9010
-
Mona Mercury #6720 Hááát a Scandal a kedvencem, ez egyértelmű.. :) Freddie nagyon nagyot énekel benne, mondjuk... miben nem.. de... szóval... meg a klippje is bejön ám.. :)
-
Ich parle only italiano! :) -
Ne terelj, te neked kell megtennedd <-- vezz, ez eszperente lett :) -
pipeppers #6717 tudod, englise pa russzki. :D:D -
Éééééééééééééén???? Angolul???? Az meg mi? :DDD -
A 13 a szerencseszámom. :)
Mellesleg ha nem mondod, eszembe sem jut -
Akkor, B0B0, tiéd a megtisztelő feladat, remélem tudsz angolul :D -
pipeppers #6713 Ááááá, babonás vagy? :D -
Jó lenne, ha NonsenS is jönne, mert akkor 14-en lennénk! :) -
iroszob #6711 Nem azért írtam, mert magamra vállalnám ezt a feladatot. :) Fogalmazni egyáltalán nem tudok angolul, szövegérteni jobban, de most is amit írt a White Queen-ről, nem teljesen értem, pedig rövid szöveg.
Bobo: NonsenS múlt héten még nagyon
lelkes volt, fog még jönni, és felborítja a sorrendet. :) -
Ez tényleg nem hülyeség, aki tud angolul, az felvethetné neki a kérdést. -
Mivel nagy valószínüség szerint nem jön több szavazó ezért közlöm az állást:
Bohemian Rhapsody................9
The Show Must Go On..............9
The March Of The Black Queen.....8
We Are The Champions.............8
Somebody To Love.................7
Don’t Stop Me Now................6
I Want It All....................6
Save Me..........................6
These Are The Days Of Our Lifes..6
Friends Will Be Friends..........5
I Wan't To Break Free............5
Princess Of The Universe.........5
Radio Ga Ga......................5
Scandal..........................5
The Prophet’s Song...............5
White Queen......................5
Mindenek előtt szeretném kiemelni, hogy erős hatása van a "Legalulértékeltebb Queen dal" szavazásnak, mert (nem titkoltan nagy örömömre) olyan nagy becsű dalok kerültek be az amúgy rendkívül erős és színvonalas döntőbe (pl.: The Prophet's Song, The March Of The Black Queen) amelyek az első szavazásnál labdába sem rúgtak. Mitöbb az előbbi dal a "Legalulértékeltebb Queen dal" szavazáson mégcsak a kieséses szakaszig sem jutott el (hála a peches sorsolásnak).
Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de szerintem mind a 16 dal megkérdőjelezhetetlen, mondom ezt úgy, hogy közülük ötre én nem is szavaztam. :) -
pipeppers #6708 Ez remek ötlet, ha valaki, ő biztos tudja :)) -
iroszob #6707 Nem, csak könnyen előfordulhat, hogy a "Radio g aga"-t külön számoltad, vagy valami ilyesmi.
A Great king rat nem szólhat valakiről, a világtörténelemben névtelen emberről, Freddie gyerekkorából, akiről incsennek jó emlékei? Például akit a David Bret könyv Gazda-ként említ. Ebben az esetben persze halálának pontos időpontja hozzá lett költve a dalhoz.
Lehet, meg kéne kérdezni Brian-t, szokott ilyenekre válaszolni a blogjában ha tudja. :)
-
Ezzel az a baj, hogy ha nem valós a személy, hanem egy monda, mítosz, vagy történet szereplője, akkor enem találjuk meg itt -
pipeppers #6705 Van itt egy link. Elhunyt fickókat lehet keresgélni benne (és nem elhunytakat), de már belefáradtam, meg aludnom is kéne (éjjeles voltam). Egyenlőre ejtem a témát. :)
http://www.nndb.com/ -
Igen, ez alapján gondolom én is, hogy biztos valami létező személy. Majd egyszer talán...:) -
pipeppers #6703 Viszont az, hogy leírja, hogy mikor született, szerintem nem kitalált figurára utal. -
pipeppers #6702 Oké, a történet meggyőzött, de a vén kujon nem azért "vén", mert öreg. Freddie is azt énekli, hogy 44 évesen halt meg, vagyis nem lehetett olyan vén. A történet meg nem biztos, hogy a halála körüli.
Meg hát D. Hoffman is játszott öregembert az ügynök halálában :)
De mindent összevetva valóban máshol kell keresgélni... -
Engem is nagyon izgat a téma, miről (kiről) is szólhat.
Lehet, hogy kifejezés, mint pl. patkány, rz nem hülyeség. De olyanok lapján, hogy május 21-én született, 44 évesen halt meg, be lehetne pozicionálni. De én is elég sokat kerestem, de nem találtam :( -
Hmmmmm.
