QUEEN

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Hallgassátok meg Rogertõl az "I cry for you"-t. Szerintem az igencsak hasonlít a Radio ga ga-ra. 😊
Mondjuk az évjárat és a szerzõ megegyezik a 2 dalnál. 😊

B0B0
Nos, ezt én is alátámasztom azzal, hogy amikor olyan 13-14 éves lehettem és fingom nem volt a zenérõl, a zenekarokrók (egyszerûen nem érdekelt), akkor nem ismertem semmit és senkit a könnyûzenében. Kevés kivétel volt. Talán ha 6-7 dal ismertem volna fel (pl: V'Moto Rock, Dire Straits), de ezeket mind azért, mert otthon fater ezeket hallgatta. Viszont egyvalamit tudtam. Ha Queen szólt a rádióban, azt egybõl felismertem. Sõt tisztán emlékszem, hogy a Radio Ga Ga klippjét is ismertem. Pedig mondom: akkor abszolulte nem hallgattam zenét!

Is this the real life? Is this just fantasy? -------o------- Tejet kérek! Csokisat!

B0B0
Na igen. Ezt meg kéne mutatni annak a "nem virtuóza a hangszuerének" újságírónak!!!

Is this the real life? Is this just fantasy? -------o------- Tejet kérek! Csokisat!

B0B0
Ez a dal egy fricska a popzenének. Majdnemhogy "játszi könnyedséggel" gyártottak egy popslágert. Ez azért nagy szó egy Hot Space után és ráadásul a Queen-sound-ot is sikerült meghagyni.

Számomra egyébként az a legnagyobb ebben a dalban, hogy alapból szerkezetileg valóban egy egyszerü popdal. Viszont van neki egy nagy adag egyénisége! És ez a videoklipre is igaz. Nincs mégcsak hasonló dal sem a pop-palettán! Nem véletlen, hogy a BoRhap mellett a zenekar védjegye lett.

B0B0
Hááát, bizonytalan, hogy mikor kapta el, egyes bennfentesek még azt is vallják, hogy még õ maga sem tudhatta pontosan. Mindenesetre akönyvek és írások alapján '86 második felében kaphatta el, bár közvetlen utalások csak '87 elsõ elére hivatkoznak. De nem szabad azt a tényt sem elfelejteni, hogy Freddie már a Magic Tourt sem nagyon akarta, kellett egy adag rábeszélés is.

B0B0
Nah, a youtube-on melyik video nem kockás? 😄D

vasmacs
Asszem 86-ban tudta meg, szal sztem nem.

nem lány

grizzly21
ez igy van😊

vasmacs
több számát ismerne, mint a Queennek.
Na így a teljesen korrekt, de azért remélem értettétek eddig is :-))

nem lány

vasmacs
"Én egyszer azon gondolkoztam el, hogy sztem nincs még egy olyan zenekar, amelyiknek egy egyszerû hétköznapi rádióhallgató, aki egyik zenekar életmûvébe sem ásta bele magát, amelyiktõl több számot ismerne, mint a Queentõl."
Így helyes. Több gondolat kavargott a fejemben... :-)

nem lány

vasmacs
Én egyszer azon gondolkoztam el, hogy sztem nincs még egy olyan zenekar, amelyiknek egy egyszerû hétköznapi rádióhallgató, aki egyik zenekar életmûvébe sem ásta bele magát, a Queentõl ismeri a legtöbb számot.
Azóta egy csomó embernek felvetettem ezt, hogy mondjon egy másik zenekart, amelyik ennyi világhírû számot produkált volna, és senki sem tudott :-) Szépen elkezdte összeszámolni xy-tól, majd elkezdtem én a Queentõl (mindig eljutottam olyan 12-13-ig csak úgy fejbõl, amivel a másik is egyetértett), és mindig több lett. :-)
Szerintetek is így van?

nem lány

grizzly21
azért iszonyatos belegondolni ebbe, hogy a queen-nél ez a szám (Radio Ga Ga) nem mondható kiemelkedõnek a többihez képest, egy tipikusan baromi jó queen szám, és még egy ilyen szám is legalább annyira jó, hogy egy ilyen kaliberü v rosszabb számra egy világhirü együttes is simán felépithetné az egész karrierjét, és ismertségét gond nélkül.
Tényleg egy más dimenzióban élnek, olyanok mint a brazilok fociban, a dream team kosárlabdában, kár összehasonlitani õket bárki mással😊

grizzly21
nem semmi..😊
egyébként itt tudta már hogy õ is aids-es?

qwertrt
Íme a világ (eddigi) legjobb performanszának legjobb három perce :-)

Kicsit kockás a kép, de ól hallható a közönség, fõleg, mikor Freddie sz elsõ vszak után elkezdi riszálni magát :-)

intel Core 2 E5300@3,66 GHz, Gigabyte GA-P35-DS3L, 4 GB DDR2 1066 MHz, GeForce 9600 GT 512 MB

B0B0
Jaaaaa

(A Rioban is lehet egész jól hallani)

qwertrt
Nem, én a Live Aidre gondoltam, ott is hallatszanak.

intel Core 2 E5300@3,66 GHz, Gigabyte GA-P35-DS3L, 4 GB DDR2 1066 MHz, GeForce 9600 GT 512 MB

B0B0
Ahol a közönség annyira hallatszik a Radio Ga Ga-nál

qwertrt
Mármint mi?

B0B0
Az a Live In Rio!!

highlander15
Szerintem dobolni és énekelni(nem próbáltam még)kb. ugyanolyan lehet mit gitározni és énekelni,habár szerintem utóbbi könnyebb!!!
Nekem megvan asszem a Live Killers,a Live Magic,és a Live at Wembley koncertfelvételei mp3-ban,azokon is le van keverve a hang.

