QUEEN
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Always. Ezen meg sokáig gondolkoztam, hogy honnan ismerõs. Kár hogy nem lett egy külön dal.
Mama, just killed a man
Ami azt jelenti: Mama, meggyilkoltak egy embert
Az alany nincs benne, tehát nem tudni ki tette. Aztán következik:
Put a gun against his head
Egy homlokhoz szorított fegyver
Még mindig nem tudni a tettest! És akkor következik a "leleplezés":
Pulled my trigger, now he's dead
Meghúztam a ravaszt és most halott.
Ez szerintem nagyon eredeti! Aki elõször hallgatja a dalt (ez ugye egyszer mindenkivel megtörténik 😊) egy kis ideig találgathat ki volt a tettes, aztán villámcsapásként kiderül.
A fordítás idején erre mi nagyon ügyeltünk és volt olyan lektor, aki nem értette, miért azt írjuk, hogy:
Mama, meggyilkoltam egy embert
Fejéhez szorítottam a fegyvert
...
😊
Is this the real life? Is this just fantasy? -------o------- Tejet kérek! Csokisat!
\"Gondoltál már valaha arra, hogy egyszer egy olyan emberrel fogsz találkozni, akivel nem kellene baszakodni?\" -Clint Eastwood- TRABANT-VOLVO-ZSIGULI
\"Gondoltál már valaha arra, hogy egyszer egy olyan emberrel fogsz találkozni, akivel nem kellene baszakodni?\" -Clint Eastwood- TRABANT-VOLVO-ZSIGULI
Sokan a Queentõl a New York azt a betétet jelenti, amit Freddie énekel a Hegylakóban, létezik egy New York címû "szuverén" dal, amit Freddie énekelt, de nem jelent meg (kivéve azt a 10 cd-s kiadványt, amin demoként szerepel)
Ezt Freddie írta David R Fullerrel
És (szerintem) egy rajongói remix
Is this the real life? Is this just fantasy? -------o------- Tejet kérek! Csokisat!
Az AT&T-rõl nekem a Nascaros Jeff Burton jut az eszembe 😊)
1. rész
2. rész
3. rész
4. rész
5. rész
6. rész
Dióhéjban:
Egy olyan emberrõl szól, kinek lelke makulátlan volt, de most megölt egy embert és teljesen összetörte õt. Tulajdonképpen önmagát siratja és szenved. A többször ismétlõdõ híres sor: "Anyway the wind blows" annyit jelent szabad fordításban, hogy a szél mindig fúj, valójában azt jelenti, tökmindegy honnan fúj, teljesen mindegy már, beletörõdött a sorsába, hogy eddigi életét az összes szettével és jóemlékeivel maga mögött kell hagynia.
Ezután következik a bizonyos áriás rész, ami valójában egy párbeszéd: Ferddie a "fõhõs", a kórus a szeretteit személyesíti meg és könyörög a sátánnak (szintén Freddie), hogy ne vegye el tõlük.
Következik a gyors rész, ahol harcba száll az ördöggel.
Ezek után jön a dal vége, ahol tulajdonképp vége a vívódásnak, harcnak. A beletörõdés végleges.
A sok ökör "kritikus" elméjének túlságosan megterhelõ volt, hogy nem találtak Freddie életében gyilkosságot és nem értették, hogy akkor most miért is írta ezt a dalt.
Az a legfontosabb mondanivaló pedig a beletörõdés, amit ebben a videóban abszolulte nincs benne. Nem is érdekes. Ez másért jó.
Mondom ezt úgy, hogy egyik Queen dal szövegét sem ismerem/értem. Hol az a könyv? 😊
Viszont tényleg aranyos. Le a kalappal az alkotó elõtt. 😊
intel Core 2 E5300@3,66 GHz, Gigabyte GA-P35-DS3L, 4 GB DDR2 1066 MHz, GeForce 9600 GT 512 MB
intel Core 2 E5300@3,66 GHz, Gigabyte GA-P35-DS3L, 4 GB DDR2 1066 MHz, GeForce 9600 GT 512 MB
Van olyan, aki még nem tudja mirõl szól a BoRhap?
Azért ha belegondolunk, eléggé fura, hogy világhír az, hogy valaki megvédte a diplomamunkáját! 😊))
Mellesleg az idézet (elvileg) Briané. Az már más kérdés, hogy az újságíró mennyire költi át, bár ilyen esetekben általában reagálnak rá Brianék.
Eme idézet erõssége, hitelessége csakis attól függ, hogy ki modta. Sokat lehet olvasni olyan újságíróktól, akik sokszor pontatlanabbul tudnak dolgokat, mint mi, Fórumlakók 😄
Szerintem Brian-ék vannak túlsúlyban! Már a Return Of The Champions idején is azt nyilatkozták (Brian), hogy minden tag egyenlõen befolyásolja, hogy milyen számok kerülnek a repertoárba.
És a Queen-ék (Brian és Roger) jópár fantasztikus opusszal lephetik még meg a rajongókat, nem feltétlenül degradálva azt Paul "korlátjaival". Én már a koncerten is úgy éreztem, hogy nem Paul volt a frontember. Persze õ a legjobb énekes a csapatban és becsülöm, szeretem is a zenéjét, (nagy)DE amikor túl Queen-es lett a téma, Paul háttérbe került.
Paul színesítheti, érdekes új ízt vihet a dologba, de úgy érzem nem õ lesz az új ZENE meghatározója, vagy alapja.
Hamarosan kiderül úgy is! 😉
\"A valóság fantáziadúsabb, mint az álmok....\" - Christoforo Colombo
Na de mindegy, úgyse fogjuk egymást meggyõzni, nem is akarjuk 😊))
"Az új album Rodgers blues-zenéjének alaján fog nyugodni".
Bárcsak az lenne amit te mondasz, nem úgy tûnik.
Még csak vajmi keveset tudunk az új albumukról, azt viszont tudjuk, hogy sok új dalt írtak 10 év alatt az egyébként is igen termékeny szerzõk. Abban biztos vagyok, hogy Õt tudják mi a jó zene és azokat fogják megvalósítani, felvenni. Szerintem Paul kevesebb szerepet fog kapni, mint Freddie, ez már a koncerten is érezhetõ volt, 2005ben, mikor it voltak. Nem Paul volt a sztár azoknak, akik ott voltak azon a felejthetetlen pazar estén.
Úgy érzem egy fenomenális nagyszerû albummal fognak jelentkezni, amelyet Paul szinesít majd a saját stílusával, és Freddie-t is megpróbálják majd megidézni, az Õ zseniális stílusát, multi-track vokális páratlanságát.
Mindezeket szívbõl remélem, de egyben egyetérthet mindenki: a Queen sohasem volt kistílû, "la art pour la art" társulat. Ha albumot készítenek, akkor annak sikerülnie kell!
Hogy jó zene lesz, az már biztos, de hogy el feledteti Freddie és John nevét...az ki van csukva! 😊
De hát két jó zenész, ha öregednek is, akkor is...