9010

• vasmacs
    Ja és én most egy ideig nem leszek gépközelben + utána Sziget egy hétig, ami alatt meg nem sok időm lesz ilyesmire, úh lehet ezt kihagyom :-)
  • vasmacs
    Egyrészt: nekem elsősorban a zene számít. Másodsorban: elolvastam a szövegét, és hát azért nem olyan nagy durranás... :-)
  • highlander15
    Kaphatnám a szerdát ha nem gond?
  • B0B0
    Semmi gond! :) El fog ez tartani egy ideig! :)
  • larrylurex
    Hú... Nekem nagyon sok exkluzív tippem van, de a jövő héten külföldön leszek, szóval csak utána tudok beszállni.
  • qwertrt
    Oké
  • B0B0
    Pedig jó az, ha tudnád a szövegét! :)
  • B0B0
    Tiéd akkor a kedd, okés? :)
  • B0B0
    Hát szerintem bármi ami a Queennel kapcsolatos zenei anyag a youtube-on.
  • qwertrt
    Élő koncert is lehet, vagy csak vklip?
  • vasmacs
    Pedig a Delilah-t úgy beírnám :-DD :-P
  • grizzly21
    thx!:)
  • B0B0
    Hát akkor legyen tiéd az első nap (azaz a jövő hétfő)!
  • grizzly21
    én már tudom is az enyém:) bár sztem hamar el lesz lőve:)
  • B0B0
    Leggyengébb dal szavazást nem tartunk. Ezt már megbeszéltük, kiábrándító szándékot nem akarunk bevinni a topicba!

Helyette támadt egy ötletem:

Minden nap belinkelünk egy videot a youtube-ról. Mindenki kap egy napot, és akkor a számára (szerinte) legexkluzívabb, legjobb video-t belinkeli a videoportálról! A héten kiosztjuk a napokat!
  • vasmacs
    Jujj télleg :-)) De azt is jobban szeretem most, mint akkor :-)
  • highlander15
    Nekem az I Want to Break free kifejezetten az a szám,ami nagyon bejött,az I'm going slightly mad-et talán kétszer hallgattam meg,de nem tetszik nekem se annyira.
  • pipeppers
    És mi lesz a Flash Gordonnal? :)
  • pipeppers
    Az lenne nagy szó, ha ezen még Roger hangja is rajta lenne :))
  • vasmacs
    Én régen (5-6 éves koromban :-)) kifejezetten utáltam a Radio Gaga-t meg These are the days-t!! Nem is értem :-)) Aztán vhogy csak sikerült megszeretnem ezeket is, főleg a These are-t. Amit régen sem szerettem és most sem annyira, az az I want to break free és az I'm going slightly mad. És ezeket már nem is fogom megszereteni :-)
    Télleg. Lehet, kéne tartani egy leggyengébb szám szavazást is :-)
    No, mit szóltok hozzá?
  • B0B0
    Hmmm. Én a Queen II-t ismertem meg utoljára. Na de akkor aztán orrba-szájba az ment! :DD

Nálam az a top album, nincs jobb nála (de erről már ugye mások is elmondták a véleményüket :))
  • pipeppers
    Én a Queen II-re kaptam rá most nagyon, azt hallgatom sokat, de az úgy egybe nagyon jó... meg külön-külön...mindenhogy...:))
  • B0B0
    Ahhha! :)

Érdekes, a Radio Ga Ga nálam sem volt sokáig a Queen topjai között (mondjuk így volt ez a Bohemian Rhapsodyval és az Innuendoval is :)), és mégis az utóbbi 1-2 évben egyre többször hallgatom. Fura
  • pipeppers
    Az E/2 helyett írhattam volna T/1-t is, azért így írtam, mert nem a szívem csücske ez a szám, és a te hsz-ed után jutott eszembe a gondolat, ezért ahhoz kapcsoltam. :))
    Amúgy meg a lényeg, hogy ott van :D
  • B0B0
    :)
  • highlander15
    Azok vagyunk elhiheted:-)Én legalábbis hallgatom őket orrba-szájba:-)
  • B0B0
    A Queen pont ezért emelkedik a könnyűzene fölé. Senki más nem csinált ennyire sokszínű munkásságot, ráadásul sikerrel!! És emellett nincs mégegy előadó, akinek ennyire bonyolult, mélyreható szövegei lennének é silyen tökéletesen harmonizálnának a melódiával.

