Force Feedback kormányok...
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Bocs, de a szimulátorok GamePad-al játszhatatlanok. Tapasztalat... Ezért szeretnék végre valami normális kormányt, csak most nem ez a legfontosabb...
és ki aza a Pointer akirõl annyit beszéltek és aki annyiz beszél,mert azt látom ért hozzá <#vigyor2>#vigyor2><#wink>#wink>
Sziasztok!
Ki milyen kormánnyal játtszik itt akik itt a forumba vitatkoznak? <#wink>#wink>
Én G25! ami 3 napos ... <#wave>#wave>
Ki milyen kormánnyal játtszik itt akik itt a forumba vitatkoznak? <#wink>#wink>
Én G25! ami 3 napos ... <#wave>#wave>
"(a játék a boxban ezt is "lecsalja", 90km/h alatt titokban megnöveli a kormáynszöget, nehogy a falnak menj a garázsból kijövet )"
Mondjuk én apró kormányszöggel is körbeforgok 3x, mire kijövök 😄
"jól ráverjen legalább 2-3 másodpercet Pointer-re a pályán, akár mit is hegeszt otthon magának a srác!"
Az csak a hobby része teee 😛 Amúgy vigyázz mit mondasz, mert a lekõrözésnél még megbánhatod, ott nálam a hatalom 😛
Mondjuk én apró kormányszöggel is körbeforgok 3x, mire kijövök 😄
"jól ráverjen legalább 2-3 másodpercet Pointer-re a pályán, akár mit is hegeszt otthon magának a srác!"
Az csak a hobby része teee 😛 Amúgy vigyázz mit mondasz, mert a lekõrözésnél még megbánhatod, ott nálam a hatalom 😛
Ismét kismillió szót sikerült elgépelnem... ne akadjon fenn rajta senki 😊
Itt egy videó sztem remekül látszik rajta minden...
Alapból gyakorlatilag minden kanyarban elfordítja a kormányt legalább 90°-ot, de sokszor megesik, hogy van az 130-140° is, aztán persze a húzósabb kanyrokban ennél is tovább megy és ez még nem is Monaco.. . <#smile>#smile>
A Logitech Ex és a Momo már itt kiestek a játékból, mert nem lehet õket a valóságnak megfelelõen beállítani, csalni kell a steering lockal és idegsebbre venni a kormányzást, hogy egyáltalán körbe lehessen menni velük a pályán.
Aztán a videóban 1.24-nél kicsit kerseztbecsúszik a verda és a fazon egy pillanat alatt ellenránt vagy 180°-ot, hogy megfogja a gépet és ez még nem is volt akkora vészhelyzet. (Ahhoz hogy a Momo-val ezt meg tud tenni, már (240/360=2/3) 33%-kal "feszesebbre" kell állítani a kormányzást a realitásokhoz képest)
DE! 2 x 180°-kal még mindig nem tudsz beállni a garázsba, vagy manõverezni a boxutcában, szóval az össesen 360° a valóságban még mindig édes kevés, ezért a igazi versenyautók kormánya is elfordul legalább 500°-ot, különben használhatattlan lenne a dolog. (a játék a boxban ezt is "lecsalja", 90km/h alatt titokban megnöveli a kormáynszöget, nehogy a falnak menj a garázsból kijövet )
Amúgy kérlek ne érts félre, egyáltalán nem azt akarom mondani, hogy aki mégis 200°-on tolja, az sültbolond, természetesen mindenki úgy játszik, ahogy neki tetszik, hsizen az a alényeg, hogy mindeki élvezze a dologtot és jól ráverjen legalább 2-3 másodpercet Pointer-re a pályán, akár mit is hegeszt otthon magának a srác! <#vigyor>#vigyor>
Én csupán azt mondom, hogy nyilván a valóságban sem véletlnül vannak úgy a dolog, ahogy és én ezért igyekszem is mindig úgy beállítani a dolgokat itt magam körül, hogy az idomuljon a realitáshokhoz is, amennyerie lehet persze, ha már egyszer szimulátorozásra adtam a fejem.
