9010
-
Tényleg jó név, rövid, de velős. És pici szexualitás is van benne, ami ütőssé teszi. (Szerintem jó neve van még a Led Zeppelinnek és a Van Halennek :) -
Hát az biztos, hogy az egyik, ha nem a legjobb név a könnyűzenében. Teljesen találó is ráadásul! :) -
pipeppers #5996 Az lehet, de nem biztos, he ezért meg is hallgatta. Vagy teszem azt lehet, hogy épp antipátiát váltott ki és többen a meg nem hallgatásukka tüntettek. Egyetértek Grizzly-vel. ABefutás szempontjábeól nem számított a név, viszont most baromi találóan hangzik. (mintha csak éreztetni akartak volna valamit, hogy ennél alább nem adják :)) -
Háááát, ez kényes kérdés, de szerintem biztos, hogy sokan felkapták a fejüket anno, hogy mégis ki az a nagyképű banda, aki meg meri engedni, hogy így nevezze el magát! :D -
Igen, a másik meg a "Great Dance" :) -
sztem barmilyen nevvel hiresek lettek volna:) -
Én a "Rich Kids"-ről tudok. On the block... -
Érdekes téma, asszem itt még nem merült fel:
Tudjátok, hogy a Queen név helyett Roger és Brian milyen neveket akartak az együttesnek adni? :))
Így utólag kissé nevetségesen hangzanának (bár ilyenből valóban vagonszámra van, gondoljunk pl. a New Kids On The Block-ra #hehe]) -
Igenis asszonyom! :DDD -
pipeppers #5989 Oké, így már rendben van :)) -
Bocs, kihagytam az "egyik" szót (egyik első) -
pipeppers #5987 Ez egy amerikai újság, ha jól látom. Nehogy már azt mondd, hogy Amerikában előbb írtak róla, mint odahaza. -
Az első írás a Queenről! :)
-
:))
-
Nem csalódás! :) Ennyi! Elvileg Staffelnek is ott kéne lennie, de én nem ismerem a fiatalkori arcát. -
pipeppers #5983 Sajna csalódást kell okoznom, én is csak azt tudom mondani, mint grizzly. -
jobbrol a 3. az Freddienek tunik , de mast nem ismertem fel:) -
Lehet keresgélni (Pipeppers, rá nagyon számítok! :))
-
Szerintem eléggé gyenge, kusza összevisszaságokból áll. Persze ez szubjektív vélemény -
pipeppers #5979 Ez a Rick Sky féle könyv milyen? -
Íme -
Attól még jó az! ;) -
iroszob #5976 Az a szines könyv Ken Dean könyve. És több benne a kép, mint a szöveg. -
A Borotvaélen valóban Freddie életéről szól, ám ez a legrészletesebb leírás a Queen történetéről is. Etalon!
A Rick Sky könyv címe: Freddie Mercury élete
Aztán ott van a Mercury and Me (ez a Hutton könyv) és egy nagy A4-es színes Queen könyv, ami 1992-ben jelent meg magyarul és a banda hivatalos krónikás könyve amire elvileg Freddie is áldását adta még '91 nyarán miután elolvasta.
Ezen kívül még számtalan olyan van, amit eddig nem fordítottak le magyarra.
Mondjuk én speciel Mary Austin könyvére lettem volna a legkíváncsibb, amit David Wigg-gel (Freddie kedvenc újságírója) közösen írt volna meg. Kár, hogy félidőben lefújták az egészet. -
Köszi. A Borotvaélen címéből arra asszociálok, hogy az is Mercuryról szólt. -
iroszob #5973 David Bret: Borotvaélen
Rick Sky: Freddie Mercury?, ebben a címben nem vagyok biztos, de ez inkább Freddieről szól.
És ott van Jim Hutton könyve is.
Mostanában akartam megkérdezni, nem tudtok Brian könyvének magyarországi megjelenéséről? Már több nyelven megjelent, és korábban olvastam, hogy lesz magyar kiadás is, októberre emlékeztem.
Angolnyelvű fórumokon korábban nagyon dicsérték Freddie Mercury - In his own worlds kiadványt, ez Freddie interjúiból lett összeválogatva, úgy hogy csoportosítva vannak az adott témához tartozó gondolatai. Ennek is olvastam hogy lesz magyar fordítása. -
Nem tudjátok, a Sebők-Kapuvári, és a Freestone könyvön kívül jelent meg magyar nyelvű könyv az együttesről, vagy Mercuryról? -
Hmm, én látni vélem a különbséget, de nagyon belemagyarázni sem akarom.
