9010
-
:D
Van egy 40-50es, meg egy 90-100 körüli ^^ -
Szóval akkor ... mennyibe is került a gitárod? :DDD -
Ezt mondtam én is :-) -
Hát nézd. Az egy dolog, hogy 40 ezer forint. Ha valaki tud, akkor azon is tud.
A Red Special elkészülte után egy jó gitár volt, de inkább alsó kategóriát ütötte meg. Brian csak az évek során tudta felfejleszteni arra a szintre, ami már egy igen profi gitár lett (ez kb. 73-74-re tehető, persze azóta is történtek rajta változtatások). Nos a korabeli beszámolók alapján Brian már a Smile-os időszakban le tudta gitározni a kor nagyjait az akkori Red Speciallal is!!! -
Inkább a lehetőségeket tárták fel, a 70-es években pl. nemigen használták tekerésre a gitárt, ez inkább a 90es évek elejefelé indult be.
Iroszob, köszi :-)
Amúgy szokták mondani, hogy "a sound a kézben van". Szerintem Briannek az a nagy előnye, hogy egyszerűen jól tud gitározni :-) Van itthon egy gitáros, Lukács Péternek hívják (Bikiniben is játszik), van 40ezer forintos gitárja is, és nagyon durva dolgokat kihoz belőle, pedig ez az ár igencsak az alsókategória :-) -
iroszob #7523 Köszi, hogy írtál. Amit múltkor belinkeltél videó, az sem volt gyenge. :)
A "gyorsabbkezűség" nekem nem szempont, és a hangok megszólalásában Briannek van egy nagy előnye: Red Special.
---------------------------
Visszatér a Flash gordon?
-
Azért hozzá kell tenni, hogy ma virtuózok kicsit könnyebb helyezben vannak (torzítók, effektek, stb.) -
most látom, hogy Steve Lukather lett a rockgitárosok közt az első...na ő még egy zseni, meg a Toto is odabasz :-) -
ja, és a gitárjátékot hallgatni kell ^^ -
Brian szerintem Page-nél technikásabb, de az újabb generációk közt sok olyan gitáros akad, aki "gyorsabbkezű" Briannél. (John Petrucci, Malmsteen, Satriani stb)
Amúgy Brian is irtó technikás, meg ahogy megszólalnak azok a hangok... -
iroszob #7518 Hadd írjam ezt is ide: október 28.!
Ez szép, Dubai-ban is lesz koncert. Félek nagyon drága lesz. -
Üdv!
Restellem, hogy kissé megkésve szólok (úgy volt, hogy egy másik topic-társunk teszi majd meg), DE holnap, azaz március 20-án, csütörtökön este 20:00 óra után Queen Unplugged Project party lesz a belvárosi Rock Randevú sörözőben (VI. Hunyadi-tér 11.)! A belépő egy "lefogyasztható ezres"! A helyszín tehát az Oktogontól kényelmes 5-10 perc gyaloglásnyira található.
Remélem még nem túl késő és akinek lenne kedve el tud jönni! A QUP a világ egyik legjobb akusztikus tribute band-je a Queen-nek! -
iroszob #7516 Sharon D. Clarke a neve.
De már 3 éve nem ő játssza Killer Queen szerepét.
mozso3: Moszkvába ne menj, ott már nem játszák a musicalt. :) -
pipeppers #7515 Ennek a néger csajnak kegyetlen jó hangja van. Tud róla valaki valamit? -
pipeppers #7514 Kedves mazso, tedd meg légyszi, hogy az átláthaóbbság kedvéért hozzácsatolod a válaszodat ahhoz a hsz-hez, amire válaszolsz. :)
köszönöm -
köszi a bókokat. hát még nem volt alkalmam levelet küldeni autogrammért, majd talán a nyári szünetben, ha több időm lesz ;) -
Tényleg, most, hogy mondod, a Mamma Mia-t is játszották már itthon -
Ki tudja... A Webber musical-ek is elég jól bejöttek nálunk, talán ő megemlíti Ben Eltonnak, hogy Magyarországon lehet kereslet. Persze az is lehet, hogy csak pár év múlva, amikor a londoni,kölni stb. "kifutnak". És aztán a dalszövegek nyelve is problémát jelenthet, de ugyebár addigra fordításokkal már nem kell foglalkozniük, elég, ha megvesznek egy könyvet.:) -
Nem hinném, hogy idehoznák. -
mozso3 #7509 Köszi!Madridban nézném meg legszívesebben...de lehet, hogy Bécs egyszerűbb lenne:)Itthon fogják játszani? -
London, Melbourne, Madrid, Las Vegas, Moszkva, Cologne, Tokió, Dél Afrika, Zürich, Toronto, Bécs -
mozso3 #7507 Hol lehet megnézni???Ja, és most rögtön megyek szavazni...:) -
Egyszer el kéne menni megnézni ezt a musicalt! -
Hmm, ezzel anno futottunk már egy kört. Szerintem Page játéka is irtó jó, de Brian tovább fejlődött és mind technikailag, mind hangzásilag jobb -
iroszob #7504 Egyértelmű hogy Freddie. De Steve Perry se olyan rossz, és nemesebb ellenfél, mint pl. Jon Bon Jovi :)
