9010

• iroszob
    A montreali koncert DVD-jét nem akarod megvenni? :)
    Azon is rajta lesz (csak tudnám minek).
  • B0B0
    Most szedem a Live Aid kettes számú DVD-jét. Ugye jól emlékszem, hogy azon van a lényeg? :)
  • B0B0
    Szerintem ő nem magas, hanem valakinek a nyakában ül
  • B0B0
    Egyébként az csak úgy most jutott eszembe, hogy pl. azért nálam is vannak persze kivételek, pölö nekem a Dreamer's Ball Live Killersen lévő felvétele legalább annyira tetszik, mint a stúdió, ha nem jobban. Természetesen Freddie szövegelése miatt :)
  • larrylurex
    A hónaljában van a többiek feje...
  • B0B0
    Azt az imitátort én is mindig néztem, az télleg nagy! :)
  • qwertrt
    (Persze valószínű, hogy többen is voltak, csak én ezt az egyet láttam.)
  • qwertrt
    Na, ennek örömére megnéztem gyors az idevonatkozó videóanyagot :) Ez volt a koncert egyik fénypontja, nekem hasonlóan tetszett a Stone cold Crazy James Heatfielddel és Tony Iommival, hatalmas zúzda.

Egyébként a végén, mikor Liza Minelli énekli a We Are the cchampionst, a közöséget pásztázta a kamera, láttam egy óriás Mercury imitátort :)

• B0B0
    Igen, szerintem is George Michael volt a legjobb, Lisa Stansfielddel egyetemben (és Zucchero sem volt rossz)
  • qwertrt
    Ez mind világos. Én csak arra gondoltam, hogy a Queen általában megfelelt ennek a kihívásnak, kivétle a StL.

Egyébként George Michael verzióját mondják a koncert egyik legjobb pillanatánbak, szerintem is nagyon jó.
  • B0B0
    No és gondolj bele, hogy az emlékkoncerten voltak vagy 15-en, akik a kórust énekelték, mégis rosszabb volt az eredetinél. Hát akkor kérdem én, hogy lehetne egy vérbeli 70-es évek beli dallamgazdag Queen-szerzeményt előadni stúdiószinten? A minőségre itt is az emlékkoncert ad választ! Mert ugye Freddie 20 koncerttel a háta mögött is el tudta adni a show-t stílusosan, az más kérdés, hogy a szopránokat már nem ő énekelte ki, hanem Roger és Brian. Az emlékkoncerten az összes előadó 1-2 dal erejéig ugrott be, magyarán a hangjuk jól rá volt pihenve. És 1-2 kivételtől eltekintve mind-mind megbukott az előadás szempontjából.

Tehát lehet, hogy kissé elmarad a Queen koncertes előadása a stúdiófelvételeiktől, de még így is a lehető legjobbat hozták ki belőle.

Egyszer feleségem mondta, hogy a Bon Jovi hangja élőben milyen szar. Na most hadd ne mondjam, hogy mekkora kihívás egy Bon Jovi dalt elénekelni...
  • qwertrt
    Hát, nem mondhatnám, hogy vásott fülű vagyok, és én is érzem különbséget az élő és stúdió változatok között, néha az összehasonlításban az élő nyer, annyira jól adják elő. Az StL nem ilyen. Bizonyosan része van annak, is, hogy számomra ez a dal a vokálok hihetetlen gazdagságát, gördülékeny haladását jelenti - ami érthető módon élőben nem jön át.
  • larrylurex
    A "stúdió-Queen" és a "koncert-Queen" két teljesen különböző dolog. Az, hogy a sok vokál nincs, csak az egyik dolog, hiszen az albumokon a gitár is többszólamú(layered), sokkal több a zongora, stb. Az Earls Court koncerten végig poénkodnak azon, hogy legközelebb nagyzenekart is hoznak, a StL előtt pedig Freddie elmagyarázza, hogy ők csak négyen vannak a színpadon, ezért az énekbe lépjen be a közönség is("...don't be shy...":)). Szóval talán furcsa, és fapados az élő, de nem szabad a stúdióhoz viszonyítani. Bowl, StL: Freddie improvizált egy introt(libabőr...), "are you ready brothers and sisters?", végigpörög a szám, majd a végén Freddie csépeli a Steinwayt(kb. 20-25 millió Ft darabja...), aztán ráül a billentyűkre. Az emlékkoncerten minden ki volt számolva, volt gospelkórus is, a Bowl-t és mégis jobban szeretem. Az az igazi rakenroll...
  • qwertrt
    Nem is a bonyolultsáa miatt, mert zeneileg nem egy összetett dal, a lényeg az, hogy az ilyen gépzenét, meg tudták tölteni élettel
  • B0B0
    "még nem hallottam ezt a jelzőt."
    Pedig ezt azért úgy majdnem mindenki elfogadja (én speciel nem :))