Alapból gyakorlatilag minden kanyarban elfordítja a kormányt legalább 90°-ot, de sokszor megesik, hogy van az 130-140° is, aztán persze a húzósabb kanyrokban ennél is tovább megy és ez még nem is Monaco.. . <#smile>#smile>
A Logitech Ex és a Momo már itt kiestek a játékból, mert nem lehet õket a valóságnak megfelelõen beállítani, csalni kell a steering lockal és idegsebbre venni a kormányzást, hogy egyáltalán körbe lehessen menni velük a pályán.
Aztán a videóban 1.24-nél kicsit kerseztbecsúszik a verda és a fazon egy pillanat alatt ellenránt vagy 180°-ot, hogy megfogja a gépet és ez még nem is volt akkora vészhelyzet. (Ahhoz hogy a Momo-val ezt meg tud tenni, már (240/360=2/3) 33%-kal "feszesebbre" kell állítani a kormányzást a realitásokhoz képest)
DE! 2 x 180°-kal még mindig nem tudsz beállni a garázsba, vagy manõverezni a boxutcában, szóval az össesen 360° a valóságban még mindig édes kevés, ezért a igazi versenyautók kormánya is elfordul legalább 500°-ot, különben használhatattlan lenne a dolog. (a játék a boxban ezt is "lecsalja", 90km/h alatt titokban megnöveli a kormáynszöget, nehogy a falnak menj a garázsból kijövet )
Amúgy kérlek ne érts félre, egyáltalán nem azt akarom mondani, hogy aki mégis 200°-on tolja, az sültbolond, természetesen mindenki úgy játszik, ahogy neki tetszik, hsizen az a alényeg, hogy mindeki élvezze a dologtot és jól ráverjen legalább 2-3 másodpercet Pointer-re a pályán, akár mit is hegeszt otthon magának a srác! <#vigyor>#vigyor>
Én csupán azt mondom, hogy nyilván a valóságban sem véletlnül vannak úgy a dolog, ahogy és én ezért igyekszem is mindig úgy beállítani a dolgokat itt magam körül, hogy az idomuljon a realitáshokhoz is, amennyerie lehet persze, ha már egyszer szimulátorozásra adtam a fejem.
Mit magyarázol el nekem?
...áhh véletlenül idõelött elküldetm! <#circling>#circling>
Szóval azt nem értem, hogy ha megfelelõ arányban növeled a kormányszöget és a steeringlocok (a hányadosuk végig állandó), akkor elvileg nem érezhetsz semmi különbséget a 180 °és a 720°között, azon kívül, hogy a szokotnál még tovább tudodd forgatni a kormányt, ha akarod... de az autó pont ugyan akkor fordul mondjuk 90°-nál mindkét esetben..
Szóval azt nem értem, hogy ha megfelelõ arányban növeled a kormányszöget és a steeringlocok (a hányadosuk végig állandó), akkor elvileg nem érezhetsz semmi különbséget a 180 °és a 720°között, azon kívül, hogy a szokotnál még tovább tudodd forgatni a kormányt, ha akarod... de az autó pont ugyan akkor fordul mondjuk 90°-nál mindkét esetben..
Én ezt nem értem...
És ettõl szép, és változatos az élet 😄
Az, hogy igazából is indulni tudjál, meg sok szerencsét kívánok! Biztos nagyon fasza lehet.
De amúgy, akkor is <#bee1>#bee1><#idiota>#idiota>
Az, hogy igazából is indulni tudjál, meg sok szerencsét kívánok! Biztos nagyon fasza lehet.
De amúgy, akkor is <#bee1>#bee1><#idiota>#idiota>
Jah és nem állítom, hogy az enyém a legjobb felfogás és véleményem sérthetetlen, mindössze én mûködök így. Ha neked fontosabb , vagy legalább ennyire fontos a kormány és a cockpit, az is egy érthetõ dolog.
Mondjuk ha cockpitben ülne és real kormányszöggel, real váltóval tolná, tuti felrobbanna az izgalomtól. Én ilyen körülmények közt is tudnék izgulni, mint ahogy õ játszik, a lényeg szerintem magán a versenyen van.
