QUEEN

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

B0B0
Hát ja. 😊))

Is this the real life? Is this just fantasy? -------o------- Tejet kérek! Csokisat!

McGrady
ahhoz képest mindkettõt lemosták :-))

Kuss!-magyarázta.

B0B0
A Queennek igazán nem a Beatles volt a példaképe, sokkal inkább Jimi Hendrix vagy a Led Zeppelin.

Is this the real life? Is this just fantasy? -------o------- Tejet kérek! Csokisat!

B0B0
A Queen-t megszûnte után sírják vissza nagyon ugye, ezért egyedülálló a megszûnt együttesek közti hihetetlen npszerûsége.

larrylurex
Én mindig azt hittem, hogy a Hitman az egyetlen Queen szám, ami valójában az AIDS-rõl szól. Úgy tûnik, ez sem. Pedig milyen találónak tûnt!
Egyébként felesleges a listás helyezésekrõl vitatkozni, nem ezen múlik. Mennyi szám tûnt el a süllyesztõben No.1 után! Ehhez képest pl. egy Don't stop me now, vagy egy Show must go on eléggé ott van a köztudatban, pedig dobogósak se voltak. Ami pedig a minden idõk listákat illeti, a trendek adott idõben mindig felkapottabbak voltak, mint a kicsit trenden kívül álló Queen. Éppen ezért a könnyûzene fejlõdését nem szabad a Queenhez viszonyítani. A Nirvana pl. fontos zenekar volt, és történelmet csinált a zenében, korosztályos hõs. A zenetörténetet pedig a korosztályos hõsök alakítják. A Queent a saját idejében nem tarották a szokványos értelemben vett kultuszzenekarnak, de ma egyre inkább úgy kezelik. Hogy ez utólagos történelemírás, vagy a világ rendjének helyreállítása, arra szerintem mind egyfélét válaszolnánk.😊 Amúgy a Beatleshez hasonlításról még annyit gondolok, hogy úgy viszonyul a Queen a Beatleshez, mint a Beatles Elvishez. A példaképhez kár a követõt hasonlítani. Amúgy a Beatles szerintem onnan, hogy Revolver tök zseniális...

CodeRed
Ja és majdnem elfelejtettem...a Kind of Magic is elõbb volt a Vasmadarakban mind a Highlanderben. :-D

https://www.youtube.com/channel/UCNMRCx_bkrHBdc51cuob9wg/featured

CodeRed
Jó jó, de ilyen alapon minden film B kategóriás amit többször leadnak egy évben? Nem hinném.

CodeRed
Igen...de a Hitman fel sincs tüntetve a film végén, ellenben a többi számmal.

B0B0
Azért, mert a Hitman-t és a One Vision-t a Vasmadarakba írták! Igen, a One Vision-t is, annak ellenére, hogy sokan úgy tudják, hogy a Live Aid alkalmából. Pedig az "csak" ihlette.

qwertrt
Hát, hogy megjelenéskor B kategória volt-e vagy sem, az nem tudom, de ma minek neveznél egy filmet, amelyet évente ötször leadnak a különbözõ csatornák? :-)

intel Core 2 E5300@3,66 GHz, Gigabyte GA-P35-DS3L, 4 GB DDR2 1066 MHz, GeForce 9600 GT 512 MB

CodeRed
Bocsánat az INNUENDO-t 1991-ben adták ki.

CodeRed
Nem vitázni akarok, de a Vasmadarak 1985-ben való debütálásakor nem éppen a B kategóriás moziba tartozott. A másik pedig, hogy ebben a filmben elõbb tûnt fel a Kind Of Magic vagy a One Vision mint a Hegylakóban (ott 1 évvel késõbb 1986-ban). És van a Vasmadarakban még egy szám ami az INNUENDO albumra került fel 1990-ben annak elõtte még a Vasmadarak stáblistáján sem szerepelt pedig benne volt a filmben a HITMAN. Ezt sosem értettem és egy QUEEN könyv sem adott rá választ.

