QUEEN

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Vajon hány Queen szöveget tanult meg hirtelen?... Azért nem biztos hogy nagyon el kéne ezért marasztalni.

qwertrt
Valóban, Paul nem énekelte 20 éven keresztül minden koncerten. Pontosan ennyit jelent, se többet...

intel Core 2 E5300@3,66 GHz, Gigabyte GA-P35-DS3L, 4 GB DDR2 1066 MHz, GeForce 9600 GT 512 MB

B0B0
"Paul elfelejti a WWRY szövegét" <-- azért ez is minõsíti a Q+PR-t

Is this the real life? Is this just fantasy? -------o------- Tejet kérek! Csokisat!

Philadelphiaban volt ez a koncert, így rá tudsz keresni, de a youtube videó el lett távolítva egy 3. fél kérésére. 😊 Ugyancsak valamelyik amerikai koncerten volt, hogy Brian beleesett abba a "lyukba", ahonnan a koncert elején Paul-t "lõtték fel" a színpadra, ráesett a zongorára, szerencsére nem lett baja.
A legelsõ Queen+Paul Rodgers koncertrõl sem találtam azt a részletet, ahol Paul elfelejti a WWRY szövegét, és zavarában még olvasni sem tudja, és csak magában dünnyög.

B0B0
Itt van egy Brian baki

Is this the real life? Is this just fantasy? -------o------- Tejet kérek! Csokisat!

larrylurex
Igen, de nem találom. Csillió találat arra, hogy "Brian May", de nem tudom, mi a szöveg hozzá, ezért nehéz szûkíteni. Az is lehet, hogy levették.

B0B0
Na az egy érdekes "szülemény" 😊 Ugye maga a zene, az a Don't Lose Your Head, csak egy kicsit máshogy van hangszerelve, mint az albumon. A szöveg meg, amit Freddie ráénekel a végén, az Sinatra - New York, New York c. számának pár sora:

If I can make it there
I'll make it anywhere
It's up to you
New York, New York

B0B0
youtube-on gondolom kerested

😊)))
Klassz

qwertrt
A Hegylaykó filben szereplõ New York, New York miféle szerzemény. (Nem hallottam, a filmet nagyon rég láttam, nemigen emlékszem a részletekre.) Az egy Liza Minelli feldolgozás talán?

intel Core 2 E5300@3,66 GHz, Gigabyte GA-P35-DS3L, 4 GB DDR2 1066 MHz, GeForce 9600 GT 512 MB

larrylurex
Bocs, hogy erre ezt reagálom, de egy ideje keresem azt a kis videot, ami egy Q+PR koncert néhány pillanatát szedi össze, és arról szól, hogy aznap Briannek semmi se jött össze. Már az elején elszakad egy húrja, lehangolódik a Red Special, késõbb ez még egyszer megtörténik, közben pedig szegény olyan zavarban van, hogy elbambul egy váltást az I'm in love with my carban.😊 Szóval, ha valaki ismeri, linkelje már be. Lécci. Még a múltkor, a Zappás cikkhez akartam betenni válasznak (abban ugye Brian pont arról beszél, hogy mennyire fél attól, hogy elront egy szólót a színpadon), de nem találom. Valamelyik videomegosztón volt. Asszem.

NonsenS
Gyönyörû!

&#8222;Ha meg lehetne menteni Magyarországot három aranyforinton, nem hiszem találnék-e három embert, aki ezt a három forintot ide adná&#8221;

0ppika
<#eljen>

http://epica.nl

B0B0
Ez egy veszett jó kép! 😊

B0B0
Az ára valóban nem vészes

Erre. Rosszul vagyok, ha meglátom a borítót. 😞
De nézd inkább itt, részletesebb az "extrák" leírása. És olcsóbb is. 😊

B0B0

B0B0
Hmmm, érdekes. Kérdés persze, hogy az Is This The World We Created...? is rajta lesz.

Igen, de nem az egész, csak a lényeg. 😊
De csak a 2-lemezes verziókon.

B0B0
Micsoda? A Live Aid koncert???

A montreali koncert DVD-jét nem akarod megvenni? 😊
Azon is rajta lesz (csak tudnám minek).

B0B0
Most szedem a Live Aid kettes számú DVD-jét. Ugye jól emlékszem, hogy azon van a lényeg? 😊

B0B0
Szerintem õ nem magas, hanem valakinek a nyakában ül

B0B0
Egyébként az csak úgy most jutott eszembe, hogy pl. azért nálam is vannak persze kivételek, pölö nekem a Dreamer's Ball Live Killersen lévõ felvétele legalább annyira tetszik, mint a stúdió, ha nem jobban. Természetesen Freddie szövegelése miatt 😊

larrylurex
A hónaljában van a többiek feje...

