9010

• B0B0
    Ez fenséges: :)

• B0B0
    Ezt a "legjobb"-at úgy értettem, hogy hagyományosan a sajtó Hendrixet tartja a legjobbnak és Clapont a másodiknak. Persze ezt már megbeszéltük, hogy szarunk a sajtó véleményekre (ugye Rolling Stone lista) :)
  • B0B0
    Maga a térhatás fejhallgatóra van kitalálva. Hangfalon normál sztereo hatása van.
  • McGrady
    szerintem nincs értelme "legjobbazni"
    mindenkinek vannak nagy erényei, és olyan dolgai, amiben más tud jobbat. Szóval holtunkig vitázhatnánk ezen a gyermeteg "ki a jobb" kérdésen :-) ízlések és ízlések ^^
  • larrylurex
    Ez de jó! Pedig alapvetően pofonegyszerű. Ez a technika gondolom csak fejhallgatóval élvezhető. Vagy nem?
  • qwertrt
    OK, kösz a kifejtést!
  • qwertrt
    Igen, happy birthday Bri! :-D
  • B0B0
    Csesszus!!!! Elfelejtettem, hogy tegnapelőtt volt Brian 60 éves!

HAPPY BIRTHDAY BRIAN!!!!
  • B0B0
    Hmmm, jó kérdés.
  • B0B0
    Oks. Akkor modom:

A műfejes felvétel egy különleges eljárás, amivel elérhető a teljesen realisztikus térhangzás mindössze két csatornán. Ami az igazán nagy benne, hogy ezáltal a humbug 5.1-es, 7.1-es rendszerek értelmét vesztik.
    Úgy csinálják, hogy elkészítik 1:1 méretben egy emberi fej modelljét olyan anyagból, ami a lehető legjobban közelít az emberi fej akusztikai tulajdonságaihoz. A fülek helyére építik be a két mikrofont. Így készítik el a felvételt. Ha ezt visszahallgatod egy fejhallgatón, a geometria végett tökéletes térhangzást kapsz. Nagy kár, hogy nem nagyon lehet kapni ilyen koncert, vagy akár stúdiófelvételeket. Nekem egyszer volt alkalmam meghallgatni egy ilyet (a főiskolán volt egy ilyen LP) és hát mondhatom lélegzetelállító volt. Becsuktam a szemem és mintha a filharmonikus zenekar ott lett volna körülöttem (máshonan szóltak ugye a vonósok, a fúvósok, stb...). Ezek után talán megértitek én miért mondom azt, hogy ezek a ma jó pénzért árult 5.1 és 7.1 rendszerek mekkora parasztvakítások a maguk manuális, ráerőszakolt technikájukkal, aminek köze nincs a térhangzáshoz, csak az irányhangzáshoz.

Hogy a témánál maradjuk, hallottam szövevényeket arról, hogy a Queen jópár esetben alkalmazta ezt a technikát a háttérzajok és zörejek felvételekor, hogy azok a dalok fülhallgatón más élményt nyújtsanak. Ilyen asszem pl. a The Show Must Go On vagy a Nevermore. De ezekben nem vagyok biztos, régen volt már, amikor vadásztam rájuk
  • qwertrt
    Ezt olvastam: 1992-ben a Queen megmaradt tagjai ígéretet tettek, hogy az Amerikában eladott lemezek utáni nyereségbõl lemondanak Magic Johnson alapítványa javára. Na most ez csak a Bohemian Rhapsodyra vonatkozott, vagy az összes queen lemezre?
  • qwertrt
    Nem igazán :-)
  • B0B0
    Igen, ezt magyarul műfejes-felvételnek mondják. Tudod mit jelent, mert ha nem, akkor elmondom.
  • qwertrt
    Itt a teljes szöveg

The boys are back with a lot less pomp this time. Freddie Mercury still has a taste for luridly melodramatic vocals, but rockers like "Headlong" and "Ride the Wild Wind" make up for it. For old fans, there are plenty of the group's trademark vocals and headphone-mixed sounds, but Mercury's ballad, "These are the Days of Our Lives," actually sounds restrained.
  • B0B0
    Valószínüleg műfejes felvételről van szó.
  • B0B0
    Mutasd meg a szövegkörnyezetet, mert ez így eléggé nehéz
  • B0B0
    Hmmm. :)

Clapton sosem tudott elszakadni a bluestól, köztudottan blues-őrültről van szó. Brian viszont szinte minden stílusban írt dalokat és nem utolsó sorban sikereseket is!

