QUEEN

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

qwertrt
Azért nem teljesen...

Én tisztelem az RS-t, csak a Queennel való hozzáállásukat kritizálom. Nekem pl ha egy dal/album fenn van az RS 500-as lisán, az azt jelenti, hogy egy kritikailag elismert dal/album.

intel Core 2 E5300@3,66 GHz, Gigabyte GA-P35-DS3L, 4 GB DDR2 1066 MHz, GeForce 9600 GT 512 MB

B0B0
Ezekkel az 500-as listákkal kapcsolatban úgy látom nem értetted meg, hogy nem a zenei minõség, hanem a sikeresség és fülbemászó dallamosság az, ami dominált.

Is this the real life? Is this just fantasy? -------o------- Tejet kérek! Csokisat!

qwertrt
Nekem alapvetõen semmi bajon az RS csapattal, egy kicsit arrogánsak. Egyedül az zavar, hogy a Queen-t ennyire méltatlanul kezelték (lehet, hogy más együttest is mélatlanul kezeltek, de mivel Queen rajongó vagyok, csak ezt tudom). Bizonyára valamennyire a rajongás is beszél bekõlem, de annyira idegesít, hogyha a Queenrõl van szó, a kritikus átmegy alári, lesajnáló stílusba, fasisztázás, fikázás. És az még jobban zavar, hogy tudom, hogy ennél pedig sokkal többet ér az együttes, az RS valamiért mégis utálta.

Talán a legendás rossz viszonyuk a sajtóval?

Pölö az RS 500 legjobb albuma listáján csak az ANATO szerepel, pedig aki kicsit is konyít a zenéhez, csípõbõl hiányolja a Sheer Heart Attack-ot és a Queen II-t. Elõbbi korát megelõzõ rock és metálhimnuszokat tartalmazott, utóbbi egy remek (félig)koncept album, misztikus prog metál, 1973 egyik legjobb albuma.

At RS 500 legjobb dal listájáról (szerepel a BohRhap és a WWRY) eleve hiányzik a Stone Cold Crazy (1974-es thrash!), a Brighton Rock (nagyon híres és míves gitárszóló), The Match of the Black Queen (poliritmikus prog rock remek, opera beötéssel), az Innuendo (egy epikus prog rock/hard rock a kései 1991-bõl).

intel Core 2 E5300@3,66 GHz, Gigabyte GA-P35-DS3L, 4 GB DDR2 1066 MHz, GeForce 9600 GT 512 MB

B0B0
Akkor KLIPSZAVZÁS!

A szavazás menete:
A #4571-ben felsorolt videók szerepelnek a szavazásban, abban a verzióban (kivéve a Tie Your Mother Down-t, köszi LarryLurexnek a javításért!).
Holnap mindenki felsorol 10 klipet. A 6 legjobb fog továbbjutni. Mivel minden bizonnyal lesz holtverseny, ezért azok egy további (csütörtöki) fordulóban fognak versengni.
Miután kialakult a legjobb 6 mezõnye, egy hétfõn kezdõdõ bajnokságban döntik el a címet! Ez 5 forulót jelent, tehát a verseny vége jövõ hét péntek! A bajnokság mérkõzéseinek sorsolása pénteken történik.

Egy mérkõzés menete: ugyanúgy, mint a 'legalaulértékeltebb-dal' szavazásnál, annyi különbséggel, hogy itt van döntetlen is. A gyõzelem 2 pontot ér, a döntetlen 1 pontot.

Jó szavazást mindenkinek!
B0B0

Is this the real life? Is this just fantasy? -------o------- Tejet kérek! Csokisat!

B0B0
A Rolling Stone egy gyökér kritikuscsapat, amely az egyéni véleményekre épít! Freddie egyszer ezt mondta róluk:
"Ki nem szarja le, hogy egy senkiházi mit ír a zenénkrõl. Még egy nyamvadt fuvolán sem tud játszani, akkor meg milyen jogon osztja az észt???"

Roger pedig ezt mondta:
"Lefikáznak? Leszarom! Csakis az számít, amit a közönség mond. Mi az utóbbi 10 évben csak teltház elõtt játszottunk. Nincs több kérdésem!"

