Force Feedback kormányok...

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Én DFP-rõl váltottam G25-re és pont ilyen bajaim voltak mint neked, csak fordítva.

utáltam a G25 vékonyabb volánját, a bõr borítást és a lapát nagy pillangófüleket, a brutál kemény féket... ergonómiailag a DFP sokkal jobban bejött nekem. Gondolom mindez csak szokás kérdése, mindenesetre a G25 nagy kínszenvedés volt nekem az elsõ pár hétben, mostmár minden OK. 😄

A kormányszöges témáról érdemes elolvasni az itt felül linkelt Kalauzt és a hozzá tartozó trükkös cikket is.

Röviden:
- ha a kormányelfordulást és a kormányszöget (steering lock) is egyenlõ arányban növeled, akkor nem változik semmi, azon kívül, hogy többet tud elfordulni a kocsi, mert még jobb el tudod forgatni a kormányt és a kerekeket
- ha csak a kormányelfordulást növeled, akkor kevésbé lesz ideges a kormányzás, többet kell forgtani a volánt ugyan, de precízebben/pontosabban lehet irányítani a kocsit, de persze itt is túl lehet lõni a célon.

Van egy "csalás" az ISI engines játékokban (rF, Simbin), ami alacsony sebességen automatikusan kitolja a kormányszöget... de minderrõl bõvebben az írásokban.

bardocz
Na azt ne tudom, állítsd olyanra, hogy kényelmes legyen.
aham... és akkor azt állítsam be 24-re vagy mi?

bardocz
Kormánymûnél lehet a maximális elfordulást állítani.
LFS-ben nem lehet állítani ahogy nézem... (Car setupnál és optionsba sem)

ezt a kormányzárat hol lehet beállítani ?😄

bardocz
De basszus, azonos kormányelfordulásra azonosat fordul a kerék, ergo semmivel sem lesz nehezebb megfogni, és semmivel sem lesz könnyebb megfogni a kocsit.
cselt
A megcsúszásnál nem feltétlenül lesz könnyebb korrigálni, mivel ugye sokat kéne tekerni hirtelen a kormányon, ami nem mindig megy. Viszont sokkal nyugodtabb lesz tõle szerintem az autó.
bardocz
Én azt mondom, hogy semmivel se lesz pontosabb a kormányzás. Csak nagyon éles lassú kanyarban könnyebben tudsz majd elfordulni.
Norbi1990
Én 470 fok és 24-25ös kormányzárral szoktam menni minden géppel(kivéve ha driftelek 😄)
Sziasztok, kb 2 hónapja vettem egy dfgt-t. F1rft 2009-el játszom egy ligában. eddig mindig 300fok/19,5 ös kormányzárral mentem, ami ugye ha elosztjuk akkor 15,33as érték. Ha felteszem 460fokra és 30as kormányzárra (az is 15,33 ha elosztom) akkor pontosabban lehet elvileg kormányozni, és kevesebb lesz a megcsúszás? illetve ha megcsuszok akkor konnyebb korrrigálni? azért kérdezlek titeket, mert én nem nagyon veszek észre különbséget (persz még csak pár kör erejéig próbáltam. ti melyik verziót ajánljátok? elõre is köszönöm a segítségeteket: T.
bardocz
Ezt a fajta pontosabb vezetést még mindig nem érzem, ha a kormányszöget, meg zárat összeillesztem, és azonos kormányelfordulásra azonosat mozdul a kerék is. Mindegy, hogy mekkora a kormányszög, ha 90°-ot forgatva a kormányon a kerék mondjuk 20°-ot fordul 900° meg 360° mellett is.
cselt
Így van pontosan. Mindig a szöghöz kell igazítani a kormányzár értékét és akkor király. Nagyobb kormányszöggel pontosabban lehet menni a kocsival és ebbõl kifolyólag nem is csúszik meg olyan sokszor a hirtelen mozdulatok miatt.
bardocz
Jah izé, kormányzárat akartam mondani😄
Ezzel a kormánnyal végre minden autónál olyan kormányszöget használhatok, amit a kormányzár megenged. Bár gyorsabb nem leszek tõle, de ha megforgok, akkor kisebb a fordulóköre a kocsinak<#idiota>
Dietrich
amit a mod enged kormányszöget max. ahhoz kell a kormányfokot is belõni.
én 720 fokon használom a DFP-t és 35-ös kormányszöggel zártkasztninál
volt aki 900 fokon a BMW modnál és 45 fokos kormányszöget.

minél nagyobb a fok és kormányszög annál könnyebb az autót megfogni.

Riberio:"Aztán létezik a V8 Supercars Ausztráliában, ahol ugyan vannak gyártók, de privát csapatok versenyeznek, és szerintem a földkerekség legjobb túraautó sorozata."

cselt
Bizony leginkább nagyobb kormányszöget lehet használni. DFP-n asszem olyan 300 max 360 körül mentem, most meg 540 és nagyon király 😄
bardocz
Nagy kormány mindenképpen jobb, kényelmesebb, precízebben lehet vele vezetni nagyobb kormányszöggel is akár.
cselt
Igazából a sok gomb mellett annyival jobb, hogy nagyobb a kormány átmérõje. Én a múltkor elõvettem a DFP-met és nagyon furcsa volt, hogy olyan mütyürke a kormánya. Szerintem sokkal jobb így nagyban, viszont az is igaz, hogy vékonyabb, de ez csak megszokás kérdése.
bardocz
Jaaa, hát a momo-ra már nem igazán emlékszem<#idiota>
A szekvenciális váltó, meg a kormány fogása nekem a momo-n jobb, ellenben a sok gomb, a 900°, a jó pedál miatt sokkal jobb. FFB meg ugyan úgy logitechesen kemény :-)
bardocz
Mert ezt a kettõt tudom összehasonlítani😊 És a DFGT nekem ilyen változásokat hozott.