\"Gondoltál már valaha arra, hogy egyszer egy olyan emberrel fogsz találkozni, akivel nem kellene baszakodni?\" -Clint Eastwood- TRABANT-VOLVO-ZSIGULI

qwertrt
Hát igen, szegény Rognak nem lehetett könnyû, eszeveszetten csépelni, közben a támogató vokált is nyomni :-)

Különben imádom ezt a Live Aid-es vidót, a Radio Ga Gát láttam egyszer, egy olyan verzióban, ahol faszául lehetett hallani a közönséget is (sajnos amiket most találok, azokon mindig le van keverve a közönség hangja). Szóval kísérteties volt, felállt a hátamon a szõr, ahogy a közönség Freddie minden mozdulatára sikoltozni kezdett :-D

B0B0
Üdv újra itthon! Közben 2 új taggal bõvült a banda! 😊

Jones Nedved
Üdv. Mindenkinek!

Távol voltam jobb s rosszabb ügyek miatt....de legutoljára Görögországban néztem körül 😊 az JÓ VOLT!

Hogy valami érdekessel is szinesítsem a fórumot, Roger kiváló hangjárol tanúskodik ez a korántsem ismeretlen felvétel is:

http://youtube.com/watch?v=xn1w3kLoOuA

\"A valóság fantáziadúsabb, mint az álmok....\" - Christoforo Colombo

B0B0
Na de ha te a BoRhap-ot hallottad elõször, akkor igaz...! 😊

Mert az In The Lap Of The Gods korábbi, mint a Bohemian Rhapsody 😊)
De én ugye nem hallottam elõbb, mert én a Bohemian-t hallottam legeslegeslegelõszõr😊)
A Sheer Heart Attack csak a sokadik volt, amit megvettem.

B0B0
Hát azt tud. Amolyan Barry Gibb stílus 😊

B0B0
Miért írtál baromságot???

Jó nagy baromságot írtam, nekem ne essetek... 😄
Akkor is a Boh Rap-nál hallottam elõször 😊))

Én már a Boh Rap-nál meglepõdtem, azóta tudom, hogy a nagyon magas hangokat neki tudjam be 😊

Ballag már a vén diák... 😊))
Jól néz ki ebben a cuccban 😊

A hangsúlyt értsd a "mai"-ra 😊)
Így egyet is értek.

larrylurex
Roger olyan hangterjedelemmel(és pontos énektudással) rendelkezik, hogy az nem is igaz. Amikor megtudtam, hogy az "In the lap of the gods"-ban, és a "'39"-ben hallható nagyon magas hang Roger, nem akartam elhinni. Aztán láttam, hogy ezt élõben is tudja... Például itt

highlander15
Kevés az ilyen ember,aki szereti befejezni a félbehagyott dolgait:-)

\"Gondoltál már valaha arra, hogy egyszer egy olyan emberrel fogsz találkozni, akivel nem kellene baszakodni?\" -Clint Eastwood- TRABANT-VOLVO-ZSIGULI

B0B0

B0B0
Köszi! 😊

Én anno rádióban hallottam a hírt

B0B0
Hát a Beatles nem éppen a semmibõl indult,no meg az ABBA sem! 😊

McGrady
mindenki a semmibõl indul :-)
kivéve persze pár mai fost.

Kuss!-magyarázta.

highlander15
Hát Brian is nagyon jól tud énekelni,a Who Wants to Live Foreverben is milyen jól énekel,akkor a Driven by you is nagyon tetszik tõle!
Rogerre visszatérve,ahhoz képest,hogy autodidakta módon tanult dobolni,egy igazán profi énekes/dobos lett belõle!És ezért (is) szeretem a Queen-t,mert szinte a semmibõl indultak,és a világon az egyik legjobb(ha nem a legjobb)együttese lettek!

B0B0
Hát énekelni valóban tud, nem is rosszul, ez a megállapítás minden bizonnyal Freddie árnyékának az oka, hisz Brian-t is 1993-ban kezdték ezerrel méltatni, hogy eddig nem is tudták, milyen jó hangja van! Pedig a Queen-rajongók berkein belül ezt már a 70-es években tény volt.

A dobolása! Na az a legpontosabb! Még anno Cseke László írta a Queenrõl ezt:
"Mi kell ahhoz, hogy egy olyan együttest tudj összehozni, mint amilyen a Queen. Elõször is kell hozzá egy metronóm pontosságú dobos..."

Freddie egyszer ezt nyilatkozta:
"Tudom, hogy elvileg a dobgép nem tévedhet, de Roger akkor is pontosabb nála!" 😊

highlander15
Ez mondjuk nem igaz szerintem hogy nem tudott énekelni,de dobosként volt az igazi,az biztos!

B0B0
Nem, azért mert szerintük nem tudott énekelni és csak erõlködött.

highlander15
Ja,különben még nem mondtad el hogy miért piszkálták Roger Taylor hangját!Azért mert hasonlít Rod Stewart-éra?

B0B0
Nagy szám bezony 😊

highlander15
Ma hallgattam egy csomó Queen-számot,és hát igen meglepõdtem,a Prophet's Song 8 perc 21 másodperc hosszú,de qrva jó szám!!

larrylurex
És a Logan place-re is! Bár a kerítést lefestették, de még látható néhány felirat...

B0B0
Azért az sokat elmond, hogy mennyivel veri a BoRhap az I Do It For You-t! 😊

qwertrt

B0B0
Tessék elmenni a Dominition Theaterhez! Nem mindennapi látvány tárul ott eléd! 😊

Jó utat!