B0B0
Nézz utána egy-két korabeli cikknek. A Sex Pistols gyûlölte a Queen-t, mint ahogy az akkori újhullám el is tiporta a régi nagy rock-"mammutokat". No persze Sid Vicious majdnem mindenkit utált 😊

larrylurex
Mielõtt még valaki megkérdezné: nincs tarajam, és nincs lakat a nyakamban.😊

larrylurex
Szerintem akkor sem. A SP féle God save the Queen az konkrétan a himnuszra reagál, és arról szól, hogy miközben Anglia a Királynõvel, meg az összes többi idióta hagyománnyal szórakozik, nincs jövõ. Nem szabad senkire se hallgatni, nem szabad hagyni, hogy más mindja meg, hogy te mit akarsz. Mert mi vagyunk a jövõ, nélkülünk neked sincs jövõd. Vagy valami ilyesmi... Ennek szerintem semmi köze a Queenhez.

larrylurex
Ez a Rolling Stone-ban megjelent korabeli kritika. Fikázás, fasisztázás, de a RS sznob és béna újság. Szerintük a WWRY olyan, mint egy menetelés, és a szöveg is tiszta fasiszta. Maga a szöveg az -én értelmezésemben- egyébként azokról szól, akik állandóan lázadoznak minden ellen. A végén azt mondja, hogy "valakinek végre helyre kéne raknia téged". Az eredeti címe "We will beat you"(Leverünk téged) lett volna, de Freddie szerint ez hülyén hangzott. A "rock"-nak meg annyi jelentése van(a "ringat"-tól a "renget"-ig minden árnyalat), hogy mindenki eldöntheti, melyik a szimpatikus. Ez a punkellenesség és a fasisztázás sztorija.

qwertrt
Errõl írnál bõvebben?

B0B0
Útálta a Queen-t, és még finom is voltam. A legismertebb daluk, a God Save The Queen is erre utal (kifigurázzák benne õket, mondván, pofátlanság, hogy a koncertjeik végén elõadják a himnuszt)

larrylurex
A We will rock you kimondottan a punk ellen íródott. Brian az õ egyfajta felsõbbrendûségüket fogalmazza meg a punk ellenében, késõbb ezért fasisztázta le a Queen-t a Rolling Stone. A NotW-ön a Fight from the inside szól még ugyanerrõl a témáról.

larrylurex
Az azért túlzás, hogy szívbõl gyûlölte. Rohadt Jani, az énekes, komoly erõfeszítéseket tett, hogy bejusson a Queen által használt stúdióba, hogy köszönjön Freddie-nek. Nincs a Sex Pistols-szal semmi baj. Tulajdonképp pont a Queennek köszönhetik, hogy befutottak, mert helyettük ugrottak be egy tv mûsorba(a Queen lemondta a fellépést). Ott káromkodtak párat, készen is volt a tömegpunk. Így van ez jól.

B0B0
Hát annyiban kapcsolódik, lehet, hogy pont a We Will Rock You felvételeinél volt az affért 😊

qwertrt
Érdekes :-) A hülye punk :-)
Bár nem kapcsolódik a We Will Rock You-hoz.

B0B0
A News Of The World felvételeinél a Queen és a Sex Pistols egymás melletti stúdióban dolgoztak egyidõben. Nem titok, hogy az akkor már az egyik legnagyobb rockbandaként befutott Queen-t szívbõl gyûlölte az akkori kibontakozó újhullám egyszerû és semmitmondó zenéjét úttörõként hirdetõ punkbanda. Sid Vicious összetalálkozott Freddie-vel egyszer a stúdiókomplexumban és a punk beszólt neki:

-Mivan haver, megkedvelteted a balettot a tömegekkel?

Mire Freddie csípõs válasza rögtön jött:

-Ááá, igen Ferocious úr, nos igyekszünk.

(A Vicious szó nagyjából ennyit jelent: bûnös, gonosz, erkölcstelen, a Ferocious pedig: vérengzõ, habókos)

Vicious piszkálódásának apropója Freddie akkori színpadi jelmezeinek egyike volt, ami Nyizsinszkij orosz balettfenomén egyik leghíresebb kosztümjének szakasztott mása volt.

qwertrt
B0B0, te mint angolos, és Queen rajongó, ezt az alábbi idézetet magyarázd meg nekem:

Sid Vicious from the Sex Pistols once asked Freddie Mercury if he was "bringing ballet to the masses" (this was published in Rolling Stone, December, 2004), so Freddie was pleased when Queen responded with this.

A We Will Rock You kapcsán írta a Rolling Stone.

