QUEEN

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Hát igen, ezért vagyok allergiás DJ. X-re és DJ. Y-ra.

B0B0
Azutsó 10-12 postra:

Azt látom, hogy nekünk hármunknak nagyon együtt jár az ízlésünk (de rajtunk kívül itt van még McGrady, Jones Nedved). A mai zenegyártás kizárólag a pénzért történik, a mûvésziesség kihalt azoknál az elõadóknál akik úgymond a kirakatban vannak. Az igényes zenét ma már inkább az "amatõrök" közt kell keresni, kis eldugott pincékben. Nem véltelen ma a sok feldolgozás is, egy olyan világban, ahol ihlet hiányában szenvednek az elõadók (igen, elõadók, nem zenészek), akiket hízelgés ennek nevezni ha egy Freddie, Jagger vagy Tina Turner elõadásához viszonyítunk. A zene eldobható tucatárú, ahol a mondanivaló mit sem számít. Amióta zenét hallgatok (annyira nem régen, mindössze 8 éve) írdd és mondd, egyetlen egy színvonalasnak mondható albummal találkotam!!! Szégyenteljes!
De én ma már túl tettem magam ezen, nem is idegel, mert tudom, hogy csak az ignytelenek hallgatják ezeket a szennyeket. És igen, én sem hallgatok rádiót, én sem nézek zenés mûsort a TV-ben, mert semmi értelme. Nem mondom, hogy mindig egy The Prophet's Song szintû zenét kell hallgatni, hiszen a zene nem csak érzelmi kifejezések eszköze és mondanivalók kifejtése kell, hogy legyen, de számomra unalmas, hogy most már lassan 2 évtizede csak és kizárólag a limonádé pop megy mindenhol, amire meg azt mondják ma, hogy rockzene, attól meg csak sírva tudok fakadni, hogy milyen szinten igénytelen (de úgy is mondhatnám, hogy észnélküli) mind az ének, mind a szöveg, mind a komponálás. Arról nem is beszélve, hogy a mai albumok 90%-án az összes dal ugyanolyan stílusú.

Na de ennyit errõl, én örülök, hogy személyetekben olyan fiatalokat ismerek, akik óckodnak mindettõl.

Is this the real life? Is this just fantasy? -------o------- Tejet kérek! Csokisat!

highlander15
Meg valahol láttam régebben hogy a We will rock you-ból készítettek egy tuc-tuc mixet.Maradjuk abban hogy az eredeti sokkal jobb...

\"Gondoltál már valaha arra, hogy egyszer egy olyan emberrel fogsz találkozni, akivel nem kellene baszakodni?\" -Clint Eastwood- TRABANT-VOLVO-ZSIGULI

NonsenS
Van. Mp3 és Mp4 lejátszó is. De amikor reggel kómásan felkelek (akkor is a zenére), akkor nem fogok a fülembe dugni egy fülest, csak hogy túlkiabálja a kintrõl jövõ "zenét". Ez itt a probléma. A fülem sem akarom tönkretenni. Egyébként is: így legalább nem mondhatják azt, hogy azt se tudom, mirõl beszélek, mikor említem a mai "zenék" minõségét...

„Ha meg lehetne menteni Magyarországot három aranyforinton, nem hiszem találnék-e három embert, aki ezt a három forintot ide adná”

highlander15
Nálunk van sulirádió is,de ott se nagyon adják egy a mai sz**t.

\"Gondoltál már valaha arra, hogy egyszer egy olyan emberrel fogsz találkozni, akivel nem kellene baszakodni?\" -Clint Eastwood- TRABANT-VOLVO-ZSIGULI

highlander15
Vegyél egy MP3-lejátszót:-)

NonsenS
Hehe, dejó Neked!
Én a koleszban sajnos rá vagyok kényszerítve erre. Pont ezért is szoktam örülni a legújabb slágereknek, feldolgozásoknak (BOBO remélem együtt tudsz velem érezni), a mocsoknak.

„Ha meg lehetne menteni Magyarországot három aranyforinton, nem hiszem találnék-e három embert, aki ezt a három forintot ide adná”

highlander15
Én ezért nem hallgatok rádiót,nem nézek zenés mûsorokat a TV-ben!

NonsenS
"Én azt szoktam mondani hogy mai zenék többsége "tucatárú" lett."