B0B0
Azt az imitátort én is mindig néztem, az télleg nagy! 😊

qwertrt
(Persze valószínû, hogy többen is voltak, csak én ezt az egyet láttam.)

qwertrt
Na, ennek örömére megnéztem gyors az idevonatkozó videóanyagot 😊 Ez volt a koncert egyik fénypontja, nekem hasonlóan tetszett a Stone cold Crazy James Heatfielddel és Tony Iommival, hatalmas zúzda.

Egyébként a végén, mikor Liza Minelli énekli a We Are the cchampionst, a közöséget pásztázta a kamera, láttam egy óriás Mercury imitátort 😊

B0B0
Igen, szerintem is George Michael volt a legjobb, Lisa Stansfielddel egyetemben (és Zucchero sem volt rossz)

qwertrt
Ez mind világos. Én csak arra gondoltam, hogy a Queen általában megfelelt ennek a kihívásnak, kivétle a StL.

Egyébként George Michael verzióját mondják a koncert egyik legjobb pillanatánbak, szerintem is nagyon jó.

B0B0
No és gondolj bele, hogy az emlékkoncerten voltak vagy 15-en, akik a kórust énekelték, mégis rosszabb volt az eredetinél. Hát akkor kérdem én, hogy lehetne egy vérbeli 70-es évek beli dallamgazdag Queen-szerzeményt elõadni stúdiószinten? A minõségre itt is az emlékkoncert ad választ! Mert ugye Freddie 20 koncerttel a háta mögött is el tudta adni a show-t stílusosan, az más kérdés, hogy a szopránokat már nem õ énekelte ki, hanem Roger és Brian. Az emlékkoncerten az összes elõadó 1-2 dal erejéig ugrott be, magyarán a hangjuk jól rá volt pihenve. És 1-2 kivételtõl eltekintve mind-mind megbukott az elõadás szempontjából.

Tehát lehet, hogy kissé elmarad a Queen koncertes elõadása a stúdiófelvételeiktõl, de még így is a lehetõ legjobbat hozták ki belõle.

Egyszer feleségem mondta, hogy a Bon Jovi hangja élõben milyen szar. Na most hadd ne mondjam, hogy mekkora kihívás egy Bon Jovi dalt elénekelni...

qwertrt
Hát, nem mondhatnám, hogy vásott fülû vagyok, és én is érzem különbséget az élõ és stúdió változatok között, néha az összehasonlításban az élõ nyer, annyira jól adják elõ. Az StL nem ilyen. Bizonyosan része van annak, is, hogy számomra ez a dal a vokálok hihetetlen gazdagságát, gördülékeny haladását jelenti - ami érthetõ módon élõben nem jön át.

larrylurex
A "stúdió-Queen" és a "koncert-Queen" két teljesen különbözõ dolog. Az, hogy a sok vokál nincs, csak az egyik dolog, hiszen az albumokon a gitár is többszólamú(layered), sokkal több a zongora, stb. Az Earls Court koncerten végig poénkodnak azon, hogy legközelebb nagyzenekart is hoznak, a StL elõtt pedig Freddie elmagyarázza, hogy õk csak négyen vannak a színpadon, ezért az énekbe lépjen be a közönség is("...don't be shy..."😊). Szóval talán furcsa, és fapados az élõ, de nem szabad a stúdióhoz viszonyítani. Bowl, StL: Freddie improvizált egy introt(libabõr...), "are you ready brothers and sisters?", végigpörög a szám, majd a végén Freddie csépeli a Steinwayt(kb. 20-25 millió Ft darabja...), aztán ráül a billentyûkre. Az emlékkoncerten minden ki volt számolva, volt gospelkórus is, a Bowl-t és mégis jobban szeretem. Az az igazi rakenroll...

qwertrt
Nem is a bonyolultsáa miatt, mert zeneileg nem egy összetett dal, a lényeg az, hogy az ilyen gépzenét, meg tudták tölteni élettel

B0B0
"még nem hallottam ezt a jelzõt."
Pedig ezt azért úgy majdnem mindenki elfogadja (én speciel nem 😊)

Szerintem pont a Radio Ga Ga az a dal, amit nem nehéz elõadniuk a sok géphang miatt. Ami kemény az pl. a BoRhap (lásd: opera rész sosem próbálták meg), Somebody To Love, stb...

qwertrt
"az általad említett koncertet tartják a Queen valaha volt egyik legjobb elõadásának." Ez azért elég tág fogalom esetünkben 😊 Különben még nem hallottam ezt a jelzõt.