Ezzel kapcsolatban akartam kérdezni korábban, de akkor most megteszem, hogy Brian tényleg ott van a 3 legjobb gitáros között? Technikailag értem, tehát nem figyelembe véve, hogy dalszerző, meg énekes, meg doktor, meg ilyenek. Az én zenei képzettségem a nullával egyenlő, jóformán a gitár és a zongora hangját sem tudom megkülönböztetni, de én pl. Jimmy Page gitárjátékát jobban szeretem nézni mint Brian-ét, rá is szavaztam. -
pipeppers #7503 Végülis megértem amit mondasz, és ha jól belegondolok... ott a Helloween. Elment Kiske, vitte a gyönyörű hangját, és Deris-nek hiába van jó hangja, a közelébe sem érhet. Rengetegen elfordultak a Helloween-től, viszont új rajongókat szereztek. Ez előfordulhat a Queen-nel is. -
pipeppers #7502 "Jó, el kell ismerni, halálával véget ért a Queen"
Itt a lényeg. Zenélni más néven is lehet, és mivel elég nagy formátumú zenészekről van szó, menne az más néven is. Nem igaz, hogy ahhoz kell egy olyan név, ami Freddie-t és John-t is takarja. -
pipeppers #7501 Ja, hát azért túlézásokba nem kell bocsátkozni, de nem hangzik rosszul :D -
pipeppers #7500 Köszönöm, köszönöm, köszönöm :D
-
Nekem van egy tippem, hogyan jutott Perry idáig: van neki is lelkes szavazóbázisa, akik 24 óránként híven nyomogatnak :) a magam részéről egyszer szavaztam, de látom nem sok értelme volt :) -
Ugye mindenki szavaz a votenumber1.com-on? 24 óránként lehet, és Freddie döntőt játszik a "minden idők férfi énekes stb."-ért márc.21.-ig (fogalmam sincs, hogyan jutott el idáig az ellenfél, Steve Perry, akire én akkor se szavaznék, ha fizetnének érte). Roger 5 között van a dobosoknál, Brian második lett a gitárosoknál, a legjobb együttes meg ugye nem is lehetett vitás... Lehet jelölni legjobb albumot is. Mindegy, csak gondoltam szólok, ha valaki nem tudná. -
Szuper!!! -
mozso3 #7496 Ági!Tök jó az oldalad!!!Most tudtam csak tüzetesen megvizsgálni :), és nagyon tetszik!Neked beváltak az autogramcímek???
Nem tudjátok véletlenül, hogy Magyarországon lehet-e Queen-es cuccokat (póló, pulcsi stb.) beszerezni??? -
mozso3 #7495 OK, én is valami hasonlóra gondoltam, vagyis a Queen "világában" no name.
-
Hát ehhez annyit hozzáfűznék, hogy Rodgers a világ egyik legjobb és legismertebb blues-énekese (az más kérdés, hogy szerintem pont emiatt nem kéne a Queen nevet használni :)) -
mozso3 #7493 Senki sem tudja, hogy tetszene-e Freddie-nek, úgyhogy őt akár ki is lehet hagyni, attól eltekintve persze, hogy ő is a Queen egynegyede...És Paul Rodgers hangja nem annyira illik a stílusukhoz.Láttátok már a Brian&Pavarotti-t???Na, az jó, mert színvonalas, és mégis csak Brian énekel,nem egy natúr, no name énekessel, hanem a világ (volt) legjobb operaénekesével. -
mozso3 #7492 Persze, nekem is mindig Queen marad a Queen, de valljuk be, ez akkor is teljesen más, mint mikor 4en voltak, 20 évig uazzal a felállással.Nekem a mostani együttes kicsit erőltetett, de ettől függetlenül szeretem és tisztelem őket. -
Ha már arról beszélünk, hogy ők miért mondják, hogy Freddie-nek tetszene, akkor mi miért mondjuk (gondoljuk), hogy Freddie-nek nem tetszene?
Kettő: a Queen egy márkanév, amelynek tulajdonosai vannak, és nyilván arra használják, amire akarják, ez tiszta sor. De speciel nekem az is Queen, amikor botlanak, amikor hibáznak, amikor pl. kifütyülték őket a Rock in Rióról, amikor szexistának nevezték őket a BR miatt, amikor az RS lefasisztázta őket. Ennyi erővel akkor is mondhatták volna: ilyet ne csináljatok már Queen név alatt, ne járassátok le a nevet. Be kell látni, hogy a Queen történet még nem ért véget, kell még a befejezéásig pár mozzanat: hogy ez hibás, vagy jó döntés lesz-e, majd az utókor megmondja. -
mozso3 #7490 Hú...Montreál nagyon király!!!Roger fantasztikus formában volt, és elképesztő jól vokálozott!
Nekem még tetszik, hogy Freddie viccelődik a hangjával, merészebben énekel ,és több hajlítást tesz bele, mint pl. stúdiófelvételen. -
mozso3 #7489 Teljes mértékben egyetértek, kedves Larry!:)A Queen az Queen marad, és "a lemezfelvétel ördöge" (Peter Freestone) által megszállt, még élő "Queenek" már nem a Queen...Remélem, értitek...:)
:D