És még annyi, hogy a Star Fleet Project 'Blues Breakers' című számában bebizonyította, hogy ő is tudja ám elég jól azt, amit Clapton. Persze Clapton egyetemlegesen a világ legjobb élő gitárosa (Hendrix után az örök második ugye), de mint komponista, zeneszerző és szövegíró, elmarad Briantől
  • qwertrt
    Hát, szerintem Clapton kompletten is May felett áll, a Yardbirdsben, a Derek and the Dominosban és szólóban is monumentális az életműve. Csak pár dal: Sunshine of Your Life, Layla, Tears of Heaven, Change the World, stb. Ezek mind annyira különbözű stílusú dalok, pszichedelikus rocktól a gitár orientált hard rockig, azért Maynek nem ekkora a repertoárja...
  • qwertrt
    B0B0, te mind stúdiótechnikus meg tudod mondani, hogyan fordítsam a Headphone-mixed sounds-t?
  • B0B0
    Hát hiába. Nálam a mai "zenészek" ipari tanulók a régiekhez képest, úgyhogy összehasonlítási alapnak szóba se jöhetnek :)
  • B0B0
    Ha ez esetben a "jobb" azt jelenti, hogy jobban kezeli a gitárt, akkor persze nem Brian van az élen, viszont én a komplett zenészt nézem, és abban pl. Clapton elmarad. Hendrix meg egyenesen kutyaütő (na jó ez erős volt :)). Lássuk be, zeneszerzésben, komponálásban Briannek nyomába sem érnek ezek a nagy nevek!
    Ott van pl. Santana! Gitárvirtuóz, de zenét nem nagyon tud szerezni. Ez van.
  • McGrady
    pl. David Gilmour
    vagy John Petrucci
    Petrucci zeneiségben azért még nincs May szintjén, de a mai nagyok közül vitathatatlanul egy nagyon progresszív gitáros, kitűnő technikával. Vagy nézd meg Steve Lukathert (TOTO), ő kissé emészthetőbb zenét csinál, viszont azt zseniálisan, és roppant igényesen gitározva, hangszerelve.
    Úgyhogy akad azért elég "vetélytárs", de itt, a profizmus szintjén már leginkább a saját ízlésünk számít...én pl. Hendrixet nem szeretem...elismerem hogy egy nagy gitáros volt, de valahogy engem nem érint meg...
  • qwertrt
    Szerintem igaza van, azért vannak Briannél is jobb gitárosok (pl. Hendrix, Clapton, ezeket May is elismeri), de az is biztos, hogy a 100 legjobb gitáros között vitathatatlan helye van.
  • B0B0
    Szerintem nem túlzás, mondjál mégegy ennyire "zenei polihisztor"-szintű gitáros, aki ráadásul sikeres is.
  • McGrady
    hát, azért a senki más az kicsit túlzás...a világon nagyon sok nagyon jó gitáros van, Brian a legtöbbjük közül még kiemelkedik :-)
    De nem is nagyon lehet összehasonlítgatni...
  • B0B0
    Egyik barátom Litvániában fotózta ezt:

• B0B0
    Az véleményem az, hogy Brian azért a legnagyobb, mert semmilyen más gitáros nem volt képes olyan összetett és bonyolult dalokat írni (és komponálni, no meg ugye hangszerelni), mint ő! Ugye Prophet Song például...