A darab rövid története:
Dick Whittington, Tommy nevű cicájával, Londonba érkezik szerencsét próbálni. Egy Alderman Fitzwarren nevű ember alkalmazza (hogy mire, azt nem sikerült kideríteni). Dick beleszeret Fitzwarren szépségées lányába, Alice-ba. Később Dick-et megbízzák, hogy egy felderítő expedíciót szervezzen meg Marokkóba. Ám ez "King Rat" mindenáron megakadályozza (na és itt jön a zavar, hogy ki ez és miért teszi). Ennek ellenére sikerül az expedíció, ahová vele tart Tommy, 'Fairy Snow' és egy szakács, bizonyos Dolly Doolittle. Diadalittasan tér vissza Londonba Alice-hoz.
A szereplőlista (és ez az érdekes):
Dick Whittington - Walter Winkle
Alice Fitzwarren - Dolly Doolittle
Alderman Fitzwarren - King Rat
Percy Partridge - Captain Bilge
Nomármost: úgy gondolom, hogy azért nincs kapcsolat a két dolog közt, mert a Queen dala egy "vén kujon"-ról szól. Rickman viszont '76-ban igen fiatal volt még egy öregember eljátszására. Persze sosem lehet tudni.
Mindenesetre én is találtam valamit, egy novellát, de itt sincs semmi utalás a kapcsolatra. Egyvalamire viszont rávilágított: nagyon úgy néz ki, hogy a "King Rat"-ot inkább egy kifejezésnek kell tekinteni a dalban, mint a magyarban a szemétláda. Az angol is biztos agyalna rajta, hogy miért mondja a magyar valakire azt, hogy "litter-box". -
pipeppers #6699 Ennek örülök, nem szeretem a holtversenyeket, ilyenkor jönnek a kényszermegoldások.
A kialakult pozitív helyzetet az újdonsült szavazóknak tudom be ;) -
Na szép. Szóval rögtön ez jut eszedbe, hogy csaltam. Hmmm. -
pipeppers #6697 Alan Rickman fanpage -
pipeppers #6696 Nem rossz, de nincs a 20-ban. :)
-
iroszob #6695 Ezt hogy csináltad, nem csaltál el valamit? :)
Vagy én írtam meg rosszul az összesítő programot, aminek az eredményét átküldtem. Mert nálam 5 szavazattal áll 8 dal, a 9 másikat követő 7 helyre. :) -
Nem fogod elhinni, de holtverseny nélkül kijött a legjobb 16! :)
(Persze kérdés, hogy jön-e még szavazni valaki) -
Érdekes, először nekem is a Barcelona jutott eszembe (nem láttam az örököst...) de aztán tovább kutattam gondolataimban és tényleg :P Brighton Rock :D -
hűha...már nem emlékszem :D De egész ügyesek voltak, jól kilövögették azokat, amik tuti nemlehetnek, aztán amikor kettő maradt, az egyik nőci elrontotta :-) Persze ha ismerték volna...:D -
Hát, bocsánat a számozásért.:) Szerintem az a története, hogy vördben írtuk, és hogy látszódjon a 20, automatikus sorszámozást kértünk. Vagy csak én? -
hihihih >:)
Az One Visonról meg annyit, hogy tuti szám, én is feszítővassal operáltam le a listámról. -
Míly meglepő, de a jelenlegi állás szerint a 3 legtöbb voksot kapott dal benne van a 2 évvel ezelőtti dalszavazás első 4 helyezettje között! :) -
2 éve majdnem így nézett ki a listám :) -
Figyi! Azt az oldalt lökd már be, ahol ráakadtál erre a színdarabra! -
Ez a hsz nagyon tetszik qwertrt! :DD -
Basszus és pont ilyenkor nem vagyok otthon! ÁÁÁÁÁÁ -
Tetszik? :) -
ÁÁÁÁÁÁ, gyerekek! Fél napig nem érek rá és máris 29 postot produkáltok?? Nagyon HELYES! Csak így tovább! :)))
Mellesleg jól megszivattak azok, akik számot raktak a dalok elé, aki még szavaz az kerülje, mert egyenként kell kitörölgetnem. Köszi! :) -
22 volt még, amikor a One Vision-t és a Hammer to fall-t kitöröltem. Oda sem mertem nézni, amikor megnyomtam a DEL-t... :-)) -
en erosen gondolkoztam rajta, de azert raktam be inkabb megis a You're my best friend-et, mert szerintem csak azert hallgatom most szivesebben a One Vision-t, mert az elobbit mar rongyossa hallgattam regebben