Én meg azt, hogy öntik (SÕT, ömlesztik) ránk a mocskot a rádióból, s tévébõl.
Hasonlóképp, ahogyan a Tankcsapda énekli: "A rádióból meg ömlik a genny...."

highlander15
Régen a zenekarok többsége élõben énekelt.Nézzük példának okáért a Queen-t vagy a The Doors-t,ahol Freddie vagy Jim Morrison általában élõben adta elõ zeneszámok többségét.A mai "zenészek" többsége még erre sem képes,azzal sem tiszteli meg a közönségét,hogy élõben énekel.Az a baj,hogy egyáltalán nem is törekednek az egyediségre,vagy ha igen,az akkor sem látszik meg az adott szám minõségén.Én azt szoktam mondani hogy mai zenék többsége "tucatárú" lett.Összességében szólva kevés az igazán tehetséges és jó elõadó.

highlander15
Sajnos a mai elõadók közül igen kevés a mûvész,a legtöbb pénzhajhász tehetségtelen senki az én(és gondolom nem vagyok egyedül)szememben.

NonsenS
Szívembõl szóltál!

És igen, szerencsére nem minden tizenéves hallgat mai "mocskot".
A hangszerrõl meg sokat lehetneírni, de ezek a mai gépzenék tényleg elképesztõek. Valaki leül és 1 óra alatt összerak egy számot. Oszt. társam (aki kemény discósból tért át, s lett (divat)rocker) csinált gépen egy számot: egy akusztikus gitár lágy hangjai rajta egy nõi énekessel. Nem azt mondom, hogy rossz volt, mert csak egyszer hallgattam. De mégis: KINEK A SZERZEMÉNYE AKKOR AZ A SZÁM???? KI ADJA ELÕ??
Az, aki a programot összerakta, vagy annak, aki a darabkákat összerakta?
Mert igazából akkor egyik sem mûvész, hanem csak egy kirakóval játszik. És itt nem is jogdíjak, s a konkrét készítõ kiléte a lényeges, hanem a mûvészi tehetség mibenléte. Ami - ugye tudjuk - itt nincs jelen.

NonsenS
Nah igen. Az utolsó mondatra gondoltam igazán. Hogy manapság az emberek meghallgatják a számokat egy rövid intervallumon belül minél többször, aztán eldobják.

highlander15
Különben a Hair-t én is láttam és nagyon bejött!

highlander15
Velem is volt olyan pl,8.osztály elsõ félévben csak Queen-t hallgattam,utána egy kis szünet,majd nyár óta megint rákaptam.

B0B0
Osztom! Anno a Hair-t hallgattam nagyon sokat és egy idõben (úgy 2-3 évig) nem tettem be, mert azt hiszem meguntam aztán valamikor tavaly egy bulin felraktam a Walking In Space-t és nagyon jól esett újra hallani. Azóta fel-felrakom néha. 😊

Persze minden az egyéntõl függ. Én pl. tudom magamon, hogy a Queen-t sosem fogom megunni, de pl. a párom a kedvenc zenekarait meg szokta unni rendszeresen, nincs olyan, amit évek óta hallgatna. Ezt nevezik az eldobható zenének 😞(((

Is this the real life? Is this just fantasy? -------o------- Tejet kérek! Csokisat!

B0B0
Sajnos a te korosztályod nagy többsége nem így gondolkodik. De az õ bajuk. Hallgassák csak ezt a mai szart!

highlander15
Az én barátnõm pont ellenkezõje annak a fajtának akit te leírtál.Nála most ezek vannak a topon:Led Zeppelin,Aerosmith.Nálam meg ezek:Queen,The Doors,de úgy látszik a Beach Boys-ot is meg fogom szeretni:-)Nem minden tizenéves hallgatja azt a diszkós sz**t.Nekem a mai zene egyáltalán nem tetszik.Szerintem a mai elõadók többsége T-E-H-E-T-S-É-G-T-E-L-E-N!Meg az,ha valaki életében nem fogott még a kezében hangszert,és úgy zenél(gondolok itt a DJ Kutyaf*szákra meg társaikra),akkor az a zene minõségileg is olyan lesz.Mindenki hallgasson azt amit akar,de a tény az tény.

Szerintem ez úgy van, hogy az ember néha telítõdik valamivel,mert sokat hallgatta, aztán egy darabig nem hallgatja. Késõbb, ha elõveszed és megint úgy érzed, hogy ez marha jó, akkor tényleg az. Ha megkérdezed magadtól, hogy ez mért is tetszett, akkor felejtõs.
A média eléggé belejátszik, sajnos egy elõadótól mindig ugyanazokat a számokat nyomatja, ezekkel elég könnyû telítõdni.