Rain: gumi=mûanyag, elég kemény, szóval nem fog elkopni úgy, mint a momo kormánya, az biztos.
Dietrich
én a momo után kérdeztem azt hittem az volt neked..a fanatec teljesen más kategória az G25 ill. G27 szintje

Riberio:"Aztán létezik a V8 Supercars Ausztráliában, ahol ugyan vannak gyártók, de privát csapatok versenyeznek, és szerintem a földkerekség legjobb túraautó sorozata."

amúgy a dfgt borítása tényleg gumi? Mert nem érzem, olyan mintha mûanyag lenne...

Asrock N68-VS3 UCC | Phenom II X2 @X3 3GHz | Sapphire HD4850 HDMI 256MB | Kingmax 4GB DDR3-1333 | FSP 350PNR | Razer Diamondback Plasma | Logitech DFGT | Windows 7 Build 7600 | HannsG HA222DP 22\"

Norbi1990
Szóval a DFP-nél jobb a DFGT?
És ha igen akkor miben(a több gombon kívül)?
Roger6
De nem is egy árkategória, nem értem miért hasonlítod össze a kettõt...

TDU, Counter Strike-Source, Heroes & Generals nick: Grabowszki Commodore Világ and CoVboy forever

bardocz
Most veszem észre, szóval a kormány a dfgt-nél van alacsonyabban, és a fanatec takarja ki a képernyõ alját, viszont fogásra a dfgt rosszabb, mert spagetti.
bardocz
Alacsonyabban van a kormány a fanatecnél, ez kényelmes. Ellenben olyan vastag, mint a spagetti, ez kényelmetlen. A pedál az, vááááá, neeeee, de sajnos nem tudom mûködésre bírni a fanatecet. És ez a fogaskerekes módszar marha hangos😄
Viszont ennek nincsen olyan hibája, hogy elkalibrálódik folyton, és akármilyen fokra be tudom állítani. A tekerõ is nagyon jó rajta, gombokból meg több van rajta, itt nem kell gondolkodnom, hogy mit hova rakjak, eleve nem vesz el két gombot a fékerõelosztás, ha esetleg a turbot lehetne állítani, akkor annak is van gomb, a fontos dolgok meg mind hüvelykujj közelében maradnak. Eleinte meg furcsa volt a pillangóváltó, fanatecen valamivel közelebb van. Azt már abszoluút nem értem, hogy ha a momo-ra meg tudták csinálni kurva kényelmesre, a g25-ön szintén, akkor erre, meg a dfp-re miért nem kerültek fasza fülek.
Ezek után megpróbálom gariztatni a DFP-met, minden 2.-3. váltásnál duplán vált fel, igaz nincs már meg semmilyen papírja, de olyan jószívûek mostanába 😛
Dietrich
na milyen a DFGT-vel vezetni?

tényleg van olyan aki DFP-rõl DFGT-re váltott? Van valami érezhetõ különbség azon kivûl, hogy nagyobb lett a kormánykerék átmérõje és van a piros tekerõ gomb?

somdav95
nemfog, elhiheted.

bardocz
Még várok, hogy feltûnik-e nekik😄
laci 700
MOMO-t mennyiért adod? <#vigyor3> Mázlista... xD

Dietrich
utóbbi biztos 😉
elöbbi esetében nálam Bedy által mondott fájl piszkálás segített azóta nem csinálja bár ez inkább mod függõ volt. volt amelyik rendszeresen volt amelyik egyáltalán nem csinálta.

Norbi1990
Igazából csak az, hogy kettõt szokott fel és leváltani a pillangókkal meg a fékpedál kattog amikor benyomom(ez lehet azért van mert rosszul szereltem össze 😄)
Dietrich
miért mi baja a kormányodnak? gari van még?

Norbi1990
Amúgy mindenképp telefonon kell beszélni?
e-mailen próbálta valaki? 😊
Norbi1990
Igen most nézem a Logitech oldalát ahol levan írva miket kérnek 😄
# the M/N (Model Number) of your product
# the P/N (Product Number) of your product
# the PID or S/N (Serial Number) of your product

Ha cseréltek ezt nem árt leírni egy papírra 😄
Dietrich
nagyító nélkül én már elolvasni sem tudom <#szomoru1><#hehe>

bardocz
Jah igen, kértek valami számot a kormány aljáról, baszki, mire azt elolvastam, kicsi, és fekete alapon van szürkével írva😄
Dietrich
gondolom nekik megvan központilag a termék serial+számla és beazonositják.

Dietrich
ok, értem.

bardocz
Nekem most nem kellett, elmondtam, hogy a váltóban eltört valami, ami miatt az egyik irányba nincsen semmi ellenállása, és ha másik irányba váltok, majd elengedem, akkor vált 2-t.
Norbi1990
És csak ennyi? Nem kell számlát mutatni, vagy a gari papírt fényképezni?
bardocz
Küldenek egy referenciaszámot, azt ráírod egy papírra, és azzal együtt lefotózod az adott terméket.
Dietrich
egyébként a gyári gariztatás most hogy zajlik?
régebben levágatták az USB csatit..most meg egy telefon hívásra küldik? oké számla bemutatva, de az elromlott kormány USB már nem kell nekik?

Dietrich
kösz.

bardocz
0617774853, ez van a topikban leírva, meg simco fórumon is.
Kösz a gyors reagálást megnézem miújság a pedálban. <#wink>

\"autóbuzi elmebeteg vagy, aki direkt a hosszabb úton megy haza, mert arra több a kanyar\"

Dietrich
milyen tel.számot hívtál? 😊

Fehercsoki
Szerintem ott csak a kormány és a fiú valóságos😊