QUEEN

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Ennek David R Fuller biztos örülne, de õ csak egy rajongó, aki feltöltötte a youtube-ra a videót. 😊 Mondjuk az már tényleg az õ munkája, érdemes megnézni a többit is! A másik tényleg rajongói remix, kifejezetten jó.
Always. Ezen meg sokáig gondolkoztam, hogy honnan ismerõs. Kár hogy nem lett egy külön dal.

B0B0
Ez a sor nagyon érdekes ám! Ugye ezt énekli:

Mama, just killed a man

Ami azt jelenti: Mama, meggyilkoltak egy embert
Az alany nincs benne, tehát nem tudni ki tette. Aztán következik:

Put a gun against his head

Egy homlokhoz szorított fegyver
Még mindig nem tudni a tettest! És akkor következik a "leleplezés":

Pulled my trigger, now he's dead

Meghúztam a ravaszt és most halott.
Ez szerintem nagyon eredeti! Aki elõször hallgatja a dalt (ez ugye egyszer mindenkivel megtörténik 😊) egy kis ideig találgathat ki volt a tettes, aztán villámcsapásként kiderül.
A fordítás idején erre mi nagyon ügyeltünk és volt olyan lektor, aki nem értette, miért azt írjuk, hogy:

Mama, meggyilkoltam egy embert
Fejéhez szorítottam a fegyvert
...

😊

Is this the real life? Is this just fantasy? -------o------- Tejet kérek! Csokisat!

grizzly21
kicsit osszetorted most a lelkem, mert nekem baromira mast jelentett eddig a dal😊)) az a baj hogy neha ha nem ertek minden szot -bar azert a nagyjat megszoktam erteni, az angollal nincs bajom, de pl magyar szamoknal se ertek mindig mindent ugye...- es ilyenkor egyeni ertelmet adtam a szamnak. jelen esetben en ugy kepzeltem hogy "just killed the man" helyett azt hittem hogy he's just killed the man. tehat pl eszembe se jutott hogy aki enekli az olt volna meg barkit..na mindegy mostmar maskepp fogok tekinteni a tartalmara amikor hallgatom.

grizzly21
nekem meg egy projekt amin epp most dolgozom😊

highlander15
Nekem nagyon tetszik,fõleg a football fight:-)Igen-igen jó.Engem még le tud fogni az ilyen koromból adódóan:-D

\"Gondoltál már valaha arra, hogy egyszer egy olyan emberrel fogsz találkozni, akivel nem kellene baszakodni?\" -Clint Eastwood- TRABANT-VOLVO-ZSIGULI

Hát a zene kétségkívûl javít rajta... bár ennek a filmnek nem hagytam helyet a polcomon 😊)

highlander15
Néztem egy kicsit(angol nyelven)a Flash Gordont,eddig nekem nagyon tetszik,lehet hogy a zene miatt van:-D

\"Gondoltál már valaha arra, hogy egyszer egy olyan emberrel fogsz találkozni, akivel nem kellene baszakodni?\" -Clint Eastwood- TRABANT-VOLVO-ZSIGULI

B0B0
Variációk egy témára!

Sokan a Queentõl a New York azt a betétet jelenti, amit Freddie énekel a Hegylakóban, létezik egy New York címû "szuverén" dal, amit Freddie énekelt, de nem jelent meg (kivéve azt a 10 cd-s kiadványt, amin demoként szerepel)

Ezt Freddie írta David R Fullerrel

És (szerintem) egy rajongói remix

Is this the real life? Is this just fantasy? -------o------- Tejet kérek! Csokisat!

B0B0
Nekem meg egy régi számológép! 😊

😊)
Az AT&T-rõl nekem a Nascaros Jeff Burton jut az eszembe 😊)

B0B0
Tegnapelõtt láttam a CBS-en egy AT&T reklámot. A You're My Best Friend volt a zenéje

Megkapod.

