QUEEN

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

B0B0
Attól függ mit tekintünk misztikumnak. Azt, hogy mesebeli szereplõk vannak benne, vagy hogy árnyalt, nem teljesen világos, legendás dolgokról szól. Nekem az utóbbit jelenti (és ennek megfelelõen a White Queen és esetleg a Some Day One Day marad misztikus)

A magyar értelmezõ szótár szerint:

Misztikum: titokzatosság, rejtélyesség, sejtelmesség

Is this the real life? Is this just fantasy? -------o------- Tejet kérek! Csokisat!

qwertrt
Ha csak a direkt kibukkanó jelzéseket látjuk: Fairy Feller's Master Stroke (mert egy rakat misztikus szereplõ), Seven Seas of Rhye (mert a Rhye királyságról szól), Ogre Battle (mert ogrékról szól).

Ha nem, akkor szinte minden dalba bele lehet magyarázni, számomra pl. a Nevermore és a Procession is misztikusan hangzik, de ez így csak saját feltételezés.

intel Core 2 E5300@3,66 GHz, Gigabyte GA-P35-DS3L, 4 GB DDR2 1066 MHz, GeForce 9600 GT 512 MB

B0B0
Számomra a White Queen, a Some Day One Day, a The Fairy Fellers Master-Stroke és jóindulattal a The March Of The Black Queen misztikus, de leginkább a White Queen és kész. (bocsi 😊)

Végre valami húsos téma a topicban! 😊

Is this the real life? Is this just fantasy? -------o------- Tejet kérek! Csokisat!

qwertrt
Annyit talán leszögezhetünk, hogy a fekete oldal jobban át van szõve misztikával, mint a fehér.

intel Core 2 E5300@3,66 GHz, Gigabyte GA-P35-DS3L, 4 GB DDR2 1066 MHz, GeForce 9600 GT 512 MB

B0B0
Na én is ezt mondom, nincs semmivel több ború a fekete oldalon, mint a fehéren. És ha már a fehérnél tartunk: a White Queen abszolulte nem optimista dal!!!

larrylurex
Szerintem a vadság stimmel, de a reménytelenség nem. A white oldal számai egyértelmûen bizakodóak, de a black oldalon csak a Nevermore-ban van reménytelenség. A TMotBQ lágyabb betétje abszolút pozitív, a SSoR pedig egészében egy optimista hangulatú szám. Az Ogre Battle és a FFMS kábé két mesejelenet, a FHLI pedig kifejezetten vidám. Érzem mire gondolsz egyébként, csak nem találom a jó szót a különbség jó leírására.😊

larrylurex
😄DDDDDD. Ha lesz egy kis idõm, jön a GH, mint konceptalbum....

B0B0
Death Of Two Legs - Megérkezik a gyilkos (halál két lábon ugye) és kutat áldozata után

Lazing On A Sunday Afternoon - az áldozat mit sem sejtve éli gondtalan életét I.

I'm In Love With My Car - az áldozat mit sem sejtve éli gondtalan életét II.

You're My Best Friend - A halál alattomos módon akarja tönkre tenni az áldozatot, ezért mint barátja férkõzik a közelébe

'39 - az egyre fokozódó gyanakvás és félelem az áldozat barátait arra sarkallják, hogy meneküljenek ezért új otthon keresnek

Sweet Lady - a "barát" valódi énjére egyre inkább kezd fény derülni, egyre gyanúsabb lesz, ezért...

Seaside Rendezvous - ...már magába habarítja áldozatát

The Propet's Song - Egy látnok óva inti az áldozatot, hogy hatalmas pusztulást hoz neki ez a szerelem

Love Of My Life - A szerelem csúnyán véget is ér

Good Company - Bizony fõhõsünk elgondolkodik eddigi életén, s látja, hogy mióta eme személy belépett életében, rossz társaság vette körül

Bohemian Rhapsody - Megtörténik a gyilkosság, a gyilkos számot vet tettérõl és bûnhõdik

God Save The Queen - A himnusz (a bûnösöké???) zárja a darabot

Na tessék, kb 5 perc kellett hozzá, pedig nem vagyok egy Ben Elton 😊

B0B0
Ez a See What A Fool I've Been elmélet ott hibádzik, hogy akkor a Loser In The End-nek is ki kellett volna maradnia.

qwertrt
Pontosan, ez tudva való, hogy a Queen II nem kifejezetten konceptalbum, de tartalmaz bizonyos konceptalbumokra jellemzõ egységességet - ilyen a misztikus téma, ilyen, hogy egyes dalok átfolynak a szomszédos dalokba (de nem alkot az egész album egységet, mert néhol viszont ez megszakad). Véleményem szerint ilyen egységesség, hogy eltérõ hangulata van a Fekete és Fehér oldalnak (erre viszont tudatosan törekedtek, legalábbis Mercury). Egyes vélemények szerint a She What A Fool I've Been címû dal kifejezetten azért nem kerülhetett fel az albumra, mert nem volt elég misztikus, és nem illett egyik oldalra sem (csak a Seven Seas of Rhye kislemez B-oldalán jelent meg).

