9010

• vasmacs
    Én egyszer azon gondolkoztam el, hogy sztem nincs még egy olyan zenekar, amelyiknek egy egyszerű hétköznapi rádióhallgató, aki egyik zenekar életművébe sem ásta bele magát, a Queentől ismeri a legtöbb számot.
    Azóta egy csomó embernek felvetettem ezt, hogy mondjon egy másik zenekart, amelyik ennyi világhírű számot produkált volna, és senki sem tudott :-) Szépen elkezdte összeszámolni xy-tól, majd elkezdtem én a Queentől (mindig eljutottam olyan 12-13-ig csak úgy fejből, amivel a másik is egyetértett), és mindig több lett. :-)
    Szerintetek is így van?
  • pipeppers
    Engem ez vesz le a lábamról.
  • grizzly21
    azért iszonyatos belegondolni ebbe, hogy a queen-nél ez a szám (Radio Ga Ga) nem mondható kiemelkedőnek a többihez képest, egy tipikusan baromi jó queen szám, és még egy ilyen szám is legalább annyira jó, hogy egy ilyen kaliberü v rosszabb számra egy világhirü együttes is simán felépithetné az egész karrierjét, és ismertségét gond nélkül.
    Tényleg egy más dimenzióban élnek, olyanok mint a brazilok fociban, a dream team kosárlabdában, kár összehasonlitani őket bárki mással:)
  • grizzly21
    nem semmi..:)
    egyébként itt tudta már hogy ő is aids-es?
  • qwertrt
    Íme a világ (eddigi) legjobb performanszának legjobb három perce :-)

Kicsit kockás a kép, de ól hallható a közönség, főleg, mikor Freddie sz első vszak után elkezdi riszálni magát :-)
  • B0B0
    Jaaaaa

(A Rioban is lehet egész jól hallani)
  • qwertrt
    Nem, én a Live Aidre gondoltam, ott is hallatszanak.
  • B0B0
    Ahol a közönség annyira hallatszik a Radio Ga Ga-nál
  • qwertrt
    Mármint mi?
  • B0B0
    Az a Live In Rio!!
  • highlander15
    Szerintem dobolni és énekelni(nem próbáltam még)kb. ugyanolyan lehet mit gitározni és énekelni,habár szerintem utóbbi könnyebb!!!
    Nekem megvan asszem a Live Killers,a Live Magic,és a Live at Wembley koncertfelvételei mp3-ban,azokon is le van keverve a hang.
  • qwertrt
    Hát igen, szegény Rognak nem lehetett könnyű, eszeveszetten csépelni, közben a támogató vokált is nyomni :-)

Különben imádom ezt a Live Aid-es vidót, a Radio Ga Gát láttam egyszer, egy olyan verzióban, ahol faszául lehetett hallani a közönséget is (sajnos amiket most találok, azokon mindig le van keverve a közönség hangja). Szóval kísérteties volt, felállt a hátamon a szőr, ahogy a közönség Freddie minden mozdulatára sikoltozni kezdett :-D
  • B0B0
    Üdv újra itthon! Közben 2 új taggal bővült a banda! :)
  • Jones Nedved
    Üdv. Mindenkinek!

Távol voltam jobb s rosszabb ügyek miatt....de legutoljára Görögországban néztem körül :) az JÓ VOLT!

Hogy valami érdekessel is szinesítsem a fórumot, Roger kiváló hangjárol tanúskodik ez a korántsem ismeretlen felvétel is:

