QUEEN

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

NonsenS
De megmondtátok a frankót ott az #5133-tól #5136-ig.
Én is hozzáfûznék egy-két dolgot. Van ugye "komolyzene", ugye azé', mert komoly. Aztán van a "könnyû" zene, azé', hogy azért ne legyünk mindig merev komolyak. Nade kicsit komolyabbra fordítva a szót szerintem létre kéne hozni egy harmadik (?)stílust(?). Valahogy nem tudom elfogadni azt, hogy a nehezen megkomponált, hatalmas bonyolultsággal rendelkezõ számokat (pl a BohRaph, már csak azért is, mert ez ugye egy Queen topic, meghát mért' ne) egybesorolják "könnyûzene" címszó alatt a tuc-tuc zenével. Egyszer voltam Drum and Bass partin. Háááát, igaz alkoholizáltam egy keveset elõtte, próbáltam élvezni is, deeee, hááát. Egyáltalán nem élveztem. A hangereje élvezetes volt attól eltekintve, hogy tudtam, hogy aki állandóan ide jár, azt 20 év múlva én fogom eltartani az adómból (mert süket lesz), de szóval a hangos zene élvezetes. Ezt még sokan alá tudnák támasztani. De maga a "zene" része, illetve az annak nevezett része a dolognak az valami hihetetlen monoton, egyszerû és unalmas volt. Ugyanaz a dallam. Tényleg. Ti tudjátok, hogy az ilyen zenét hogy csinálják? Mert azt tudom, hogy a Queen feláll a színpadra, Brian és John gitározik, Roger dobol, Freddie énekel, a háttéremberek erõsítenek, de egy ilyen tuc-tuc élõ "zenénél" mit csinálnak az emberek?!?!? Ez most életem nagy kérdése....
BOBO az #5134-ben az utolsó szót én csak kicserélném "így"-re és én is maximálisan egyetértek.

„Ha meg lehetne menteni Magyarországot három aranyforinton, nem hiszem találnék-e három embert, aki ezt a három forintot ide adná”

larrylurex
Ez például hogy tetszik? Oké, ebben a zenekarban én is benne vagyok...😊

B0B0
Ez nem vitás. Ez a megállapítás azokra a zenékre vonatkozik jobbjára, amelyek úgymond a "kirakatban vannak".

Ott van pl. Für Anikó tavaly megjelent albuma. Nem lett ismert, pedig a mai mezõnyben kifejezetten színvonalas alkotás!

Is this the real life? Is this just fantasy? -------o------- Tejet kérek! Csokisat!

larrylurex
Szerintem akkor is vannak ma jó zenék, és akkor is voltak rosszak... Egyszerûen más ma a közeg.

B0B0
#2906-tól kb. 300hsz-en keresztül mindenki elmesélte. Olvass vissza! 😊 Aztán te is és Deacky is elmesélhetitek! 😊

Is this the real life? Is this just fantasy? -------o------- Tejet kérek! Csokisat!

deacky
Teljesen igazad van!

highlander15
Tényleg,ki és hol,miért szerette meg a Queen-t?

\"Gondoltál már valaha arra, hogy egyszer egy olyan emberrel fogsz találkozni, akivel nem kellene baszakodni?\" -Clint Eastwood- TRABANT-VOLVO-ZSIGULI

highlander15
Végülis nem a kor számít:-)Hanem a közös rajongás tárgya:-)

\"Gondoltál már valaha arra, hogy egyszer egy olyan emberrel fogsz találkozni, akivel nem kellene baszakodni?\" -Clint Eastwood- TRABANT-VOLVO-ZSIGULI

B0B0
Hát az itteni átlagéletkor sem megy 25 fölé (szerintem) 😊

highlander15
Azért még van remény!Nem én vagyok az egyedüli korombeli aki Queen-t hallgat!Volt barátnõm(õ nemrég hagyott el:-()is nagy rajongója volt az együttesnek!

B0B0
Igen, élvezik, és igen nagy baj van vele :/

highlander15
Hát ha az értelmetlen zajokat élvezik az emberek akkor nagy baj van a mai világgal!

B0B0
Osztom az összes pontod, de egyvalamit hozzáteszek ami talán a legfontosabb:
a zene elvesztette az egyik legõsibb és legeredeti elemét: az értelmet. A mai zenéknek nincsen mondanivalójuk, nem harmonizál a szöveg a melódiával. Egyszóval értelmetlen, puszta élvezeti cikk. Persze kell élvezeti cikk is, na de nem állandóan.

highlander15
Leírom,hogy szerintem mi a baj a mai zenékkel:
1.Hangszerek nuku,csak számítógép meg tuc-tuc.
2.Egy kaptafára készülnek.
3.Egy szám megvan kb. fél óra alatt,így egy hónap alatt kijön 3-4 album ugyanattól az elõadótól.
4.Csak a pénz számít,a kiadott zene minõsége pedig nem.