Az én véleményem szerint megvan a kontraszt a két oldal között, a Fehér oldal inkább érzelmesebb, a Fekete pedig vadabb és reménytelenebb (persze kivétel mindkét oldalon van. de a tendencia általánosságban érvényes az oldalakra). Mi a véleményetek errõl?

B0B0
😄DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

larrylurex
Ha megcsinálod, kitalálok egy koncepciót a Greatest Hits-hez is...😊

B0B0
Hát ezen behalok 😊

B0B0
"Egyértelmû, hogy a számok nem úgy íródtak, hogy a koncepciót szolgálják" <-- ez a lényeg, ez belemagyarázás a dalokba. Összeállítsam az ANATO koncepicóját? 😊))

Folytassátok, mert ez tényleg fontos Queen-történeti kérdés.
De azért közbeszúrom:
Öltöztesd fel Freddie-t
Most már ilyen is van.

larrylurex
Az az elmélet, ami a Queen II-t koncept-albumnak takinti egy képzelt királyságról beszél(ez maga Rhye, Freddie gyerekkori fantáziabirodalma). Az összes számot bele lehet sorolni ebbe a rendszerbe, kivéve a Loser in the end-et, de még a SHA-en, a Lily of the valley-ben is van utalás. A sztori valami olyasmi, hogy egy királyságban a királynak menekülni kell egy bizonyos fenyegetés elõl, és a kirányné marad ott helyette. A sötét erõk legyõzik, de a király, vagy a trónörökös majd egyszer visszatér, és akkor majd újra jó lesz.
Az elmélet szerint a számok:

White-a Fehér oldal bemutatása, tájkép csata elõtt:

Precession: ez tulajdonképpen a The March of the White Queen

Father to son: szó van benne arról, hogy a királyság öröklõdik, illetve hogy ne rombolj, hanem építs (Jedi business...)

White Queen: a király lelép, a királyné majd ottmarad, egyedül, szomorúan, jajmilesz

Some day, one day: a király búcsúja. Most ugyan rossz, meg sötét felhõk, de majd egyszer király lesz. Illetve királynõ...

-Black-a fekete oldal, a csata, és ami utána jön:

Ogre battle: jön a sötét erõk hadserege, és mindenkit leüt. Aztán hazamennek.

Fairy Feller's Master Stroke: a sötét világ lényeinek bemutatása. Nem feltétlenül gonoszok, de ott élnek. (Jelen esetben tekintsünk el attól, hogy ez egy Dadd festmény pontos leírása)

Nevermore: kakukktojás. A vesztesek oldaláról mutatja be a csata utáni reménytelenséget. Kiszáradt tengerek, nem esik esõ, nem nõ semmi stb.

The March of the Black Queen: a sötét királynõ bevonul. Vannak akiket lecsuk, van aki behódol. Van aki csendben, a háta mögött suttog, hogy van még jó a világban.

Funny How Love is: az elmélet szerint a fehér földalatti ellenállás himnusza. De hülyén hangzik...

Seven Seas of Rhye: Jön majd valaki, aki szétcsap, és majd megint jó lesz.

Egyértelmû, hogy a számok nem úgy íródtak, hogy a koncepciót szolgálják, tehát alapvetõen nem azért születtek, hogy ezt a történetet meséljék el. Az albumon viszont egy laza fûzéssel össze lehet állítani ezt a képet, bár ha ezt anno tényleg így gondolták, akkor elhiszem, hogy Paul McCartney 1966-ban meghalt, és egy imposztort tettek a helyére.

B0B0
Valaki... 😊

qwertrt
Hát, el vagy varászolva mostanában 😄 Valami elvonja a figyelmedet...

B0B0
Jaa. Én még az elõzõ beszélgetésünknél maradtam! 😊)) Bocsi

qwertrt
Melyik két dalra gondolsz?

