9010
-
én régóta ismerem, most hogy szóba került meg is hallgattam, amúgy nem sűrűn szoktam :S
eddig nem is vettem észre hogy a Going Backből való a "I think I'm going back to the things I learnt so well in my youth" a Mother Love-ban ... -
pipeppers #6077 Érdekes, hogy amíg nem voltam köztetek, nem is hallottam róla, pedig az Earth nagyon tetszik. -
iroszob #6076 Nem tudtam, hogy az egész albumot felénekelte Freddie. Te hallottad már a Queen In Nuce lemezt? -
Rám? :) Hiába, sajnos nem sokat tudok a dalról... Hogy pontosabb legyek: semmit. -
Igen. Ugye 'lájör' és 'lávör', így rímelnek :D
És már azon a bizonyos liverpooli Sink Club beli koncerten is előadták, amiről hangfelvétel készült, de ugye ismerjük a sztorit, hogy miért nem lett a Lover is felvéve. :( -
Végtére is az egész Gettin' Smile albumot felénekelte Freddie, az van rajta ugye a Queen In Nuce bootleg-en. Ezért nem gondoltam ezekre, de végtére is jogos. :)
"a 2009-ben kiadott Queen Rarities 1973-1981 3. album" <-- jó lenne elhinni, de már vagy egy évtizede halogatják :/ -
Ja, igaz. "Lover" és nem "Love". -
iroszob #6071 A "Polar Bear" eredetileg egy Smile dal, biztos ismeritek ezt az elődzenekart. És feldolgozták, van egy olyan változat, amikor Freddie énekel, az nem volt követelmény, hogy albumon is megjelentessék. :) De a 2009-ben kiadott Queen Rarities 1973-1981 3. albumon lesz rajta.
De ennél többet mondjon tényleg qwertrt. :) -
Na majdnem! :) A Liar-nek a riffje volt meg, hanem a teljes egésze, csak egy kicsit át lett dolgozva a dal és a címe is, mert eredetileg Lover volt.
Én ezt a négyet tudtam, de ha ti tudtok még, akkor jöhet! Pl. várom már, hogy qwertrt meséljen a Polar Bear-ról! :) -
:DDD -
A GH koncept is jön majd ám lassan...:) -
A pre-Queen feldolgozást passzolom. Azt tudom, hogy a Liar riffje megvolt már a Wreckage "Love"-jában, illetve a Liar még akkor született, amikor még Smile-ként léptek fel. De például a Smile Step on me-je is önfeldogozás, mert az még egy 1984 szám volt. -
Ha az lenne, hogy Metropolis(1984), akkor a Fritz Lang rajongók lennének felháborodva, hogy Fritz már rég halott volt 84-ben...:) -
Ja! És a történeti hűség kedvéért: a Love Kills végül nem került be a filmbe, mert a producer végül meggondolta magát és szimfonikus zenét választott (többek között ezért került fel a Keep Passing The Open Window c. dal a The Works-re, mert ezt a dalt is a filmhez írta eredetileg Freddie).
Úgy szól a fáma, hogy Freddie nagyon pipa volt emiatt, hogy így kikosarazták és amolyan fricskaképp tette ezt. -
-
1984-ben csináltak egy felújított Metropolis változatot új zenével, ahhoz került be a Love kills. -
Nem olvastam végig! :)
Nézd csak meg jól! Az 1927-es Metropolis című film is ott van a listában. Bárminemű kapcsolatot is feltételez az imdb, elég hihetetlen, hisz akkor Freddie még nem élt. -
Igen! A Doing All Right a harmadik! :)
Polar Bear??? Nincs rajta egyik albumon sem. Tény, hogy ez a negyedik a legnehezebb, mert még a címe is más volt eredetileg. Megvárom LarryLurexet, hátha ő tudja. :) -
iroszob #6060 Képes voltál végigolvasni, hol? -
iroszob #6059 Brian-nek volt egy terve, hogy megjelentet egy feldolgozásalbumot, Heroes címmel. Végül az AW-ön csak a dalok fele lett feldolgozás, de a többivel együtt ami csak kislemezen jelent meg, egy teljes stúdióalbumnyi dalt "koppintott".