NonsenS
A kérdést - bár nem tudtam rendesen megfogalmazni - máshogy értettem.

Egy jó zene az csak most jó zene és holnap már nem lesz az?

Húú, nem tudom még mindig igazán megfogalmazni, ezért inkább körülírom: Szóval manapság én azt tapasztaltam, hogy ha van egy új zene (most tekintsünk el a minõségétõl), akkor az nagyon jó most; holnap; jövõhéten; egy hónap múlva még talán meghallgatom, ha szól a rádióban; és aztán: aztán pedig egyre kevesebbet játszák a rádióban is és az ember nem ül le és hallgatja meg azt a számot, holott régen az volt az istenkirály zene. Úgy értem, hogy ma még nagyon jó zene, de késõbb már nem foglalkozik vele az egyszeri, mert már talán "megunta", vagy eleget hallgatta. Nem tudom. De én most nem a stílusváltozásra gondoltam.

NonsenS
Ez igaz!

Kétlem, hogy bárki is ez alapján ítélné meg a Queen-t. Amúgy meg ha valaki netán, esetleg, véletlenül még nem ismerné a Queen-t, az tuti, hogy egy ismert albumot, mondjuk az Operát fogja megvenni és nem ezt az izét.

B0B0
Mintha csak én írtam volna! 😊

"Egy kérdés: A zenének lehet olyan tulajdonsága, hogy ma jó, de holnap már nem az?"

Természetesen. Én anno (bocsássák meg nekem) még egy ZZ Top-ot is meghallgattam. Hát ma hányhatnékom van az ilyen divatkommersz semmilyen-zenétõl! <#vomit>

McGrady
szerintem lehet, bár ez igen érzelem-kedv-stb. függõ.
nekem olyanra is volt példa hogy elõször nemjött be, aztán késõbb beleszerettem, meg úgy is volt hogy sokat zúztam, aztán elmúlt a varázsa, és ma már nem szívesen hallgatom :-)

Kuss!-magyarázta.

NonsenS
Komolyan mondom, javasolni fogom egy harmadik típusú zene bevezetését ezen típusúak csoportosítására: komolyzene, könnyûzene, ku**asz*rzene

&#8222;Ha meg lehetne menteni Magyarországot három aranyforinton, nem hiszem találnék-e három embert, aki ezt a három forintot ide adná&#8221;

NonsenS
Igen, igen, ennek én is tanúja szoktam lenni. Bár én szerintem többet élek a mai fiatalság (tizenévesek) között. Ha a Queenrõl nem hallott az illetõ, akkor kár próbálkozni Freddie nevével. De ha a Beatlesrõl sem hallott, akkor ott már nagy hiba van: Megmutatkozik a mai igénytelen zeneszeretet. És ezt nem úgy értem, hogy "úristen, nem hallott még a Beatlesrõl vagy a Queenrõl vagy akármelyik nagy névrõl és akkor most õ igénytelen zeneileg", hanem úgy, hogy manapság az embernek (bár asszem ezt már tárgyaltuk) a zene nem azt jelenti, amit a régebbi korok embereinek. A zene kb azt jelenti, hogy valami alapzaj legyen neki: egyszerû ritmus, egyszerhasználatos zenék. A discoban nagyon jól megfigyelhetõ ez a tendencia: olyan zenéket adnak, amiben a ritmus nagyon sokáig ugyanaz. Az ember ott rögtön megtanulja és megszereti a ritmusát és (az esetleges) nem túl gazdag dallamvilágát. Ha igazi zenét hallgat az ember, azt általában nem elsõ hallásra szereti meg az ember (rajtam kívül voltak még valakik itt, akik nem elsõre szerettek bele a BohRhap-ba). Ezen zenék tulajdonságai: könnyû õket megcsinálni (neem, nem "szerezni", mert ezt a szót inkább arra használjuk, ha az ember ténylegesen dolgozik a zenén); tényleg egyszerhasználhatóak: csinálnak rengeteg többórás mixeket is, de mondjatok egyet is, amelyikrõl egy nagyobb embercsoport is hallott volna, vagy emlékezetes lett volna; hamar megszereti az ember a dallamot, viszont éppen ezért hamar meg is unja azokat.

Egy kérdés: A zenének lehet olyan tulajdonsága, hogy ma jó, de holnap már nem az?