Szerintem pont a Radio Ga Ga az a dal, amit nem nehéz előadniuk a sok géphang miatt. Ami kemény az pl. a BoRhap (lásd: opera rész sosem próbálták meg), Somebody To Love, stb...
  • qwertrt
    "az általad említett koncertet tartják a Queen valaha volt egyik legjobb előadásának." Ez azért elég tág fogalom esetünkben :) Különben még nem hallottam ezt a jelzőt.

Azon felül, hogy az összetett dalokat nyilvánvalóan egyszerűbb hangszereléssel, énekkel kellett megoldani, a Queen sosem volt hátrányban, ha élőben ke3llett előadnia, és én ezen mindig is csodálkoztam. Ha egy ma született bárány belehallgat a Radio Ga Gába, azt fogja mondani: ez nem működik élőben! És mégis :)

(Ésa a Somebody szerinem akkor is szerencsétlenül lett előadva, de ez persze csak magánvélemény :)
  • B0B0
    Hát nézd. Én eleve keveset hallgatok (nézek) Queen-koncertet, mert a dalaik annyira összetettek és precízek, hogy az óhatatlanul rosszabb lesz, mint a stúdiófelvétel. Főleg a turné x-edik állomásán, ahol Freddie hangja már eléggé nyúzott a folyamatos terhelés miatt. Egy Dire Straits koncert azért olyan, mert az ő dalaikhoz nem igazán kell énektudás.
    A Somebody To Love-nál azért fokozódik ez a kontraszt, mert ugye ott a vokál megtoldja a nehézségét. És minő érdekes, az általad említett koncertet tartják a Queen valaha volt egyik legjobb előadásának.
  • larrylurex
    Az intoja zseniális...
  • qwertrt
    Láttátok a Live at the Bowl DVD-n a Somebody to Love-t? Nem tudom, én akárhányszor nézem meg, egyre kevésbé tetszik élőben (pedig ez az egyik kedvencem). Minden Mercury fura éneklése miatt van: ez a dal a precíz, síma vokáloktól olyan, amilyen (szerintem), de ő olyan furán énekli, olyan töredezetten, nem engedi érvényesüli a kórust (Brian, Roger). Vélemény?
  • B0B0
    Nézzétek én mit találtam! :)

BRIAN MAY UNPLUGGED VIDEO

http://depositfiles.com/files/1777853
    http://depositfiles.com/files/1777980
    http://depositfiles.com/files/1778192
    http://depositfiles.com/files/1778196
    http://depositfiles.com/files/1777914

Playlist:

1. On My Way UP
    2. Drive By You
    3. Why Don't We Try Again
    4. Only Make Believe
    5. Tie Your Mothe Down

• B0B0
    Hát a '79-es koncert eléggé hasonló lesz egy '81-es koncert repertoárjához, ideje lenne egy igazi régiséget kiadni '74-ből vagy '75-ből!
  • Jones Nedved

Ha jól tudom ez lesz az első DVD kiadvány a '70-es évekből! Az 1979 december 24-i Paul McCartney által Kambodzsa javára szervezett segélykoncertről készült felvételek csodálatos minőségben lettek rögzítve.
    A Queen egyik valóban legmeghatóbb és legtökéletesebb alakítása volt! Más Earls Court '79-ként is emelegetett.

Másik esélyes kiadvány a '70-es évekből a '77 decemberi houstoni koncertük, bár azzal több a teKKnikai bibi.

!!!NEM MELLESLEG!!!: a queenzone.com-ról letölthető feljavított minőségben (2DVD) a '77 júni 6-i Earls Court színházban való fellépésük (torrent)!

