QUEEN

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Akkor errõl lehet hogy még nem is tudsz: Queen - Pre ordained :-)
(Mondjuk ennek már tényleg magához a Queenhez nincs sok köze.)

highlander15
Igyekszem a legjobbat kihozni magamból.:-)A másik nagy kedvencemrõl,a The Doors-ról is fogok írni.

\"Gondoltál már valaha arra, hogy egyszer egy olyan emberrel fogsz találkozni, akivel nem kellene baszakodni?\" -Clint Eastwood- TRABANT-VOLVO-ZSIGULI

B0B0
Na erre nagyon kíváncsi leszek! 😊 Alig várjuk!

Is this the real life? Is this just fantasy? -------o------- Tejet kérek! Csokisat!

B0B0
Hát mondjuk ez szubjektív, hogy közismert-e. Természetesen az ismertsége nem vetekszik egy Radio Ga Ga-val, de azért mégiscsak a '80-as évek legkeresettebb Queen-bootlegén van rajta. Bár hozzáteszem, hogy én is csak tavaly óta tudok a létezésérõl, igazából egy Queen honlapon akadtam rá az albumra a többi stúdióalbum között a legelsõként. Rögtön fel is hívtam a HQFC vezetõjét (Endre barátomat), hogy mi a fene, létezik egy Queen elõtti stúdióalbum, amirõl nem tudok??? 😊 Aztán õ "nyugtatott" meg, hogy "csak" egy bootleg. Szóval azt lehet mondani, hogy valamelyest ismert, de azért nagyon sokan nem tudnak róla. Afféle középút 😊

Is this the real life? Is this just fantasy? -------o------- Tejet kérek! Csokisat!

"Mi az érdekes a Freddie-s verzióban???"
Az hogy létezik. Legalábbis én azt hitem, hogy ritkaság. Egyébként ugyanolyan mint az összes többi Freddie által énekelt dal. 😊
De ha közismert, nincs vele további célom.

highlander15
Készül egy versem a Queen-rõl,ha kész lesz,majd felteszem ide:-)A címe már megvan:A zene királynõje.

\"Gondoltál már valaha arra, hogy egyszer egy olyan emberrel fogsz találkozni, akivel nem kellene baszakodni?\" -Clint Eastwood- TRABANT-VOLVO-ZSIGULI

B0B0
Jó, ez edig tiszta, de nem értem mit akar a Freddie-s verzióval 😊

qwertrt
Szerintem iroszob arra gondol, hogy az eredeti Smile verziót ugye nem Freddie énekli, és van egy verzió, amit igen.

intel Core 2 E5300@3,66 GHz, Gigabyte GA-P35-DS3L, 4 GB DDR2 1066 MHz, GeForce 9600 GT 512 MB

B0B0
Huhh, én most elvesztettem a fonalat. 😊

Mi az érdekes a Freddie-s verzióban???

Erre mondtam, hogy hallgasd meg, ha már megvan. A Smile dalban "semmi" érdekes nincs, én arról beszélek, amiben Freddie énekel. Ha ez van azon a bootlegen, akkor mindent visszavonok.

B0B0
Ha a Polar Bear-re érted, akkor igen. Rajta van a Queen In Nuce-on. De mint mondtam már, maga a Queen In Nuce is egy bootleg.

Legyen az, hogy ha rajta van a Queen in nuce albumon, akkor nem teszem fel, ha nincs akkor igen. Csak eltart egy ideig, míg megtalálom.

B0B0
Attól függ mit teszel fel rá. Ha egy pár fotót, amiket pl. te készíettél, az nem warez, de bármi olyat, ami jogdíjas akkor az.

qwertrt
Szerintem a rapidshare is warez, nem?

intel Core 2 E5300@3,66 GHz, Gigabyte GA-P35-DS3L, 4 GB DDR2 1066 MHz, GeForce 9600 GT 512 MB

B0B0
Persze, ha nem warez, bármit 😊

B0B0
Nekem az albumról az April Lady a kedvencem! 😊

B0B0
Meg is van.

B0B0
Ja, akkor csak tipp volt?

grizzly21
nem tudjatok melyik az a szam aminek az a refrenje hogy: I got no time (ti-ti-ti-ta utemben), csaj is enekel benne...(nem queen)

3-4 éve Tim Staffel megjelentette elsõ szólóalbumát. Játszott rajta Brian, és talán még Roger is. És az Earth is rajta van.
Bobo, elkezdem keresni az archívumomban a Polar Beart Freddietõl. Ha megtalálom, belinkelhetem ide, hogy hova töltöm fel?

0ppika
én régóta ismerem, most hogy szóba került meg is hallgattam, amúgy nem sûrûn szoktam :S
eddig nem is vettem észre hogy a Going Backbõl való a "I think I'm going back to the things I learnt so well in my youth" a Mother Love-ban ...

http://epica.nl

Érdekes, hogy amíg nem voltam köztetek, nem is hallottam róla, pedig az Earth nagyon tetszik.

Nem tudtam, hogy az egész albumot felénekelte Freddie. Te hallottad már a Queen In Nuce lemezt?

qwertrt
Rám? 😊 Hiába, sajnos nem sokat tudok a dalról... Hogy pontosabb legyek: semmit.

B0B0
Igen. Ugye 'lájör' és 'lávör', így rímelnek 😄

És már azon a bizonyos liverpooli Sink Club beli koncerten is elõadták, amirõl hangfelvétel készült, de ugye ismerjük a sztorit, hogy miért nem lett a Lover is felvéve. 😞

B0B0
Végtére is az egész Gettin' Smile albumot felénekelte Freddie, az van rajta ugye a Queen In Nuce bootleg-en. Ezért nem gondoltam ezekre, de végtére is jogos. 😊

"a 2009-ben kiadott Queen Rarities 1973-1981 3. album" <-- jó lenne elhinni, de már vagy egy évtizede halogatják :/

larrylurex
Ja, igaz. "Lover" és nem "Love".

