9010
-
hagyjuk pihenni, két életnyit pörgött a színpadokon... -
Akard jobban, hátha! :) -
pipeppers #5636 Igen, tényleg sarkítottam egy kicsit, de csak a félelmeimet vetítettem előre. EZ az amit nem akarok. De végülis mindegy, ugyse az lesz, amit én szeretnék, mert akkor most Freddie feltámadna :))) -
Válaszon a Queen névre: #5633 -
Nem az baj, hogy zenélnek (tegyék azt, az az életük), csak ne Queen néven.
Ezt a most készülő albumot nem hasonlítanám a Hot Space-hez.
Hot Space: eredeti felállás! -
Azt is vedd figyelembe, hogy egy aktív együttes nemcsak az, ami volt, hanem ami lehet! Miért ne lehetne a Queen stílusa ezután a bluesosabb zene? A 80-as években is befogaták az R#&{-t a diszkót, a pop rockot, és tudtak bánni vele! A Queen egy létező zenekar, amely még javában a saját történelmét alakítja...
Azt a buzi indiait meg te nem gondoltad végig teljesen, sztem .-) Azért nagyot fordlna a világ, ha Freddie-re nem a zenéje miatt emlékeznének évtizedek múlva. -
Azt biztosra nem tudod mondani, hogy nem hozzák majd a színvonalat, nem? Akkor miért ítéled őket már most?
Amit nem értek: te mit vársz Briantől és Rogertől. Üljenek otthon, mint két öreg trottyos, és a régi szép emlékeken töprengjenek, azt mondván: jobb úgysem lehet! Ilyen felfogással ma nem lenne rockzene.
Hogy a Queen nevére meg milyen dicsőség érdemes, azt hiszem jobban meg tudja ítélni két Queen-tag, mint a rajongók. Például egyes rajongók számára már a Bicycle Race is szentségtörés volt, azt mondták: ez nem az a Queen, ami volt, szexőrültek lettek. Vagy a Hot Space miatt sok rajongó elfordult tőlük. Mégis, ma mindkét korszak szerves része a Queen történelemnek. Mi lett volna, ha a Hot Space kudarca utáűn azt mondják: innen már nem lehet feljebb menni? (Feljebb nem is lehetett, de összetehetjük a két kezünket a 80-as évek Queen dalaiért.)
De ha már 80-as évek: a legtöbb rajongó és kirtikus szerint a 80-as évekre túl voltak a csúcson. Nem hozták már a 70-es évek színvonalát. Jobb lett volna, ha abbahagyják akkor? -
Mondjuk szerintem Freddie nevét még az évtizedek sem fogják elválasztani a Queentől.
Persze az nekem is eléggé b*ssza a csőröm, hogy a Queen szinte egyedülálló erénye volt, hogy 20 éven keresztül tagcsere nélkül voltak ott a slágerlistákon! Emiatt ez nekem annyira elvidenssé vált, hogy egyszerűen ezt a mostani "Queen"-t nem tudom elfogadni. :) De hát ez vagyok én, más máshogy gondolja. -
pipeppers #5630 Én egyáltalán nem várom, hogy Roger és Brian ugyanazon az úton haladjon, mint a Queen-nel. Zenéljenek, jó zenészek, ugyanazt úgyse tudják hozni a másik kettő nélkül, akkor meg mért kéne ugyanahhoz a névhez kötni. Én csak azért aggódom, hogy ha az unokámat megkérdezik, vagy az ő unokáját, hogy sorolja fel a Queen tagjait, mit fog mondani. mert bizony egy darabig még megkérdezik, hogy melyik Queen, de aztán már nem, hanem szépen elfelejtik, hogy valójában kikből is áll az eredeti együttes. Aztán ha majd azt mondják, hogy Freddie Mercury, nem az fog eszükbe jutni, hogy a Queen énekese, hanem uraam bocsá', hogy egy buzi indiai. Hát erre kinek van szüksége? Nekem nem. Szerintem ezt Brian-ék nem gondolták rendesen végig... -
Látom nem érted, hogy mindenki amiatt aggodalmasokdik, hogy a színvonal nem marad meg! Ugyan közhely, de tudjuk, hogy a Queen minősége, ami egyedülállóan magas, a négy tag egyenlő érdeme! Namost, a jelenlegi "maradvány-zenekarból" mindösszesen kettő eredeti tag. Az pont a fele. Következésképp valószínüleg a minőség is ilyen arányban csökkenhet (nincs a Freddie-féle tűz és a John-féle frenetikus basszritmus-dinamika). A fele akkora minőség pedig nem méltó a Queen névhez. Ez kb. olyasfajta erőlködés, mint anno a Spencer Davis Gropu II vagy a New Spencer Davis Group. -
Nem értem ezt a hozzáállást. mindenki azt akarja, hogy jó kis Queen nóták szülessenek, a megszokott stílusban (vagy attól kissé eltérően, fejlődve). Kérdem én, mi lenne a legjobb megoldás? Ugye Freddie-t nem lehet feltámasztani, tehát csak másik énekessel lehetséges. Itt van Rodgers, énekel már pár éve, nem is rosszul. Vagy más énekes kellene?
Nehogy már a név használatán álljon vagy bukjon a dolog. Ha Queen név alatt jó zenét fognak nyomatni, akkor összetehetjük a két kezünket. Ha nem, akkor sem a névhasználat miatt lesz.