Ahogy Nedved Black Queen-White Queen hasonlatát látom, ős is érez némi különbséget. Én pont így vagyok ezzel, a két dal (szerintem) nagyszerűen kifejezi a két oldal eltérő hangulatát.
-
Én még mindig azt mondom, hogy a fekete és fehér jelzők az oldalak szerzői mivoltára utal(hatnak), derűs-borús átmenetet semmiképp sem tudok felfedezni bennük. -
.... .... elemzők szerint "Mercury oldala" színesebb és változatosabb :D
de ezek a szavak túlon-túl távoliak ahhoz, ahol mi most eszmélkednénk.... egyeben nem lehet kétség, az összes Queen album közül ez a leges-leginkább koncept hatású. angol az egész, nagyon angol, méghozzá az angol középkor mind hangulatában, sőt olykor kifejezéseiben is szándékosan régies ("How did thee fare, what have thee seen
The mother of the willow green" - White Queen) a mondai jelleg kivétel nélkül (talán kivétel a The Loser In The End) jellemzi az egész témát. És ha egész témáról beszélhetünk, konkrétan rálelhetünk a témára, akkor mindenképp koncept az album.
Nagyon érdekes a Larry Lurex-féle "öszefűzés", szinte teljesen biztos, hogy az igazság magyarázata történelmi és mondavilági jellegű.
Lényeges különbségnek a kavalkádot (B-oldal) emelném ki. Az első oldal sokkal nyíltabb, könnyebben felfogható és nagyszerű utalásokkal, mondanivalóval teli egy értékrendről, egyetemes felfogásról, bölcsességről és persze a szrelemről.
Ugyanakkor a B-oldal kb. ezer féle képpen is értlemezhető, elég ha csak a Fairy Fellers...-re gondolunk, amely ugye egy festmény élményét adja át....mesebeli! :) A B-oldal sokkal több féle képpen értelmezhető...könnyen el tudom képzelni, hogy Brian elsőként írta meg a White Queen-t és Freddie "hozzáfűzte" a Black Queen-t....
Míg a White Queen a nőt mélységesen tiszteli és a csillagokba magasztalja (szó szerint ;) )...áhitatos...addig a Black Queen a durva leleplezője az álomképnek, milyen is lehet egy női uralkodó egy nagyhatalmú kiránynő....és itt is a "black és a "queen" is maga szimbólumok.....azt hiszem ez a legnehezebben átlátható Queen szám, a The March Of The Black Queen. Ahogy azt írtam az értelme megkeresésében az ember intuitív észlelésre kényszerül....és ennek azért lehet értelme, mert tökéletesre sikeredett! -
Hát igen :) azt kellene eldönteni, hogy a két oldal között mik a lényeges különbségek. Ugye Mercury ötlete volt a fekete-fehér oldal, tehát a dalok elosztásában talán találhatunk némi rendszert. Érdekes, valaki írta is (bocs, nincs kedvem visszaolvasni :), hogy a dalok nemigen íórdtak koncepció szerint. Nos, egy érdekes adalék: a világ leghíresebb konceptalbuma, a Sgt. Pepper kapcsán Lennon valamikor 197x-ben nyilatkozta, hogy a dalok írásánaál nem is vette figyelembe McCartney koncepcióját :)
Úgy látom Larry Lurex egyetért aban, hogy van különbség, nem tudom B0B0 és Nedved hogy látja. E tekintetben kérnék nyilatkozatokat. -
Nem hülyeség, miután mindig ez volt a koreográfia :) -
pipeppers #5966 Nem tudom, de Brian mindig jobb oldalon, John bal oldalon szokott lenni, de lehet, hogy ez hülyeség. -
Valami elmosott izé rá van másolva. lehet, hogy a sok ütéstől lekopott! :D -
iroszob #5964 Hiányzik a Queen logo a dobról. -
A napszemüveget meg felphotoshopolták :) -
Igen, nagyjából ennyi. :DD -
Tényleg... De a "Never Gone" feliratot lefotosoppozták Freddie-ről. -
John egy kicsit valóban tud dobolni, Roger pedig kábé mindenen játszik valamennyire, a Red Special sem így néz ki, a mikrofonnak meg nyele kéne, hogy legyen, de egyébként semmi hiba.:) -
Itt egy másik! :)
Na hol a hiba?