A "Polar Bear" eredetileg egy Smile dal, biztos ismeritek ezt az elõdzenekart. És feldolgozták, van egy olyan változat, amikor Freddie énekel, az nem volt követelmény, hogy albumon is megjelentessék. 😊 De a 2009-ben kiadott Queen Rarities 1973-1981 3. albumon lesz rajta.

De ennél többet mondjon tényleg qwertrt. 😊

B0B0
Na majdnem! 😊 A Liar-nek a riffje volt meg, hanem a teljes egésze, csak egy kicsit át lett dolgozva a dal és a címe is, mert eredetileg Lover volt.

Én ezt a négyet tudtam, de ha ti tudtok még, akkor jöhet! Pl. várom már, hogy qwertrt meséljen a Polar Bear-ról! 😊

B0B0
😄DD

larrylurex
A GH koncept is jön majd ám lassan...😊

larrylurex
A pre-Queen feldolgozást passzolom. Azt tudom, hogy a Liar riffje megvolt már a Wreckage "Love"-jában, illetve a Liar még akkor született, amikor még Smile-ként léptek fel. De például a Smile Step on me-je is önfeldogozás, mert az még egy 1984 szám volt.

larrylurex
Ha az lenne, hogy Metropolis(1984), akkor a Fritz Lang rajongók lennének felháborodva, hogy Fritz már rég halott volt 84-ben...😊

B0B0
Ja! És a történeti hûség kedvéért: a Love Kills végül nem került be a filmbe, mert a producer végül meggondolta magát és szimfonikus zenét választott (többek között ezért került fel a Keep Passing The Open Window c. dal a The Works-re, mert ezt a dalt is a filmhez írta eredetileg Freddie).

Úgy szól a fáma, hogy Freddie nagyon pipa volt emiatt, hogy így kikosarazták és amolyan fricskaképp tette ezt.

B0B0

larrylurex
1984-ben csináltak egy felújított Metropolis változatot új zenével, ahhoz került be a Love kills.

B0B0
Nem olvastam végig! 😊

Nézd csak meg jól! Az 1927-es Metropolis címû film is ott van a listában. Bárminemû kapcsolatot is feltételez az imdb, elég hihetetlen, hisz akkor Freddie még nem élt.

B0B0
Igen! A Doing All Right a harmadik! 😊

Polar Bear??? Nincs rajta egyik albumon sem. Tény, hogy ez a negyedik a legnehezebb, mert még a címe is más volt eredetileg. Megvárom LarryLurexet, hátha õ tudja. 😊

Képes voltál végigolvasni, hol?

Brian-nek volt egy terve, hogy megjelentet egy feldolgozásalbumot, Heroes címmel. Végül az AW-ön csak a dalok fele lett feldolgozás, de a többivel együtt ami csak kislemezen jelent meg, egy teljes stúdióalbumnyi dalt "koppintott".

Az elõdzenekarokkal kapcsolatban nyilvánvaló a Doing Allright, a másikat nem tudom, talán a Polar bear.

B0B0

B0B0
Éppenhogy elfogadom. Azt papolom, hogy számomra az az elfogadhatatlan, amikor valaki még a stúdióalbumára is felteszi a koppintását. Az, hogy néha egy-egy elõadásán elénekel egy slágert, ami nem "házi", az teljesen normális.

Nem hiszem, hogy egy Rúzsa Magdi ezzel fog befutni, viszont ha valaki, aki õt szereti nem ismer egy számot, amit mástól elénekel, lehet hogy ezután meghallgatja az eredetit. Ilyen már velem is elõfordult. De úgyis hiába mondom, szerintem leírtuk már egypárszor, nem fogadod el a dolgot 😊

B0B0
Én úgy tudom, mindkettõt '73 és '74 között írták!

qwertrt
White Queen és .... Ogre Battle?

B0B0
Hát szerintem az számít saját dalnak, amit kompletten elõadásra készen megírtak. Mindenesetre az általad említett két dalra gondoltam, de ezen kívül még van kettõ! 😊

qwertrt
Hmmm, így fejbõl nam nayon tudom. A Brigton Rock és a Stone cold CRazy az igen... PErsze az sem mindegy, mi számít feldolgozásank: az hogy a dal az elõdzenekar korában íródott, vagy az is kell hozzá, hogy az elõdzenekar elõadta koncerten?

B0B0
"valaki egyszer azt mondta, hogy a Queennek nem volt elõdzenekara"

Jóóvanaaa! 😄D Tudod, hogy értem! 😊

Egyébként nem teljesen ugyanaz az eset, de ide lehet sorolni ugye az I Can Hear Music-ot és a Goin' Back-et. Persze, azok nem saját elhatározából születtek.

Na de az eredeti kérdésre nem válaszoltál? 😊

qwertrt
valaki egyszer azt mondta, hogy a Queennek nem volt elõdzenekara 😄

Különben feldolgozás terén érdekes a Queen esete, speciel így hirtelen nem tudok mondani olyat, hogy egy régi dalt feldolgoztak... Egyedül Mercury The Great Pretenderét tudom említeni

Koncerten más a helyzet: Immigrant Song, Tutti Frutti, stb 😄

B0B0
Ha már itt tartunk, tudjátok hány dalt "dolgozott fel" a Queen az elõdzenekaroktól?