Hát, ha a futballmeccs lerajzolásával azonosította, akkor õ tényleg arra gondolhatott, hogy nem lehet.
Vannak olyan emberek, mint én is, akik nem tudunk beszélni róla, ez igaz, de attól még lehet, én is szívesen olvasgatom az eszmefuttatásaitokat. Úgyhogy csak beszéljetek róla sokat 😊

B0B0
Ez nem azt takarja, hogy nem lehet róla beszélni, hanem, hogy két egyforma vélemény nincs

qwertrt
Speciel evvel nem értek egyet, sztem igenis lehet és érdemes a zenérõl beszélni...

intel Core 2 E5300@3,66 GHz, Gigabyte GA-P35-DS3L, 4 GB DDR2 1066 MHz, GeForce 9600 GT 512 MB

B0B0
A Kapuvári-Sebõk könyvben van ez:

"A zenérõl beszélni olyan sikerességgel lehet, mint egy futballmeccset lerajzolni."

😊

qwertrt
Azt hiszem a zene megítélése sosem lehet objektív, te is pl. szubjektív módon nézed a dolgot, naná, hogy a Queent tartod a legjobbnak, de egy Nirvanás biztosan vitázna errõl vele :-)

A Radio Ga Gáról meg annyit, hogy a kedvenc Queen dalom, a világ egyik legjobb dala :-) Nagyságát bizonyítja, hogy erõs popzenei háttere ellenére rendjklívül ütõs módon érvényesül egy rockkoncerten, és számos rock formáció dolgozta fel, merített belõl inspirációt.

B0B0
Persze ezek a listák meg rekordok, olyanok számomra, hogy ha az élen végez a Queen akkor azt mondom okés, ennek örülni kell, hisz a reklámérték fontos, de persze egy lista nem lehet teljesen mentes a szubjektivítástól, épp emiatt nálam sosem mérvadó (gondolok itt arra, hogy egy VH1-es szavazás volt anno a legjobb rock-óda és a BoRhap "csak" a második lett egy szánalmas Nirvana szám mögött, pedig szvsz ha valami fix, akkor az az, hogy a BoRhap óda-kategóriában verhetetlen) és ezt ugye legjobban példázza az, hogy a Radio Ga Ga sosem fér oda a legnagyobbak közé kizárólag azért mert amiatt az istentelenül szánalmas és gyenge "Relax" címû dal miatt nem lett No.1. Angliában, pedig 17 országban volt listvezetõ, nem egy helyen több hétig és a mai napig a Queen egyik legnagyobb sikerének tartják. Na szóval ennyit ugye ezekrõl a szavazásokról. 😊

B0B0
Annyira, hogy mind "dobogós" 😊

qwertrt
Hát igen, ez mind a majdnem kategória...

B0B0
Hohóó, ha tudnád én hány számra hittem, hogy No1. volt Angliában! 😄D

No lássuk csak:
Somebody To Love
We Will Rock You
We Are The Champions
Crazy Little Thing Called Love
Radio Ga Ga
A Kind Of Magic

McGrady
én nagyon bírom az abbát, nagyon igényes zene(fõleg pophoz képest), a csajok meg elképesztõen énekeltek! persze Queen szinten nincs zeneileg, de látszik hogy profik õk is 😊

Kuss!-magyarázta.

qwertrt
Igen, az új hullám, mint oly sok együttest, õket is elsöpörte.

qwertrt
Nem az ABBA-t tartom kevésre, hanem az említett kislemezt többre. Még "kiscserkész" koromban, mikor elõször láttam a Queen kislemezek helyezéseit, nagyot lestem, mert ha volt valami, amire a gatyámat tettem volna, az az volt, hogy a WATC/WWRY kislemez biztos listavezetõ volt. Ehhez képest, az #2 UK/#4 US kiábrándító (egy ilyen kaliberû kislemezhez képest).

B0B0
Persze az mindent elmond a zene fennmaradóságából, hogy a Queen válogatásalbuma messze a legsikeresebb. Az ABBA igazán csak a saját korában (1974-1982) volt irtó népszerû, utána drasztikusan estek a sikerek és emiatt is bomlottak fel olyan hirtelen.