Jó lenne egybe és jobb minõségben.

larrylurex
Egy kb. egyórás dokumentumfilm(a változatosság kedvéért) a BoRhap-ról, benne a történe, a készítése, hatása. Az a rész nagyon vicces, amikor egyetemi irodalom professzorok elemzik a szövegét, miközben egy színész szavalja. Vicces, érdekes, angolul van, íme:
1. rész
2. rész
3. rész
4. rész
5. rész
6. rész

larrylurex
Mind a négy tag szerzett diplomát anno, ez is lett a zenekar védjegye. Brian nemrég díszdoktor lett valahol, de akkor még nem volt igazi doktor. Aztán egy hónapja leadta a munkáját, a sajtó már persze megelõlegezte neki a védést, így ezért lehetett ezt hallani mindenhol. Valójában csak most védte meg.

B0B0
Egyébként Jones Nedved a társfordító tõle is kérdezhettek bátran, én mostanában nem tudom olyan sûrûn látogatni a topicot

McGrady
hát de azért nehéz is lenne Legoval visszaadni :-))

Kuss!-magyarázta.

B0B0
Húzódik a lektorálás. Sajnos az illetékes egyenlõre nem jelentkezik, nekem meg most ugye más, fontosabb dolgom van...

B0B0
Nézd. Ezzel kapcsolatban egy meglepõ történetet fogok elmesélni. Amikor nemiindultunk anno 2,5 éve (a mindenit, hogy eltelt) a fordításnak, a Bohemian Rhapsodytól féltünk. Gondoltuk, az nem lesz egyszerû, majd csinálunk 2-3 verziót is, stb... Aztán szépen jött a Son And Daughter vagy a The March Of The Black Queen, amelyek jól "megfingattak" minket. Hónapokig gondolkoztunk a soraikon. Közben jött A BoRhap amit kb. egy órás munkával lefordítottunk és azon kevés számok egyike, melyen a szövege egybõl összeállt. Na erre varrjanak gombot! Azok az írások, amelyek hangoztatják, hogy tulajdonképp nem értik mit akart vele Freddie, nem azt jelentik, hogy nem értik a dalt, hanem, hogy ezzel a történettel mit akart Freddie sugallni.

Dióhéjban:
Egy olyan emberrõl szól, kinek lelke makulátlan volt, de most megölt egy embert és teljesen összetörte õt. Tulajdonképpen önmagát siratja és szenved. A többször ismétlõdõ híres sor: "Anyway the wind blows" annyit jelent szabad fordításban, hogy a szél mindig fúj, valójában azt jelenti, tökmindegy honnan fúj, teljesen mindegy már, beletörõdött a sorsába, hogy eddigi életét az összes szettével és jóemlékeivel maga mögött kell hagynia.
Ezután következik a bizonyos áriás rész, ami valójában egy párbeszéd: Ferddie a "fõhõs", a kórus a szeretteit személyesíti meg és könyörög a sátánnak (szintén Freddie), hogy ne vegye el tõlük.
Következik a gyors rész, ahol harcba száll az ördöggel.
Ezek után jön a dal vége, ahol tulajdonképp vége a vívódásnak, harcnak. A beletörõdés végleges.

A sok ökör "kritikus" elméjének túlságosan megterhelõ volt, hogy nem találtak Freddie életében gyilkosságot és nem értették, hogy akkor most miért is írta ezt a dalt.

Az a legfontosabb mondanivaló pedig a beletörõdés, amit ebben a videóban abszolulte nincs benne. Nem is érdekes. Ez másért jó.

Tényleg, mi van a könyvvel?

Csak halkan jegyzem meg, a Red Hot Chili Peppers Can't Stop-ja viszont teljesen a klip után lett megcsinálva. Nagyon baró lett, de ugye a Boh Rap-ot nem igazán lehetett a klip után elkészíteni az effektek és ismétlések unalmassá tették volna.

