QUEEN
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
\"Gondoltál már valaha arra, hogy egyszer egy olyan emberrel fogsz találkozni, akivel nem kellene baszakodni?\" -Clint Eastwood- TRABANT-VOLVO-ZSIGULI
intel Core 2 E5300@3,66 GHz, Gigabyte GA-P35-DS3L, 4 GB DDR2 1066 MHz, GeForce 9600 GT 512 MB
"Olyan tûzzel, érzelemmel, precizitással és szellemességgel játszik, olyan nyaktörõ tempó- és olyan szélsõséges hangulatváltásokkal..."
Ezekkel teljes mértékig egyetértek. Számomra a SOAD teljes mértékig magával ragadó.
De ettõl függetlenül a kritika vége valóban mosolyogtató 😊)
\"Gondoltál már valaha arra, hogy egyszer egy olyan emberrel fogsz találkozni, akivel nem kellene baszakodni?\" -Clint Eastwood- TRABANT-VOLVO-ZSIGULI
intel Core 2 E5300@3,66 GHz, Gigabyte GA-P35-DS3L, 4 GB DDR2 1066 MHz, GeForce 9600 GT 512 MB
Is this the real life? Is this just fantasy? -------o------- Tejet kérek! Csokisat!
Is this the real life? Is this just fantasy? -------o------- Tejet kérek! Csokisat!
Na meghallgatom még 1x :-)
nem lány
Ha jól tudom nincs.
Bon Jovitól a legjobb szám, amit ismerek, az a Dry County. Nem vagyok egy BJ rajongó, közel sem, de az télleg nagyon jó. Mindenkinek ajánlom. Kíváncsi lennék, hogy nektek tetszik e.
nem lány
Elnézést a Bon Jovi rajongóktól
bocsi 😊
Na jó, valljuk be: szerelmes vagyok a Mercury hangjába 😊))
„Ha meg lehetne menteni Magyarországot három aranyforinton, nem hiszem találnék-e három embert, aki ezt a három forintot ide adná”
Valamikor régebben hallgattam egy Dream Theater számot, és volt benne egy olyan rész, ahol számomra teljesen Brian-szerû volt a gitárhangzás...a számot, amiben hallottam, feltöltöm, meg tudjátok találni benne azt a részt, amire gondoltam? Érdekes, hogy csak ott szól olyan Brianosan a gitár, de nekem még a hátam is borsódzott, annyira eltalálta :-) Ha nem csak én hallom olyannak, akkor biztos megtaláljátok :-)
Dream Theater - Fatal tragedy
aki úgy gondolja megvan, az spoilerbe írja le hány percnél-másodpercnél van, hogy ne zavarja a többieket a keresésbe 😊
Kuss!-magyarázta.
Kuss!-magyarázta.
Véleményem a számítógéppel kapcsolatban:
A számítógép lehet(ne) hangszer. Merthogy ugye vannak olyan programok, melyek segítségével a klaviatúrán zongorázhatsz. De ugye ezt szinte senki sem teszi 8minek ha erre ott a zongora, ami célezköz erre!). Ahogy NonsenS mester mondta, a számítógép hangszer mivoltát az semmisíti meg, hogy magára a zene eljátszására használják.
„Ha meg lehetne menteni Magyarországot három aranyforinton, nem hiszem találnék-e három embert, aki ezt a három forintot ide adná”
amúgy a számítógép hangszer-e? kérdést szerintem felesleges szakmai szemmel vizsgálni, számomra a hangszernek -bár bizonyos esetekben hasonlóan mûködik- köze nincs a számítógéphez.
Kuss!-magyarázta.
Az élet apró örömei😊
Abba bele szoktak és bele is lehet kötni - mert elvileg vitatéma -, hogy a számítógép hangszer-e. Mert ugyanis hangot közvetlen csak a beépített speakerével tud adni, ami itt nem lényeges, de közvetve a kivezetésein is adja a jelet. Amit - ha belegondolsz - a gitárnál is így van. Mármint az elektromosnál. Azt nem igen hallgatod erõsítés nélkül, csak, ha a kivezetésein erõsíted.
Viszont itt igazából az erkölcsi része fontos a dolognak. Azért nem ugyanaz a kézügyességemet, a tudásom, a tehetségem és a gyakorlottságom segítségével egyhuzamban eljátszani egy zenét, mint a bal egérgombot, a jobb mutatóujjamat, némi számítógép-használói tudást (fájl/mentés másként..) és egy cseppnyi érzéket, hogy mi kell a jónépnek (ami a legkevésbé fontos az itt felsoroltak között) felhasználni egy ritmuson alapuló (AMIT SZINTÚGY A SZÁMÍTÓGÉP SZÁMÍT KI ÉS NEM AZ ÚGYMOND "ZENÉSZ") zörejt összerakni. Remélem érthetõ volt a mondat. A legfontosabb, hogy még a ritmust sem a készítõ (igen, ez a jó név) adja. Nem a kezével nyomogat a billentyûzeten, hogy ez legyen az alap ritmus, hanem megadja, hogy 800 milisecundumonként egy 14-es féle tucc, közben minden második egy 5-ös magas ticc. Oszt késsszzz..... pff
Egyébként az egész világ süllyed ilyen tekintetben. De az egy másik vita. Szerintem felesleges elkezdeni errõl beszélni.
