6
  • Bradock
    #6
    Az első műholdat az Oroszok lőtték fel, ez volt az első ember által űrbe juttatott eszköz. De nem azért csinálták, hogy te és én a műholdas TV adást tudjuk nézni néhány évtizeddel később, hanem azért mert a Hodlra készültek.
  • Bradock
    #4
    Azért ezt így "látatlanból" nem lehet eldönteni legfeljebb jósolni. Mindenesetre, ha technikailag eljut a NASA arra a szintre, hogy a Marsra küldjön embert, az a mi hétköznapi földi életünkben is jelentős technikai fejlődést hoz magával. Pl: új fémek-, fémötvözetek, műanyagok, új kémiai eljárások, hírközlési találmányok, számítástechnika fejlődése és még a jó ég tudja, hogy mik ami előbb-utóbb az egyén közvetlen hasznára válik.
  • Szilasz
    #3
    Nem tudom. Lehet szűklátókörű vagyok, de szerintem ...ság az egész. Mi értelme embert küldeni a Marsra? Hozzon magával kavicsot, vagy hadat üzenni a nem létező zöld marslakóknak? Vagy netán a csillagutazás kulcsát szeretnék megtalálni? Szerintem semmi értelme nincs az egésznek, pénzkidobás az egész. Legfeljeb az amerikai felsőbbrendüség, vagy esetleg az emberiség önteltségének a kielégítésére jó: "Jé meghódítottuk a Marsrsot! Milyen ..aszák vagyunk!!" Inkább költenék másra a pénzt...