B0B0
Ma reggelre végre lejött a Live Aid 2. lemeze, most kezdem szedni a 4.-et! Nagyon jó minõségû mind a hang, mind a kép! 😊)

B0B0
Annyit azért elmondhatunk, hogy a két dal témája (története) teljesen más.

B0B0
Ha szerzel végre egy kiadót, aki bevállalja, akkor boldogan! 😊))

qwertrt
Olyasmire is jó hivatkozni, ha egy könyvben, vagy weboldalon olvastál valamit a témában.

Amíg Bobotól nem kapok megbízható fordításokat, én nem tudok hozzászólni. <#nemtudom> 😊

B0B0

qwertrt
Üdv emberek, lenne itt egy érdekes Queen-elméleti kérdés 😊

A Queen II albumról lenne szó, bõvebben arról, hogy tulajdonképpen miben is térnek el a Fekete és Fehér oldalak egymástól. Az én nézeteim szerint a fekete oldal dalai borúsabbak és erõszakosabbak, míg a fehér oldalé inkább érzelmesebbek. Ezt a dolgot kellene megvitatni: igaz-e, vagy sem, mi nem igaz, mi kell még a történethez...

A lényeg nem az, hogy szavazással egy gyõztes ideológiát tüntesünk fel, hanem közösen, mint Queen-fanok, vagy mifene 😊 kompromisszumra jussunk, mi az, amit a realistás határán belül el lehet mondani errõl a koncepcióról.

Szóval várnám mindenki véleményét, javaslatát.

B0B0
Nem szükséges, persze, hogy dícsérni fogja õket.

Fogadjunk, hogy Brian dicsérni fogja õket a blogjában? 😊

B0B0
Ez csak úgy tetszett 😊

B0B0
<#levele>

A legújabb feldolgozás:
Keane - Under pressure

0ppika
ez nagyon durva <#wow1>

http://epica.nl

Ez egy hosszabb TV mûsor része volt, ahogy a videóban is látszik "Die Show" címmel. Nem tudom mi volt még ezen kívûl, de másfél éve a teljes mûsort le lehetett tölteni a queenzone-ról DVD-ként.

grizzly21
thx!

B0B0
Na ezt gyorsan le is szedem! 😊

B0B0
Húúú, pedig azt egyszer belinkeltem még ide, igaz eléggé rég volt.

grizzly21
nem talalom azt a youtube videot amiben ilyen hologramm effektel varazsoltak Freddiet meg utoljara a kozonseg ele. Azt hiszem a These are the days of our lives megy alatta

McGrady
nem kell elfogultnak lenni senkivel a bakikat illetõen :-) Mind Freddie, Brian, John meg Roger már jó sok mindent letettek az asztalra, bebizonyították, hogy profi zenészek, innentõl kezdve engem már akárhány baki se tud meggyõzni az ellenkezõjérõl :-) Különben is, hibátlan koncert nincs. Minden koncert után van benned legalább annyi hogy "ezt a részt azért lehetett volna jobban is...". Meg attól hogy valamit el tudsz játszani technikai hiba vagy hamisság nélkül, az még távolról sem jelenti azt hogy tényleg tudod. Fõleg nem a Queennél, az elmúlt két hétben jól tapasztaltuk ezt az együttessel :-)

Kuss!-magyarázta.

Nem kell a hangszerelésre fogni. 😊 Én úgy tudom, teljesen kamu szöveggel énekelte az Imagine-t, és nem szándékosan persze.

B0B0
De lehet, hogy azért több, mert a hármon kívül a többiek hibáztak, nem Freddie! 😊)

qwertrt
Hát, akkor nem igaz minden 😊 Én láttam egy orosz queen fan oldalt, ott volt egy csomó hang a koncertbakikról. Több, mint három.

B0B0
Hááát, ha minden igaz, akkor az Imagine egy röptében, sajátságosan hangszerelt verzióját. De nem biztos, hogy abban rontott.

grizzly21
tenyleg? mit enekelt akkor?

B0B0
Hát ha minden igaz, Freddie 20 év alatt mindössze háromszor (!) rontott, és az egyik alkalom John Lennon halálánál volt.

larrylurex
Most azon röhögök, hogy beleesett a lyukba, meg ráesett a zongorára...😊 Szegény.

larrylurex
Hú, köszi! Arra emlékeztem, hogy az USA-ban volt, de így azért könnyebb lesz...😊

qwertrt
Mercury is tévesztett már el szöveget, holott õ évtizedekig ezeket énekelte.

B0B0
Akármit mondtok, õ a világzene elitjébe tartozik, ott pedig nem ez a normális...