Miért, mi a legfontosabb mondanivalója? Én úgy olvastam, hogy Brian és Roger sem tudja igazán, mit akart Freddie ezzel a dallal.
Mondom ezt úgy, hogy egyik Queen dal szövegét sem ismerem/értem. Hol az a könyv? 😊

B0B0
Minden elismerésem annak, aki ezt a videot gyártotta, hatalmas meló egy ilyet összedobni, de nem hiszem, hogy a dal mondanivalóját akarta volna visszaadni, inkább csak egy kis játék volt részérõl. Mondom ezt azért, mert a dal legfontosabb mondanivalóját abszolulte hiányolom belõle. Azonkívül a "operarész"-nél párbeszédben lévõ személyiségeket sem jeleníti meg (helyesen). <#nemtudom>

Viszont tényleg aranyos. Le a kalappal az alkotó elõtt. 😊

qwertrt
Ez a videó beszarás, szétröhögtem a fejem, meg olyan aranyosak a figurák :-))))

intel Core 2 E5300@3,66 GHz, Gigabyte GA-P35-DS3L, 4 GB DDR2 1066 MHz, GeForce 9600 GT 512 MB

qwertrt
Én is olyasmi híreket hallottam, hogy valamit emgvédett...

intel Core 2 E5300@3,66 GHz, Gigabyte GA-P35-DS3L, 4 GB DDR2 1066 MHz, GeForce 9600 GT 512 MB

B0B0
Én nem így tudom, de mindegy

A diplomamunkáját több mint 30 éve védte meg. 1 hónapja a doktori értekezését adta csak le; ez az 1 hónap gondolom azért kellett, hogy elolvassák azt a bírálói, akik vizsgáztatták.

B0B0
De azt is megvédte, az volt a nagy hír egy hónapja.

Nem a diplomamunkáját védte meg!<#gun> Én ennél csak oda nem illõbb híreket hallok. 😊

Van olyan, aki még nem tudja mirõl szól a BoRhap?

B0B0
😊

Azért ha belegondolunk, eléggé fura, hogy világhír az, hogy valaki megvédte a diplomamunkáját! 😊))

larrylurex
Bemondták a Kossuth rádiós Déli Krónikában is!😊 Mármint a doktori megvédését...

Paul szerint is a hangzásért Dr. May a felelõs, akinek meg gratula a tegnapi vizsgájáért. 😊 Szerintem Brianéknek az elmúlt 10 évben összegyûlt annyi ötlet, hogy ne kelljen Rodgers dalszerzésére támaszkodniuk. Én inkább attól félek, hogy bár jó zene lesz, rockhimnuszok már nem lesznek.

B0B0
Nem jobb? Inkább rosszabb! 😊

Mellesleg az idézet (elvileg) Briané. Az már más kérdés, hogy az újságíró mennyire költi át, bár ilyen esetekben általában reagálnak rá Brianék.

qwertrt
Á, azt kizártnak tartom. Hogy két olyan jó dalszerzõ teret engedjen Rodgersnek, aki semmivel nem job náluk? Kétlem, hogy úgy értették.

grizzly21
ezzel egyetertek (Y)

Jones Nedved

Eme idézet erõssége, hitelessége csakis attól függ, hogy ki modta. Sokat lehet olvasni olyan újságíróktól, akik sokszor pontatlanabbul tudnak dolgokat, mint mi, Fórumlakók 😄

Szerintem Brian-ék vannak túlsúlyban! Már a Return Of The Champions idején is azt nyilatkozták (Brian), hogy minden tag egyenlõen befolyásolja, hogy milyen számok kerülnek a repertoárba.

És a Queen-ék (Brian és Roger) jópár fantasztikus opusszal lephetik még meg a rajongókat, nem feltétlenül degradálva azt Paul "korlátjaival". Én már a koncerten is úgy éreztem, hogy nem Paul volt a frontember. Persze õ a legjobb énekes a csapatban és becsülöm, szeretem is a zenéjét, (nagy)DE amikor túl Queen-es lett a téma, Paul háttérbe került.

Paul színesítheti, érdekes új ízt vihet a dologba, de úgy érzem nem õ lesz az új ZENE meghatározója, vagy alapja.