Apropó Prophet's Song (#5154): Oly rég hallgattam már...😊 Itt az ideje!
Na ez az amit én is mondok: a maga nemében talán a legjobb.
Kuss!-magyarázta.
Az elsõ kettõt nyugodt utazgatás közben el tudnám hallgatni (mint annak idején, amikor a buszon a - számomra akkor még ismeretlen - Deep Purple dalokra aludtam. Huh az nagyon jó volt)
HAJRÁ!!
és télleg: ki-e vagy te?
Én jártam bizonyos Dj. Sterbinszky "stúdiójában", ahol volt egy 32 csatornás keverõpult (csak dísznek, nem volt egy komoly darab) és 3 (bika)számítógép. Ezeknek az embereknek ennyik kell a "zenéjükhöz"...
Ezek nem színpadon zenélnek, hanem diszkókban, ahol ugye mindössze keverni kell. De ennek kapcsán hadd tegyek fel én egy kérdést:
Mondjuk egy Rickie Martin koncerten mi is történik valójában??? A srác egyedül áll a színpadon (mert ugye elõadói képességei olyan szerények, hogy show-t sem tud csinálni éneklés közben) és sehol egy zenész. A zene meg ugye közben megy. Na akkor? Miért koncert ez??? A koncert az értelmezõ szótárban: több zenész által játszott élõzene. (Afelett már ugye el is siklok, hogy a zene: hangszerrel elõállított harmonizáló hangok együttese, mely szerzõje érzelmeit és mondanivalóját sajátos formában tükrözi vissza).
Persze nem szabad évszámokhoz vagy évtizedekhez kötni a zene minõségét, hiszem már a 70-es sõt akár az 50-es években is mûködtek olyan zenekarok akik nem igényességükrõl voltak híresek, elég akár a Beatles bugyuta tinislágereire gondolni amik az akkori populáris zene reprezentánsai voltak. Hiszen a populáris zene mindig is jelen volt, de szinte sosem a minõségi színvonalas zenét jelentette. Pont ezért (szerintem) a Queen a legnagyobb, aki ezen tézis paradoxonja (már persze, ha popularitás a zenekar hihetetlen népszerûsége). Persze a 60-as 70-es évek fiataljainak az élete volt a zene, egyszerûen ez volt nekik a legfontosabb, tehát muszály volt, hogy igényes és jó legyen. Ma ugye más a helyzet, a zene jócskán háttérbe szorult a fiatalság körében, csak egy élvezeti cikk, akár egy pizza. Nem számít, hogy milyen minõségû (értsd mibõl sütötték), a lényeg, hogy élvezetet okozzon a dallamával, bármilyen egyszerû is. És ez az igénytelenség nem csak a zenére vonatkozik (valóságshow-k, McDonald's, kockaalakú jellegtelen üvegépületek), viszont a zene (a média egyik fõ szódzólója) ezekre van hatással és sajnos így az egész világot megmérgezte, ahol még a puszta jóindulat is nagy szó két idegen között. A Queen dalai nem ezt "tanítják". Mindenesetre jó látni, hogy vannak azért fiatalok, akik ezt hallgatják. 😊
Én nem szeretem a Hobot, valahogy az egész egyénisége taszít...bár az nem vitás, hogy jó szövegíró, a P.Boxnak is írt sok jó dalszöveget :-)
Kuss!-magyarázta.
Kuss!-magyarázta.
GH 1 kazetta volt. Lassan megszereztem mindegyik lemezüket. Lenyûgözött Freddie hangja, és Queen számok sokszínûsége.
Aztán az évek múltán egyre jobban megtetszett John zenei hangzása és stílusa. Nagyon ritkán lehet olyan dallamos hangzással találkozni mint az övé. Nyolc év zongorázás után, 16éves koromban megvettem az elsõ basszusgitáromat.
Ha jól emlékszem az elsõ szám amit tõlük hallottam az a Somebody To Love volt.
Röviden ez a történetem.
egyébként kicsit offtopik, és kapcsolodik ahhoz amit nemrég felvettünk szavazásképpen: én most a legujabb Bon Jovi albumot hallgatom. Akinek tetszik az igényes zene, és a countrytól sem zárkózik el, annak garantáltan szerez néhány kellemes órát😊