Ezek a nagy bajok a mai zenében!És ez a kár,hogy ha ezek a zenék ilyen igénytelen szemetek,akkor milyen lehet/lesz a fiatalság?És én mondom ezt,aki maga is fiatal(15 éves vagyok).

😊))

B0B0
Na majd utána érdeklõdök a klubvezzérnél

B0B0
Hmmm. Azért ezzel vitatkoznék, hogy profi zenészek. A két lány nem tudott egy hangszeren sem játszani, Anderson zongora, Ulvaeus gyenge gitár...
Inkább úgy mondanám, hogy jó zeneszerzõk voltak két jó hanggal és igényes vendégzenészekkel. Persze ez nem a munkásságun rovására mondom, én is nagyon szeret ABBA-t hallgatni 😊

Mikor én annyira fiatal voltam, nem nagyon érdekelt, hogy profi, nem profi. A szöveg számított, ezért voltam oda a Hobo-ért. Bár nem mondhatnám, hogy Földesék pancserok voltak zeneileg 😊
A Nem hallod: Üvöltök!-tõl még ma is borsózom 😊

Rohadtul utáltam anno az ABBa-t 😊)
Volt egy barátnõm aki állandóan elráncigált discokba én meg õt koncertekre. Szépek voltunk együtt õ a répa- én a csövigatyámmal 😊)

Lehet, hogy nem volt annyi, de nagyon régen volt. Magyar volt, kb 2cm vastag és Freddie minden kilengése benne volt, legalábbis nekem úgy tûnt. Rohadtul elolvasnám mégegyszer, de nem találom azóta sem.

McGrady
Azért az ABBÁban profi Zenészek voltak, meg normálisan meg voltak keverve, hangszerelve a dalaik is, szó nem volt igénytelenségrõl...nem szabad összekeverni a mai fossal õket, attól hogy könnyed zenét csináltak. Én pl. nagyon szeretem :-)

Kuss!-magyarázta.

B0B0
Még az ABBA féle diszkóban is sokkal több értelem volt, mint ebben a mai gépzenében...

B0B0
Huhh. 25 éve? Akkor az nem magyar volt ugye?

Valami változtatást azért remélem véghezviszel, hogy nekünk is új legyen 😊

A discoban az a fontos, hogy lehessen táncolni a zenére arra pedig alkalmas a tuc-tuc zene. Én úgy látom, hogy ma már azért lehet válogatni, hogy milyen discoba és milyen napon megy az ember, hogy neki jó legyen 😊) A mi idõnkben volt az ABBA féle disco és a koncert 😊) Hát nem sokat jártam discoba 😊)

A Rock It és a Tenement Funster az én két kedvencem tõle.

Lehet, hogy rosszul emlékszem (volt már 24-25 éve), de szerintem Freddie a pávaszemes piros ruhában:

highlander15
A legjobb album címet simán megérdemelné szerintem a Hot Space(mondjuk nem erre szavaznék:-)),mert ez még a mai diszkókban is megállná a helyét szerintem,jobb lenne ha ezt játszanák,nem ezeket a szar "tuc-tuc" zenéket!
Amikor hallgatom az albumot tisztára olyan hangulaton van mintha éjszakai szórakozóhelyen lennék,mivel éjszaka is szoktam zenét hallgatni az Mp3-lejátszómon,fel kéne tennem rá az albumot,aztán kipróbálni hogy ha nappal éjszakai hangulatot vált ki belõlem akkor éjjel milyet váltana ki?Tuti felugranék az ágyból és táncolnék!<#vigyor2><#vigyor3>

B0B0
Okés, majd lassan elkezdem szervezni, nomeg megvárjuk vasmacsot is! 😊

NonsenS
Helló! Üdv a két jövevénynek!
Én is itt vagyok ám, de úgy tûnik, hogy olyan 100 hozzászólásonként tudok csak feljönni mostanság.
Viszont ennek ellenére benne vagyok a szavazásban. Majd valamit kitalálok, hogy itt legyek.

A cikk förtelmes. De az a baj, hogy sokan elolvassák, akik szeretik hallgatni a Queent és el is hiszik, ami benne foglaltatik (mint jómúltkor, hogy Freddie utolsó magánorvosa egy magyar nõ volt, aki eddig titkolta az utolsó napok történetét😊)

A "legjobb-gitáros-a-világon-akármilyen-tekintetben" vitához én is annyit fûznék hozzá, hogy az ember (már úgy általában véve az ember, vagy emberiség) próbál kívülrõl - laikusok számára - nagyon hasonlónak tûnõ dolgokat versenyeztetni, összehasonlítani egymással, viszont általában nem lehet. Az hogy most a kék pöttyös, vagy a piros csíkos gumilabda a szebb, azt nem lehet lehet eldönteni, habár mindkettõ labda-labda. Ugyanígy egy szépségversenyen, vagy akár egy gitárvirtuóz-versenyen sem. De azért le-nemgitárvirtúózni szegény Briant nem volt sem szép, sem tudásra alapozott megállapítás.....