Hogy Jones Nedved barátunkat idézzem: "Nem eljátszani az igazán nagy, hanem megírni!"
  • qwertrt
    Milyen érdekes, annak ellenére, hogy a Queen nem nevezhető alter stílusúnak, mégis sok alternaítv rock/punk előadót inspirált (Nirvana, Foo fighters, NIN, Green Day)
  • qwertrt
    Azért megnézem, hányan fognak May után szabadon harsonát utánozni a gitárral :-)
  • McGrady
    mást jelent neki a virtuóz fogalma :-)
    May elsősorban nem a technikája miatt az egyik legjobb gitáros (bár azért van "néhány" szaratós futama), hanem inkább mert nagyon harmónikusan, zeneileg szólaltatja meg, speciális ízzel, és a hangzása is nagyon egyedi. Biztos sokan ki tudják játszani Brian nehezebb témáit is, de a nagytöbbség ált. belebukik abba, hogy az ízt már nem bírja visszaadni, amitől elég csehszlovákul fog szólni. Szóval, én ha újságíró lennék, nem bántanám Briant ;-)
  • larrylurex
    Kiefer Sutherland mondta, hogy Brian volt az, aki miatt elkezdett gitározni, és Brian volt az, aki miatt abba is hagyta, mert rájött, hogy ez neki túl messze van.
    Nem virtuóz?!! Aki ezt a cikket írta, még képen se látott gitárt.
  • qwertrt
    Erről van szó :-)
    Akárhogy is minősítjük a Rolling Stone-t. Ha az az újság készít egy listát, amely a 100 (szerintük) legjobb gitárost tartalmazza (a világon aktívan zenélő pár ezer közül) és ott a 39. helyre sorolja annak a Queennek a gitárosát, amely együttest a lap már-már legendsásan alábecsült... ez azért már jelent valamit.
  • B0B0
    Persze, mert a I Do It For You volt a legtovább az első helyen Angliában. Ez az "újságíró" is annyiból állt, hogy megnézte, melyik dala volt a legtovább listán...
  • B0B0
    Azt elfelejtettem még, hogy eléggé nagy bátorság olyat írni, hogy "nem igazán virtuóza a hangszerének". Nem nagyon, csak épp a világ egyik legjobb gitárosa.
  • Breki33
    akkor a mindenkin kivül ajánlom P
  • 0ppika
    köszi, de már megvan régóta
  • Breki33
    Hello

Ajánlom mindenkinek

Jó gyorsan jön, sztem érdemes leszedni

Queen studio discography (lossless - flac)

This torrent has all of Queen's studio albums in a lossless format (flac).

To keep the size down, I did not include compilation and Greatest Hits albums - other then Greatest Hits III that includes new songs.

The total size of the albums (ie not including this nfo and other support files) is 4.36 GB (4 686 388 126 bytes) - everything will fit nicely onto a DVD ;)

I ripped about half of the albums myself (EAC secure mode), others are from torrents or other sources. All have been checked for errors. Cover scans are included.

MD5 checksums are in the file "Queen.checksums.md5"

I've included the flac plugin for WinAMP (Flac_Plugin_for_WinAMP.exe, see http://www.winamp.com/plugins/details.php?id=131643 for official download).

For additional info and more flac tools, please see http://flac.sourceforge.net/

Please keep seeding this torrent as long as you can!

Included albums:

Queen [1973] - Queen I
    Queen [1974] - Queen II
    Queen [1974] - Sheer Heart Attack
    Queen [1975] - A Night At The Opera
    Queen [1976] - A Day At The Races
    Queen [1977] - News Of The World
    Queen [1978] - Jazz
    Queen [1980] - Flash Gordon
    Queen [1980] - The Game
    Queen [1982] - Hot Space
    Queen [1984] - The Works
    Queen [1986] - A Kind Of Magic
    Queen [1989] - The Miracle
    Queen [1991] - Innuendo
    Queen [1995] - Made in Heaven
    Queen [2000] - Greatest Hits III

http://www.mininova.org/tor/251246
  • grizzlyisback
    és ez persze csak egy hülyeség volt amit mondott neki
  • grizzlyisback
    jah,
    én a metroban egyszer egy bryan adams interjút olvastam, én szégyelltem magam a buta ujságíró helyett.
    azt mondta neki, hogy egyértelmü hogy a leghiresebb dalod az Everything I do I do it for you, persze rögtön kijavitotta a csajt BA hogy szerinte nem, pl a youtube szerint a summer of 69 az. De eleve aki legalább 1szer hallott BA dalt, az valoszinu a summer of 69 volt, nem is értem hogy mondhatott ilyet. mondjuk ez valoszinu az átlagolvasót nem érdekli, de szerintem szánalmas hogy az ujságirás milyen alacsony szinten van néha
  • B0B0
    Egyetértek, ekkora szar írást rég olvastam, a manusznak halvány lila gőze sincs a Queen munkásságáról. A csúcs a "Queen kerülte a progresszív megoldásokat". Na hát ez egy állat!

(Arról már ne is beszéljünk, hogy a Rolling Stone újságot Rolling Stones-nak írja...pfff)

Na de most erre mit mondjak? A Metró újság minősíti megint magát...