Számomra egy verseny nem attól lesz izgalmas mert egy hegesztett cockpitben ülök, vagy szétrázza a kezem az ffb, vagy akármilyen kormányszöggel menõbb vagyok és rílebb. Nekem az az izgalom ha körökön keresztül centikre vagyok a másiktól, lehet csatázni, elõzni, mindezt megfelelõ körülmények között. Nyílván van egy szint amit nem vagyok hajlandó elviselni a körülmények terén is, de attól, hogy magasabbra teszed a lécet, se jobb versenyzõ, se nagyobb ember nem leszel. Amint pénzem engedi én a valóságban is belekezdek a versenyzésbe, javaslom ugyanezt mindenkinek, aki a rílre hajt és kívánom, hogy sikerüljön. Majd ha a versenyautómból visszagondolok a szimulátorra, biztos jókat fogok kacagni, bár szerintem ugyanúgy játszom majd akkor is. Az élményt lehet fokozni, mindösszesen pénz kérdése.
Ó, te átok! 😄
www.smart-bus.hu
Igen, például látszik ezen a srácon, hogy mennyire szimulátort vezet.
Egyszerûen annyira átéli a verseny izgalmát, a adrenalin mámort, a feszültséget szinte harapni lehet a szobában. Egy tût se lehet leejteni szinte az izgalomtól, akkora a koncentráció, és a beleélés.
A tûzálló overál, meg a bukó rajta, és szinte érzi a benzingõzt. 😄
Amúgy, tudom, hogy egészségügyi okok miatt csinálja(ta) ezt, és még így is szép eredményt ért el 😄
Egyszerûen annyira átéli a verseny izgalmát, a adrenalin mámort, a feszültséget szinte harapni lehet a szobában. Egy tût se lehet leejteni szinte az izgalomtól, akkora a koncentráció, és a beleélés.
A tûzálló overál, meg a bukó rajta, és szinte érzi a benzingõzt. 😄
Amúgy, tudom, hogy egészségügyi okok miatt csinálja(ta) ezt, és még így is szép eredményt ért el 😄
Hát de csomóan írjuk itt is és írtuk anno rf topikban is, hogy hiába erõltettük, nem lett jobb, ha megszoktuk akkor se. No mind1, nektek úgy jobb, nekem nem 😛
Mi nem 😄 hiteteLENKÉk vagyunk 😄
Azt akarjuk igazából, hogy te is így használd, és akkor lassabb leszel, és útól tudunk majd jól érni, és leelõzni 😄
Azt akarjuk igazából, hogy te is így használd, és akkor lassabb leszel, és útól tudunk majd jól érni, és leelõzni 😄
Én itt léptem be, erre reagáltam:
"A valóságban sincs a versenyautókban 400-500 fok "
De tudod mit, legyen döntetlen! 😄 😄
De tudod mit, legyen döntetlen! 😄 😄
www.smart-bus.hu
Ezt én is, ugyanis a kigyorsításig el sem jutok 😄 , viszont kis kormányszöggel érzem ugyanazt, mint ti naggyal, ezért mondom, hogy ábszolút emberfüggõ, de nem hiszitek el 😄
Én az ilyen 200 fokról beszélek, nem 360 vagy nagyobb fokról.
Ja és precízebben is tudsz menni a pályán nagyobb elfordulási szöggel.
Ja és precízebben is tudsz menni a pályán nagyobb elfordulási szöggel.
Én meg azt vettem észre, hogy nagyobb kormány és steering lock értékkel, sokszor nem is kerülök kigyorsításnál pl olyan helyzetben, hogy meg kelljen fogni.
Igen, de szerintem ez ember és stílusfüggõ. Én például próbáltam magamra erõltetni ezt a magas kormányszög dolgot, magas steering lockal, de csak azt értem el vele, hogy kicsúsztam mindenhol 😄
Tehát a nagyobb steering lock a jobb, semmivel nem érzem nehezebbnek megfogni a kocsit 360°-on, mint 900°-on, sõt.
Kevesebb Steering Lockal nehezebb megfogni az autót csúszás közben, tehát a nagyobb elfordulási szög a jobb <#idiota>#idiota>
Legalábbis ezt tapasztaltam.
Legalábbis ezt tapasztaltam.