Más: mit tudtok arról, hogy a Queen II-höz eltérő borítófotók készültek? -
Én is attól félek hogy a név az marad,de a minőség más lesz.Adná az isten hogy tévedjek! -
pipeppers #5626 Ha az emberek meghallják a Queen nevet, nemá, hogy Paul Rodgers neve ugorjon be nekik... :( -
pipeppers #5625 Teljes mértékig egyetértek. -
-
szerintem Queen=Freddie+Brian+John+Roger
Akárkit is kiveszünk, az eredmény már nem a klasszikus Queen lesz, szerintem nincs sok értelme elvárni, hogy azon a szinten teljesítsenek, ahogy a régi Queen tette egykoron. Hiába marad a név, az eredmény más lesz...
-
Saját tapasztalataim alátámasztják, de azt hittem, hogy az csak "nyomdahiba".
Van egy nagyon kontrasztos, amin Brian "bokra" nem is látszik és van egy világosabb, aminek a háttere már nem is fekete, hanem inkább egészen sötét szürke -
Arra, hogy kalsszikus Queen dalokat hallgass, ott vannak az albumok! :) -
Így van, nekem sem lenne semmi bajom, ha a Queen nevet nem használnák! -
Mit tudtok arról, hogy két Queen II borító létezett, egy világosabb és egy sötétebb? Igaz ez? -
Szerintem ne maradjon üresség. Tisztelem Freddie-t, rajongok érte, akorszaka meghatározó lesz számomra - de a jövőben is klasszikus Queen dalokat karok hallgatni, nem pedig örökké arra emlékezni, hogy ez már lehetetlen. -
pipeppers #5617 Na pont ezért nem kellett volna megtartani a Queen nevet, hogy Paul stílusa senkit ne zavarjon. Ja, és hogy ne érezze azt az ember, hogy a Freddie után maradt űrt ki kell tölteni. Mert szerintem nem kell. Se "asszonkórussal", se más énekessel. Hagy maradjon meg az az üresség, tudatva az emberekkel, hogy milyen volumenű énekes hagyott itt minket. -
1értelmű! Freddie elementáris vokális képességeit csakis egy női kórus "szintetizálhatja"!
Az az érzésem hogy a Take Love rajta lesz az új labumon és a The Call-nak kevesebb az esélye, ugyanis az kifejezetten a 2003 novemberi 46664 (kudarcot valott) figyelemfelhívó koncertre készült, csakúgy mint az Invisible Hope, bár ez utóbbi valóban erőteljes rocktéma.
Én csak remélem hogy Paul stílusa nem fogja degradálni a királynői minőséget....őszintén szólva engem idegesítene, ha túl sok kompromisszumokat kötnének, mert akkor tényleg feladnák a Queen alapvető szellemiségét, Freddie jellemző attribútumát.
-
Tényleg jó. Remélem az albumon is a vokalista lányokkal lesz rajta. -
iroszob #5614 A Take Love elég gyenge eresztés, remélem nem lesz rajta az új albumon.
A Call és az Invincible Hope már jobb. Mondjuk ha azt nézzük, hogy annak idején az I go crazy és a Too much love will kill you sem fértek fel az aktuális albumra... -
Sokszor lehetett hallani, hogy az új album a Rodgers féle blues alapjaira épül -
Hát így első hallásra eléggé hétköznapiak. Az pedig, mint tudjuk, nem a Queen tulajdonsága! :/ -
Erre az oldalra még egyszer jó régen ráakadtam, de pipa voltam, hogy magukat a klippeket nem lehet letölteni (hisz akkor azokra vadásztam :)) -
Szerintem semmi -
Hmmm, a The Call igen zaklatott hangulatú, kemény darab. Ízlelgetem még, egyenlőre tetszhet is. Mindenesetre az jó jel, hogy nem egy amolyan Queen tribute albumot akarnak készíteni, csupa kedves dallal...
Csak jönne már az album!
Egyébként remélem az új albumokon nem fognak a frenetikus Queen vokálra aklapozni, mert hiába Roger és Brian, azért ők is öregedtek, és Freddie-t nem tudná ebben helyettesíteni Paul. -
:-)
Igen-igen Roger szólóbaj is "zenélt" több hangszeren is, szerintem a legemlékezetesebb gitárjátéka kétségtelenül az, amit nem is említettetek....vagyis a: Sheer Herat Attack , de én úgy tudom, hogy a másik nagy News-os saját számában, a Fight From The Inside-ban is ő maga gitározik ;-) -
Talán a "queer" ("furcsa", a szlengben "homokos") szóhoz kötik. Ami miatt felmerülhet a téma, az maga a "fairy" szó, ami szintén valami hasonlót jelent a szlengben. Freddie-nek az akkori gyakori "fairy"-s témaválasztása sokakban felvetette a kérdést... -
Köszönöm szépen:-)! -
pipeppers #5605 :( -
Queen - The Call
Queen - Take Love
Ezekhez mit szóltok?
Sztem első még egész jó, de a második ölég fantáziátlan... -
Én sem "gyülekeztem" John születésnapján, de gondoltam rá aznap. ;-) -
Üdv.!
These Are The Days Of Our Lives
A Queen videóiról hasznos infokat találhatsz itt:
http://www.btinternet.com/~darren.robins/queen_thevideos/intro.html#
Csak meg kell keresned a megfelelő albumot és sok apró érdekességet lehet fellelni az albumhoz készült videókról, többek között a dátumokat.
-
És mi köze ennek a homoszexualitáshoz? -
Kíváncsi -
No, egy kérdés. A Fairy Feller's Master-Stroke című dalban van egy sor: what a quaere fellow. Egy nyilatkozatban Roger Taylor azt mondta, hogy ezzel a szóval (quaere ) Freddie nem a homoszexialutásra utalt. Mit jelent ez a szó?