Hamarosan kiderül úgy is! 😉

\"A valóság fantáziadúsabb, mint az álmok....\" - Christoforo Colombo

B0B0
Nekünk ebben nagyon egy a véleményünk, szépséges Gráciám! 😊)

Én valójában nem követem nyomon ezt az új együttest, amit tudok róluk, azt innen tõletek. De kezdem azt hinni, hogy õk se tudják, hogy mit akarnak. Mert ha meghagyják a nevet, akkor Paul énekelgesse csak a régi Queen-dalokat, és hasonló stílussal menjenek tovább. Így fair, azt hiszem. Az is rendben van, ha Paul stílusára váltanak, de akkor igazán félre a Queen névvel. Nekem ez mindenképpen jobban tetszene. Aki a Queen miatt hallgatja õket, akkor is hallgatná, ha más lenne a nevük. Viszont lehet, hogy a késõbbiekben valaki vesz nekem egy Queen lemezt, mert nem tudja, hogy ez nem az a Queen, és jön a csalódás...
Na de mindegy, úgyse fogjuk egymást meggyõzni, nem is akarjuk 😊))

highlander15
Ezt mondom,hogy soha nem lesz már olyan a Queen mint régen volt,de én szívem szerint örülök neki hogy még mindig képesek letenni valamit az asztalra!

B0B0
Nekem is tetszettek a Rodgers féle Queen-dal elõadások, persze csak a sok-sok gyenge produkció után. De azért jócskán elmarad az eredetitõl.

highlander15
A Return of the Champions-ban csak a régebbi Queen-dalokat hallhattuk Rodgers elõadásában és kövezzetek meg,de nekem nagyon tetszett,bár nem annyira mint az eredetiek,nincs meg benne Freddie hangjának karakteressége,varázsa.És most már sajnos nem is lesz soha.Én kíváncsi leszek az új albumra,és majd utána mondok véleményt:-).Remélem lesz olyan jó mint a Return of the Champions.

B0B0
Úgy értették, hogy Rodgers, mint szerzõ elsõbbséget élvez majd.

qwertrt
Hogyne nyugodna azon, ha egyszerûen õ lesz az énekes. Ettõl még jó lehet.

B0B0
Ez mind nagyon szép, csak egy nyilatkozat kiüti az egészeszmefuttatásod:

"Az új album Rodgers blues-zenéjének alaján fog nyugodni".

Bárcsak az lenne amit te mondasz, nem úgy tûnik.

highlander15
És fog is!Nem hagyják cserben a rajongóikat!

Jones Nedved

Még csak vajmi keveset tudunk az új albumukról, azt viszont tudjuk, hogy sok új dalt írtak 10 év alatt az egyébként is igen termékeny szerzõk. Abban biztos vagyok, hogy Õt tudják mi a jó zene és azokat fogják megvalósítani, felvenni. Szerintem Paul kevesebb szerepet fog kapni, mint Freddie, ez már a koncerten is érezhetõ volt, 2005ben, mikor it voltak. Nem Paul volt a sztár azoknak, akik ott voltak azon a felejthetetlen pazar estén.

Úgy érzem egy fenomenális nagyszerû albummal fognak jelentkezni, amelyet Paul szinesít majd a saját stílusával, és Freddie-t is megpróbálják majd megidézni, az Õ zseniális stílusát, multi-track vokális páratlanságát.

Mindezeket szívbõl remélem, de egyben egyetérthet mindenki: a Queen sohasem volt kistílû, "la art pour la art" társulat. Ha albumot készítenek, akkor annak sikerülnie kell!

B0B0
Kérdés, mihez viszonyítjuk a kijelentést...

Jones Nedved

Hogy jó zene lesz, az már biztos, de hogy el feledteti Freddie és John nevét...az ki van csukva! 😊

Én lehet, ogy nem is attól félek, hogy szar zenét csinálnak, hanem hogy jót, és az feledteti el az igazi Queen nevet. Ha nem lesznek jók, akkor nem lesz nehéz fejben tartani John és Freddie nevét.
De hát két jó zenész, ha öregednek is, akkor is...

larrylurex
Erre szavak sincsenek.... Holnaptól repeatben megy a lejátszómba!😊