B0B0
Aha, látom, el van szúrva linkje a Somebody To Love-val egyetemben! 😞

Javítás:
Somebody To Love

larrylurex
A Killer Queen világos, szerintem is csak az eredeti fusson. Viszont szerintem nem ugyanazt a TYMD-t linkeltük be...

B0B0
Nagyon nagyon boldog szülinapot neked! 😊

B0B0
Tie Your Mother Down: ugyanaz, amit én linkeltem
Killer Queen: gondoltam, csak az eredetik versenyezzenek, ezért nem linkeltem be pl. a Heaven For Everyone vagy a These Are The Days Of Our Lives másik klipjét is (bár ebben az esetben mindkettõ megjelent hivatalos klip-válogatáson, úgyhogy... 😊)

B0B0
10 perc volt 😊

qwertrt
B0B0, még jó, hogy ennyire nincs idõd :-) Ugyan tényleg csináldmár meg azt az összefoglalót...

B0B0
Asszem youtube-os linkgyûjteménnyel kezdem holnap

B0B0
Abszolulte nem ciki! Én pl. kíváncsi vagyok, ki milyen mértékben változott meg azóta 😊 Fõleg McGrady mester! 😊 Majd kiírom a szavazást a héten valamikor

larrylurex
Fú, de ciki vagyok.😊 Pedig amikor elõször nézegettem a fórumot, meg is akadt a szemem ezen.

vasmacs
:-))

nem lány

B0B0
😊))

Nézd meg a #2135-öt! A régebbi motorosok biztos emlékeznek még rá, de végülis update-elhejtük a listát, érdekes lesz! 😊

larrylurex
Alkalom adtán még klipszavazást is csinálhatunk. Ez pl. tökkirály nálam.😊 A youtube-on meg fenn van az összes hivatalos(és nem hivatalos) videoklip, ha esetleg elõkerülne valami ismeretlen. Majd egyszer.

B0B0
queenzone-on rengeteg kép van róla

vasmacs
Tudom, nem azért küldtem :-) Csak még nem láttam így ezt a képet :-)
A másik meg sztem tök érdekes, hogy milyen volt gyereknek, láttam már róla, de ezeket még nem.

nem lány

B0B0
Köszi! 😊

Aztán tessék csak benézegetni

zakika
akkor mehet epi boszdej meglepinek?
most talaltam - Queen - Calling All Girls Video (1982)

http://rapidshare.com/files/32196114/Queen_-_Calling_all_Girls.mpg

rapidrol nem tudok tolteni, de remelem valakinek tecceni fog

PS: uj meloban dolgozok es nincs idom sgt nezni (meg nem is szabad) 😞, de neha estefele benezek

Sokan emberekben hisznek, Soknak kell a pénz, a név, Soknak tudás kell, és sejtés, Szerelem és dicsõség

McGrady
köszönöm szépen! ;-)

Kuss!-magyarázta.

B0B0
Hepi börszdéj tú jú! 😊

B0B0

vasmacs
De még inkább
http://www.linternaute.com/musique/diaporama-image/freddie-mercury/1.shtml
És a második kép is :-)

nem lány

vasmacs
http://www.queenmustgoon.net/download/sfondi/SfondoFreddie+.jpg
:-)

nem lány

köszi szépen 😉

Mellesleg elöször az angol zászló van hátul, a magyar belül. Van egy pillanat, amikor kitárja és belül látszik a magyar, utána fordítja ki és van a hátán a magyar. Az a pillanat kéne nekünk, amikor kitárja és még belül van.

B0B0
est.hu

qwertrt
Bakker, már majdnem belinkeltem a queenconcerts.com-ot :-)

hali
tud valaki olyan honlapot ahol koncert idõpontok vannak felsorolva?
ha lehet komárom-esztergomon belül
Jah és rock

B0B0
Bocsi, de azt hittem, hogy az 'együttesrõl lévõ kép és egy háttérbe motázsolt zászló'-ra gondolsz. Így utólag is: REMEK ÖTLET! 😊

De van egy kis gubanc 😞( A video mérete nem elég egy nyomdai minõséghez. Ha valakinek van nagyobb felbontás (minimum 1600-1200) vagy talál esetleg, akkor szóljon!

Azért most egy kicsit kiakadtam.

Hát nem ezt írtam, de lehurrogtál, bakker 😞

Õszintén szólva nekem is Wembley jutott eszembe elõször 😊)
A budapestit azért írtam, mert azzal is ki lenne emelve, hogy egy magyar könyvrõl van szó.

B0B0
Majd megvizslantom a felvételt 😉