Bocsássatok meg offolásomért, de ez most nagyon kijött belõlem....

&#8222;Ha meg lehetne menteni Magyarországot három aranyforinton, nem hiszem találnék-e három embert, aki ezt a három forintot ide adná&#8221;

B0B0
Beszélgettem egy leányzóval (úgy 2 éve), aki megkérdezte, hogy milyen zenét szeretek.
-Queen - mondom neki.
-Azt nem ismerem.
-???
Kicsit próbálkoztam azért tovább:
-Hát tudod! Freddie Mercury.
-Nem.
-Pffff. A Beatles-t ismered?
-Azt sem.

Na errõl ennyit, nagyon sok fiatal nem ismeri a régi nagy zenekarokat. Azt meg ugye mondanom sem kell, hogy a hölgyemény miket hallgat: trance, house, hip-hop. <#confused>

NonsenS
Hát aki ez alapján ítéli meg a Queent, az meg is érdemli. A Queennek nem nagyon van szüksége hírverésre, aki eddig nem ismerte (pedig tehette volna), az most ne ebbõl akarja.

NonsenS
Hmmmm. Jó ötlet! Köszönöm, talán majd alkalmazom<#awink>

B0B0
Láttam én már Greatest Hits-et Works Tour-os borítóval is <#levele>

Ami Japánban megjelent annak jó a hangminõsége úgy tudom. Nem is tudom, hogy akkor ezt minek kellett megjelentetni. Ráadásul ha megveszi valaki úgy, hogy nem tudja, hogy ez egy nem hivatalos kiadvány, és rossz a minõség, annak meg van most a véleménye a Queenrõl.
Volt/van egy "Live in Rio" kiadvány is, annak színvilágra a Queen I-hez hasonló borítója van, és egy 70-es évekbeli kép van rajta. Elég furcsa.

B0B0
Azért csodálkozom, hogy a Media Markt is már árul több bootleget is

Én megvettem (sajnos), de mint utólag kiderült szörnyû a hangminõség

When you\'re feeling down and your resistance is low Light another cigarette and let yourself go

A Media Markt mostani katalógusában láttam, nem tudom megéri-e. Úgy értem, hogy ez persze nem hivatalos kiadvány, de van olyan, mint az, ami 3-4 éve megjelent Japánban?

Hiszek neked 😄

B0B0
Nem én voltam, esküszöm! 😊

21. századi romantika 😊
Emlékszem én az egyik verset úgy kaptam meg, hogy becsempészték a zsebembe. Azt se tudtam, hogy ki írta, máig nem tudom 😊

NonsenS
Nagyon jók a versek emberek!
Én is írtam néhányat. Bár sok inkább csak "versecske" egy lányhoz, kinek sms-ben juttattam el õket...

highlander15
Miért,nagyon jó!

Eszemben sincs. 😊

highlander15
Ezt meg kéne jelentetni.Én is azt fogom tenni a verseimmel.Írtam egy 9 versszakos költeményt a nagyapám emlékére,aki tavaly halt meg.
Tudtok valamit,mikor lesz új Queen-album?

Nem

B0B0
Ez patent, de nem dalszövegnek szántad? 😊

Istenem, de édes azokkal a hatalmas, kíváncsi szemekkel 😊)

Ha nem gond, én is szét off-olom a topikot. Én is írteam egypár verset anno, leírom az egyiket. 20 éve írtam 😊)

TE

megáll az idõ.
szemem megszûri a színeket
csak a fehéret engedi agyam részecskéibe

várok.
fáj ez a várakozás
a kíváncsiság gyötrelme sikolt agyamba:
nem tudom ki vagy
érezlek, de nem látlak...

sikoltanék,
de elfolytom, hátha agyadba ér
érezd, hogy szenvedek, bár még nem tudom kiért
érezz engem és sejtsd az életet...

a fájdalom átvonszolja magát testemen
izzadok, de mosolyog a szívem
tûröm a kínt, mint mazochista a korbács fogait
tudom hol vagyok, hogy miért
de azt még nem, hogy kiért
még egy perc
és még egy
és vége...

hangfoszlányok érnek a fülembe, de nem értem õket
csak Téged látlak, Téged hallak...

Megismertelek.

😊))

B0B0
Azt a címet adtuk a képnek, hogy "Habos Baba" 😊

larrylurex
😄DD

B0B0
Köszi! 😊 Eddig még nem sikerültek jók, de alakul 😊

highlander15
Szép gyereked van!:-)Írj neki!