QUEEN

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

qwertrt
Tényleg jó név, rövid, de velõs. És pici szexualitás is van benne, ami ütõssé teszi. (Szerintem jó neve van még a Led Zeppelinnek és a Van Halennek 😊

intel Core 2 E5300@3,66 GHz, Gigabyte GA-P35-DS3L, 4 GB DDR2 1066 MHz, GeForce 9600 GT 512 MB

B0B0
Hát az biztos, hogy az egyik, ha nem a legjobb név a könnyûzenében. Teljesen találó is ráadásul! 😊

Is this the real life? Is this just fantasy? -------o------- Tejet kérek! Csokisat!

Az lehet, de nem biztos, he ezért meg is hallgatta. Vagy teszem azt lehet, hogy épp antipátiát váltott ki és többen a meg nem hallgatásukka tüntettek. Egyetértek Grizzly-vel. ABefutás szempontjábeól nem számított a név, viszont most baromi találóan hangzik. (mintha csak éreztetni akartak volna valamit, hogy ennél alább nem adják 😊)

B0B0
Háááát, ez kényes kérdés, de szerintem biztos, hogy sokan felkapták a fejüket anno, hogy mégis ki az a nagyképû banda, aki meg meri engedni, hogy így nevezze el magát! 😄

Is this the real life? Is this just fantasy? -------o------- Tejet kérek! Csokisat!

B0B0
Igen, a másik meg a "Great Dance" 😊

grizzly21
sztem barmilyen nevvel hiresek lettek volna😊

larrylurex
Én a "Rich Kids"-rõl tudok. On the block...

B0B0
Érdekes téma, asszem itt még nem merült fel:

Tudjátok, hogy a Queen név helyett Roger és Brian milyen neveket akartak az együttesnek adni? 😊)

Így utólag kissé nevetségesen hangzanának (bár ilyenbõl valóban vagonszámra van, gondoljunk pl. a New Kids On The Block-ra #hehe])

B0B0
Igenis asszonyom! 😄DD

Oké, így már rendben van 😊)

B0B0
Bocs, kihagytam az "egyik" szót (egyik elsõ)

Ez egy amerikai újság, ha jól látom. Nehogy már azt mondd, hogy Amerikában elõbb írtak róla, mint odahaza.

B0B0
Az elsõ írás a Queenrõl! 😊

B0B0
😊)

B0B0
Nem csalódás! 😊 Ennyi! Elvileg Staffelnek is ott kéne lennie, de én nem ismerem a fiatalkori arcát.

Sajna csalódást kell okoznom, én is csak azt tudom mondani, mint grizzly.

grizzly21
jobbrol a 3. az Freddienek tunik , de mast nem ismertem fel😊

B0B0
Lehet keresgélni (Pipeppers, rá nagyon számítok! 😊)

B0B0
Szerintem eléggé gyenge, kusza összevisszaságokból áll. Persze ez szubjektív vélemény

Ez a Rick Sky féle könyv milyen?

B0B0

B0B0
Attól még jó az! 😉

Az a szines könyv Ken Dean könyve. És több benne a kép, mint a szöveg.

B0B0
A Borotvaélen valóban Freddie életérõl szól, ám ez a legrészletesebb leírás a Queen történetérõl is. Etalon!

A Rick Sky könyv címe: Freddie Mercury élete
Aztán ott van a Mercury and Me (ez a Hutton könyv) és egy nagy A4-es színes Queen könyv, ami 1992-ben jelent meg magyarul és a banda hivatalos krónikás könyve amire elvileg Freddie is áldását adta még '91 nyarán miután elolvasta.

Ezen kívül még számtalan olyan van, amit eddig nem fordítottak le magyarra.

Mondjuk én speciel Mary Austin könyvére lettem volna a legkíváncsibb, amit David Wigg-gel (Freddie kedvenc újságírója) közösen írt volna meg. Kár, hogy félidõben lefújták az egészet.

qwertrt
Köszi. A Borotvaélen címébõl arra asszociálok, hogy az is Mercuryról szólt.

intel Core 2 E5300@3,66 GHz, Gigabyte GA-P35-DS3L, 4 GB DDR2 1066 MHz, GeForce 9600 GT 512 MB

David Bret: Borotvaélen
Rick Sky: Freddie Mercury?, ebben a címben nem vagyok biztos, de ez inkább Freddierõl szól.
És ott van Jim Hutton könyve is.

