Force Feedback kormányok...
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
utáltam a G25 vékonyabb volánját, a bõr borítást és a lapát nagy pillangófüleket, a brutál kemény féket... ergonómiailag a DFP sokkal jobban bejött nekem. Gondolom mindez csak szokás kérdése, mindenesetre a G25 nagy kínszenvedés volt nekem az elsõ pár hétben, mostmár minden OK. 😄
Röviden:
- ha a kormányelfordulást és a kormányszöget (steering lock) is egyenlõ arányban növeled, akkor nem változik semmi, azon kívül, hogy többet tud elfordulni a kocsi, mert még jobb el tudod forgatni a kormányt és a kerekeket
- ha csak a kormányelfordulást növeled, akkor kevésbé lesz ideges a kormányzás, többet kell forgtani a volánt ugyan, de precízebben/pontosabban lehet irányítani a kocsit, de persze itt is túl lehet lõni a célon.
Van egy "csalás" az ISI engines játékokban (rF, Simbin), ami alacsony sebességen automatikusan kitolja a kormányszöget... de minderrõl bõvebben az írásokban.
Ezzel a kormánnyal végre minden autónál olyan kormányszöget használhatok, amit a kormányzár megenged. Bár gyorsabb nem leszek tõle, de ha megforgok, akkor kisebb a fordulóköre a kocsinak<#idiota>#idiota>
én 720 fokon használom a DFP-t és 35-ös kormányszöggel zártkasztninál
volt aki 900 fokon a BMW modnál és 45 fokos kormányszöget.
minél nagyobb a fok és kormányszög annál könnyebb az autót megfogni.
Riberio:"Aztán létezik a V8 Supercars Ausztráliában, ahol ugyan vannak gyártók, de privát csapatok versenyeznek, és szerintem a földkerekség legjobb túraautó sorozata."
A szekvenciális váltó, meg a kormány fogása nekem a momo-n jobb, ellenben a sok gomb, a 900°, a jó pedál miatt sokkal jobb. FFB meg ugyan úgy logitechesen kemény :-)
Rain: gumi=mûanyag, elég kemény, szóval nem fog elkopni úgy, mint a momo kormánya, az biztos.
Riberio:"Aztán létezik a V8 Supercars Ausztráliában, ahol ugyan vannak gyártók, de privát csapatok versenyeznek, és szerintem a földkerekség legjobb túraautó sorozata."
Asrock N68-VS3 UCC | Phenom II X2 @X3 3GHz | Sapphire HD4850 HDMI 256MB | Kingmax 4GB DDR3-1333 | FSP 350PNR | Razer Diamondback Plasma | Logitech DFGT | Windows 7 Build 7600 | HannsG HA222DP 22\"
TDU, Counter Strike-Source, Heroes & Generals nick: Grabowszki Commodore Világ and CoVboy forever
Viszont ennek nincsen olyan hibája, hogy elkalibrálódik folyton, és akármilyen fokra be tudom állítani. A tekerõ is nagyon jó rajta, gombokból meg több van rajta, itt nem kell gondolkodnom, hogy mit hova rakjak, eleve nem vesz el két gombot a fékerõelosztás, ha esetleg a turbot lehetne állítani, akkor annak is van gomb, a fontos dolgok meg mind hüvelykujj közelében maradnak. Eleinte meg furcsa volt a pillangóváltó, fanatecen valamivel közelebb van. Azt már abszoluút nem értem, hogy ha a momo-ra meg tudták csinálni kurva kényelmesre, a g25-ön szintén, akkor erre, meg a dfp-re miért nem kerültek fasza fülek.
tényleg van olyan aki DFP-rõl DFGT-re váltott? Van valami érezhetõ különbség azon kivûl, hogy nagyobb lett a kormánykerék átmérõje és van a piros tekerõ gomb?
elöbbi esetében nálam Bedy által mondott fájl piszkálás segített azóta nem csinálja bár ez inkább mod függõ volt. volt amelyik rendszeresen volt amelyik egyáltalán nem csinálta.
# the M/N (Model Number) of your product
# the P/N (Product Number) of your product
# the PID or S/N (Serial Number) of your product
Ha cseréltek ezt nem árt leírni egy papírra 😄
régebben levágatták az USB csatit..most meg egy telefon hívásra küldik? oké számla bemutatva, de az elromlott kormány USB már nem kell nekik?
\"autóbuzi elmebeteg vagy, aki direkt a hosszabb úton megy haza, mert arra több a kanyar\"