B0B0
Azért az ABBA-t ne sajnáld le. A maguk idejében minden együttesnek odavertek, egyedülállóan és kimagaslóan sikeresek voltak (ugye a tipikus Beatles-receptet követték: egyszerû fülbemászó dallamok, mégannál is egyszerübb szövegekkel)

B0B0
A BoRhap tart még egy rekordot: egyedüliként neki sikerült két különbözõ évtizedben ('70 és '90) number one lenni több héten át.

qwertrt
Nyílván a kiadónak valami haszna származhat ebbõl... más magyarázatot nem látok arra, hogy egy együttes ilyet tegyen...

larrylurex
Én eddig azt hittem, hogy a "dupla A oldalas kislemez" csak szubjektív dolog. Görénység két külön kislemeznek venni!

larrylurex
Egész korrekt dolgok vannak ám itt! Más oldalakon sokszor tök hamis tabokat meg akkordokat adnak meg, de ez a hely aranybánya.😊

qwertrt
És milyen dolog ez: 1977-ben a WATC/WWRY kislemez második lett, az elsõ A The Name of the Game volt az ABBA-tól. A pofám leszakad...

Persze a Dupla A-oldalas kislemez más tészta, mert ha pl. egy kislemezbõl 50 ezret adnak el egy héten, a dupla A-oldal esetén 25 ezer az egyik, 25 ezer a másik oldalnak jut. Tehát ha sima A/B oldalas kislemezként jelentették volna meg, tarolt volna (még Amerikában is elsõ lehetett volna).

qwertrt
Érdekességek a Guinness Book Of Hit Singles-bõl (ilyen is van? :-)

Csak két elõadónak sikerült négy különbözõ dekádban listavezetõ kislemezt kiadni - Cliff Richard és a Queen (utánagondoltam: 70-es évek - BohRhap; 80-as évek - Under Pressure; 90-es évek - Innuendo; 2000-es évek - WWRY)

A Bohemian Rhapsody 14 hétig volt number one, ezzel negyedik a rangsorban ( I Believe (18 hét), (Everything I Do) I Do It For You (16 hét), és Love Is All Around (15 hét)).

B0B0
Nem hinném, én is csak ezt az egy képet találtam róla 😞

Nem lehetne beszerezni valahonnan?

B0B0
Dehogy tesz jót, anno én örültem is neki, hogy igazán csak az elsõ rész zenéja a Queen-é. (A másodikban ugyan van A Kind Of Magic, meg Who Want To Live Forever, de csak pár másodpercig)

qwertrt
Más kérdés, hogy jót tesz-e vajon a Queen megítélésének, ha ócska B-mozikban tûnik fel a zenéje? (lásd még: Vasmadarak).

B0B0

B0B0

B0B0
Ma már tuti! 😊

qwertrt
Hiába beszélnek a Beatles-esek, a Queen a népszerûbb :-D

qwertrt
Jó, az lehet, de az átlag zenehallgatónak biztos nem az Under Pressure fog az eszébe jutni a Queen név hallatán, csak nagyon sokadjára (szerintem). Különben nagyon dögös szám, élõben még jobb :-)

B0B0
Hát õ sem csak Nagy-Britanniában szupersztár ám. 😊

larrylurex
Sokáig én sem ismertem. Persze abba is érdekes belegondolni, hogy David Bowie mennyire nem ismert Magyarországon. Magyar rádiók egyáltalán nem játszanak számokat tõle, régebben se nagyon játszottak. Így az, hogy Queen+David Bowie, nem volt olyan érdekes mifelénk. Nagy Britanniában persze szupersztár, valahol Beatles-Stones-Elton John-Cliff Richard-Queen szinten. Érdekes.

B0B0
Hmm, fura. Az Under Pressure pedig nagyon ismert szám

qwertrt
Igen, nekem mindig meglepõ, hogy az Under Pressure ilyen sikeres volt Angliában (mert én régen nem ismertem, nem úgy mint pl. a WATC-t), de ez is tanúsítja. Vagy nézzétek meg a Wembley koncertet, mekkora üdvrivalgás van, mikor elkezdik a basszusvonalat...

larrylurex
Szeretnék ilyen popzene-kulturájú országban élni...

grizzly21
nem rossz ez, punkos kicsit, de azért jo.
ez az egyik kedvenc számom

B0B0
Többszázezer ember részvételével a legjobb angliai NumberOne sláger:

ITT

B0B0
Hát Brian megjelenése, el kell ismerni, hatásosra sikeredett! 😊

larrylurex
Ismét egy youtube eresztés. A McFly nevû brit zenekar (tinibálvány nu-pop, egy kicsit punk,vagy mi) megcsinálta a Don't Stop Me Now-t. Szerintem egész korrekt, de nem ez a lényeg. Figyeljétek a sok tinilány reakcióját, amikor megjelenik Brian! Íme