Jogos, rosszul fogalmaztam 😊 A GT versenyautókban nem szokás 400-500 fokokat tekergetni a kormányon. A steering lockal való trükközés más tészta. Egy-két pilótánál láttam ugyan közel 400 fokot, vagy valamivel többet is, de a tapasztalataim alapján elég ritka, bár egy két pályán pl. Spa, használatos. Így a pontos. Amúgy onnan indult az alap dolog, hogy gtr2 200 fokkal sovány 😉 Döntetlen? 😄
Van aki gamepaddal vagy egérrel tolja, netán billel, és nekik úgy is megy, még sem normális 😄
Az, meg hogy az RBR megjelenése régen volt, és csóró hazánkban nem volt rendes kormány, még nem magyarázat 😄
Az, meg hogy az RBR megjelenése régen volt, és csóró hazánkban nem volt rendes kormány, még nem magyarázat 😄
Ne csináljátok ezt velem! 😊
A "vita" innen indult:
Én erre reagáltam! Az, hogy ezek után ki mit állít be, és, hogy lehet-e úgy játszani, az egyéni szociális probléma mindenkinél!
A lényeg, hogy az elhangzott állítás hamis. Én erre hívtam fel a figyelmet... ennyi... 😉
A "vita" innen indult:
Én erre reagáltam! Az, hogy ezek után ki mit állít be, és, hogy lehet-e úgy játszani, az egyéni szociális probléma mindenkinél!
A lényeg, hogy az elhangzott állítás hamis. Én erre hívtam fel a figyelmet... ennyi... 😉
www.smart-bus.hu
Fõleg, hogy amikor kijött a játék, nem hiszem, hogy túl sok embernek volt olyan kormánya, ami 200-240°-nál többet tudott volna.
Akkor hajrá! 😉
www.smart-bus.hu
Nagy részével egyet is értek, de továbbra sem hiszem, hogy 200 fokkal GTR2-zni sovány lenne 😉 , attól, hogy neked szokatlan lenne, attól még szépen játszható vele a játék 😉
A többiek leírtak mindent! 😉
www.smart-bus.hu
" ismerjük mi is a steering lockot 😊 , pont ezért írtam, hogyha 180-as kormányelforduláshoz lõsz 9-es steering lockot, akkor az eléggé közel lesz a valósághoz és van olyan versenyzõ aki így megy az életben is, ezért nem olyan sovány az a 180 fok. Aztán van aki 220-ig szereti tekergetni, van aki 500-ig és van aki utcai autót vezet... 😄 Itt már kicsit túlzásokba estünk szerintem, de mind1."
De ha 180-hoz 9-et állítasz, akkor miért nem állítasz 720-hoz 36-ot (vagy 540hez 27), mivel tök ugyan azt kapod, alapból nem változik semmi, csak jóval több lesz a lehetõséged, mert még tovább tudod fordítani a kormányt, ha kell. ...és hát van úgy hogy kell! 😉
De ha 180-hoz 9-et állítasz, akkor miért nem állítasz 720-hoz 36-ot (vagy 540hez 27), mivel tök ugyan azt kapod, alapból nem változik semmi, csak jóval több lesz a lehetõséged, mert még tovább tudod fordítani a kormányt, ha kell. ...és hát van úgy hogy kell! 😉
Én rF-nél azt vettem észre, hogy ha többet korrigálsz az autón, jobban rángatod a kormányt, akkor hamarabb is fogy el a gumi, de ez még gtr2-ben is mûködött annó, csak alap autókkal kell menni nem modokkal tapasztalataim szerint. A szimulátorok pedig nyílván folyamatosan fejlõdnek, azért már elég sok finomságot találni a piacon. A szidjuk az nfs-es emberkéket részt annyira nem értem 😄 , mi köze annak az elfordulás szögéhez? 😄
@neilszab: ismerjük mi is a steering lockot 😊 , pont ezért írtam, hogyha 180-as kormányelforduláshoz lõsz 9-es steering lockot, akkor az eléggé közel lesz a valósághoz és van olyan versenyzõ aki így megy az életben is, ezért nem olyan sovány az a 180 fok. Aztán van aki 220-ig szereti tekergetni, van aki 500-ig és van aki utcai autót vezet... 😄 Itt már kicsit túlzásokba estünk szerintem, de mind1.
@neilszab: ismerjük mi is a steering lockot 😊 , pont ezért írtam, hogyha 180-as kormányelforduláshoz lõsz 9-es steering lockot, akkor az eléggé közel lesz a valósághoz és van olyan versenyzõ aki így megy az életben is, ezért nem olyan sovány az a 180 fok. Aztán van aki 220-ig szereti tekergetni, van aki 500-ig és van aki utcai autót vezet... 😄 Itt már kicsit túlzásokba estünk szerintem, de mind1.