Mostanában akartam megkérdezni, nem tudtok Brian könyvének magyarországi megjelenésérõl? Már több nyelven megjelent, és korábban olvastam, hogy lesz magyar kiadás is, októberre emlékeztem.
Angolnyelvû fórumokon korábban nagyon dicsérték Freddie Mercury - In his own worlds kiadványt, ez Freddie interjúiból lett összeválogatva, úgy hogy csoportosítva vannak az adott témához tartozó gondolatai. Ennek is olvastam hogy lesz magyar fordítása.

qwertrt
Nem tudjátok, a Sebõk-Kapuvári, és a Freestone könyvön kívül jelent meg magyar nyelvû könyv az együttesrõl, vagy Mercuryról?

qwertrt
Hmm, én látni vélem a különbséget, de nagyon belemagyarázni sem akarom.

Ahogy Nedved Black Queen-White Queen hasonlatát látom, õs is érez némi különbséget. Én pont így vagyok ezzel, a két dal (szerintem) nagyszerûen kifejezi a két oldal eltérõ hangulatát.

B0B0
Én még mindig azt mondom, hogy a fekete és fehér jelzõk az oldalak szerzõi mivoltára utal(hatnak), derûs-borús átmenetet semmiképp sem tudok felfedezni bennük.

Jones Nedved

.... .... elemzõk szerint "Mercury oldala" színesebb és változatosabb 😄
de ezek a szavak túlon-túl távoliak ahhoz, ahol mi most eszmélkednénk.... egyeben nem lehet kétség, az összes Queen album közül ez a leges-leginkább koncept hatású. angol az egész, nagyon angol, méghozzá az angol középkor mind hangulatában, sõt olykor kifejezéseiben is szándékosan régies ("How did thee fare, what have thee seen
The mother of the willow green" - White Queen) a mondai jelleg kivétel nélkül (talán kivétel a The Loser In The End) jellemzi az egész témát. És ha egész témáról beszélhetünk, konkrétan rálelhetünk a témára, akkor mindenképp koncept az album.

Nagyon érdekes a Larry Lurex-féle "öszefûzés", szinte teljesen biztos, hogy az igazság magyarázata történelmi és mondavilági jellegû.

Lényeges különbségnek a kavalkádot (B-oldal) emelném ki. Az elsõ oldal sokkal nyíltabb, könnyebben felfogható és nagyszerû utalásokkal, mondanivalóval teli egy értékrendrõl, egyetemes felfogásról, bölcsességrõl és persze a szrelemrõl.
Ugyanakkor a B-oldal kb. ezer féle képpen is értlemezhetõ, elég ha csak a Fairy Fellers...-re gondolunk, amely ugye egy festmény élményét adja át....mesebeli! 😊 A B-oldal sokkal több féle képpen értelmezhetõ...könnyen el tudom képzelni, hogy Brian elsõként írta meg a White Queen-t és Freddie "hozzáfûzte" a Black Queen-t....
Míg a White Queen a nõt mélységesen tiszteli és a csillagokba magasztalja (szó szerint 😉 )...áhitatos...addig a Black Queen a durva leleplezõje az álomképnek, milyen is lehet egy nõi uralkodó egy nagyhatalmú kiránynõ....és itt is a "black és a "queen" is maga szimbólumok.....azt hiszem ez a legnehezebben átlátható Queen szám, a The March Of The Black Queen. Ahogy azt írtam az értelme megkeresésében az ember intuitív észlelésre kényszerül....és ennek azért lehet értelme, mert tökéletesre sikeredett!

\"A valóság fantáziadúsabb, mint az álmok....\" - Christoforo Colombo

qwertrt
Hát igen 😊 azt kellene eldönteni, hogy a két oldal között mik a lényeges különbségek. Ugye Mercury ötlete volt a fekete-fehér oldal, tehát a dalok elosztásában talán találhatunk némi rendszert. Érdekes, valaki írta is (bocs, nincs kedvem visszaolvasni 😊, hogy a dalok nemigen íórdtak koncepció szerint. Nos, egy érdekes adalék: a világ leghíresebb konceptalbuma, a Sgt. Pepper kapcsán Lennon valamikor 197x-ben nyilatkozta, hogy a dalok írásánaál nem is vette figyelembe McCartney koncepcióját 😊

Úgy látom Larry Lurex egyetért aban, hogy van különbség, nem tudom B0B0 és Nedved hogy látja. E tekintetben kérnék nyilatkozatokat.