Üdvözlettel: Non-sens<#beka2>

&#8222;Ha meg lehetne menteni Magyarországot három aranyforinton, nem hiszem találnék-e három embert, aki ezt a három forintot ide adná&#8221;

highlander15
Okok,bocsi!<#vigyor2>

qwertrt
Hé, ne lõdd le a poént :-)
Általában úgy csináljuk, hogy leírunk egy 10-es toplistát (az elsõ kapja a legtöbb pontot, és így tovább...), majd összesítjük, így jön ki a toplista. De ne írd most le a kedvenceid, mert akkor lelövöd a feszkót :-)

intel Core 2 E5300@3,66 GHz, Gigabyte GA-P35-DS3L, 4 GB DDR2 1066 MHz, GeForce 9600 GT 512 MB

highlander15
Ha szavaznánk,akkor biztos a Bohemian Rhapsodyra fogok szavazni!!!Egyszerûen nagyszerû és felejthetetlen sláger,egy nap többször meghallgatom!

qwertrt
Hát, a változott tagrend már elég különbséget nyûjthat egy dalszavazáshoz, az eredményt pedig kivserélnénk a bannerben.

intel Core 2 E5300@3,66 GHz, Gigabyte GA-P35-DS3L, 4 GB DDR2 1066 MHz, GeForce 9600 GT 512 MB

qwertrt
Azt nem tudom régen miért támadták, de mára jócskán megkopott, nem is nagyon kéne erõltetnie, egyszerûen nem énekes típus, pl. a Radio Ga Gán szerintem rontott, hogy õ adta elõ.

B0B0
Az új jövevények tiszteletére rendezhetnénk valamit! 😊 Van valakinek valami ötlete?

B0B0
Sajna ezeket hamar elkapkodják

B0B0
Igen, valóban hasonló, nem értem miért támadták anno annyira Roger hangját (mellette persze Rod Stewart volt az isten)

highlander15
Ahogy múltkor hallgattam a régebbi,korai Queen dalokat,amelyekben még Roger Taylor is énekelt,nem ismertem fel,hogy ki énekelt az I'm in love with my car-ban,haláli komolyan azt hittem,hogy Rod Stewart énekel a dalban,szerintem nagyon hasonlít a két zenész hangja egymásra!

larrylurex
Freddie magánéletérõl egy film a youtube-ról. Jim Hutton, Thor Arnold, Winnie Kirchberger stb. megismerhetõ. Néhol kicsit hatásvadász, talán nem is mindenhol igaz(pl. megnevezi a HIV "donort"), de érdekes. Íme:
1. rész
2. rész
3. rész
4. rész
5. rész
6. rész

larrylurex
Én inkább "piszok unalmasnak" nevezném. Komplett fejezet szól arról, milyen belsõépítészeti elemek voltak Freddie különbözõ házaiban!!...😊

qwertrt
Kéne nekem is egy-két ilyen könyv, tud valaki eladót?

B0B0
Az amit nemrégiben adtak ki, az a Freestone könyv és eléggé ócskára sikeredett.

Hidd el, én lennék a legboldogabb, ha már végre a nyomdában tartanánk a könyvvel, de hát ez nem az az egyszerû dolog.

B0B0
Mi volt a borítón?

B0B0
Az nem Jim Hutton volt (aki nem volt szelíd), hanem Winnie Kirchenberger. (No meg Thor Arnold)

highlander15
Nemrégiben is kiadtak Freddie-rõl egy könyvet,a magyar Queen-oldalon láttam régebben,de ez a Queen-dalszövegek magyarul ez kellene nekem nagyon,különben én is fordítottam régebben szórakozásból Queen-dalszövegeket,de már nemhiszem hogy megvannak.

highlander15
Na ez az,Jim Hutton,igen.Róla is olvasni lehet a Borotvaélenben a könyv vége felé!Nem volt egy szelíd ember azt írja a könyv!

deacky
Jim Hutton és Tim Wapshott írta.

highlander15
Sok könyv van róla,a könyvtárban láttam egy könyvet bele is lapozgattam,az a címe hogy Mercury és én,nem jut eszembe annak a faszinak a neve aki írta.De nem vettem ki még!

Nekem Mercuryról volt eg könyvem, egyszer sikerült elolvasnom, aztán odaadtam az egyik csávónak, aki odaadta egy másiknak...szóval eltüntette a szemét, pedig már többször eszembe jutott, hogy el kéne olvasni megint. A gáz az, hogy nem emlékszem a címére sem. Talán Freddie Mercury... 😊)