Az elődzenekarokkal kapcsolatban nyilvánvaló a Doing Allright, a másikat nem tudom, talán a Polar bear. -
Azért ekkora szarvashibát! -
Éppenhogy elfogadom. Azt papolom, hogy számomra az az elfogadhatatlan, amikor valaki még a stúdióalbumára is felteszi a koppintását. Az, hogy néha egy-egy előadásán elénekel egy slágert, ami nem "házi", az teljesen normális. -
pipeppers #6056 Nem hiszem, hogy egy Rúzsa Magdi ezzel fog befutni, viszont ha valaki, aki őt szereti nem ismer egy számot, amit mástól elénekel, lehet hogy ezután meghallgatja az eredetit. Ilyen már velem is előfordult. De úgyis hiába mondom, szerintem leírtuk már egypárszor, nem fogadod el a dolgot :) -
Én úgy tudom, mindkettőt '73 és '74 között írták! -
White Queen és .... Ogre Battle? -
Hát szerintem az számít saját dalnak, amit kompletten előadásra készen megírtak. Mindenesetre az általad említett két dalra gondoltam, de ezen kívül még van kettő! :) -
Hmmm, így fejből nam nayon tudom. A Brigton Rock és a Stone cold CRazy az igen... PErsze az sem mindegy, mi számít feldolgozásank: az hogy a dal az elődzenekar korában íródott, vagy az is kell hozzá, hogy az elődzenekar előadta koncerten? -
"valaki egyszer azt mondta, hogy a Queennek nem volt elődzenekara"
Jóóvanaaa! :DD Tudod, hogy értem! :)
Egyébként nem teljesen ugyanaz az eset, de ide lehet sorolni ugye az I Can Hear Music-ot és a Goin' Back-et. Persze, azok nem saját elhatározából születtek.
Na de az eredeti kérdésre nem válaszoltál? :) -
valaki egyszer azt mondta, hogy a Queennek nem volt elődzenekara :D
Különben feldolgozás terén érdekes a Queen esete, speciel így hirtelen nem tudok mondani olyat, hogy egy régi dalt feldolgoztak... Egyedül Mercury The Great Pretenderét tudom említeni
Koncerten más a helyzet: Immigrant Song, Tutti Frutti, stb :D -
Ha már itt tartunk, tudjátok hány dalt "dolgozott fel" a Queen az elődzenekaroktól? -
Szerinted rá gondoltam??? És Queen dalokra értettem csak?? :) -
mert szerinted abból él hogy néha eljátszanak néhány Queen számrészletet? lol
-
Igen, erről anno beszéltünk is, ezzel nincs is gond, inkább azzal, amikor valaki ebből él (értds: nem tud igazán eladhatót alkotni) -
A feldolgozásokkal szerintem az égvilágos semmi baj, pláne egy kezdő együttesnél. Behatárolja a zenei irányt, és tpasztlatnak sem mellékes. A Beatles korai albumainak fele feldolgozásszámokból állt, de a Rolling Stones és a Led Zeppelin is rengeteget merített és dolgozott fel az 50-es 60-as évek blues előadóitól. -
egy magyar torrent oldalon -
Ez hol? Rapidshare-en? -
találtam egy ilyet:
Freddie.Mercury.Lover.Of.Life.Singer.Of.Songs.2DVD.COMPLETE.NTSC.DVD9.2006
Disc One
* Freddie Mercury - The Untold Story [Documentary]
* The Making Of - The Untold Story
Disc Two - Singer Of Songs
The Solo Videos
* Barcelona
* The Great Pretender
* I Was Born To Love You
* Time
* How Can I Go On
* Made In Heaven
* Living On My Own
* The Golden Boy
*Bonus Videos
* Barcelona [Live Version]
* The Great Pretender [Extended Version]
* In My Defence [Re-Edit 2000]
Special Features
* Audio Commentary On The Documentary By Director
* 'Making Of The Documentary' Featurette With Extended Interviews And Deleted S
cenes (25 Minutes)
* Audio Commentary By Freddie Mercury On The Music Videos: Taken From Archive A
udio Interviews, - Talking In Detail About * The Specific Songs And Recording A
s A Solo Artist
* Each Music Video Is Accompanied By A Detailed Explanation By The Video's Dire
ctor
* 'A View Forever' Documentary Describing The Creation And Unveiling Of The Fre
ddie Statue In Montreux
* Interactive Photo Gallery -
Most mit csináljak? Mondd már el légyszi, hogy mi a vonzó abban, ha valaki a másik "szellemi termékét" lemásolva akar előrébb jutni??? :) -
pipeppers #6040 Ez a max, amit belőled ki lehet ilyen téren húzni :) -
Hát a hangja az valóban jó.