Egy bootleg, de profi szakember digitalizálta és javította fel és 5.1-es hangzást is produkált hozzá! Megéri letölteni, ADSL-lel, vagy kábelmodemmel olyan 30 óra alatt letölthető.

Néhány mellékelt kép:

• 0ppika
    az
  • B0B0
    Nem, de ha jól látom ez egy bootleg. Nem?
  • 0ppika
    ezt ismeritek?

CD 1
    01 - Intro 2:19
    02 - Jailhouse Rock 1:39
    03 - We Will Rock You (fast) 2:58
    04 - Let Me Entertain You 2:59
    05 - Somebody To Love 7:37
    06 - If You can't Beat Them 4:49
    07 - Mustapha 2:49
    08 - Death On Two Legs 3:10
    09 - Killer Queen 1:57
    10 - I'm In Love With My Car 2:04
    11 - Get Down Make Love 5:33
    12 - You're My Best Friend 2:41
    13 - Save Me 4:02
    14 - Now I'm Here 7:05
    15 - Don't Stop me Now 4:16
    16 - Spread Your Wings 7:15
    17 - Love Of My Life 3:57
    18 - '39 3:37

CD 2
    01 - Keep Yourself Alive 7:49
    02 - Guitar Solo (with Silent Night) 6:01
    03 - Brighton Rock 1:11
    04 - Crazy Little Thing Called Love 3:42
    05 - Crazy Little Thing Called Love (Audience singing) 1:14
    06 - Bohemian Rhapsody 5:33
    07 - Tie Your Mother Down 4:42
    08 - Sheer Heart Attack 5:12
    09 - We Will Rock You 2:16
    10 - We Are The Champions 3:44
    11 - God Save The Queen 1:40
  • B0B0
    ÁÁÁ, ez de jó! Köszi! :)
  • pipeppers
    Köszi :)
  • larrylurex
    Hú, ezt jó bénán likeltem be...:) Nem baj, a lényeg látszik.
  • larrylurex
    Itt lehet látni néhány Freddie rajzot. Ezek könnyen fellehetőek, az a mesekönyv-dolog sajna nem.:(
  • pipeppers
    Hát arra én is nagyon kíváncsi lennék. :)))
    Biztos volt egy két rajz, grafika, amit elkészített, nem lehet bármit látni tőle?
  • B0B0
    Fúú, na arra én is kíváncsi lennék, bár kétlem, hogy bármi megmaradt volna abból a füzetből :(
  • larrylurex
    Én is keresek valamit. Még a főiskola alatt, vagy esetleg utána Freddie kapott egy megbízást egy mesekönyv illusztrációinak elkészítésére. Végül nem jelent meg, de talán egy-két rajz fellelhető valahol. Fellelhető valahol?
  • B0B0
    Freddie halálának másnapján Brian, Roger és John egy nyilatkozatot adott ki (úgy jó 1 oldalast) amiben búcsúznak Freddietől. Már napok óta keresem, de nem találok a nyomára. Esetleg valaki?
  • B0B0
    Igen, ismerem az oldalt és tök jó, hogy valaki ennyi időt szánt egy ilyen részletes informatív oldalra, de sajnos a fordítások eléggé méltatlanok.
  • B0B0
    Egyenlőre nem úgy néz ki :/
  • qwertrt
    Jó, azért amíg B0B0ék mókuskáznak, lehet kisegítő oldalakra támaszkodni :) Itt egy példány.
  • NonsenS
    Apropó:

KARÁCSONYRA MEGLESZ A KÖNYV??? [várakozástól a könyvre mégjobban kiéhezve kérdezi]
  • McGrady
    ihh! ne haragudj, úgy látszik kicsit figyelmetlen voltam...azt hittem, már kijött a fordítás maga :D persze hogy nem kérem úgy hogy még meg se jelent! :-)))
  • B0B0
    Hát ha tőlem várod, akkor sajna csalódnod kell, nem akarom, hogy egyenlőre kiszivárogjon. Bocsi, remélem minnél hamarabb el tudod olvasni majd a könyvben
  • McGrady
    valaki be tudja írni a BohRhap fordítást? húgomat meg engem érdekelne :-))