http://youtube.com/watch?v=xn1w3kLoOuA
  • B0B0
    Na de ha te a BoRhap-ot hallottad először, akkor igaz...! :)
  • pipeppers
    Mert az In The Lap Of The Gods korábbi, mint a Bohemian Rhapsody :))
    De én ugye nem hallottam előbb, mert én a Bohemian-t hallottam legeslegeslegelőszőr:))
    A Sheer Heart Attack csak a sokadik volt, amit megvettem.
  • B0B0
    Hát azt tud. Amolyan Barry Gibb stílus :)
  • B0B0
    Miért írtál baromságot???
  • pipeppers
    Jó nagy baromságot írtam, nekem ne essetek... :D
    Akkor is a Boh Rap-nál hallottam először :)))
  • pipeppers
    Én már a Boh Rap-nál meglepődtem, azóta tudom, hogy a nagyon magas hangokat neki tudjam be :)
  • pipeppers
    Ballag már a vén diák... :)))
    Jól néz ki ebben a cuccban :)
  • pipeppers
    A hangsúlyt értsd a "mai"-ra :))
    Így egyet is értek.
  • larrylurex
    Roger olyan hangterjedelemmel(és pontos énektudással) rendelkezik, hogy az nem is igaz. Amikor megtudtam, hogy az "In the lap of the gods"-ban, és a "'39"-ben hallható nagyon magas hang Roger, nem akartam elhinni. Aztán láttam, hogy ezt élőben is tudja... Például itt
  • highlander15
    Kevés az ilyen ember,aki szereti befejezni a félbehagyott dolgait:-)
  • B0B0
  • B0B0
    Köszi! :)

Én anno rádióban hallottam a hírt
  • B0B0
    Hát a Beatles nem éppen a semmiből indult,no meg az ABBA sem! :)
  • blackgamer
    ha volt hír akkor bocs: A Queen gitárosa az asztrofizika doktora lesz
  • McGrady
    mindenki a semmiből indul :-)
    kivéve persze pár mai fost.
  • highlander15
    Hát Brian is nagyon jól tud énekelni,a Who Wants to Live Foreverben is milyen jól énekel,akkor a Driven by you is nagyon tetszik tőle!
    Rogerre visszatérve,ahhoz képest,hogy autodidakta módon tanult dobolni,egy igazán profi énekes/dobos lett belőle!És ezért (is) szeretem a Queen-t,mert szinte a semmiből indultak,és a világon az egyik legjobb(ha nem a legjobb)együttese lettek!
  • B0B0
    Hát énekelni valóban tud, nem is rosszul, ez a megállapítás minden bizonnyal Freddie árnyékának az oka, hisz Brian-t is 1993-ban kezdték ezerrel méltatni, hogy eddig nem is tudták, milyen jó hangja van! Pedig a Queen-rajongók berkein belül ezt már a 70-es években tény volt.

A dobolása! Na az a legpontosabb! Még anno Cseke László írta a Queenről ezt:
    "Mi kell ahhoz, hogy egy olyan együttest tudj összehozni, mint amilyen a Queen. Először is kell hozzá egy metronóm pontosságú dobos..."

Freddie egyszer ezt nyilatkozta:
    "Tudom, hogy elvileg a dobgép nem tévedhet, de Roger akkor is pontosabb nála!" :)
  • highlander15
    Ez mondjuk nem igaz szerintem hogy nem tudott énekelni,de dobosként volt az igazi,az biztos!
  • B0B0
    Nem, azért mert szerintük nem tudott énekelni és csak erőlködött.
  • highlander15
    Ja,különben még nem mondtad el hogy miért piszkálták Roger Taylor hangját!Azért mert hasonlít Rod Stewart-éra?
  • B0B0
    Nagy szám bezony :)
  • highlander15
    Ma hallgattam egy csomó Queen-számot,és hát igen meglepődtem,a Prophet's Song 8 perc 21 másodperc hosszú,de qrva jó szám!!
  • larrylurex
    És a Logan place-re is! Bár a kerítést lefestették, de még látható néhány felirat...
  • B0B0
    Azért az sokat elmond, hogy mennyivel veri a BoRhap az I Do It For You-t! :)
  • qwertrt
    E weblap szerint a Queen a Beatles után a legtöbb albumot adta el Angliában.
  • B0B0
    Tessék elmenni a Dominition Theaterhez! Nem mindennapi látvány tárul ott eléd! :)

Jó utat!