Jó család lehettek (mindenki a Queen-ért rajong) :)
  • B0B0
    Ezt biztos nekem címezted??? :)
  • pipeppers
    Azért, ha csak Radio Ga Ga-k lennének, nem lenne ilyen népszerű a Queen, ahhoz, hogy ilyennek lásd ezt a számot, kell a tudat, hogy mi is a Queen valójában. De valóban, megmutatták, hogy ezt is tudják, és ezt is ugyanolyan jól, mint bámi mást.
  • highlander15
    Én azért szeretem a Queen-t,mert mindig tudtak valami újat alkotni,nem ragadtak le egy stílusnál,több stílusban próbálkoztak(hozzátenném sikerrel),de mindig megmaradt ez az egyedi,jellegzetes hangzásuk.Azt azért megnézném,hogy ma melyik együttes,énekes tudna ilyet produkálni.Apám is elég régóta hallgatja az együttest,anyu kedvenc száma az I Want To Break Free,nővérem is Queen rajongó:-),szóval elég sok családtagom szereti az együttest,de én vagyok a családban a legnagyobb rajongó:-)
  • iroszob
    Hallgassátok meg Rogertől az "I cry for you"-t. Szerintem az igencsak hasonlít a Radio ga ga-ra. :)
    Mondjuk az évjárat és a szerző megegyezik a 2 dalnál. :)
  • B0B0
    Nos, ezt én is alátámasztom azzal, hogy amikor olyan 13-14 éves lehettem és fingom nem volt a zenéről, a zenekarokrók (egyszerűen nem érdekelt), akkor nem ismertem semmit és senkit a könnyűzenében. Kevés kivétel volt. Talán ha 6-7 dal ismertem volna fel (pl: V'Moto Rock, Dire Straits), de ezeket mind azért, mert otthon fater ezeket hallgatta. Viszont egyvalamit tudtam. Ha Queen szólt a rádióban, azt egyből felismertem. Sőt tisztán emlékszem, hogy a Radio Ga Ga klippjét is ismertem. Pedig mondom: akkor abszolulte nem hallgattam zenét!
  • B0B0
    Na igen. Ezt meg kéne mutatni annak a "nem virtuóza a hangszuerének" újságírónak!!!
  • B0B0
    Ez a dal egy fricska a popzenének. Majdnemhogy "játszi könnyedséggel" gyártottak egy popslágert. Ez azért nagy szó egy Hot Space után és ráadásul a Queen-sound-ot is sikerült meghagyni.

Számomra egyébként az a legnagyobb ebben a dalban, hogy alapból szerkezetileg valóban egy egyszerü popdal. Viszont van neki egy nagy adag egyénisége! És ez a videoklipre is igaz. Nincs mégcsak hasonló dal sem a pop-palettán! Nem véletlen, hogy a BoRhap mellett a zenekar védjegye lett.
  • B0B0
    Hááát, bizonytalan, hogy mikor kapta el, egyes bennfentesek még azt is vallják, hogy még ő maga sem tudhatta pontosan. Mindenesetre akönyvek és írások alapján '86 második felében kaphatta el, bár közvetlen utalások csak '87 első elére hivatkoznak. De nem szabad azt a tényt sem elfelejteni, hogy Freddie már a Magic Tourt sem nagyon akarta, kellett egy adag rábeszélés is.
  • B0B0
    Nah, a youtube-on melyik video nem kockás? :DD
  • vasmacs
    Asszem 86-ban tudta meg, szal sztem nem.
  • grizzly21
    ez igy van:)
  • vasmacs
    több számát ismerne, mint a Queennek.
    Na így a teljesen korrekt, de azért remélem értettétek eddig is :-))
  • vasmacs
    "Én egyszer azon gondolkoztam el, hogy sztem nincs még egy olyan zenekar, amelyiknek egy egyszerű hétköznapi rádióhallgató, aki egyik zenekar életművébe sem ásta bele magát, amelyiktől több számot ismerne, mint a Queentől."
    Így helyes. Több gondolat kavargott a fejemben... :-)