B0B0
Nem hülyeség, miután mindig ez volt a koreográfia 😊

Nem tudom, de Brian mindig jobb oldalon, John bal oldalon szokott lenni, de lehet, hogy ez hülyeség.

B0B0
Valami elmosott izé rá van másolva. lehet, hogy a sok ütéstõl lekopott! 😄

Hiányzik a Queen logo a dobról.

B0B0
A napszemüveget meg felphotoshopolták 😊

B0B0
Igen, nagyjából ennyi. 😄D

larrylurex
Tényleg... De a "Never Gone" feliratot lefotosoppozták Freddie-rõl.

larrylurex
John egy kicsit valóban tud dobolni, Roger pedig kábé mindenen játszik valamennyire, a Red Special sem így néz ki, a mikrofonnak meg nyele kéne, hogy legyen, de egyébként semmi hiba.😊

B0B0
Itt egy másik! 😊
Na hol a hiba?

Erre gondoltam. Fogalmuk sincs, ez milyen kép. 😊
Hogy 1984-es Freddie mellett 2005-ös évjáratú Roger és Brian van.

B0B0
Ebben most nem nagyon találtam állásfoglalást! 😊

B0B0
Jajjajajjjj.

Ráadásul még maga a kép is kamu!

Jones Nedved

Queen II.

A koncepció oldalát erõsíti, hogy a legtöbb számot Freddie írta és egészen úgy tûnik, összeszedett magában és láthatóvá tett mindent azokból legendákból, mende-mondás történetekbõl, amelyek biztosan foglalkoztatták õt, nem csak gyerekként!

Meg kell jegyezni, hogy a képeinek gazdagsága egyszersmind zseniális....mégha ezt a szót gyakorta is használják rá..ez még Freddie vizsgálatánál is rendkívüli. Könnyen lesz egy Queen fannak kedvence ez a második korong 😊
Azon a számok között, amelyeket õ szerzett, vagyis a teljes B oldalon....kézzelfoghatóak az összefüggések. A White és a Black Queen valóban a szimbólumok kiaknázása....az egész középkori hangulatú és érezni benne az angol vonásokat. Mi más is jellemezte a középkort mint a titokzatosság, a misztikum és a hatalmasság....a gótika. A szimbólumok tökletesen szolgálják, hogy a sokféle magyarázat, a többértelmûség révén csakis intuitívan, élményszerûen lehessen megfejteni a lényeget. Részemrõl ezért is marad ez az album örökkön igazgyöngyként tisztelve, sohasem tudnám megunni.

Egy biztos, ezek a tökéletes alkotások, ide értve a White Queen-t, a Some Day-t és a teljes B oldalt...mély értelmet és üzenetet hordoznak, hangsúlyozva a legfontosabbat, a szenvedélyt és az érzést.

\"A valóság fantáziadúsabb, mint az álmok....\" - Christoforo Colombo

qwertrt
Na de ilyet mondjatok el bármely más gitárosról: egyetemi doktorátusa van, és könyvet publikált anglia egyik legtekintélyesebb csillagászával 😊 '39 rulez 😄

A komoly témát megint megszakítva:
Egy angliai szavazáson megint a BoRhap lett az elsõ, mint a legjobb videó. Nem ez az érdekes, be sem írnám.
A stop.hu szerkesztõi a hírt úgy tálalták, hogy a mellé beszerkesztették az elsõ képet, amit a google kidobott. 😊

Apám, tiszta Sims 😊
Hogy miket ki nem találnak 😊

qwertrt
Értsd: misztikus az, amely kézzel foghatóan misztikus, ha utánérzésre megy a dolog, akkor midegyik dal misztikus, és egyik sem. Mert ahány ember...

B0B0
"számomra ezt jelenti"

Nemcsak számomra, ezért idéztem az úm. globálisnak tekinthetõ Magyar Értelmezõ Szótárból 😊

U.I.: én most megyek focizni, de a vita azért ne álljon le! 😊

qwertrt
Azt hiszem az ogrék, a mesebeli szereplõk és egy képzeletbeli világ elég misztikusak. Kézzel fogható jelzõk, viszont a "számomra ezt jelenti a misztika" tipikusan ahány ember, annyi stílus kategória.