <#idiota>
Mondj még valamit. <#vigyor>
TitaniumRR
Más:

Meg tudjátok mondani, hogy az élethû pályaverseny-érzés milyen force feedback beállításokat igényel?

Force feedback effects: ??? %
Force feedback strength: ??? %
Reverse effects: OFF
Steering force: ??? %
Steering vibration: ??? %
Engine: ??? %
Brakes: ??? %
Curbs: ??? %
Impact: ??? %