És mennyi a normál utcai kocsi steeringlockja ? 😊
Amúgy itt akkor is csak a kormány elfordulásról volt szó 😄
És ha már szimulátorról van szó, és fikázzuk a NFS-es emberkéket, akkor nem kéne 240° meg 360°-ot használni 😄
Meg ugye ha rendes szimulátor progik lennének, jobban kellene rajtuk elfogynia a guminak, az ideges vezetés miatt. Bár itt nem dobál a G-erõ, ami miatt még kapaszkodik is az ember a kormányba 😄
Amúgy itt akkor is csak a kormány elfordulásról volt szó 😄
És ha már szimulátorról van szó, és fikázzuk a NFS-es emberkéket, akkor nem kéne 240° meg 360°-ot használni 😄
Meg ugye ha rendes szimulátor progik lennének, jobban kellene rajtuk elfogynia a guminak, az ideges vezetés miatt. Bár itt nem dobál a G-erõ, ami miatt még kapaszkodik is az ember a kormányba 😄
Mint már annyiszor leírtam, nem a kormányelfordulás mértéke a lényeg, hanem a kormányelfordulás és a steering lock (kormányszög aránya). 240° / 15° = 480° / 30° = 720° / 45° ....ezen párosítások mind-mind tök ugyan azt eredményezik, a különbség annyi, hogy a magasabb fokokkal, jobban ki lehet fordítani a kereket, ami azért, sokszor jól jöhet. (A játék például eleve "csal" (ISI engine) , ugyanis kis sebességeken magától feljebbtolja a kerékelfordulás tartományát, ezért tudsz 90 fokban eltekert kormánnyal manõverezni a boxban, ami egyébként teljesen irreális)
Szóval ha vki mondja, hogy Õ 540 fokot használ, akkor mindja hozzá a steering lock-ot is, mert valójában a kettõ aránya a lényeg....ha ez a hányados olyan 20-24 között van, kábé az a reális egy sportautó esetén.
A 240/15 =16 például teljesen elerjedt szimes körökben, de a valósághoz képest ez sokkal idegsebb kormányzást eredményez, nagyon pici mozdulatokkal kell csak vezetni, de akik ehhez már hozzászoktak,azoknak ez a kényelmes...bár az igazi kocsikban nem véletlenül nem így van., mivel agyobb mozdulatokkal fnomabban lehet korrigálni
Ja és még valami:
-normál utcai kocsi kormánya 3 teljes fordulat = 1080 fok, és az nem kamion!! <#bee1>#bee1>
Szóval ha vki mondja, hogy Õ 540 fokot használ, akkor mindja hozzá a steering lock-ot is, mert valójában a kettõ aránya a lényeg....ha ez a hányados olyan 20-24 között van, kábé az a reális egy sportautó esetén.
A 240/15 =16 például teljesen elerjedt szimes körökben, de a valósághoz képest ez sokkal idegsebb kormányzást eredményez, nagyon pici mozdulatokkal kell csak vezetni, de akik ehhez már hozzászoktak,azoknak ez a kényelmes...bár az igazi kocsikban nem véletlenül nem így van., mivel agyobb mozdulatokkal fnomabban lehet korrigálni
Ja és még valami:
-normál utcai kocsi kormánya 3 teljes fordulat = 1080 fok, és az nem kamion!! <#bee1>#bee1>
Igazából nagyon versenyzõfüggõ. Van aki 180-220 körül megy van aki 360-al van aki 450-el, de nem mindegy, hogy Forma 1-rõl beszélünk, GT autóról, vagy rallyról. Rallyban Richard Burns például 360 fokon használta a Subarut többnyire, de van aki 200-on tekergette a kormányt. A 400-500 fok számomra még mindíg hihetetlen, szerintem a valóságban, csak speciális helyzetekben szanálják, lásd Monaco. Rengeteg belsõt néztem, de még nem nagyon találkoztam vele. Végülis teljesen mindegy, mindenki úgy megy ahogy akar, de a lényeg, hogy a 180-al nyugodtan lehet versenyezni, szerintem nem sovány, dehát mások vagyunk, ez a szép a világban 😛 😊