Azon felül, hogy az összetett dalokat nyilvánvalóan egyszerûbb hangszereléssel, énekkel kellett megoldani, a Queen sosem volt hátrányban, ha élõben ke3llett elõadnia, és én ezen mindig is csodálkoztam. Ha egy ma született bárány belehallgat a Radio Ga Gába, azt fogja mondani: ez nem mûködik élõben! És mégis 😊

(Ésa a Somebody szerinem akkor is szerencsétlenül lett elõadva, de ez persze csak magánvélemény 😊

B0B0
Hát nézd. Én eleve keveset hallgatok (nézek) Queen-koncertet, mert a dalaik annyira összetettek és precízek, hogy az óhatatlanul rosszabb lesz, mint a stúdiófelvétel. Fõleg a turné x-edik állomásán, ahol Freddie hangja már eléggé nyúzott a folyamatos terhelés miatt. Egy Dire Straits koncert azért olyan, mert az õ dalaikhoz nem igazán kell énektudás.
A Somebody To Love-nál azért fokozódik ez a kontraszt, mert ugye ott a vokál megtoldja a nehézségét. És minõ érdekes, az általad említett koncertet tartják a Queen valaha volt egyik legjobb elõadásának.

larrylurex
Az intoja zseniális...

qwertrt
Láttátok a Live at the Bowl DVD-n a Somebody to Love-t? Nem tudom, én akárhányszor nézem meg, egyre kevésbé tetszik élõben (pedig ez az egyik kedvencem). Minden Mercury fura éneklése miatt van: ez a dal a precíz, síma vokáloktól olyan, amilyen (szerintem), de õ olyan furán énekli, olyan töredezetten, nem engedi érvényesüli a kórust (Brian, Roger). Vélemény?

B0B0
Nézzétek én mit találtam! 😊

BRIAN MAY UNPLUGGED VIDEO

http://depositfiles.com/files/1777853
http://depositfiles.com/files/1777980
http://depositfiles.com/files/1778192
http://depositfiles.com/files/1778196
http://depositfiles.com/files/1777914

Playlist:

1. On My Way UP
2. Drive By You
3. Why Don't We Try Again
4. Only Make Believe
5. Tie Your Mothe Down

B0B0
Hát a '79-es koncert eléggé hasonló lesz egy '81-es koncert repertoárjához, ideje lenne egy igazi régiséget kiadni '74-bõl vagy '75-bõl!

Jones Nedved

Ha jól tudom ez lesz az elsõ DVD kiadvány a '70-es évekbõl! Az 1979 december 24-i Paul McCartney által Kambodzsa javára szervezett segélykoncertrõl készült felvételek csodálatos minõségben lettek rögzítve.
A Queen egyik valóban legmeghatóbb és legtökéletesebb alakítása volt! Más Earls Court '79-ként is emelegetett.

Másik esélyes kiadvány a '70-es évekbõl a '77 decemberi houstoni koncertük, bár azzal több a teKKnikai bibi.

!!!NEM MELLESLEG!!!: a queenzone.com-ról letölthetõ feljavított minõségben (2DVD) a '77 júni 6-i Earls Court színházban való fellépésük (torrent)!

Egy bootleg, de profi szakember digitalizálta és javította fel és 5.1-es hangzást is produkált hozzá! Megéri letölteni, ADSL-lel, vagy kábelmodemmel olyan 30 óra alatt letölthetõ.

Néhány mellékelt kép:

\"A valóság fantáziadúsabb, mint az álmok....\" - Christoforo Colombo

0ppika
az

B0B0
Nem, de ha jól látom ez egy bootleg. Nem?

0ppika
ezt ismeritek?

CD 1
01 - Intro 2:19
02 - Jailhouse Rock 1:39
03 - We Will Rock You (fast) 2:58
04 - Let Me Entertain You 2:59
05 - Somebody To Love 7:37
06 - If You can't Beat Them 4:49
07 - Mustapha 2:49
08 - Death On Two Legs 3:10
09 - Killer Queen 1:57
10 - I'm In Love With My Car 2:04
11 - Get Down Make Love 5:33
12 - You're My Best Friend 2:41
13 - Save Me 4:02
14 - Now I'm Here 7:05
15 - Don't Stop me Now 4:16
16 - Spread Your Wings 7:15
17 - Love Of My Life 3:57
18 - '39 3:37

CD 2
01 - Keep Yourself Alive 7:49
02 - Guitar Solo (with Silent Night) 6:01
03 - Brighton Rock 1:11
04 - Crazy Little Thing Called Love 3:42
05 - Crazy Little Thing Called Love (Audience singing) 1:14
06 - Bohemian Rhapsody 5:33
07 - Tie Your Mother Down 4:42
08 - Sheer Heart Attack 5:12
09 - We Will Rock You 2:16
10 - We Are The Champions 3:44
11 - God Save The Queen 1:40

B0B0
ÁÁÁ, ez de jó! Köszi! 😊

Köszi 😊

larrylurex
Hú, ezt jó bénán likeltem be...😊 Nem baj, a lényeg látszik.

larrylurex
Itt lehet látni néhány Freddie rajzot. Ezek könnyen fellehetõek, az a mesekönyv-dolog sajna nem.😞

Hát arra én is nagyon kíváncsi lennék. 😊))
Biztos volt egy két rajz, grafika, amit elkészített, nem lehet bármit látni tõle?